A Western Digital megveheti a Hitachi merevlemez-üzletágát
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagy érted Sanyi, vagy nem...
Te a DPG-s Sz Sanyi vagy egyébként?
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Tényleg 512 KB. A Plane az 512 MB, azzal kevertem...
Egy részletes, sok oldalas írás az SSD-krõl. Szerintem azok se tudják mirõl van szó, akiknek SSD-jük van.
Pl, ha nem hagyunk sok üres területet, hamar hazavágjuk.
http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/bevezetes_ssd-alapok.html
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
XP-ét SSD-re tilos, mert hazavágja.
Egy SSD úgy épól fel, hogy a teljes kapacitásának csak a 2/3-a érhetõ el. A többit arra használja, hogy letagadja, és a háttérben a teljes tárterületet átpakolgatja. Ez azért van, mert egy cella csak párszor írható, és egy oprendszer a a fájlok egy részét rendszeresen felülírja, így hamarosan tönkremennének azok a cellák, amelyeken találhatók ezek a fájlok. Ezért amikor nincs írási mûvelet, a háttérben egy folyamatos cellaátpakolás történik, és a címeket ekkor virtuálisan meg kell hamisítani. Ehhez pedig egy háttérben futó szoftver szükséges, amivel az XP nem rendelkezik.
Tivábbá írni egy SSD-re a vezérlõ áramkörök egyszerûsítése miatt csak hatalmas tömbökben lehet. Egy kicsi fájlt módosítasz, és a háttérben az történik, hogy 512 megát kiolvas a rendszer, módosítja azt, amit kell, és visszaírja a teljes 512 megát. Ezért partícionálni sem célszerû úgy, hogy nem veszed figyelembe az 512 megás tömböket, mert ha egy partíció nem egy tömbbel kezdõdik, akkor nagyon belassul a lemez.
XP alatt hamar kinyírnád, mert az XP nem ismeri a sajátosságait az SSD-nek, amikkel trükközni kell.
Valaszok: Sokkal, olvasasnal majdnem olyan gyors mint a memoria, irasnal mint egy atlag pendrive. Evekig birja, jobb esetben par evtizedig. Asztali gep akkor ismeri fel ha pata, sata vagy scsi csatolos. Manapsag sata-sat erdemes venni.
Egyebkent meg a google szep lassan atall ssd-re, mert annyival gyorsabb es strapabirobb, hogy nekik megeri. Otthonra erdemes egy gyors es relative kis meretu ssd-t venni a rendszernek es egy lassu, de nagy meretut az adatoknak. Altalaban az android-os telefonok is ezt kovetik (belso flash a rendszernek es a cache-nek, kulso kartyas flash az adatoknak).
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
(Bocs, de lusta vagyok utánaolvasni) Mennyivel gyorsabb egy SSD, mint egy HDD? Mekkora az élettartama? Asztali gép felismeri (XP SP3)? Ha belsõ, akkor SATA-val csatlakozik az alaplapra?
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Lassan mar ahhoz is tul draga lesz. Nevetseges, harom eve vettem egy 750-es vinyot, es most ugyan abban az uzletben pont ugyan annyiba kerul, ujra 25 ezer. Mikozben volt mar 11 ezer is. Sajnalom, hogy nem vettem parat. <#falbav>#falbav><#csodalk>#csodalk> Durva, hogy az 500-as vinyok ujra 20 ezer folott vannak.
"Alternatívaként pedig maradnak a Toshiba winchesterei és az SSD-meghajtók."
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu