1347
-
vg #34 Vannak dolgok amiket lehet tudni már régóta. Mondjuk, hogy a xenomorphs (alienek) a fő ellenségeik, és az embereket akarják használni ellenük mint katonák. Ha megnyerték a háborút kiirtanák az emberiséget, és mennének tovább. Próbálják az embereket úgy szaporítani, hogy telepatikusan ráveszik őket a párzásra. Az Aliens: original sin című könyv szinte végig róluk szól. -
#33 oké ez igaz, de az előttről nem tudni semmit...:DD -
#32 de megvan a konkrét infó is, nézd meg a 8. utast... felmásznak rá és mutatják, találkozott egy arc ölelővel ami lepetézett benne, és kikelt belőle :D -
#31 konkrét infó nincs róla, hogy mi történt vele...csak teóriák... -
vg #30 Ő egy Mala'kak, Space Jockey. Sok infót találsz róla, pár helyen pedig le is van írva, hogy mi törpént vele. -
#29 ty -
#28 -
#27 Nálam nem jelenik meg, valószínűleg a munkahelyen le van tiltva :P -
#26 #3 ! -
#25 Erről a space jockeyról dobjatok már 1 képet, jó párszor láttam az alien filmeket,de ez a rész valahogy kimaradt -
#24 Igen a Hobbit, The Dark Knight Rises és ez! Ezekre vagyok eddig vevő a moziban én. :) -
#23 attól hogy úgy fogalmazott, hogy abból úgy tűnik nem tudja, de attól még nagyon is tudhatja mi van....:D -
#22 az egy dolog, de a rendező valami alapján rendez. Bekerült az a lény, vagy legalább a csontváza, akkor csak tudott róla valamit. De ezekszerint nem
#20: amúgy tökéletesen igaz :D szerintem az ember többet agyalt azon az egy lényen mint a film többi szereplőjén, persze érthető hisz homály fedi azt a részt, igaz a tojásokét is ha úgy vesszük. -
#21 Nos tegnap megrendeltem a 6 lemezes Alien collection BD-t, ma kiszivárog a kamerás rettenet.Ezt egy jelnek fogom fel :) .Adni fogják itthon imaxban?Ez és a Hobbit az egyetlen ami moziba tud csalni... -
#20 Én korábban olvasgattam már a témáról, kb. 2 éve amikor elsőzör megjelentek a hírek, hogy Scott 2 előzményfilmet készít az Alienhez amelyek a space jockey figurájára fókuszálnak. Azóta a 2 filmből egy lett, a space jockey-ról meg semmi újdonság nem derült ki, szóval láthatóan nem szántak neki túl nagy szerepet az első film készítése során, nem lett kitalálva a háttértörténete. Aztán jöttek ezek a Predátoros gyökérségek, majd Scott fejéből kipattanhatott, hogy mennyivel érdekesebb lenne a space jockey figurájával foglalkozni, merthogy úgysem lett megmagyarázva hogy ő kicsoda vagy micsoda. Egyébként az a jelenet amikor megtalálják tényleg elég hatásos, és szerintem sokan továbbgondolták azt a pár képkockát, találgatták hogy ki/mi lehet az a baszott nagy alien, honnan jött, hogy került kapcsolatba a xenomorfokkal stb. Engem is mindig érdekelt.
-
sublimaze #19 +#14 :DD -
sublimaze #18 Nah megnéztem, scott csak rendezett, az írói/produceri munkához semmi köze nem volt(legalábbis a wiki szerint). -
sublimaze #17 Ő is írta vagy csak ő rendezte? Mert az író/renderő nem ugyanaz... :/ -
#16 valóban, de az elsőben benne volt a space jockey... ha meg már bele rakta, illene tudnia hogy miaz, kiaz :D -
#15 *És csak az első filmet rendezte Scott. A másodikat James Cameron, a harmadikat David Fincher, a negyediket meg valami noname francia. -
#14 Nem ő írta a sztorit hanem egy Dan O'Bannon nevű forma. Egyébként ez a sorozat kb. olyan, mint a Ctulhu-mítosz: volt egy figura aki írt pár novellát (Lovecraft), aztán voltak kortársai, akik hozzátették a saját kis sztorijaikat, és így alakult ki a "mítosz".
Az Alien esetében hasonlóképpen történhetett a dolog, O'Bannon megírta a forgatókönyvet, aztán látták hogy dől a zsuga a filmből, így felhúztak köré egy franchise-t. -
#13 háttő...
"Ridley Scott is úgy véli a DVD kommentárban, hogy a titokzatos űrutasok biofegyverként hozták létre az Alieneket, és az elhagyott űrjármú egy szállító hajó lehetett."
Baszod, hát ő rendezte a filmeket, és csak úgy véli? Neki tudnia kéne, ha már ott volt nem? :D
Egyébként szerintem ez a predátor, space jockey, alien egy nagy katyvasz, hacsak nincs konkrétan könyvben leírva hogy mi közük egymáshoz elképzelhető hogy semmise, csak a filmstudiók gyúrták egybe hogy legyen valami. Egyáltalán kié a franchise, vagy ki találta ki? -
#12 Dehogynem.:) -
#11 ez nem az SG-ből van??? tök olyan :D -
#10 Így fog kinézni az űrhajó SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#9 ez nagyon kemény, milyen kicsi voltam amikor láttam ezt a filmet, és valahányszor láttam, sose értettem mi a fene az a lény ami ül abban a székben, és most végre kiderült hogy mi az :D -
zoltang #8 Ez sem rossz:
"A Pinewood stúdió egy tökéletes replikát épített a H R Giger-féle (az első filmben látott) Space Jockey parancsnoki hídjáról. Észrevehettétek, hogy az eredeti filmben a Space Jockey órási mellkasán volt egy nagy lyuk, ahol a xenomorph áttörte a testét és a biomechanikus páncélt, amit viselt. Gondolom feltűnt, mekkora a lény az emberi mércéhez mérten, így képzelhetitek (Azt ugye tudjátok, hogy az Alien a szülő DNS-ét is abszolválja, így hasonlóvá válik hozzá) mekkora bébi lesz belőle, ami ráadásul tovább fog nőni."
Prometheus pletykák – óriás alienek jönnek?
-
zoltang #7 Elég sok történet kering, itt is írnak egyet:
Ridley Scott: Prometheus – tényleg Alien előzményfilm lenne?
-
zoltang #6 Itt van egy két érdekes mondat:
"A sztorit persze továbbra is titkolják, csak annyit meséltek el, hogy az eredetileg előzményfilmnek készülő Prometheus a forgatókönyv fejlesztése során eltávolodott ettől a koncepciótól, és már csak “DNS-ében azonos” az Alien-nel."
Kíváncsi vagyok mi lesz belőle...
"Szó esett arról is, hogy a 20th Century Fox szeretné, ha a film 13-as korhatár-besorolást kapna, de Scott nem zárja ki azt sem, hogy felnőtt korhatár-besorolása lesz végül."
Csak ne valami gyerekműsor legyen. :)
http://www.aliensonline.hu/ -
#5 váőrom én is, viszont érdekes, hogy itt is szinte semmit nem tudni a filmről...van pár semmitmondó kép, de a konkrét történetről vagy bármiről nem tudunk semmit...a space jockeyra én is nagyon kíváncsi vagyok, de a kezdetek óta a kkommünikékben nem esett szó róla...
másrészről bízok Lindelofban és a többi íróban, Lindelof tudja a dolgát....na meg persze Scottban is, akinek vannak szar filmjei, de hiszem, hogy odateszi magát...hisz valahol mégis csak az ő sorozata :D -
#4 nagyon várós ez a film -
lehet hogy ez lesz az ami a filmben üldözi majd őket -
#2 Nagyon jó irományokat találtam a Space Jockey "Az Űrutas" nevű lényről ami a filmben fog szerepelni mint terraformáló az embert megteremtő faj.
- A Space Jockey az első Alien filmben látható csak, amikor a Nostromo leszáll az akkor még ismeretlen bolygóra egy titokzatos vészjelzést kivizsgálni. A legénység tagjai találnak rá az elhagyott űrhajóra, és a megkövesedett pilótára. A további Alien mozikban nem jelenik meg az óriási idegen, viszont a videó játékokban és képregényekben számtalanszor felbukkan. A Space Jockey rajongók legelfogadottabb elmélete szerint, a Xenomorphok teremtői voltak. H. R. Giger tervezte az űrhajót és az utasát is, melyet egyszerűen csak The Pilot-nak nevezett. A filmes stáb találta ki később a Space Jockey gúnynevet neki.
- A filmben a hatalmas teremtmény egy gigantikus távcső előtt ül szinte egybeolvadva az üléssel. Valószínűleg igen hosszú időnek kellett eltelnie, hogy így megkövesedjen a teteme. A mellkasa kifele hajlott, ami azt arra utal, hogy egy xenomorhp alakult ki benne.
- Többen azon spekulálnak, hogy az űrutasok fegyverként szállították az idegeneket. Sok dolog támasztja ezt alá. Az idegen tojásokat a hajófenéken egy furcsa kék fény által mozdulatlanságra ítélték. Ridley Scott is úgy véli a DVD kommentárban, hogy a titokzatos űrutasok biofegyverként hozták létre az Alieneket, és az elhagyott űrjármú egy szállító hajó lehetett.
- Egy másik elmélet szerint a Space Jockey az elhagyott űrhajóban megszökött az anyabolygójáról, amit Alienek árasztottak el, és maga a teremtmény is meg volt már fertőzve. Így történhetett a katasztrófa, ami miatt leszállt az LV-426-ra. Ez nem magyarázza meg viszont, hogy az idegen tojások mit kerestek a hajófenéken.
- Az Alien vs Predator filmben (és könyvekben) kiderült, hogy a Predatorok tenyésztették az Alieneket vadászat céljából. Jelenleg nem tudni, van e bármilyen kapcsolat a Space Jockey és a Predatorok közt. Talán ellenségek vagy szövetségesek lehetetnek egymással. Egy elmélet azt mondja ki, hogy a Ragadozók felelősek az elhagyott űrhajó tragédiájáért. -
#1 Prometheus(2012) IMDB
Prometheus nevű űrhajó elmegy egy olyan bolygóra ahol a teremtőink élnek, ott barátságosan kapunk pár technológiai tanácsot, de az ember kapzsi és ellop olyat amire begorombulnak az idegenek és elszabadul a pokol!
Ez az idegen faj a Space Jockey (A nyolcadik utas: a Halál) akik űrutasok, kereskedők, terraformálók. Nekik kellenek az Alien tojások a technológiájukhoz.
És aki nagyon nem bír magával annak kamerás trailer(?)
újság szkennel