1347

 • Stockbauer33 #1347
  http://www.mafab.hu/article/michael-fassbender-izgalmas-reszletek-osztott-meg-az-alien-covenantrol-59
 • gombabácsi
  #1346
  most néztem újra, hát végül is nem is lenne ez rossz
  ha az olyan gáz dolgok nem lettek volna benne hogy leveszik a sisakot, aztán amikor beviszik a fejet a műtőbe, fertőtlenítik, nehogy fertőzzön XD
  ezeket tuti lindelof találta ki :D
 • Stockbauer33 #1345
  http://www.playboy.hu/playboy_vilaga/58871_izgalmas_kepek_az_uj_prometheus-mozi_forgatasarol.html?utm_content=bufferf32c0&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=mh_facebook
 • [NST]Cifu
  #1344
  Van egy reakcióidejük. A linkelt videó 2015 februári...
 • Stockbauer33 #1343
  http://www.mafab.hu/article/kikerult-az-internetre-a-prometheus-brutalis-alternativ-jelenete-10
 • Ragnar360
  #1342
  nekem fordítva szokott lenni:DDD
 • Holland Kemence
  #1341
  mikor moziban néztem a filmet tetszett, mikor megnéztem itthon másodjára, rájöttem hogy egy kalap szar
 • bazs88
  #1340
  infók a prometheus 2-ről: http://cinema-art.hu/2013/01/14/prometheus-2-hirek-1/

  valamint rengeteg prometheus cikk itt: http://cinema-art.hu/tag/prometheus/
 • gabe paul logan
  #1339
  nekem bejön, de egy helyen sántít a dolog....mindig dugni kellene, hogy valahogy alienszerű létformát hozzon létre az ember?
 • shaddam
  #1338
 • Synchronous
  #1337
  Én meg arra gondolok hogy ez a lötty izé ugyanaz volt mint a kísérleti bolygón a vázákban levő folyadék, amit Fassbender becsempészett a hajóra, és utána a főhősnő pasijának az italába cseppentette. Vele nem éppen ugyanaz történt mint ami a film eleji jelenetben, de tán pont azért mert van némi eltérés az emberi DNS és a teremtőké közt.
  Sztem a trutyi az Alien kezdetleges kísérleti stádiumban levő folyékony formája volt, hiszen miután megitta a tudós kollega és együtt volt Rapace-al ő utána rögtön terhes is lett és abból született ("császármetszéssel" ) az az alien-form ami már megfelelő gazdatest felhasználásával tudott klasszikus alien egyedet kreálni. Ekkor még face huggerek és királynő a pi*csában sem volt, valószínű ahogy egyre változatosabb testekbe vándorolt az alien, úgy fejlődött egyre jobban testileg és biológiailag...
  A teremtők teste talán alkalmatlan volt rá hogy kialakuljon benne az alien, legalábbis ebből a kezdetleges cseppfolyós formából... az emberekből viszont képes volt kifejlődni, viszont mikor Rapace "kölyke" elkapja a hajón a teremtőt és megtermékenyíti akkor már ki tudott belőle fejlődni az első alien ami hasonlított a régi sorozatban levőkre... ezért gondolom hogy a teremtő azért akarta a trutyit a földre vinni mert szükség volt az emberek közbeiktatására, hisz belőlük nem tudott a standard formájából kifejlődni az alien... Ezért mondhatta Fassbender Rapace-nak hogy azért megy a Földre a teremtő, mert teremtés előtt néha pusztítani kell... azaz elpusztítja az embereket hogy létrehozza az alieneket.
  Igaz hogy a kísérleti bolygón találtak teremtő holttesteket az expedíció tagjai, amikből mintha kirobbant volna valami, de az sztem csak az a kis kukac-szerűség volt ami a két flótást is megtámadta a barlangban... a teremtők valószínűleg eddig jutottak a kísérletezésben... a kígyószerű lénynél nem tudtak továbbjutni, nem tudtak fejlettebb egyedet létrehozni... viszont a kis kickbox kobrák is nagyon jól operáltak a savval, akárcsak az utódaik...

  Én így értelmezem ezt az egész sztorit, de szeretném hangsúlyozni hogy csak egyéni vélemény, nem biztos hogy így van, de nekem így tűnik logikusnak, már amennyire lehet benne logikát találni.
 • ZilogR
  #1336
  Ez sokaknak be fog jönni, asszem..., persze lehet, h rosszul gondolom...
 • gabe paul logan
  #1335
  én csináltam egy faneditet, de sony vegassal és kb 30 óráig akar renderelni :DD azt mondták h az adobe premiere nem ilyen fos, de az meg csak 64 bites oprendszerrel akar működni o.o
 • vg
  #1334
  Remélem valaki majd jól összevágja nekünk.
 • [NST]Cifu
  #1333
  Amennyire én tudom, nem lesz extend edition vagy Directors Cut, a BR-en és a DVD van pár alternatív jelenet, illetve kivágott jelent, ezek érdekesek, adnak némi pluszt a filmhez, de nem kerültek "beépítésre", tehát csak külön extraként elérhetőek.
 • Tatyla
  #1332
  elnézést a hülye kérdésért most akkor lesz extended edition vagy csak külön van extrákban a kimaradt jelenetek?
 • Kmarha
  #1331
  Nem azt mondtam, hogy egybites alkotás legyen :) Azt mondtam, hogy ha nem megy, ne próbálják meg túlkomplikálni. Nem úgyan az.

  Bár tény, nehéz lehet az egyensúlyt megtalálni, és fanyalgók így is - úgy is lesznek.
 • [NST]Cifu
  #1330
  Akkor vagy ne próbáljanak olyan filmet csinálni, aminek súlyos mondanivalója lenne, hanem maradjanak amihez értenek: látvány, hangulat, borzongás.

  Akkor pedig azért szapulnák a filmet, mert egyszerű, mint a bot, igazi egybites alkotás.

  Próbálj megfelelni az elvárásoknak, fizikai és elméleti képtelenség...
 • Prof William
  #1329
  Már megvan miről fog szólni a Star Trek 2
 • Kmarha
  #1328
  már látom is a következő spin-off-ot magam előtt :)
 • Prof William
  #1327
  "a Star Trekben is majd minden idegen emberi. "

  Őket is a teremtők gányolták össze. :)
 • Kmarha
  #1326
  Teljesen igazad van.

  Akkor vagy ne próbáljanak olyan filmet csinálni, aminek súlyos mondanivalója lenne, hanem maradjanak amihez értenek: látvány, hangulat, borzongás.
  Nem kell akkora fába vágni a fejszét, mint a teremtés, eredet.
 • mrzed001
  #1325
  Kétségkívül vannak elgondolkodtató scifik, mint pl az outer limits sorozat volt vala, vagy az Űrodüsszeia.
  Egyértelmű mondanivalóval, konzekvens tartalommal és a végén a nagy csattanóval "ami átformálja a tudatot ...".
  Az a gondom nekem a prometheussal, hogy olyan műmájer (kb mint a sok hülye gyerek a fail videókon amikor nekiállnak hogy ugratnak, szaltóznak ... de már az első lépésénél látszik, hogy köze hozzá mint az őssumér nyelvhez és jön a nagy pofára esés).
  Legyen sejtelmes, mint az X-files, ok, azzal sincs gondom.
  De amikor a sztori ennyire kifordul, és inkonzisztens lesz (önmagának ellentmondó), tele logikai bukfencekkel és cápaátugrással ... az már paródia
  Még azt tudom elképzelni, hogy ha kijön könyvben elolvasom (talán a rendező, script író toszta el) ... hátha akkor rájövök végre, hogy mégis miről szólt, mi volt valójában a fő storyline
 • Sir Quno Jedi
  #1324
  Nyilván a saját képükre formálták a teremtményüket, mint mi az androidot, vagy Isten őket (vagy kitudjaki).
 • [NST]Cifu
  #1323
  A választ is többféleképpen lehet megadni a kérdésedre. Ha egyik oldalról nézzük, akkor a sok kérdőjeles történet lehetőséget ad a nézőre, hogy gondolkozzon egy kicsit. Jó.

  Ha a másik oldalról nézzük, akkor meg ezt a filmet nem gondolkodásra sarkalló filmként, hanem szórakoztató filmként nézi. Ez is jó.
 • [NST]Cifu
  #1322
  Egy kézen meg lehet számolni, hogy hány olyan Sci-fi van, amely végig sikeresen logikus és értelmes tud maradni.

  Az Alien sorozat sose tartozott a realista, kristálytiszta logikára épülő Sci-fik közé.

  Ha ilyesmire vágyik az ember, akkor aligha egy blockbusternek szánt Hollywoodi filmre ül be...
 • mrzed001
  #1321
  Na ez az, 5-en 5 félét gondolunk.
  Ha az élet földi megjelenése előtt lett volna, akkor ugyebár metán légkör volt, az ősök meg ugyebár szintén oxigénlégzők ... igen de szarul érezték volna ott magukat (fuldokolva)
  Igen, láttam minden extrát ami van hozzá (alt. kezdést is, többi csuhással).
  Ha ugyanaz a trutyi lett volna, akkor nem átváltoztatnia kellett volna az őst?
  Inkább viselkedett úgy, mint egy sejt-dns méreg.
  És ez esetben csak véletlen maradt meg épp rész, amiből kifejlődött ... de mi?
  Ha a dínó kor, akkor lehet gondolni, hogy az emlősök (melegvérűek?) ... bár a vízbe ugye nincs sok (ember még kevesebb), szóval talán mégse.
  Ráadásul hogy lehetne már azonos az ember DNS-e az övékével, amikor az ember-csimpánz DNS kevesebb mint 2%-ban tér el egymástól (és azért van "némi" különbség ... habár egyeseket elnézve ... )
  A teremtők is ugyebár emberszerű, de egy icipicit (2x) magasabb humanoidok voltak (tudom, koppintás, titánok)
  Szóval akkor az embereknek is nem-e 3-4 méter magas apróságoknak kellett volna-e lennie ? (legalább a kezdetekben)
  Jóó film, még csak a film kb első 2-3 percénél tartunk, és még erről sem tudjuk, hogy miről is szólt :D
 • Kmarha
  #1320
  Szóval volt a fekete trutyi. Az megalkotta az embereket (azonos dns), így Darwin hazudik, a rohadék, mindig is tudtam, és így készen raktak ki minket a Földre

  Vagy nem is. A teremtők DNS-e lebomlott kezdetlegessé (körkörös kromoszóma rulezz), és csinált pár egysejtűt. Az meg véletlenül pont úgy evoluciónált, hogy véletlenül pont hasonló dns-el indult neki pár majomivadék, bolygókat kutatni. Mondjuk szegény majmok dns-e is csak 9x%-ban egyezik a miénkkel. Az megint csak véletlen, hogy a pofázmányunk, testalkatunk is majdnem hogy megegyezik most az ősökével.
  Az meg külön szerencse, hogy a génnel együtt, a valláshoz tartozó csuklyás vászonszerű ruha készítés is ilyen jól átjött, hogy ők is és mi is használjuk.

  Tényleg nehéz lett volna valami 4 szemű, két lábon járó elefántot fülek nélkül megcsinálni Teremtőnek, akinek a DNS-e nem egyezik meg a miénkkel, de ugyan azon alkotó elemekből álló dupla spirálos, mint ami a földi életet jellemzi?

  Tudom, ne szőrszál hasogassak :) végül is a Star Trekben is majd minden idegen emberi. Nem is érdemlünk többet mi birka nézők :)

  (nem is értem, miért vártam többet, egy olyan alkotótól, aki annak idején, bár nem tökélyre, és nagyon erős butítással, korlátozással, de sikeresen megalkotott egy őrült, szűrrealista H. R. Giger álmodta lényt, sőt, annak a lénynek egy konkrét életciklusát)
 • [NST]Cifu
  #1319
  -Ugyanaz a fekete trutyi.
  -Benépesítik a Földet a későbbi emberekkel. (Azonos DNS)
  -Tudták, hogy belehal, van egy alternatív nyitórész, ott több Engineer látható, akik egyfajta vallási környezetet sugalltak. Továbbá a hajó, ami hozta, akkor távozott, amikor megitta.
  -Feltehetően kísérlet volt, lehet, hogy a fekete trutyi tesztelése.
  -A Föld akkor már élő volt, de az emberiséget ők hozták létre.
 • Prof William
  #1318
  Az elején, ahogy leveszi azt a ruháját meg az egész arckifejezése szerintem egyfajta Rituális Életadó szertartásra utal.

  Szerintem valami más trutyi volt.

  Ők voltak a nagy Creator Mesterfaj, akik valszeg a saját DNS-üket és kényük-kedvük szerint módosították, szóval sztem lazán túlélhették, olyan környezetben ahol egy átlag ember nem.
 • r4pt0r
  #1317
  Én képzetem: az a Föld volt, és így került az első élet a Földre, és igen szerintem tudta mi fog történni,de vagy kellett egy gazda test vagy pedig egy rituálé.
 • mrzed001
  #1316
  Azt viszont megköszönném, ha valaki a filmnek az első 2 percét elmagyarázná, hogy az mégis mi a rák volt ??
  - kivégzés ?
  - rituális öngyilkosság ?
  - kísérlet ? (mármint nem tudták, hogy az ott belehal)
  - kísérlet aminél tudták, hogy belehal ? (akkor meg miért nem egy holttesten végezték ?)
  - az ugyanaz a fekete trutyi volt ? Vagy más ?
  - az nem volt fertőző ? Vagy csak fogta és eltűnt ?
  - és mikor volt ?
  - és egyáltalán a földön ?
  - terraformálás ?
  - és volt már akkor valami élet a földön ?
  - ha nem akkor mégis hogy kaptak levegőt ??

  Valaki ???
 • [NST]Cifu
  #1315
  Úr Isten! Jobb vagyok mint Ridley Scott!

  Ezt eddig is tudtuk. :)
 • Prof William
  #1314
  Kedvencem a "Fú az atmoszfére pont olyan mint a földé!" "De halálos!"

  Változtattak volna 2 sort hogy mondjuk...

  "Az atmoszféra összetétele 80% argon és 20 szén-dioxid. Akkor ez védőruha nélkül halálos!"

  Ennyi kellett volna és máris egy dologgal kevesebb csámcsogni való.

  A maszklevételt is el lehetett volna intézni annyival, hogy:

  "Prüty, prüty, prüty.
  A műszer szerint a levegő mentes mindenféle szennyeződéstől és mikroorganizmustól.
  Jól van emberek akkor maszkot le! "

  Tessék. Még egy hülyeség megoldva.

  Úr Isten! Jobb vagyok mint Ridley Scott!
 • mrzed001
  #1313
  Viccesnek legalábbis viccesebb ... de kérdésekben sokkal komolyabb és összefogottabb a másik.
  És úgy mellesleg igen érdekelne legalább a felére a válasz
 • [NST]Cifu
  #1312
  Volt már korábban ez a videó, de szvsz a #1216 hsz.-ben lévő sokkal eltaláltabb és igényesebb. :)
 • mrzed001
  #1311
  Sorry ha már volt, de nekem már csak 1 kérdésem lenne a filmmel kapcsolatban:
  Ez: Prometheus kínzó kérdések
  ... azaz ... kb ezek. Meg még pár.
 • Csaba007
  #1310
  Nem az! Az a bővített változat,amikor hosszabb a "játékidő",mint ami a moziban volt,de ez ugyan az.
 • vg
  #1309
  Az nem bővített? Vagy mi van?
 • Csaba007
  #1308
  Nem lesz bővített,csak alternatív kezdés+befejezés lesz extraként,meg jó pár kivágott jelenet.