43
  • gforce9
    #43
    Ok, akkor elbeszéltünk egymás mellett, de hasonlókat gondolunk csak más megközelítésből :) Sry, ha támadó voltam túlzottan.
  • Mat666
    #42
    "Te elhiszed, hogy először a törvény változott és utána jöttek a cégek? :) Ez a naivitás ez fordítva működik, akkor is, ha elsőre nem úgy tűnik"

    Teljes a zavar a fejedbe mikor írtam azt hogy először a törvény változott és utána jöttek a cégek én azt írtam vagyis a cikket idéztem hogy

    "Azóta, hogy Újdelhi 2005-ben enyhített a gyógyszerkísérletekre vonatkozó előírásokon, egyre több nyugati gyógyszeripari vállalat dönt amellett, hogy a kontinensnyi országba szervezi ki az új készítmények tesztelését"

    AZ egy értelmű legalábbis számmora hogy azért változtatták meg az ottani törvényeket mert ezek a cégek ezt akarták. Kihasználták a hatalmukat és a meg vásárolható politikusokat hogy elérjék amit akarnak.

    Ezért írtam azt hogy
    "politikai akarat kel na meg persze az hogy a döntés hozok ne legyenek korruptak"
    Mert ha korruptak megvásárolhatók és nem nézik a népük érdekét akkor az történik amit a cikk is ír és amit te is mondasz.
    Én mindössze annyit írtam ha nem lennének korruptak nem lennének megvásárolhatok akkor kemény törvénye kel kordában LEHETNE tartani őket.
    Az egy másik téma hogy ez inkább csak vágyálom és hogy a mai világban ennek nincs realitása.

  • Mat666
    #41
    Indiát mióta sorolják a 3. világbeli országokhoz?
  • gforce9
    #40
    Te elhiszed, hogy először a törvény változott és utána jöttek a cégek? :) Ez a naivitás ez fordítva működik, akkor is, ha elsőre nem úgy tűnik. A te általad felvázolt sorrend illogikus. Egyébként tényleg nem szoktam felhozni ilyet mert egyébként faszkodás belekötni egy fórumon a helyesírásba, de némelyik mondatodat nem értem mert nagyon kusza. Kérlek fogalmazd újra őket. Olvasd vissza magadnak. Nagyon szívesen vitázok, de nem értem sokszor mit is akarsz mondani. És tényleg enm azért írom mert a helyesírásoba akarnék belekötni, mert egy fórumon az ilyen nme egyéb, mint faszverés. Csak nem értem mit írsz.
  • Mat666
    #39
    Úr isten értelmezd már amit írtam.

    "Na akkor értelmezem ezt neked 2005-ig kemény törvények voltak ott azt miután azt meg változtatták enyhítetek jöttek a gyógyszer gyártó cégek mint szarra a légy.
    Szóval kemény törvényekkel lehet őket szabályozni persze ehhez politikai akarat kel na meg persze az hogy a döntés hozok ne legyenek korruptak mert ha azok akkor az van amiről a cikk szól és amit te is mondasz."

    Ezen mit nem lehet érteni.
    Tehát egyet értek veled meg a másik gyere kell is csak annyit akartam kihozni belőle hogy kemény törvénye kell kordában lehetne tartani ezeket a cégeket de ahhoz az kellene hogy idézem magam még egyszer
    "politikai akarat kel na meg persze az hogy a döntés hozok ne legyenek korruptak mert ha azok akkor az van amiről a cikk szól és amit te is mondasz."

    Részemről ennyi.



  • gforce9
    #38
    Az alföldön élek. Jobban élünk még itt is, mint a 3. világbeli éhezők.
  • Mat666
    #37
    Menny le az Alföldre azt meglátod mennyire élünk jobban.
  • gforce9
    #36
    Azért nem európában lobbizzák ki, mert (önnmagamat idézem) "Ezek a cégek-lobbik pontosan olyan törvényeket hozatnak meg, amilyeneket csak elbír a társadalom komolyabb zavargások nélkül." Ezen mit kell még magyarázni?

    Értelmezni meg nem kell nekem a dolgokat. Szerintem inkább neked kéne, már ne is haragudj. Vagy te tényleg azt hiszed, hogy egy "felelős" politikus úgy gondolta, hogy milyen jó lesz az embereknek, ha kísérletező kedvű gyógyszergyárak jönnek aztán próbálgatják az új cuccokat. Mert ez könnyen belátható, hogy nem szolgálja az emberek javát. Egyrészt azért mert veszélyes ipar, másrészt pedig azért, mert ami pénzt emiatt kap az ország, azt nem a lakosok jólétére fordítják, hanem néhány kiválasztott zsebét vastagítja. Most ezt tényleg olyan nehéz átlátni? Tényleg azt hiszed, hogy az a kormány jót akart a néppel tenni, amikor enyhítette a szabályozást? Egyszerűen nem értem, hogyan lehet egy ilyen dolgot azzal a legyintéssel elintézni, hogy: "dehát ők engedték meg" Bakker, az ottani közembernek marhára semmiféle beleszólása nincs ebbe, pont úgy, mint ahogy nálunk sincs beleszólása senkinek a kormányzásba, kivéve azokat a köröket, akik pénzelik ezt az egész tolvaj-rabló politikai elitet.
  • finizlik
    #35
    Mi kb 600x olyan színvonalon élünk mint ők.

    Te tényleg más világban élsz.
  • Mat666
    #34
    Miért nem Európában lobbizzák ki ja mert itt nincs csóró ország meg csóró emberek mi pl MO.
    Azért nem itt csinálják mert itt komoly törvények vannak ennyi.
    Azt nem vitatom hogy hatalmas érdek érvényesítő hatalommal rendelkeznek de ha kemény törvények vannak akkor bizonyos szintig kordában tarthatóak.

    És csak úgy megjegyzem ahogy a cikk is írja

    "Azóta, hogy Újdelhi 2005-ben enyhített a gyógyszerkísérletekre vonatkozó előírásokon, egyre több nyugati gyógyszeripari vállalat dönt amellett, hogy a kontinensnyi országba szervezi ki az új készítmények tesztelését"


    Na akkor értelmezem ezt neked 2005-ig kemény törvények voltak ott azt miután azt meg változtatták enyhítetek jöttek a gyógyszer gyártó cégek mint szarra a légy.
    Szóval kemény törvényekkel lehet őket szabályozni persze ehhez politikai akarat kel na meg persze az hogy a döntés hozok ne legyenek korruptak mert ha azok akkor az van amiről a cikk szól és amit te is mondasz.
  • kisemlős
    #33
    Nem szarják le!
    Nyilván nem a Blikk hozza le címlapon, de ha ez az undort keltő bűz nem csak őt zavarja, akkor a probléma akut megjelenik lakossági fórumokon, akkor előbb utóbb túlnövi magát pár ember nem tetszésén.
    Ha esetleg valamelyik lelkes lakó több száz aláírást gyűjt, vagy tucatjával érkeznek a bejelentések az illetékes hatóságokhoz, akkor hamarosan rámozdul a média is. A politikusok is meg szokták látni az ilyen dolgokban a lehetőségeket., s meglovagolnak olyan kérdéseket ami tömegeket érdekel. Működik ez városrész szinten is, ott is vannak polgármesterek, képviselőtestületi tagok. Hogy lefizetik őket? Kit? A hatalmon lévőket, vagy az ellenzéket? Valaki mindig meg tudja lovagolni...
    Első olvasatra fantasy-nak tűnik az egész. Talán kirúghatták onnan, és azért dühös. A rendőrség miért menne ki egy ilyen bejelentés alapján?! Főleg az üzem területére, abszurd! Max, ha bűncselekmény alapos gyanúja merül fel... de itt erről szó sincs.
    Még, ha néha nem is tűnik úgy, azért jogállamban élünk. Ha a szomszédod azzal vádol, hogy lopott kábelt égetsz a kertben és eladod színesfém kereskedőknek nem fognak lerohanni a rendőrök egy névtelen telefon alapján...
  • finizlik
    #32
    Te buta, olyan törvényeket hoznak amiket a gazdagok kilobbiznak (nem személyekre gondolok).

    Szerinted TE meg a másik x millió szavazó BÁRMIRŐL IS DÖNT? Lószart, ez papíron an így. Legjobb példa Kennedy. Nem hagyta magát lefizetteti, meg is ölték.
  • gforce9
    #31
    "Miért nem fordulsz a médiához? Újság, tévé, rádió. Ha ez valós probléma, akkor foglalkoznak vele." Tényleg nme bántásként mondom mert alapvetően igaz, talán ha médiához fordul talán több esélye van, de gyanítom ők is leszarják. Miért? Azért, mert a média is úgy működik, mint minden ezen a világon, csak az érdekes amiből pénzt lát.
  • gforce9
    #30
    A törvényeket az alapján hozzák, hogy ki mennyit fizet. Vagy te tényleg azt hiszed, hogy a 4 évenkénti X-eléssel egy idióta papírlapon bármit is tudsz befolyásolni? Ezek a cégek-lobbik pontosan olyan törvényeket hozatnak meg, amilyeneket csak elbír a társadalom komolyabb zavargások nélkül. Pont leszarják magasról az embereket, mint társadalimi csoportot, vagy az embereket, mint egyének érdekeit. Keményebb törvényeket? Ugyanmár... :) Te élsz álomvilágban, ha azt hiszed, hogy ez nem így van.
  • Tetsuo
    #29
    A kuruc.info-nal nagyon is jol tudjak, hogy Magyarorszagon es sok helyen a vilagban sincs igy mar jo regota... ha tetszik, ha nem.
  • Mat666
    #28
    Egyre nagyobb hülyeségeket írsz nem a kapitalizmustól függ hogy egy országban folytatnak-e gyógyszerkísérleteket és azt milyen feltételek közt csinálják a cégek hogy betartják-e a törvényeket szabályokat és a legfontosabb hogy betartatják velük a törvényeket.

    Úgy hogy nem kell itt kuruc infózni csak keménynek kell lenni kemény törvények kellenek és azt bekel tartatni azt ennyi.
  • finizlik
    #27
    A mesékben és a kuruc infón működik így.

    Kapitalizmus van, senkit nem érdekel a másik ha tetszik ha nem.
  • kisemlős
    #26
    És gondolod, hogy az e-mailben feljelentgetős, rendőröket ráküldős megoldás a helyes út? És csodálkozol, hogy az önkormányzat nem ad választ?
    Tulajdonképpen megtaláltál minden olyan hatóságot, akik nem illetékesek az ügyben. :-) Miért nem fordulsz a médiához? Újság, tévé, rádió. Ha ez valós probléma, akkor foglalkoznak vele.
    Esetleg voltál személyesen is az üzemnél?
    Másokat ez nem zavar? Csak Téged?

    Szerintem csajozz inkább be!
  • Mat666
    #25
    Ez pontosan ilyen egyszerű ha érdekel a saját néped akkor megvéded ennyi.
  • finizlik
    #24
    Ez közel sem ilyen egyszerű.

    Ők azért teszik ezt lehetővé, mert baszom nagy lobbi van a nyugat részéről. Több ezer milliárd $ tétekkel. Ha olyan szinten élnének mint mi akkor ott is tiltva lenne vagy brutálisan szabályozva.
  • Mat666
    #23
    Na azért tisztázunk valamit ez a cikk a gonosz nyugati gyógyszer gyárakat állítja be sátánnak és biztos is vagyok benne hogy kihasználják az ottani lehetőségeket na de ez itt a lényeg miért tudják végre hajtani ott ezeket a kísérleteket.

    "Azóta, hogy Újdelhi 2005-ben enyhített a gyógyszerkísérletekre vonatkozó előírásokon, egyre több nyugati gyógyszeripari vállalat dönt amellett, hogy a kontinensnyi országba szervezi ki az új készítmények tesztelését. Indiát a gyógyszergyárak számára nem csak a lazább szabályozás teszi kedveltté"


    Szóval lehet mutogatni a külföldi gyógyszer gyárakra de épp az Indiaiak teszik lehetővé hogy azt tegyék amit akarnak.
    Te hát az Indiai kormánynak kellene törvényeket szabályokat hozni saját népük érdekében a gyógyszergyárak nem tesznek mást mint kihasználják az Indiaiak által nyújtott lehetőségeket ennyi.
  • gforce9
    #22
    +1
  • finizlik
    #21
    Valaki még azt hiszi a fejlettlen világrész nincs kihasználva azért, hogy te kurva boldog legyél?..
  • uwu200
    #20
    Kivéve amikor a vegyszerszag szerves eredetű :)
  • samebadi
    #19
    Teljesen más a szerves eredetű bűz mint a vegyszerszag..
  • nextman
    #18
    Jobb fizetni, mint mergezodni.
    Persze ha nem vagy biztos benne, akkor tenyleg csak remhirkeltes.
  • Shan
    #17
    A "nem kötelező ottnaki"nak gratulálok!
  • teddybear
    #16
    Ami pedig a gyógyszerkísérleteket illeti, arra szükség van, és persze a gazdagabb nyugaton nehezebb és drágább kísérleti alanyokat találni hozzá. Maradnak a harmadik világbeliek.
  • teddybear
    #15
    Ami azt illeti, néha Kerepesen is tud a Szilas olyan büdöset csinálni, hogy a görény sírva rimánkodna a receptért. Főleg mikor fokhagymát, vagy vöröshagymát dolgoznak fel.

    Ami pedig a gyógyszergyárakat illeti, örülj, hogy nem állatokkal termelik az oltóanyagot. Az tud csak igazán büdös lenni.
  • Zero 7th
    #14
    Nem annak számít, hanem konkrétan az. Nulla információval a dologról olyanokat lengetsz be, hogy "valószínűsíthetően mérgező".

    Nem kötelező ott lakni egyébként.
  • samebadi
    #13
    Nem hiszem, olyan ovatossaggal kezelik ezeket az ugyeket, h meg a birosagi takarito sem tudna rola. A vegen meg nekem kellene karteritest fizetni remhirterjesztésért. Vagy még rosszabb.... Mert ez számíthat annak.
  • nextman
    #12
    Akkor probald meg a polgari peres lehetoseget. Jo esellyel nem fogsz nyerni, de a figyelmet rairanyithatod igy a problemara.
  • mad mind
    #11
    A vegyszerszag nem feltétlen mérgező. A levegő munkacsoport balfaszok gyülekezete, a greenpeace-szel együtt.
    Fordulj a területileg illetékes Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséghez. Nekik van joguk intézkedni.
    A gyógyszervizsgálatok, meg szükségesek. Ha nekem lenne valamilyen gyógyíthatatlan betegségem és is elvállalnám, ahogy az itt szörnyülködő emberek nagy része is.
  • samebadi
    #10
    De ugy nez ki ez apro semmiseg ahhoz kepest, ami a hatterben megy........ Meg akkor is ha tomeny merget kuldenek rank
  • samebadi
    #9

    Tisztelt levegő munkacsoport!

    A katasztrófavédelemtől irányítottak önökhöz, a negyedik kerületben lakom, gyakran érezhető a környéken, többször az egesz keruletben massziv vegyszerszag. Sokaig nem is sejtettem a szag forrasat, mignem egyszer a sanofi aventis uzemenel, a brusszeli es berlini utca keresztezodesenel nem tudatosult bennem, honnan is jon a szag.

    atgondolatlan lepest tettem, de tehetetlen voltam, levelemre az ujpesti onkormanyzat egesz egyszeruen nem reagalt, pedig tobb ottani cimre is tovabbitottam. Volt, h a rendorseget kuldtem ki, a kollegak is ereztek a szagot, de az uzem szerint ez szabalyos folyamat, es mnden rendben van. A ktasztrofavedelem is tobbszor kiment, azt mondtak, az uzem szerint, valoban, sosav lefejtes tortent, de a papirforma szerint ez teljesen normalis. Szemelyesen beszeltem egy, a keruletben lako kollegaval, aki azt mondta, ok is erzik rendszeresen a massziv szagot, bar nem tudtak honnan johet, ok ajanlottak felhivatalosan onoket, mert szerintuk csak onok tudnak mobil meroallomasokat kihelyezni, egyebkent mar 2 eve megy ez a huzavona.

    A google earthen megfigyelheto, h pont a megjelolt teruleten folyik nagyuzemi vegyipari tevekenyseg.

    sajnos nem hiszem el, h ez valoban csak kismertekben karos, illetve azt sem, h normalis es jogszeru az, h az egesz keruletben erezheto ez a szag.

    kerem vizsgaljak felul az esetet, es helyezzenek ki meroallomasokat. Ha ez lehetseges.

    egyebkent a szag foleg este erezheto nyivan amikor beerkeznek a vasuti kocsik. Sajnos nem tudok muholdkepet mellekelni, mert mobil ezkozrol vagyok, de valos adatokkal sem szeretnek szolgalni, mindenesetre az a felveteleken is latszik, h ez a lefejtes olyan szinten nagyuzemi, h elkepzelheto, h a gozoket, gazokat az egesz keruletben szetviszi a szel.
  • samebadi
    #8
    Továbbított üzenet kezdete:

    Feladó:
    Dátum: 2011. augusztus 23. 22:33:06 CEST
    Címzett: "[email protected]" <[email protected]>
    Tárgy: Gyógyszergyár
    Sziasztok,

    Évek óta lakom újpesten és már a kezdetektől fogva felfigyeltem az esténként időszakosan érezhető tömény vegyszerszagra. Sokáig nem ismertem a forrását, majd személyes tapasztalatok útján kiderítettem, hogy a szomszédos Sanofi Aventis üzemből származik. Ez egy francia tulajdonban levő gyógyszergyátó vállalat és az információm megalapozott.

    Amint megtudtam ezt, amikor elkezdtem érezni a szagot felhívtam a kapitányságot, hogy ugyan már, ugorjanak oda be és nézzenek körül. Megtették. Azt mondták a kollegák is érezték a szagot, az egész kerületben, de az üzem szerint minden szabályosan történik, a szag veszélytelen a lakosságra és a termeléssel együttjár. Állítólag sósav lefejtés, de ez a szag sokkal természetellenesebb. Olyasmi mint ami a friss gyógyszeres levelek felületén érezhető. Szerintem a váákumozás, vagy fröccsöntés mellékterméke, de olyan koncentrációt ér el néha, hogy szabályosan szúrja az ember orrát. Az íróasztal és nyitott ablak mellett, elvileg kilóméterekre a komplexumtól.

    A rendőrségtől személyesen irányítottak át a katasztrófavédelemhez, akik közölték, hogy ilyen jellegű méréseket nem áll módjukban végezni, de ők is kimentek, körbenêztek. Átirányított egy operátor személyesen a levegő munkacsoporthoz, akik közölték, hogy a bűz miatt lehet max polgári peres úton reklamálni. Az önkormányzat pedig válaszra sem méltatott.

    A valószínüsíthetően mérgező anyag esténként változatlanul ömlik budapest egyik legsűrűbben lakott kerületének légterébe és az erre hatályos szervek még csak méréseket sem hajlandóak végezni."
  • samebadi
    #7
    Komolyan
  • samebadi
    #6
    Van egy sanofi aventis gyár itt a kerületben. Esténként néha, főleg nyáron tömény vegyszerszag érezhető tőlük a levegőben, minimum 10 hivatalos szervnek írtam az önkormányzaton, a katasztrófavédelmen át önkéntes környezetvédő szerveknek, de még válaszra sem méltattak.

    a mlstani infok után kedvem volna felcsapni terroristának, telefújkàlni az épületük falait például az itt olvasott adatokkal, peticiot gyűjteni, tüntetést szervezni,

    akár még robbantani is,
  • Tetsuo
    #5
    A valosag ennel sokkal durvabb. A cikkben emlitett szamok csupan toredekek.
  • petrov144
    #4
    "az európai gyógyszercégek által az új termékek szabadalmaztatásához gyűjtött klinikai adatok közel fele a fejlődő országokból származik"
    Ezek után nem lehet csodálkozni, hogy csori indiaiakon tesztelt gyógyszer egy európai immunrendszernél nem pont úgy fejti ki a hatását...