48
-
gforce9 #8 A youtube mögött ott a google, ami elég szilárd cég ahhoz, hogy átvészeljen egy szarabb időszakot. -
gombabácsi #7 már egy ideje mondom, hogy szerintem az olyanok is mint a youtube becsődölhetnek, szóval nem csak azok akikről ezek beszélnek... -
Cat #6 dotkomlufi pl. a Groupon (itthon bónuszbrigád, kuponvilág stb.). Van egy cég, amelyiknek tőzsdei értéke sokmililárd dollár, pedig valójában veszteséges, és története során soha nem is volt nyereséges!
Vagy ott van a Twitter, a YouTube - iszonyat sok embert érnek el ezek a cégek, utóbbiért a Google sokmilliárd dollárt fizetett, de valójában fogalma sincs senkinek arról, hogy hogyan termelhetnének pénzt. Reklámokból, nyilván, eddig eljut mindenki, de hogy hogyan... Szóval "nincs kiforrott üzleti modelljük", vagy hogymondják ezt. Azért léteznek, mert időről időre jön egy sokmillió dollárt beléjük fektető tőkeerős mágnás, aki pénze megsokszorozását reméli tőlük. Aztán kimennek a tőzsdére egyszer, besöprik a pénzt, aztán még mindig gondolkodnak, hogy hogyan jön az egészből bevétel. -
sanyicks #5 Nembaj, majd megunják előbb utóbb :) -
pasi29uk #4 A gondot ott látom, hogy ha megveszek egy autószerelő műhelyt 30 millióért akkor materiális javakba fektetem a pénzem ellenben ezek a cégek mint alább írták rettenetesen túlértékeltek bizonytalan becslések alapján.
Már nem is a jelen cégértéket határozzák meg, hanem a jövőbeni dinamikusan növekedést prognosztizáló várható (!!!) forgalom jelenre diszkontált értékét tekintik irányadónak... amiből kalkulálnak. És tényleg sok ember jegyez részvényt mert emelkedik a jegyzés ez nagyon durva hazárd játék. Szerintem.
-
#3 Világos.
"a fácsebook várható sorsa is ez remélhetőleg."
Ezzel csak azért nem értek együtt, mert hogy ha most a facebook becsődöl akkor úgy is lesz másik amelyik felkapott lesz és kezdődik az egész előröl. Sajnos -
sanyicks #2 arra használják hogy internetes cégek indokolatlanul nagyra és értékesre nőnek, majd kipukkan a lufi és a nagy részük becsődöl mert kiderül hogy mégsem olyan értékesek... a fácsebook várható sorsa is ez remélhetőleg. -
#1 Átlag intelligencia alatt lévő felhasználó, sokak számára lehet idegesítő és facepalm reakciót kiváltó kérdés: mi az a dotkomlufi? Mire használják ezt vagy hogyan kéne érteni? Amit wikin találtam róla az számomra kicsit homályos. Előre is köszönöm a segítséget