1347

• gabe paul logan
    Mindezt 1 percnyi jelenetből? :D
    Amúgy úgyis felfoghatod, hogy nostromo-olajfúrótorony(valóságban is leélt), sulaco-laktanya(valóságban is leélt), hadley-lakótelep(valóságban is leélt), prometheus - kutatólabor v apollo hajó( sterilség,tökéletesség)
  • [NST]Cifu
    Igen, ez nekem is feltűnt. Az Alien, Aliens, de még az Alien 3 is alapvetően "elhasznált", jól láthatóan nem új, eszközöket és ruhákat vonultatott fel. A Nostromo egyértelműen olyan, mint egy veterán űr-kamion, ahol a lényeg egyáltalán nem az, hogy mindenhol tisztaság és sterilség legyen (kivételek: Hibernátor-szoba, ebédlő, orvosi szekció és a számítógép kezelőhelysége). A ruhák viseletesek, gyűröttek, sokszor mosottak.

Az Aliens ugyanez pepitában. Ugyan koszonak nem lehet mondani sem a Sulaco fedélzetét, sem a járműveket, sőt, még a kolónia belsejét sem, ám minden láthatóan napi rendszerességgel használt, karcos, viseletes.

A Prometheus ezzel szemben iszonyú steril. Az űrruhák fényesek és vadonatújnak néznek ki. A Prometheus űrhajó belterei detto. Nem látni kopást a padlón, vagy letört széleket, koszfoltot, stb.
  • gabe paul logan
    "Erősen valószínű, hogy ő mutálódik egyfajta zombivá, aki a terepjáró tetejéről leugrik (űrruha, sisak hiánya)."

Na erről beszéltem -.-

:D
  • [NST]Cifu
    És mit tudunk a prometheusról:

További kiegészítés:

-CT egy mentőkapszulában menekül el a Prometheus-ról (a bannerben lévő kép ez a jelenet, az utána következő pedig feltehetően az, amikor a kapszulát kilövik)
    -Tudjuk, hogy ki az a személy, akit valamiféle gáz(?) vagy sav(?) támad meg az űrruhájában - Holloway (látható a fején lévő sapkán a nevének utolsó három betüje). Erősen valószínű, hogy ő mutálódik egyfajta zombivá, aki a terepjáró tetejéről leugrik (űrruha, sisak hiánya).
    -Láthatjuk a Space Jockey sisakját (?)
  • gombabácsi
    "Na, hát ezekre aligha indul be bárki fantáziája..."

De, azokra is beindul, csak nem a szexuális fantázia. Hanem pl az hogy az realisztikusabb.

De hát silányodik a civilizáció...
  • Atisz #229
    Nos, azt hiszem akkor egyedül leszek azzal a véleményemmel, hogy én bizony nem Theron kisasszony miatt fogom megnézni ezt a filmet (persze nem baj, ha benne van na és persze a kellemes mindig összeköthető a hasznossal...).
    Aki ilyen célzattal óhajtja megnézni, az inkább tekintsen bele a Hulla, Hó, Telizsák (Reindeer Games) című amúgy sem rossz film ide vonatkozó jelenetébe:

Engem tehát nem a feszülős űrruha (ami egyébként nonszensz) hoz(ott volna) lázba, hanem bizony a jól ismert 8. utas. Scott baromira mellé lőtt azzal, hogy mégsem előzmény film a Prometheus. Persze totál logikus, hogy nem akarja a trendi látványterveket feladni csak azért, hogy stimmeljen a film kronológiailag és a '79-es Alien-nel kompatibilis legyen. És sajnos már számtalanszor bebizonyította, hogy ő nem az a megszállott rendező (mint pl. Coppola, vagy Peter Jackson), aki mindent az elvei alá rendel, hanem nála a fő mozgatórugó a pénz (mondjuk pont jár érte, hogy ebből nem is kívánt sohasem titkot csinálni).

Természetesen így is meg fogom nézni, de azért jó lett volna feléleszteni az eredeti Alien-t egy ilyen klónozott izé helyett.
  • gabe paul logan
    És mit tudunk a prometheusról:

- leszállnak egy bolygóra
    - idegen civilizáció nyomaira bukkanak
    - egy idegen hajóra(olyanra ami az alienben is van) ami lezuhan a film során
    - valami káosz támad a fedélzeten
    - ráadásul elpusztulhat az emberiség is a trailer szövege alapján

...ennyi, de azért már megy a kombinálás, hogy ki-mi-mikor-miért-hova-honnan-mit
    Remélem ezzel sikerült rávezetni mindenkit, hogy amit a traileren kívüli tényeken ír, az csak találgatás.

plusz infó a rendezőtől/írótól:
    - nem előzményfilm
    - nincs benne a 79-es szörnyeteg

Ezért nem értem azokat, akik válltig állítják hogy előzmény film pl, mert annyira hasonlít egy-két dolog...mert lehet a végén csalódottak lesznek a moziból kijövet. Persze az is benne van, hogy ködösítés a készítőktől az egész, de én elvakultan nem állítanék semmit egy fan helyében sem.
  • sirdond
    tényleg az a rohadt macska :D
    vagy ridley scott-nak a kedvence, vagy valamelyik producernek, mert nagyon bugyuta az egész, mintha utólag írták volna bele
  • [NST]Cifu
    Az Alien-nek nem volt előzménye. Abszolute nulláról indult minden.
    A Prometheus viszont egy előzményfilm, "mi" már "jártunk" a Space Jockey űrhajóján, "láttuk" a Space Jockey maradványait, "tudjuk" mi az a Wayland-Yutani Corp., és így tovább.

Most megnéztem az Alien trailerét megint, és például ennyit biztosra meg tudnék mondani belőle:

-Leszállnak egy bolygóra
    -Feltehetően itt találnak egy idegen űrhajót
    -Van benne macska :D
    -Legalább hat főből áll a személyzet (Kane nem tűnik fel a trailerben)
    -Ash karakterével valami történik

-Mondjuk a tojás és a töredezett talaj félrevezető, márpedig a trailer első fele erre koncentrál.
  • gabe paul logan
    Amúgy jó ilyen trailereket látni, sőt idáig a prometheusé is ilyen. Ha most elkezdenénk csak a trailerben látottak alapján elemezni, hogy miről is szólhat az alien...szerintem közel se az alienhez lyukadnánk ki :D
  • bcrics
    Épp tegnap néztem meg az A1-et és S.Weaver de jól nézett ki abban a jelenetben,...Feszes Popsi, laza cickók, hmm.
    És még egy nagyfejűt és kitolt a Zűrbe.
  • Broafka
    most az jutott eszembe, amikor haverommal kint ültünk az erkélyen és cigiztünk, aztán megszólalt:
    - Te segg vagy csöcs párti vagy?
    - Én segg
    - Én is
    kis szünet, haverom ismét megszólal:
    - Hát ez jó buzisan hangzott! :D
  • gabe paul logan
    Na ez az első eset, amikor cicifalvát előnyben részesítem a hátsóval szemben :D grat cifu!
  • [NST]Cifu
    Háááttt... azért az ok-okozat oldalról is vizsgáljuk már meg a problémát. Miért is lett CT ilyen feszülős űrruhába bújtatva? Mert hát milyenek voltak az 1979-es Alien űrruhái:

Na, hát ezekre aligha indul be bárki fantáziája... Szóval azért a szexista felhangért Ridley Scott is felelős nagyban, hiszen az ő "munkássága" a bannerben látható jelenet...

Másfelől ugyebár az Alien sem mellőzte a sikamlós jeleneteket, elég csak arra a jelenetre gondolni, ahol Ripley a Narcissus fedélzetén egy szál bugyiban és trikóban flangál, majd az Alient észrevéve az űrruhába paszírozza magát, szintén premier plánban...

[center]
  • gabe paul logan
    1. férfiak vagyunk
    2. nem láttunk semmi érdekfeszítőt idáig az előzetesben
    3. 1.
  • gombabácsi
    ez a banner tökéletesen megmutatja hogy az embereket mi érdekli a legjobban egy scifiben (is)...
  • shaddam
    Mi az hogy vicc?
  • berczely
    Most komolyan kiakadtok a betűtípuson amikor az egész banner egy vicc?
  • Inquisitor
    Ha így van, akkor is a Bold verziója :)
  • berczely
    Alien betűtípus ahogy nézem ez van a Prometheus plakátokon is!
  • Anthrax
    A betűtípus maradhatna az eredeti :P
  • gabe paul logan
    cgi segg
  • shaddam
  • berczely
    ?
  • berczely
    Én megcsinálom csak kéne egy nagyobb felbontású kép a seggéről, hogy nagytotálban az legyen csak a bannerban + a cím! :D
  • Inquisitor
    Nem rossz, esetleg valaki ráfényképboltozhatná a végső Prometheus feliratot. na jó, lehet felőlem akár GIMP-el is :D
  • shaddam
  • gabe paul logan
    utóbbival vagyok!
  • shaddam

CT segge legyen a banner ahogy száll be a podba!
  • Cef
  • berczely
    Bannernak?
  • Seth
    Vagy csak egy elborult szobor aminek letört a feje
  • gabe paul logan
    Az egy "hulla" vagy egy "ruha", az se biztos, hogy amit vizsgálnak koponya, lehet sisak is :) lehet, lehet, lehet, sok a lehet
  • Inquisitor
    Szerintem nem következik belőle, csak az, hogy az ember teremtéséhez közük van. Az nem, hogy saját másukra ... De ezek csak találgatások amíg nem néztük meg a filmet. És remélem, hogy utána is maradnak kérdések még :)
  • berczely
    És akkor mi fekszik a kép jobb oldalán? Ez nem egészen emberi lény!

És az a fejszerkezet amit a trailerben láttunk? Ormányos izébizé mint az Alien-ben ami ül a csillagvizsgáló székben annak ugyan olyan a feje!
  • Bogdogege
    a bibliát már megírták egy ideje .
  • Jrex
    Én olyan idegenekben hiszek akik nem tudnak olvasni XD
  • gabe paul logan
    Ezt a hülyeséget, hogy TUTIRA leszáll a hajó azon a képkockán, csak 2 ember találta ki, "akik az ign-en dolgoznak" -.- nem venném kp-nek.

Ami a "hollywoody cicababát" illeti, inkább nézzétek meg, hogy mikben játszott idáig és hogy honnan valósi, mielőtt leírtok minden félét -.-
    ...csak mondom.

Jrex...szerinted ezt a kommentet a valódi idegenek milyen néven veszik, akik olvassák a fórumot? xD
  • Jrex
    A nagy fejszoborból én is sejtettem h sajnos ember kinézetű idegenek lesznek :S Ezek szerint maguk képére teremtettek...
  • gombabácsi
    a világűrben nincs olyan hogy "jó helyzetben" :)