1347
-
zoltang #154 Ez a földön mi lehet a térdelő embernél?
Olyan mint egy Predator fej. :) -
vg #153 Fogadjunk, hogy Guy Pearce az a fickó aki ráugrik arra a sisakosra 0:44-el? Nem igazán tudok elképzelni a gonoszra más színészt. Patrick Wilson meg a selyemgubó ember, aki a képen van, az imdb is írja. -
Cef #152 Nyugodt lehetsz, biztos, hogy nem ez lesz. Én a trailer alapján azt hámoztam ki, hogy felfedeznek egy elpusztult civilizációt, vagy épületet, aminek valami köze lehet az emberekhez és egy expedíciót küldenek a bolygóra. Kutatás közben találnak egy space jockey űrhajót és egy halott space jockey-t, amit elkezdenek vizsgálni, de közben elszabadul valami ami megfertőzi a legénységet. Nem hiszem, hogy találkoznának élő space jockey-val. Bár a space jocke-k teremtették az emberiséget vonal lehet, hogy benne lesz.
Jó filmnek ígérkezik, de nagyon meglepődnék, hogy ha brutális csavarok lennének benne, az nem módi manapság (bár azért reménykedem). -
#151 Én félek, kitaláltam a sztorit....
az emberek a Földön idegen civilizációra utaló jeleket találnak és egy térképet egy másik csillagrendszerbe. Elindulnak a felfedezőútra és egy bolygót találnak, ahol már csak egy űrutas várta érkezésüket, várta az időt, amikor az általuk teremtett lények odáig fejlődnek, hogy eljuthatnak hozzá és méltó legyen civilizációjuk a tudásra és a technológiára...de még nem oszthat meg mindent velünk és távozni óhajt, ekkor lép közbe a legénység katonai egysége, akik azt a parancsot követik, hogy szerezzenek meg minden idegen technológiát, amit találnak. Lelövik a távozó hajót, az visszahullik a bolygóra, miközben az űrutas nem találja méltónak teremtményeit arra, hogy megkapják a tudást, sőt az életre sem, ezért utolsó pillanataiban rászabadít valamit a felfedezőkre, sőt üzenetet küld fajtársainak, hogy egy jó adag alien tojással induljon már el valaki a Földre és írtsa ki ezt a mohó, agresszív, kapzsi fajt, amit teremtettek.
na remélem nem ez lesz, mert így unalmas lenne :D -
sirdond #150 egyszerűen epic ez a trailer,minél többször nézem meg, annál több a kérdés -
#149 Nem az lv-426-on játszódik és a hajó, ami látható benne, az nem ua mint ami az alienben szerepelt :) -
#148 én nem is abba kötöttem bele konkrétan, hogy a gravitáció milyen a bolygón, hanem, ha az Alien első részében, egy kicsit lebegtek, és ez a film még az Alien előtt játszódik, és ugyanazon a bolygón (persze ez még nem biztos) akkor ugyanúgy kell mozogniuk.
A 2. részben terraformálják a bolygót, így igazából változhat szerintem a légynomás, meg a társai miatt (de lehet, hogy ez most hülyeség, csak elmélkedek), viszont ha nem, akkor a 2. részben is el van cseszve ez a dolog :) -
Cef #147 Persze, tudom én, de a hard sci-fi nagyon ritka dolog. Hollywood-i filmeknél még inkább. -
Cef #146 Az eddigi videók alapján ígéretes filmnek tűnik. Nagyon remélem, hogy nem az LV 426-on játszódik, vagy nem oda lyukad ki. -
Inquisitor #145 1968? :)
2001: Űrodüsszeia
Amúgy csak viccelek, normálisabb sci-fi filmben mindig is odafigyeltek. Rémlik láttam részletet a múltkor egy Csehszlovák!!! Lem adaptációból, ami még az első emberi űrrepülések előtt készült és baromira figyeltek minden részletre, pedig az még 50-es években készült. -
Cef #144 A filmekben mióta szoktak az ilyesmire odafigyelni? :) -
Inquisitor #143 Ha elég kevés erőt fejtesz ki, akkor akár a holdon is tudsz "normálisan" mozogni. A földi azt hiszem 9.81.
Picit kevesebb csak: Wiki -
#142 Épp a minap néztem újra a részeket, ott úgy rémlik a gravitáció 0,8.Gondolom a földi meg egy. Nem hiszem hogy érdemes scifiben ebbe belekötni, de ennyivel kisebb tömeg esetén csak tudnának rendesen menni. -
Garga Pitic #141 Komment Youtube-on:
"This will be good, but James Cameron's Prometheuses will be better"
:) -
#140 nem arra gondoltam, hanem hogy úgy futkorásznak a bolygón, mintha alap lenne, hogy mindenhol Föld szerű a gravitáció -
#139 Túl jó az időjárás hozzá.Persze egy mai filmben nem jönne be a népnek az ami az eredeti filmekben volt. -
zoltang #138 Én még nem tudtam megnézni ezt a Prometheus filmet. :) Ez a kép az alanti videóból vágtam ki. -
#137 Ez az LV-426-on játszódik? Mert mintha ott kicsit olyan Hold szerű gravitáció lett volna, még a terraformálás előtt, de lehet, hogy tévedek (most sajnos nincs fönt a gépemen az első rész) -
zoltang #136 Igazad volt, valami fura "ember"...
-
zoltang #135 -
zoltang #134 Hivatalosan is kint van. (?)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=sftuxbvGwiU -
Inquisitor #133 Prometheus - Teaser
Azt hiszem várós lesz ... -
#132 Ezez. Engem már az is taszít ahogy kidobja elém a videót. -
#131 Hát igazából én is csak találgatok, de van néhány tagadhatatlan tény.
1. valaki lopni fog az istenektől, ebből lesz a baj (ref. a cím)
2. van benne egy torz valaki
3. az egyik képen egy embernél 2x magasabb izé áll(nemtom h ez ugyanaz-e mint a mutáns-féle)
4. Shaw hatalmas kínok között fetreng a műtőasztalon, talán életet ad valaminek
5. idegen létformát nem láttunk eddig (de miért is mutatnának)
6. scott szerint valami olyasmit talál a legénység, ami nem az amire számítottak, ráadásul rengeteg veszélyekkel teli, amik egy szempillantás alatt kicsontozhatják az összes szereplőt
Én 2 dolgot remélek, 1 hogy nem a jól kiszámítható, már uncsi, emberek-tojás-petézés-idegen-vita-káosz-halál-túlélők-vége főcim lesz ez a film is, 2 hogy nem fogom kitalálni a sztorit, amíg meg nem nézem a filmet. -
zoltang #130 Letöltés:
prometheus-countdown-intwodays_h1080p.mov -
sirdond #129 nem szeretem a quicktime-ot, ez az?
-
vg #128 Én úgy szoktam, hogy lementem quicktime pro-val, majd lejátszom bsplayer-en, FFDShow és Ac3filter-rel. Így remek. -
#127 teaser 3
Undorító almás lejátszóval -
#126 Machiko Noguchi
-
Wampa #125 A könyvekből az derül ki hogy szinte elpusztithatatlanok, valamiféle hibernácioba merülnek űrben stb....igy emlékszem, ráadásul nem nagyon kontrolálhatóak.....de mondom, szvsz eszközhasználat nélkül nullák az emberhez.
Az gyakorlatilag mindegy, kétszer vagy 15 ször gyorsabbak, 5 ször vagy 30 szor erősebbek....face to face nyilván nincs esély,főleg egy az egyben fegyvertelenül...(bár valamelyik A vs P könyvben már egy csaj nyomta őket wing chunnal:P)
Viszont ha csak azt nézem 100 év alatt hová fog fejlódni a testpáncélzat, meg a kézifegyverek, magunkra fogadnék.... a filmben fura hogy fényéveket tudnak utazni de csak egy HK P9 re telik:)))))
A legveszélyesebb ragadozó egyelőre az ember:) A virusok az inkubácios környezeten kivül (gazdatest) nagyon sérülékenyek, hamar elpusztulnak-de mondjuk azok se a legjobb kolonizálók az tény:)
A neutron bomba felezési ideje sokkal rövidebb mit a többié, de amugy egy olyan fajról beszélünk ami hát minimum évezredek óta civilizáciokat hoz létre.....
de majd kiderül, én amugy baromi kiváncsi vagyok, a könyvre is (ha lesz)
Annak idején a könyvek (AD Foster)zseniálisak voltak...az első két film is (a 2. rendezői vált.)
A 3. filmet elcseszték a kavarással, meg a géniusz aki a cimét adta.
A két AvP filmet nem is számitom.....ugyhogy ez a Prométeusz egyelőre még a kis részletben is több nekem mint az utóbbi évek összes filmje meg könyve.
-
#124 Szerintem azért lennének tökéletes biofegyverek,mert bármilyen fejlettebb élőlényt "megfertőz" és mivel részben öröklik a gazdatest tulajdonságait,így alapból alkalmazkodnak annak környezetéhez is.Ráadásul gyorsan szaporodnak és miután felélik a táplálékot egy idő múlva elpusztulnak-szemben a vírusokkal amik valójában nem tekinthetők élőnek,így meg sem halnak,szal ha újra be akarnák telepíteni azt a bolygót,azok is nagy valószínűséggel megfertőződnének.
A nem biológiai fegyverek résszel egyet értek.De pl az atombombához hasonlók a környezetet tönkretehetik,és ott a sugárzás is. -
zoltang #123 Ez ki/mi lenne? Nem túl kivehető. -
zoltang #122 Érdekes amit írsz.
Lehet sisak is... :)
"egy vagy több karatker "istenné" változik/space jockeyvá mutálódik"
Ember, vagy más idegen? Anno az 1 részben is egy mutáns ember ült ott és abból kelt ki valami?
Az S betűnél az az ürge nagyfejű?
Kíváncsi leszek mi sül ki ezekből, most egy kicsit zavaros még. :) -
Wampa #121 Üdv Cifu
Ja, szerintem is inkább arról van szó, hogy eredeti formában nem tünik fel a xeno,
minden filmben változott, könyvekben is más....az utolsó Alienben volt egyfajta evolucios csucspont, a Ripley kicsikéje féle idomtalan nyomi....:)
Az a házas utalás valami film lesz-
Viszont ezt a biofegyver dolgot nem értem....mennyire hatékony az a fegyver, amiből egy kripli tgy osztag 300:4 hez irtott ki, ugy ,hogy az összes fegyverük oda lett szinte? Legfeljebb ha borzasztó számban ledobálják egy bolygora, de egy virus jobb, gyorsabban terjed, nem szembetünő stb.
Az aliensben amugy a fegyverek, eszközök kb mostani szinten voltak, még a játékban is, pedig ott volt pár helyes szaladgáló gránát pld:) Ha a mostani ütemben fejlődik a haditechnika csak 100 évet, mekkora esélye lenne egy ilyen idegennek? Nem sokkal több mint ha párduc lenne....ugy is végezné:) (Rilke)
Gabe
Mit szólnál/tok, ha egy trilogiává gyurnák, amiben az első rész szólna a konfliktus kirobbanásáról ezekkel a teremtőkkel/mérnökökkel/istenekkel,
a második részben legyaláznák az emberiséget a harmadikban meg a visszavágó lenne?
Ugy emelve el az eredetitől, hogy azok a részek csak egy- egy sztorivá lennének ebben a folyamatban?
Olyasmire gondolok, mint a Star Warsban, aminél a filmsztori mindig epikus, elemelt történet, karakterek....az EU könyvei (aminek a többsége amugy bűn rossz)
viszont már banálisabbak (rossz szó lenne a hétköznapibbak, mert hétköznapi történet is lehet jól megirva)
Ilyesmire gondolnék itt is, csak forditva, a hétköznapi hős kontra szörnyű idegen dolog váltana nagyobbszabásúba, emberiség kontra szörnyű idegent kifejlesztő sokkal idegenebb civilizácio......
Egyébbként a Rapaceról irt- Teremtés,Hit szembesül valami nem emberi dologgal, nekem tetszik....remélem a mester jól kidolgozza. -
#120 Anyád! Na jól van, valaki akit érdekel, másolja ki a kép linkjét a tulajdonságokból.... -
#119 nyomorék sg, előnézet nincs, módosítás nincs öcsém xD
-
Nem vagyok benne biztos, hogy ez 100%-ig ember...és valószínűleg ő áll a székes fülkében is. -
#117 Más fórumokon már arról megy a diskurzus, hogy az nem az egyik űrutas feje, hanem egy "sisak", biomechanikus persze, alienek nincsenek, más létformák igen, közvetlenül kapcsolódik az alienhez és egy vagy több karatker "istenné" változik/space jockeyvá mutálódik, sőt az egyik hátra hagyja azt a vész üzenetet, amit a nostromo fogott és amivel a trailer indít alienben látható roncs pilótaszékében ülve...ugye már mutálódott, fel tudja venni a ruhát, kezelni a dolgokat és ezért is olyan rohadt nagy az a fura fejű ember az alábbi kép jobb oldalán, az S betűnél. (mert ahol egy naprendszer bevágás van, ott is áll egy faszi és ugyanebben a teremben és jóval kisebb, sőt a nostromo utasai is jóval kisebbek voltak.)
Én már azt nem értem:
1. ugye közvetlenül nem kapcsolódik az alienhez (scott szerint)
2. minek hagysz figyelmeztetést, ha tulajdonképpen te vagy a rosszfiú aki lop az "istenektől"? -
zoltang #116 Itt emelkedik fel a "híres szék", ha jól gondolom. Egy ember is van a képen. Nem kisebb mint az Alien-be volt?
-
zoltang #115 Feldarabolták az utast?