1347
-
#274 Korulbelul az volt az utolso elvezheto Alien film.
Raadasul az elso reszhez hasonlo, nem a masodik inkabb akcio stilusuhoz.
En masik parbeszeden sirtam be, ami szinten a folyosokon zajlott.
Nagyban kergeti oket a szorny,a muki meg a kezeben az olloval kolbaszol.
"Mi a fenét csinálsz?"
"Ne így tartsd, hanem így." sallert lekever, majd megforditja a masik kezeben az ollot
"Még megölsz valakit, te idióta!" -
#273 Kate Dickie egy interjúban elmondta, hogy karakterét, aki a legénység hiperálomból való ébresztéséért felelős, a keltegetés után 28 perccel később felfalja egy "idegen" a prometheuson való futkározás, menekülés alatt.
"•For starters, it mentions that her character lasts 28 minutes in the film before an alien eats her.
•The aliens actually chase the characters through the halls of the Prometheus ship.
•Her character is called Mudow and she helps the crew become acclimated to their removal from cryo-sleep.
•After apparently five years in hypersleep, she helps the crew get fit only for the crew to fall victim to creatures stalking them for food"
- Daily Star -
#272 -
#271 lehet de érdekes és nekem tetszik is.. -
sirdond #270 lol
-
#269 Ez elég fake-nek tűnik. -
#268 -
#267 -
#266 -
#265 Ha lesz új videó,akkor már itt jóval korábban fel lesz tüntetve!
Recently Classified Film Trailers
-
#264 ez mr zuckerberg születésére utal, aki az fb szülőatja -
kissssss #263 enye benye alig lehet látni valamit ezen a képen. -
zoltang #262 Újabb "vacak" kép:
http://www.avpgalaxy.net/ -
#261 Csak ezek az alma logósak vannak
-
#260 Van új?
Én még csak ezt láttam----
Link -
bcrics #259 Senki nem látta az Új Trailert? -
#258 ahha, kár, hogy maga a film nem abban az évben játszódik, de amúgy jó poén... -
#257 -
Garga Pitic #256 ... meg a kiherélt mozis verziót. -
#255 "Hol van az a kibaszott A folyosó???"
"Azt hittem, hogy te vagy a rééém!"
Ezeken mindig halálra röhögöm magam, kibaszott nagy film, valahogy nagyon egyedi hangulata van, elmúlás, halál, elhagyatottság, kárhozta, telibeszarom az egészet, mert halálra vagyok ítélve, szarkazmus, és az a zene....hmmmm öcsém és a horror...csak a cgi-t hagyták volna ki ;) -
Wampa #254 Üdv
Hát, lehet hogy befigyelt pár, nem motoztam meg mindet:)
De ez a Steve Perry meg ezek, állitólag tényleg kinti irók....
-
Inquisitor #253 "a legtöbb könyv azzal analóg...mármint a SW ocsmány minőségével..."
Lehet azért, mert ugyan azok a magyar írózsenik alkották azokat is? :D -
Wampa #252 Kicsit erőltetett azért, ezt te is érzed:P a sokezer több alkatrész, hát az az ötven, 20 évente egyszer felkapcsolt neon nem verte volna fejbe a két nyomit a kazánban:))
Mondjuk a 2.sztorinál igazatok van, Gorman leblokkolt....majdnem azt irtam, hogy a katonák amugy se hittek Ripleynek, de addigra megtalálták Newt-ot, a pofánugrókat:)
stb....ez még nekem is gyanus lett volna:)
Ja, Hicks tényleg vitte a családi örökséget, a két kedvenc elmebetegem meg lexarta Gormant:)) Vasquezt ugy sajnáltam annak idején, tán meg is sirattam.
Amugy amit sose értettem, emlitenek valami sztázis tartályt, az ugrálós változatok abban csücsültek,valahol emlitik hogy azt semmi nem töri át......évtizedek óta azon gondolkodom, nem tudtak csinálni egy szoba méretűt?
Másik gondom, az Alienben, elpusztithatatlan életformaként szerepel, itt a 2. ben
ipari méretekben ölik őket.
Amugy nekem a kedvencem az összes közül a 2., főleg a rendezői/hosszabb változat,
a mozis le lett akciofilmesebbre vágva, valahogy a hosszabb hozta az első hangulatát. A 3. különös film lett, minden idők legelb.-b magyar címével.
Ott előfordult olyan "baki" amennyire emlékszem (azt nem néztem meg annyiszor:)
mikor egy jól sikerült, feszült jelenetbe belenyögtek valami poént, én meg azon röhögtem mikor be kellett volna csinálnom mert action volt.....amugy is nehéz volt beleélni magam, Ripley anyucit nem bántotta a xeno, a rabok meg olyan figurák voltak, hogy lexarták:) A "helyettes palánta" (copyrights Raymond Chandler:P) meg azt se tudta hol van.
AZ AvsP filmekről meg vagy jót vagy semmit, én semmit nem mondanék.
Ha lehet emliteni itt is EU-t mint a Star Warsnál, a legtöbb könyv azzal analóg...mármint a SW ocsmány minőségével...
Ugyhogy én nagyon várom ezt a filmet, de még inkább a könyvet....legyen "apopaliktikus"(copyrights by Alekosz)
Más, gondolom itt rajtam kivül mindenki olvasta a 3. rész alternativ forgatókönyvét?Amiben Hicksék nem halnak meg az elején, ha nem fake akkor
David Giler és Walter Hill sztorija alapján vmi William Gibson irta....
ha valakinek nincs meg sikitson, meg fogom hallani:P -
#251 Eredetileg...mondjuk asszem a filmben is mondják, hogy milyen töltény van a gépfegyverükbe, de csak azokat nem használhatták, mert azok robbanófejes töltények voltak és átütöttek mindent. Pisztoly elvileg volt mindenkinél, 2-3-4 embernél meg lángszóró, Hicksnél meg egy shotgun o.O
Szóval nem voltak lefegyverezve teljesen.
"Mi? És ha megtámadnak, mit csináljunk? Mondjuk azt, hogy ejnye-bejnye?" -
#250 Lol, de még azt a keveset is elvették tőlük az Aliensben....
Az a jelenet az, ami miatt én az Aliens esetén nagyon komoly homlokráncolással élnék. Egy tiszt sem engedi le a katonáit egy veszélyes helyre pisztolyokkal... Minimum visszahívja őket, és akkor mindegyiknek adnak egy-egy lángszórót, vagy valami olyan fegyvert, ami ott nem probléma.
Lehet azt akarták érzékeltetni, hogy Gorman mennyire tapasztalatlan és rossz tiszt, nem tudom.
Mindenestre a valós világból és a technikai fejlődésből kiindulva amúgy ez azért vicces jelenet, mert ma egy ilyen esetben simán leküldenek a katonák egy robotjárművet, és akkor az Xenok nekiállhatnak papírképeket rakni a robot orra elé :D
Persze, az is jó indok, a Nostromo ipari hajó, a Sulaco katonai....de ma 1 fillérért olyan ledlámpák meg mik vannak, szemét kiégeti a vaknak, akkor olyan hajtóműrendszer mellé, ami átrepit az univerzumon, tapogatózni kell?:)
Egyfelől: minél több alkatrész -> annál bonyolultabb rendszer. Ha van egy űrhajód, ami harmincmillió alkatrészből áll, akkor nem akarsz plusz 20 000 alkatrészt csak azért, hogy az alsó szinten császkáló gépészek minden porcikája díszkivilágítást kapjon.
Másfelől: egy csontra kivilágított hajón nem lett volna annyira drámai az egész... jah, hogy innen indult az egész? :)
Az idővonal amiatt nem tiszta nekem, hogy az eredeti mozis alien elején kettőezer tizenvalamennyire emlékszem dátumként, de lehet hogy erős izgalmi állapotban melléolvastam....nem tegnap volt.
Most nem tudom már hol olvastam, de eredetileg a rendező direkt felvázolta (évszámokkal) a hét karakter élettörténetét a színészeknek, hogy azok jobban bele tudják élni magukat a karakterükbe, például Lambert már valami kétszer vagy háromszor elvált, Bretnek komoly alkoholfüggőségi gondjai voltak, Dallas-tól pedig egy katonai hajóval történt katasztrófa miatt elvették a repülési engedélyét egy jó időre. -
Wampa #249 Ezeket értem én, de az idő a technikai fejlettség miatt fontos, van benne egy abszurd jelleg azért, hogy a komák mikkel lődöznek..
Lol, de még azt a keveset is elvették tőlük az Aliensben....
Bár Aponéban volt kraft, egy ilyen fészekbe behajtott brigádtól nem gyűjteném szivesen a tárakat..."Hupsz, az őrmestert ott viszi egy...durr"
Persze, az is jó indok, a Nostromo ipari hajó, a Sulaco katonai....de ma 1 fillérért olyan ledlámpák meg mik vannak, szemét kiégeti a vaknak, akkor olyan hajtóműrendszer mellé, ami átrepit az univerzumon, tapogatózni kell?:)
De ez csak szőrszálhasogatás....
Az idővonal amiatt nem tiszta nekem, hogy az eredeti mozis alien elején kettőezer tizenvalamennyire emlékszem dátumként, de lehet hogy erős izgalmi állapotban melléolvastam....nem tegnap volt.
Ismerem az oldalt, onnét lestem én is.:) -
#248 Idővonal az Alien-univerzumban. Az Alien 2122-ben játszódik. A Prometheus a XXI. század végén játszódik, tehát beleillik a világba.
égül is pár energiatakarékos izzó a Nostromóra és nem a dög győz:
A Nostromo egy vontatóhajó, gyakorlatilag az a dolga, hogy A-ból B-be elvontassa a rakományát, a személyzet meg út közben úgy is alszik...
Egy folyami tolóhajót képzelj el, az sem a perfekt kivilágításáról híres. :) -
Wampa #247 Pont erről beszélek, nincs varrás mert a jövőben játszódik :P, bár őszintén szólva meg vagyok kavarodva az idővonallal.....nem emlékszem, de mintha annak idején a moziban más idő lett volna az első film elején kiirva mint az Alien timeline on.....
mindenesetre ez utóbbi szerint 2100 körül járunk a Nostromo idején-aminek a nevétől is a hideg futkos a hátamon, életem legbexaratósabb filmje volt), játékban meg az AvsP2-ehhez képest plusz évtizedek a Sulaco startjáig, na hát fapados fegyverzet volt azért, annyi szent. A két legvadabb fegyver Drake meg Vasquez volt:))
Azt szóval nem mondtam, hogy én képzeletben nem lövöldöztem annak idején az impulzus karabéllyal.:P
Ez az új rész, amit nem értek hogy nem előzmény, minden ami a témát dolgozza fel ugyanabban az univerzumban, nekem előzmény, nem tudom mikorra van téve......
mondjuk itt is gáz ez a pisztoly, nem igaz hogy amugy a haditechnika huz mindent,
csillagközi utazás van, itt meg egy dezodorból fujnak lángokat:)
Megfigyelésem szerint, amugy az alien univerzum minden hajóján a lámpákon spórolnak, végül is pár energiatakarékos izzó a Nostromóra és nem a dög győz:))
De gondolom, az intersztelláris utazáshoz használt akksit hamar leszivta volna a fénycső:)
Lol...én a p9 es HK ra gondoltam, ezt a vp70 et nem használta a GSG9?
-
#246 ez jó lett :) -
zoltang #245 Beteg... :)
-
#244 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!CT egy interjúban elárulta, hogy ő nem a hősnő lesz (az inkább Naomi Rapace), hanem inkább egyfajta ellenség (villain, szó szerinti fordítás gazember, főellenség, stb.). Ő lesz a cég embere, a "Red Tape" (a bürokrácia útvesztője, bürokratikus akadály), aki pokollá teszi mindenkinek az életét, mivel ő felelős azért, hogy a cég befektetése megtérüljön.
Vagyis ő lesz Burke, egy fokkal szexibb kiadásban. :) -
#243 Nem is egy, hanem több "űrutast" is láthatunk a filmben, amelyek megtestesítője lehet, hogy Ian Whyte lesz.
Charlize Theron pedig a "gonoszt" fogja játszani a filmben.
- avpgalaxy -
#242 A testhez simuló űrruha nem a Prometheus találmánya, ezt már évtizedekkel ezelőtt is ellőtték különféle Sci-fi filmek, hogy kihangsúlyozzák a hölgyek nőiességét. :)
A Prometheus desingja pontosan hogy nagyon is különbözik a Newman-suittól. Annál ugyanis a varrások határozzák meg a ruha alakját, éppen ezért nagyon fontos, hogy az egyénre legyen rászabva a ruha. A Prometheus esetében semmiféle varrást nem látunk. :)
Ami a fegyvereket illeti... nos az Aliens esetén Gorman pisztolya egy HK VP70 volt, elég ritka (és sikertelen) pisztoly, nem mellesleg jó másfél évtizeddel megelőzte a korát, mivel műanyagból készült a tokja (a Glock pisztolyoknak ennyi idő kellett, amíg elterjedtek, és a sikerük részben a műanyag toknak köszönhető). Az M41A1 szerintem szintén jól eltalált módosítás, ránézésre senkinek se ugrana be a Thompson.
A Prometheus e téren sem brillirozik. A trailerben két jelenetben látható fegyver, az egyik egy lángszóró szerűség, arra nem vesztegetnék szót. A másik esetben pedig két fegyvert is látunk működés közben. Walther GSP-ket. Ezek annyira hétköznapi fegyverek, hogy a mi sportegyesületünk is rendelkezik egy sima Walther GSP-vel (igaz 5-ös, és nem 10-es tárral, no meg persze én sose lőttem vele - hála annak, hogy a markolata jobbkezes...). :)
[center]
-
Wampa #241 Viszont a P. ben lévő nagyon hajaz az Indexes képre.......szerintem az eredeti Alien meg az eközötti különbség, a mindenkori elképzelések közti különbségeket tükrözi a jövőről.
Hát az első monitorom jobb volt mint az Alienben a Junoszt kijelzők, pedig az egy csillagközi utazásra képes jövőbeli űrhajó......a Col.Marok Thompsonjáról ne is beszéljünk:P Vagy Gorman stukkeréről
-
A Newman-féle biosuit innovatív elképzelés, ám kevés benne a bizodalom. Az indok az, hogy egy Hold- vagy Mars-séta során akár 6-8 órát is a ruhában kell(ene) tölteni. Ez a Newman-ruhában nem kivitelezhető, mivel az alapvető emberi űrítési szokásokat nincs mód végrehajtani benne. A jelenlegi űrruhákban egyfajta felnőtt pelenkát viselnek az űrhajósok erre a problémára. Nem túl felemelő, de erre a problémára elegáns megoldás nincs.
Nos ennek tudatában talán nem meglepő, hogy a NASA a Hold- és Mars-utazásokra egy félmerev/merev űrruhát (majdnem exo-szekeltont) tervez inkább:
[center]
-
#239 Jövőbeli űrruha terv -
Garga Pitic #238 Ő lesz Nagyanyó, a fedélzeti számítógép hangja :) -
#237 Szerintem kb annyira nem lesz előzmény film,mint amennyire az AvP2 "nem folytatása" az AvP-nek...Ott is annyira mondogatták a rendezők h semmi köze nem lesz az első részhez.de mégis mivel kezdődik az első jelenet? Az AvP egyben eltávozó anya űrhajóról le csatlakozik egy kisebb hajó ami visszatér a Föld felé. -
bcrics #236 vajon s.Weavernek lesz vmi cameo-ja? -
#235 Így néz ki az ISS-en 2009-ig használt Orlan-M űrruha, ajánlott a két kesztyűt és a jobb mellen lévő tárolózsebet megnézni. Lehet látni a szakadásokat. Egy kutató (tudományos) felszerelés is lehet viseletes.
A Prometheus esetében vadonatúj minden, már ránézésre is. Ez lehet valóban amiatt, mert vadonatúj hajó, az első útján, persze. Én nem is állítottam ezzel kapcsolatban semmit, csak az éles kontraszta hívtam fel a figyelmet.