33
Milyen negatív hatásai lehetnek a berendezésekre?
  • jackoneill90
    #33
    Zárjátok le, nem tudom elviselni matyit meg a barátait.
  • emy182
    #32
    sziasztok a nevem matyi, de szólítsatok csak lodzsitek-királynak

    azért nyitottam ezt a topikot, hogy elmeséljem nektek hogy jártam! vettem egy lodzsitek g25ös kormányt, fasza váltó, pedálok, forsz fídbekkes kormány aminek rezgő erejére már az ejeétől fogva felfigyeltem. történt, hogy vettem egy táj rekszi nevű embertől egy videókártyát, majd a dört három nevű játék közben durrant egyet a gép, szétment az egész. rájöttem nincs mivel játszanom. nem mehetett így tovább, előkapartam a szekrényből a régi 4 fejes videómagnót és a vhs buzipornó gyűjteményemet. előkerült a jól ismert gépzsír és babaolaj is, amikor megbotlottam és a segglukam a g25 váltóján landolt ami tövig felcsúszott. először azzal játszottam, hogy 1-6ig végigjártam a segglukam segítségével a sebességeket, de rükvercbe sehogy nem tudtam betenni. ekkor eszembe jutott a forsz fídbekk ami megbabonázott! próbáltam rászerelni egy műfaszt a kormányra de ekkor szétesett. hívtam is a szupportot cseréljék ki azonnal! egy fekete kocsit küldtek a kormányért, amit egy kopasz uriember vezetett. mondta, hogy szálljak be én is nyugodtan, mivel kormánycsere lesz és majd haza is hoz a mozi után. megkérdeztem milyen mozi után, ekkor csak annyit mondott, mindig kedves a fiúkkal akit meg akar análisan molesztálni.
    megkaptam a kormányom, moziba is elmentünk, majd pedig a seggbekúrás után gálánsan haza is hozott.
    úgy hallottam az uriember ezen a fórumon moderátor sedózáj-hét néven, ajánlom, hogyha van gé huszonötös kormányotok, akkor basszátok el és hívjátok a szupportot, és kérjétek attila segítségét!
    történt már veletek hasonló? t34ert
  • commissioner
    #31
    Az agyad idegrendszerében az áramerősség változása fejfájást okoz, míg ha az áram iránya is megváltozik, akkor epilepsziás rohamokban lesz részed. Ezek komoly hardware gondok.
  • Zenszkij
    #30
    értelmes topik, gratulálok, zárható
  • suba53
    #29
    Áramingadozásról lévén szó, a topik témájába vág keményen az idegi áramimpulzusok ingadozásainak káros hatása is.

    Ékes bizonyítékát láthatjátok erre a #26, #27 hozzászólások alatt szellemi maszturbálást végző exhibicionista kórtörténeti esetében is.

    Lobotómia javasolt, majd a zárt osztály tartós felügyelete.

  • perchno
    #28
    Szerintem nem történt ilyen semmilyen ép elméjű emberrel.Ez a te beteg fantáziád szüleménye és találj jobb szórakozást ennél mert ez elég szánalmas.De ahogy látom meg is kaptad érte a büntetésed.
  • feri0127
    #27
    Sziasztok a nevem Horslagen Orlando, de szólítsatok nyugodtan Cristofelnek.

    Tegnap egyedül voltam itthon, mivel a szüleim elmentek a második budai kutyavásárra ezért nem tudtam másra gondolni csak arra, hogy rendezek egy hatalmas hoki partyt. Meg is történtek az előkészületek... volt itt minden mi faszmakknak ingere: Fa és Baba testápoló, valamint Johnson's babaolaj.
    El is kezdtem a műveletet először hatalmasat köptem a tenyerembe és így kezdtem a hokizást, de eszembejutott, hogy tegnap hagymát ettem és így bedohosodik a faszlikam, gyorsan váltottam is babaolajra amiből sajnos alaposan jutott a segglyukamba is így, hogy ne vesszen kárba az olaj feldugtam magamnak a 100 db-os C vitamin vaskos dobozát.
    Ekkor történt a probléma, nyitott ablaknál maszturbálok és a család barátja Imre benézett a szobámba majd ennyit kérdezett: Apádék itthon vannak? Szégyenemben nem tudtam mitévő legyek, az ijedtségtől a segglikam porszívóként szoppantotta be a hatalmas vitaminos dobozt. Kérlek segítsetek rajtam, nem merek Imre szemében ézni.
    Történt már veletek hasonló? Nektek mi a praktikátok? 434et55efdfh
  • feri0127
    #26
    sziasztok a nevem feri, de szólítsatok csak fecskendőnek

    történt múltkor, hogy elfogyott itthon a baba testápoló amivel sikosítottam, és mivel pont a micimackó mesére vertem, eszembe jutott, milyen lenne ha mézzel sokosítanék. kiugrottam a közeli erdőbe, hogy mézet lopjak a méhektől. füstölővel elűztem a méheket, levettem a kaptár tetejét és belemarkoltam a mézbe, majd elkezdtem recskázni. hazaérve furcsa zümmögő hangra lettem figyelmes, hát a méhkirálynő belemászott a faszlukamba és azóta is ott tanyázik.
    magyarul zümmög a faszlukam!

    történt veletek már hasonló? 4t34gt
  • suba53
    #25
    Akkor te valahol a drót vége felé lakhatsz. :-)

    Nálunk rendesen megvan a 230V. Igaz, a transzformátor itt van a szomszéd utcában.
  • Csirke4
    #24
    Mivel majdnem minden szirszar egyenirányítja kapásból a hálózati feszt amit kap: semennyire.
    Amennyiben nem valami nagyonagyon nagy értékre meg fel. Ha a szolgáltató által garantált fesz szintek között mozog akkor elvileg nincs hatással semmire.
  • Csirke4
    #23
    Pakson a turbinák 3000+- egykét fordulat/percel mentek ha jól emlékszem. :d


    Egyébként azért egész jól tartják az 50 hertzet a hálózaton.
  • sanyicks
    #22
    annyi a szabványos, még sem hallottam olyanról hogy valahol annyi lenne :) nálunk pl 211 és 217 volt között van.
  • jhetedikj
    #21
    Leminősítik Magyarországot
  • suba53
    #20
    Ez már a villamos hálózatok egyetemi jegyzet témaköre, de nagy vonalakban az volt ennek a relatív nagy frekvenciaingadozásnak a hátterében, hogy ebben a hatalmas méretű hálózatban a betápláló generátorok hatalmas forgási energiával rendelkeztek.

    Mivel maga a rendszer nem volt a csúcsterhelésre megfelelően méretezve, vagyis nem állt rendelkezésre az a plusz erőművi teljesítmény, ami a csúcsterheléseknél azt kiszolgálhatta, ezért engedték a generátorok fordulatszámát csökkenni, mert ezzel a csúcsterhelés idején kinyerhették a rendszerből a felhalmozott mozgási energia egy részét.
    Aztán csúcsidőszakon kívűl ismét felpörgették a generátorokat a megfelelő fordulatszámra.

    A szovjet időkben mindent párthatározatokkal intéztek, a szakmai érveknek nem sok súlya volt a döntésekben. Ezért is rohadt le a korábban világszínvonalú magyar ipar a versenyképtelenségig, és részben ennek következményeit nyögjük a mai napig.
  • suba53
    #19
    A 220V a feszültség, és annak ingadozása az órákra nem sok hatással volt.
    Egyébként már elég régóta 230V a hálózat feszültség szabványos értéke.

    A váltakozófeszültség periódusidejének a reciproka, a "frekvencia" az, amit az órák működtetésénél alapfrekvenciának használnak..

    Az 50Hz-et osztva 50-el pont 1 Hz-et kapunk, amivel léptetve az órák számlálóit, másodperc felbontású órát kapunk.
    Aztán ez az 1Hz vagy egy digitális osztólánc bemenete, aminek a kijelzője digitális formában mutatja az időt, vagy egy kis elektromechanikus léptetőt toszogat arrébb, ami az analóg órák másodpercmutatóit mozgatja.

    Ha ezt az 1Hz-et egy rezgőkvarc frekvenciájának osztataként állítják elő, akkor beszélünk kvarcóráról, ami megint csak lehet analóg, vagy digitális kijelzésű is.

    Aztán beszélhetnénk még arról is, ami Svájcot híressé tette, a mechanikus órákról, de az már nem elektronika.
  • Molnibalage
    #18
    Akkor tized Hz pontossággal tartották az 50 Hz-et. Ma az 2-3 tizedesjegy között. Az 50 és 50,1Hz között mekkora eltérés van? 0,2%. Tehát egy 6 órás éjszaka alatt az óra 1 perccel odébbmehetett, ha ekkora átlagos hibája volt a hálózati frekvenciának. Vagy nem? Akkor számold ki, hogy ha a suba53 adatai igazak, akkor mekkora hiba volt hosszú távon. Nagy.
  • suba53
    #17
    Bizony nem volt pontosan 50Hz. Mégpedig azért nem, mert az egész keleti blokk villamosenergia rendszere össze volt kötve a Szovjetúnió rendszerével.
    Ezt hívták egységes villamosenergia rendszernek. Márpedig a szovjet rendszerben lazábban vették az ilyesmit, és gyakran mentek a generátoraik 48-49 Hz frekvencián.
    És mivel a rendszerben levő összes generátornak szinkronban kell mennie, ezért követte az összes egyéb erőmű is ezt.

    A kvarcórákra ez semmilyen hatással nem volt, mert ott a kvarc szolgáltatja az alapfrekvenciát.

    Ellenben nagyon sok egyéb elektronikus órában a hálózati 50Hz-et osztották le, mert a világ boldogabbik részében valóban 50Hz volt az 50Hz, és annyira pontos volt, hogy bátran merték használni órák alapfrekvenciájának.
  • atomabszorpcio
    #16


  • SzirmosSzisza
    #15
    Én úgy hallottam, hogy a 220 nem igazán volt 220 ezért késtek kicsit bizonyos órák. Nem tudom ez mennyire helytálló.
  • ZilogR
    #14
    :D
    A Hulladékhasznosító Mű-ben az fut.
    Egy kis irónia volt az előzőben, mert nem tudom megérteni, hogy ugyan mitől nem tudták volna tartani az 50 Hz-et...?!? Akármilyen idők is voltak anno, az okos ember akkor is okos ember volt és tudta üzemeltetni azt a nyomorult turbinát - feltételezem. Nem kellett ahhoz németnek lenni. Mondjuk emlékszek én a magyar iskolaszámítógépekre, szóval még az is lehet, hogy tényleg van ebben valami. :)
  • Molnibalage
    #13
    Melyik erőműben és hol? Én egy helyen láttam, egy olyaban, amit 10 éve rohad szét és nem ment azóta egy percet sem. Már soha nem is fog.
  • ZilogR
    #12
    Mesélik a szoci időben élt emberek, h a nyugaton vásárolt konnektorba dugott kvarcórák a szoci területen a pontatlanabb frekvencia miatt késtek/siettek.

    Sztem ez fasság. Miért ingadozott volna? MA is Skoda turbina van az erőművekben, AKKOR is az volt, csontra pontosan pörög 2999ford/perc-en (sokáig néztem egy ilyen a szemétégetőben, soha nem ment 3000-en, h miért nem, nem tudom). És ha új erőművet építenek, abba is Skoda-t fognak venni. Ennyi.
  • TheLostOne
    #11
    Az aktív PFC-s tápok tapasztalataim szerint (csak az én gépem szokott bekapcsolva maradni pillanatnyi áramkimaradások esetén) a kisebbeket szűrik, másra való alapvetően a technológia, de a működési elve alapján ez is benne van. A váltóáram hullámgörbéjének nagyobb részét képesek felhasználni, ezáltal egyenletesebb áramfelvételt, egyenletesebb, stabilabb töltést biztosítanak a pufferkondenzátornak. Elsősorban nagy irodaházak elektromos hálózatának kisebb igénybevételét szolgálja, nem kell túlméretezni őket ha a gépek nagy része PFC-s táppal rendelkezik. A pufferkondenzátort is kevésbé veszi igénybe, mert nem ugrál annyit fel-le a töltése, úgyhogy a táp is tovább bírja.

    (Kicsit régen néztem már utána, lehet rosszul emlékszem 1-2 dologra, szal nyugodtan javítsatok ki ha téves vagy pontatlan valamelyik állításom)
  • mrzed001
    #10
    PC: jobb esetben csak újraindul, rosszabb esetben gajra tudja vágni alaplapot, wincsit.
    Égő kiég, sőt, rosszabb esetben akár még a biztosítékot is lecsapja, ugyanis az áramingadozást gyakran egy nagyobb áramlöket követi.
    Az érzékeny dolgokat érdemes túlfesz elleni védelemmel ellátni (van ilyen elosztó is, nem kell szünetmentes, bár pl a PC azt azért meg szokta hálálni)

  • jackoneill90
    #9
    esetleg a számítógép tápegységet zavarhatja. Hagyományos izzólámpa halványabban világít, energiatakarékos még takarékosabb. Ha meg villog lekapcsolod. Fel kell szereltetni saját áramfejlesztőt. Az áramszolgáltató még fizet is neked ha visszavezetteted a te általad megtermelt áram egy részét.
  • Narxis
    #8
    Tönkremennek a tranzisztorok.
  • tmp
    #7
    tsunami
  • sublimaze
    #6
    Google a barátod.
  • yeeenky
    #5
    Imádom az ilyen kis vicces emberkéket!
  • Ironman2
    #4
    Megijed a kutya
  • Xing
    #3
    Nincs beérkező jel. ›› T-Home IPTV

  • byzhouse
    #2
    kiég az égő
  • yeeenky
    #1
    Már régóta érdekel ez, azonban választ még sehol sem kaptam rá.