53
  • olivaoil
    "én is 10 éves korom óta programozom"

Bezzeg nektek milyen jó. Én jelenleg 11.-ként ott tartok, hogy végre valahára egy nyámnyila tanárral elkezdhettem a C#-os alapokat.
    A tanár felkészültségét mutatja, hogy ő is úgy készül internetes forrásokból az órára, + kijelentette, hogy Ő annál többet nem hajlandó megtudni, mint ami az érettségire kell, tehát pl. a StreamReader és a ByteReader/Writer nem mond neki semmit.
    Abszolútt agymosások az órái, úgy taníttat be minket, mint a hülyéket és elvárja, hogy vakon elfogadjunk mindent s még véletlenül se próbáljunk meg többet, mint amit ő tud.
    És mindehhez az asztalt kellet verjem, hogy 3-ban végre megengedjék hogy emelt szintű info-faktra járjak, amikor pedig végre eljutottam odáig, a hülye tanár elhatározta, hogy ő fakultáción mindenféle hülyeséget fog tartani programozás helyett, a C#-ot pedig áttette szakkörre, úgyhogy bezzeg most már mindenkinek nyitott a kapu.

Szerintem az is gond, hogy úgy állítják be, hogy a programozás csak a nemesek kiváltsága, csak a kiválasztottak tanulják meg, a többi szerencsétlen pedig rohadjon meg a scriptelős nyelvekkel, amiket bezzeg utána remekül lehet ócsárolni, hogy mennyire nem igazi programnyelvek... :( :(
  • dvde
    oops, metaxx helyett Master91 akart lenni:)
  • dvde
    14 évesen én is írtam egy kis grafikus játékot turbo pascalban. Ketten is lehetett játszani:) Az infotanárom reakciója a "Ne játszatok az órán!" volt. Ők meg egyből előadást tartanak? :D
    Metaxx, Javaban szerintem még mindig könnyebb megtanulni az objektum orientált programozás alapjait, mint mondjuk a szkriptnyelvekben, vagy akár C++-ban (bár sztem az Eiffel viszi ebben a pálmát). Kitartás!:)
  • metaxx
    vision5! Dettó. Igaz én kicsit később kezdtem én is 12-13 évesen kaptam meg az első gépem egy IBM 386SX 20MHz 2MB RAM-al, akkor én is elkezdtem "programozni" QBasic-ben DOS 5.0 alatt, akkor én és csodagyerek "fejlesztő" vagyok? :D pf. Hogy miből tudnak manapság cikket írni... borzalmas :D
  • Cat #9
    A második videón nagyon látszik, hogy a gyerek csak betanulta az előadásmódot, és az öltözködésben is szimplán lemásoltak egy felnőttet. Saját stílussal sokkal hitelesebb lenne, nekem ez így erőltetett.
  • vision5
    Nem változott egyébként a világ, én is 10 éves korom óta programozom, csak talán ezek a kiscsákók több publikusságot kapnak a közösségi oldalak és az Internet által.
  • vision5
    "20 évesen a Java nyelv alapjait alig bírom meg tanulni :( "

Manapság a legnagyobb gond hogy az alapokat nehéz elsajátítani. Javaslom kezdd valami egyszerűbbel, pl. szkriptnyelvekkel, ahol egyből látod a végeredményt, ki tudod próbálni az ötleteidet stb. A java bár "bolondbiztos" fordítóval rendelkezik (pár tipikus hibát tekintve már maga a nyelv szintaktikája rátereli az embert a helyes útra), nehézkes az exceptionök és a nem túl nyilvánvaló hibaüzenetei miatt.
    Persze konzolos programokkal Java-ban is lehet tanulni, de pl. nem érdemes szervlet programozással elkezdeni.
  • olivaoil
    Ok, viszont csak óvatosan ócsároljátok őket : nem tudhatjátok hogy miben fejlesztenek.

Egyrészt szerintem mobilra nehezebb fejleszteni (bár nem tudom, de mondjuk a mobil és a java nagyon nem az én világom.
    Másrészről azért 12 éveshez képest ez is jó. Ha már 9 évesen elkezdett akár alap szinten is, vannak ötletei és szereti abból még simán kijöhetnek jó dolgok felnőtt korára. Lehet hogy tényleg jó dolgokat láttak meg benne, nem pedig azt nézik, hogy 12 évesen már rendszerprogramozzon, ezt nem is várhatjuk el senkitől. Legalább már vannak tervei.
    Harmadrészről pedig ha az emberek fogósak a primitív programokra, és ezt ők ki tudják használni, akkor miért ne tegyék meg. A hülye nép megengedi, sőt... ők meg ezt jól ki tudják használni.
  • mad mind
    Igazad van. De ez mindig is így volt. Ezekben az éneklős műsorokban is elájulnak kappanhangú hamis vernyogásoktól, pedig egy zeneiskolában/énekkarban a legrosszabb is jobb ezeknél.
  • metaxx
    Imádom az ilyen kis csoda kölköket, akik programozónak vagyis bocsánat fejlesztőnek hiszik magukat, mert összedobtak valami krikszkrakszot, egy varázslós 3 kattintós seggedkinyalós "fejlesztőben", és kódolniuk meg gyakorlatilag nullát kell. Majd ha Fortran-ban kódol 10 évig, akkor fejlesztő lesz, addig egy túlértékelt kis seggdugasz. Már elnézést.
  • culas25hc
    "Örülnék neki, ha informatikus lenne, de akkor is támogatom majd, ha az iskola elvégzése után dolgozni fog" :D:D ez nem semmi mondat
  • M2 #2
    Az a baj, hogy már minden vackot beengednek az AppStore-ba.
  • Master91
    mik vannak :O mondjuk azon felröhögtem, hogy Minecraftos arc a példa képe :D
    20 évesen a Java nyelv alapjait alig bírom meg tanulni :(