1347
-
#234 Mindezt 1 percnyi jelenetből? :D
Amúgy úgyis felfoghatod, hogy nostromo-olajfúrótorony(valóságban is leélt), sulaco-laktanya(valóságban is leélt), hadley-lakótelep(valóságban is leélt), prometheus - kutatólabor v apollo hajó( sterilség,tökéletesség) -
#233 Igen, ez nekem is feltűnt. Az Alien, Aliens, de még az Alien 3 is alapvetően "elhasznált", jól láthatóan nem új, eszközöket és ruhákat vonultatott fel. A Nostromo egyértelműen olyan, mint egy veterán űr-kamion, ahol a lényeg egyáltalán nem az, hogy mindenhol tisztaság és sterilség legyen (kivételek: Hibernátor-szoba, ebédlő, orvosi szekció és a számítógép kezelőhelysége). A ruhák viseletesek, gyűröttek, sokszor mosottak.
Az Aliens ugyanez pepitában. Ugyan koszonak nem lehet mondani sem a Sulaco fedélzetét, sem a járműveket, sőt, még a kolónia belsejét sem, ám minden láthatóan napi rendszerességgel használt, karcos, viseletes.
A Prometheus ezzel szemben iszonyú steril. Az űrruhák fényesek és vadonatújnak néznek ki. A Prometheus űrhajó belterei detto. Nem látni kopást a padlón, vagy letört széleket, koszfoltot, stb. -
#232 "Erősen valószínű, hogy ő mutálódik egyfajta zombivá, aki a terepjáró tetejéről leugrik (űrruha, sisak hiánya)."
Na erről beszéltem -.-
:D
-
#231 És mit tudunk a prometheusról:
További kiegészítés:
-CT egy mentőkapszulában menekül el a Prometheus-ról (a bannerben lévő kép ez a jelenet, az utána következő pedig feltehetően az, amikor a kapszulát kilövik)
-Tudjuk, hogy ki az a személy, akit valamiféle gáz(?) vagy sav(?) támad meg az űrruhájában - Holloway (látható a fején lévő sapkán a nevének utolsó három betüje). Erősen valószínű, hogy ő mutálódik egyfajta zombivá, aki a terepjáró tetejéről leugrik (űrruha, sisak hiánya).
-Láthatjuk a Space Jockey sisakját (?) -
gombabácsi #230 "Na, hát ezekre aligha indul be bárki fantáziája..."
De, azokra is beindul, csak nem a szexuális fantázia. Hanem pl az hogy az realisztikusabb.
De hát silányodik a civilizáció... -
#229 Nos, azt hiszem akkor egyedül leszek azzal a véleményemmel, hogy én bizony nem Theron kisasszony miatt fogom megnézni ezt a filmet (persze nem baj, ha benne van na és persze a kellemes mindig összeköthető a hasznossal...).
Aki ilyen célzattal óhajtja megnézni, az inkább tekintsen bele a Hulla, Hó, Telizsák (Reindeer Games) című amúgy sem rossz film ide vonatkozó jelenetébe:
Engem tehát nem a feszülős űrruha (ami egyébként nonszensz) hoz(ott volna) lázba, hanem bizony a jól ismert 8. utas. Scott baromira mellé lőtt azzal, hogy mégsem előzmény film a Prometheus. Persze totál logikus, hogy nem akarja a trendi látványterveket feladni csak azért, hogy stimmeljen a film kronológiailag és a '79-es Alien-nel kompatibilis legyen. És sajnos már számtalanszor bebizonyította, hogy ő nem az a megszállott rendező (mint pl. Coppola, vagy Peter Jackson), aki mindent az elvei alá rendel, hanem nála a fő mozgatórugó a pénz (mondjuk pont jár érte, hogy ebből nem is kívánt sohasem titkot csinálni).
Természetesen így is meg fogom nézni, de azért jó lett volna feléleszteni az eredeti Alien-t egy ilyen klónozott izé helyett. -
#228 És mit tudunk a prometheusról:
- leszállnak egy bolygóra
- idegen civilizáció nyomaira bukkanak
- egy idegen hajóra(olyanra ami az alienben is van) ami lezuhan a film során
- valami káosz támad a fedélzeten
- ráadásul elpusztulhat az emberiség is a trailer szövege alapján
...ennyi, de azért már megy a kombinálás, hogy ki-mi-mikor-miért-hova-honnan-mit
Remélem ezzel sikerült rávezetni mindenkit, hogy amit a traileren kívüli tényeken ír, az csak találgatás.
plusz infó a rendezőtől/írótól:
- nem előzményfilm
- nincs benne a 79-es szörnyeteg
Ezért nem értem azokat, akik válltig állítják hogy előzmény film pl, mert annyira hasonlít egy-két dolog...mert lehet a végén csalódottak lesznek a moziból kijövet. Persze az is benne van, hogy ködösítés a készítőktől az egész, de én elvakultan nem állítanék semmit egy fan helyében sem.
-
sirdond #227 tényleg az a rohadt macska :D
vagy ridley scott-nak a kedvence, vagy valamelyik producernek, mert nagyon bugyuta az egész, mintha utólag írták volna bele -
#226 Az Alien-nek nem volt előzménye. Abszolute nulláról indult minden.
A Prometheus viszont egy előzményfilm, "mi" már "jártunk" a Space Jockey űrhajóján, "láttuk" a Space Jockey maradványait, "tudjuk" mi az a Wayland-Yutani Corp., és így tovább.
Most megnéztem az Alien trailerét megint, és például ennyit biztosra meg tudnék mondani belőle:
-Leszállnak egy bolygóra
-Feltehetően itt találnak egy idegen űrhajót
-Van benne macska :D
-Legalább hat főből áll a személyzet (Kane nem tűnik fel a trailerben)
-Ash karakterével valami történik
-Mondjuk a tojás és a töredezett talaj félrevezető, márpedig a trailer első fele erre koncentrál. -
#225 Amúgy jó ilyen trailereket látni, sőt idáig a prometheusé is ilyen. Ha most elkezdenénk csak a trailerben látottak alapján elemezni, hogy miről is szólhat az alien...szerintem közel se az alienhez lyukadnánk ki :D -
bcrics #224 Épp tegnap néztem meg az A1-et és S.Weaver de jól nézett ki abban a jelenetben,...Feszes Popsi, laza cickók, hmm.
És még egy nagyfejűt és kitolt a Zűrbe. -
#223 most az jutott eszembe, amikor haverommal kint ültünk az erkélyen és cigiztünk, aztán megszólalt:
- Te segg vagy csöcs párti vagy?
- Én segg
- Én is
kis szünet, haverom ismét megszólal:
- Hát ez jó buzisan hangzott! :D -
#222 Na ez az első eset, amikor cicifalvát előnyben részesítem a hátsóval szemben :D grat cifu! -
#221 Háááttt... azért az ok-okozat oldalról is vizsgáljuk már meg a problémát. Miért is lett CT ilyen feszülős űrruhába bújtatva? Mert hát milyenek voltak az 1979-es Alien űrruhái:
Na, hát ezekre aligha indul be bárki fantáziája... Szóval azért a szexista felhangért Ridley Scott is felelős nagyban, hiszen az ő "munkássága" a bannerben látható jelenet...
Másfelől ugyebár az Alien sem mellőzte a sikamlós jeleneteket, elég csak arra a jelenetre gondolni, ahol Ripley a Narcissus fedélzetén egy szál bugyiban és trikóban flangál, majd az Alient észrevéve az űrruhába paszírozza magát, szintén premier plánban...
[center] -
#220 1. férfiak vagyunk
2. nem láttunk semmi érdekfeszítőt idáig az előzetesben
3. 1. -
gombabácsi #219 ez a banner tökéletesen megmutatja hogy az embereket mi érdekli a legjobban egy scifiben (is)... -
#218 Mi az hogy vicc? -
#217 Most komolyan kiakadtok a betűtípuson amikor az egész banner egy vicc? -
Inquisitor #216 Ha így van, akkor is a Bold verziója :) -
#215 Alien betűtípus ahogy nézem ez van a Prometheus plakátokon is! -
#214 A betűtípus maradhatna az eredeti :P -
#213 cgi segg -
#212 -
#211 ? -
#210 Én megcsinálom csak kéne egy nagyobb felbontású kép a seggéről, hogy nagytotálban az legyen csak a bannerban + a cím! :D -
Inquisitor #209 Nem rossz, esetleg valaki ráfényképboltozhatná a végső Prometheus feliratot. na jó, lehet felőlem akár GIMP-el is :D -
#208 -
#207 utóbbival vagyok! -
CT segge legyen a banner ahogy száll be a podba! -
Cef #205 -
#204 Bannernak?
-
#203 Vagy csak egy elborult szobor aminek letört a feje -
#202 Az egy "hulla" vagy egy "ruha", az se biztos, hogy amit vizsgálnak koponya, lehet sisak is :) lehet, lehet, lehet, sok a lehet -
Inquisitor #201 Szerintem nem következik belőle, csak az, hogy az ember teremtéséhez közük van. Az nem, hogy saját másukra ... De ezek csak találgatások amíg nem néztük meg a filmet. És remélem, hogy utána is maradnak kérdések még :) -
#200 És akkor mi fekszik a kép jobb oldalán? Ez nem egészen emberi lény!
És az a fejszerkezet amit a trailerben láttunk? Ormányos izébizé mint az Alien-ben ami ül a csillagvizsgáló székben annak ugyan olyan a feje!
-
#199 a bibliát már megírták egy ideje . -
#198 Én olyan idegenekben hiszek akik nem tudnak olvasni XD -
#197 Ezt a hülyeséget, hogy TUTIRA leszáll a hajó azon a képkockán, csak 2 ember találta ki, "akik az ign-en dolgoznak" -.- nem venném kp-nek.
Ami a "hollywoody cicababát" illeti, inkább nézzétek meg, hogy mikben játszott idáig és hogy honnan valósi, mielőtt leírtok minden félét -.-
...csak mondom.
Jrex...szerinted ezt a kommentet a valódi idegenek milyen néven veszik, akik olvassák a fórumot? xD -
#196 A nagy fejszoborból én is sejtettem h sajnos ember kinézetű idegenek lesznek :S Ezek szerint maguk képére teremtettek... -
gombabácsi #195 a világűrben nincs olyan hogy "jó helyzetben" :)