Csalóka a táblák elsöprő népszerűsége
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy szó többet mond minden mozdulatnál... mert a mozdulat nemtud beszélni. XDD SAJT powa!!4
Meguntam a sok nyomtatgatást, meg papírhorculászást, ezért vettem egy laptopot, 170.000 Ft-ért. Core2 1.3 GHZ proci 4GB ram volt benne és másfél kiló volt, ami számomra fontos volt (mármint a súly), mert keveset voltam otthon mindig ott tanultam, ahol éppen tudtam. Borzalmas volt. A laptopom ~4 órát bírt, ami kiemelkedõnek mondható a mai laptopoknál, viszont ez a teljesítménybe került és ez sokszor odáig fajult, hogy egy scannelt PDF a görgetésnél olyan lassú volt, hogy hihetetlen. A töltõ hurcibálásról meg nem is beszélve... annak is súlya van + mindig keresni kellett a konnektorokat és azok közelében lenni.
Eladtam a laptopot és vettem egy ipad2-t, amerikai áron, ami szerintem megérte, mert:
- 10 órát bír állandó wifi: on(ha kikapcsolom több), és PDF olvasással egyszerre (ja a laptop wifi-vel 3at bírt talán)
- a súlya a töredéke egy laptopnak 600g, ha jól emlékszem
- ha mégis kéne a töltõ az se egy nagy probléma akkora, mint egy mobiltelfoné
- ua. a PDF szinte alig szaggat, az olvasás folyamatos.
- ott használom ahol akarom a földön ülve is kényelmes
és még sorolhatnám, így is sokat írtam. 😊
Egy szó többet mond minden mozdulatnál... mert a mozdulat nemtud beszélni. XDD SAJT powa!!4
Te is rosszul gondolkodsz. Abból indulsz ki, hogy már van ilyen eszközük. Pedig nincs. Az ipad vásárlók nagy része az nem az otthon 2 notebook 2 netbook 2 asztali gép 1 internetes médialejátszó tulajból kerül ki. Nem egy példát tudok ahol az egyetlen informatikai eszköz a családban most egy ipad. Sõt olyat is tudok, hogy egy nagyon régi notebookot cseréltek le rá. Szóval próbálj egy kicsit tágabb látókörrel körbe nézni és mindjárt nem tûnik hülyeségnek.
asgh: "A tablet, egy jól körülhatárolható célközönségnek szánt terméktípus"
"Ez egyszereûen nemigaz. Pont azt próbálja hangsúlyozni minden gyártó, hogy mennyire sokoldalú a készülék, ergo, széles célközönségnek szánják, nem behatárolt rétegeszköznek."
Annyiból feltétlenül igaz, hogy nincs rá mindenkinek szüksége, tehát szerintem is elég körülhatárolható rétegnek szól. Dehát a világon rengeteg ilyen termék van, és ebbõl a gyártóik jól megélnek.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Húha, nem tudtál átküldeni a melletted ülõnek egy mp3 csengõhangot? Kb. ebben lehettél olyan kurva korlátozott...
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Na ezt nagyon utálom. Ami neked kell az hasznos, ami másnak az már csak a hülyeség meg a trendiség miatt veszi meg. Én fordítva gondolom; rengetegen vannak olyanok a világban akiknek a notebook az ágyúval verébre kategória. Nekik tökéletes választás egy tábla. Én nem cserélném el notebookra felhasználás ügyileg, mert teljesen másra használom.
"A táblák valószínûleg pontosan ugyanerre lennének, csak nagyobb felbontásban. Divat, pénzkidobás."
Már fentebb is leírtam; rengeteg ember van a világon akinek az informatika igénye, kimerül egy kis szörfölésben, email nézésben, video vagy hangtelefonálásban. Szerintem ezeknek az embereknek egy notebook overkill. Ebbõl az irányból azt is mondhatnám, hogy notebook divat, pénzkidobás, de nem mondom, mert tudom, hogy valakinek meg az az igénye. Nem tudom miért olyan nehéz elfogadni, hogy ahány ember annyi igény.
"Én azért hajtok a transformesrs prime-ra, mert a jelenlegi androidos telómat is alaposan kihasználom (gmail (privát), sima mail (céges), naptáram folyamatosan ki van töltve, internetezek, szórakozok út közben (zene,videó,jútúb,trafficJAM rullz), ha kocsival vagyok akkor GPS, fényképezek is vele elég sûrûn, videót mondjuk ritkábban csinálok. Mostanában kéne valahogy belõnöm majd a VPN-t is, mert nemsokára húzok ki külföldre. "
Akkor? Akkor miért nehéz elhinni, hogy más is használja ennyire az okostelefonját, esetleg az ipadját?
"Mivel a prime elég izmos vassal jön, ezért nem hiszem hogy gond lenne a késõbbiekben vele, ha a droid nem felelne meg a kívánalmaimnak, akkor legrosszabb esetben megy rá egy win8 (bár nem hinném hogy találkozok olyasmivel amit nem tudok droidon megcsinálni 😛)"
Akkor most beállsz abba a sorba amit elõbb szidtál? Nagyon nem értelek...

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
Nekem nincs, mégsem tartom értelmetlen hülyeségnek, igaz túlságosan fontos eszköznek sem.
Árkérdést tekintve én inkább a minimálbéreket emelném 1000 euróra, rögtön könnyebb lenne igen sok embernek.
5-7ezer forintot érõ valaminek tartom 😊
- Majmok, nem vetettek még észre, hogy csak olyan tartja értelmetlen hülyeségnek az iPad-et akinek nincs?
2. Tellne rá, de a jelenlegi eszközeim is tudják azt amit egy tablet, pénzt nem fogok dodobni, divat miatt.
http://gaborszantai.co.uk/
a divatmajmozok meg siman szanalmasak.masnak telik ra,ez mert faj neked? fel kene mar fogni h nem mindenhol szamit luxuskiadasnak egy ipad vasarlasa, nem K-Europabol kene kiindulni.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
asgh: "A tablet, egy jól körülhatárolható célközönségnek szánt terméktípus"
Ez egyszereûen nemigaz. Pont azt próbálja hangsúlyozni minden gyártó, hogy mennyire sokoldalú a készülék, ergo, széles célközönségnek szánják, nem behatárolt rétegeszköznek.
de inkább 7ezer
vagy 5
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
Az ilyen cikkeknel illik globalisan gondolkodni, ha a magyar tablapiacot elemezte volna az iro, akkor megertem, hogy keseru a szajizunk.
Nem a gyartok tehetnek rola, hogy nekunk szar.
A megélhetési körülmények, és a reklámoknak köszönhetõ teremtett igények... na ez meg egy szép nagy külön téma, amirõl oldalakon át lehetne írogatni.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
2. A tablet piac jelenleg olyan, mintha a TV-k csak a saját gyártójuk adását tudnák fogni. Azért arat az apple, mert az iPad mögött ott van egy jól kiépített szolgáltatási rendszer: iTunes, AppStore, iCloud. Nem véletlen, hogy mellettük egyedüli esélyesnek az Amazon számít, mert õk tudnak tartalmat adni a tartalomfogyasztó eszköz mellé. Ebben a mezõnyben hiába erõlködik a többi hardvergyártó. Ha a a Google nem indítja be és nem viszi sikerre a saját tartalomszolgáltatásait, nem lesz esélyük. Szvsz ezt a google is észrevette, nem véletlenül indítottak profi Youtube csatornákat és saját zeneboltot, csak lehet, hogy rosszul idõzítettek: mire esélyük lenne felfutni, a független hardvergyártók kivonulnak a piacról, így viszont a google szolgáltatások fogyasztók nélkül maradnak.
Nálunk korántsem ez a helyzet. Te minimálbérbõl nemhogy nem takarítasz meg, de még a számláidat sem fizeted ki, ergo 0 esélyed van "összerakni" rá a pénzt.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Ha jo az eletszinvonal, ha rossz, az nem befolyasolja a termek minoseget es hasznossagat.
Az egy mas kerdes, hogy pl. Magyarorszagon (es a vilag nagyreszen) nem engedhetik meg maguknak az emberek, de attol meg lehet jo az iPad.
A Bentley-t sem engedheti meg a legtobb ember, megsem szarozza le senki.
Aki gazdag, az pedig nem feltetlenul vasarol ossze-vissza, O ugyanugy megfontolhatja, mit erdemes megvenni. (Ezert is gazdag.)
Az amerikaiak es az angolok tobbsege bizony hiteleket halmoz fel es legalabb ugy a fogyasztoi tarsadalom rabszolgai mint a magyarok, ha nem jobban.
Rajuk "is" hatnak a reklamok, a sok agymosas, nivotlan szorakozas, raadasul mas szinten. Magasabb az eletszinvonal, nagyobbak a mesterseges igenyek es emiatt a hitelek is.
Szvsz az iPad egy nagyon jo termek, nagyon sok embertol hallom, akinek van, de nekem nem kene.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Amúgy az egész tábla õrület egy vicc, ahogy az okostelefonok is. Az emberek 90%-a azért veszi meg, mert trendi (akár alma, akár robot), és a töredékét sem használja ki. Az ilyen telefonok az esetek nagy részében facebookozásra, és angry birds-re vannak használva. A táblák valószínûleg pontosan ugyanerre lennének, csak nagyobb felbontásban. Divat, pénzkidobás.
Én azért hajtok a transformesrs prime-ra, mert a jelenlegi androidos telómat is alaposan kihasználom (gmail (privát), sima mail (céges), naptáram folyamatosan ki van töltve, internetezek, szórakozok út közben (zene,videó,jútúb,trafficJAM rullz), ha kocsival vagyok akkor GPS, fényképezek is vele elég sûrûn, videót mondjuk ritkábban csinálok. Mostanában kéne valahogy belõnöm majd a VPN-t is, mert nemsokára húzok ki külföldre.
És ez a telefon egy csöves HTC Wildfire, és nem érzem úgy, hogy kinõttem volna. Amiért a transformer prime-ban gondolkodom az az, hogy kéne vennem egy új laptop/netbook-ot, mert a régit eladtam (acer aspire 5536g), és jelenleg egy p3-as laptopot használok ami... bár elvagyok vele, de már nem éppen up-to-date (fusi lifebook b series, érintõképernyõs, nagy poén 😛).
Mivel a prime elég izmos vassal jön, ezért nem hiszem hogy gond lenne a késõbbiekben vele, ha a droid nem felelne meg a kívánalmaimnak, akkor legrosszabb esetben megy rá egy win8 (bár nem hinném hogy találkozok olyasmivel amit nem tudok droidon megcsinálni 😛)
Én pl egy Transformer Prime-al szemezgetek, remélem 1-2 éven belül elviselhetõbb árkategóriába kerül majd számomra 😊
Egyetlen gond van kedves Night: nem faragnak rá. A ráfaragás pont a többi készüléknél figyelhetõ meg nagy számban, amikor arra jön rá, hogy mégis iPad-et kellett volna vennie. Mondom ezt iPad és HTC Flyer felhasználóként. Mindkettõt szeretem, de az iPad-et veszem elõ, mert a Flyer hülyeségei és bénasága idegesít, és nem tudom mindenre úgy használni mint az iPad-et.
Ennyit a kompetenciánkról a témában.