Az Apple a hibás a mobil Flash haláláért

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nezd a felhasznalo szemszogebol, aki szinten lefosozza, mert akarmilyen bongeszon, akarmilyen oprendszeren egy rosszul osszerakott animacio, banner vagy maga a honlap lefagyasztja a browsert vagy felporgeti maxra a CPU-t.

Es most desktop-rol beszelek. Ez ellen a vegfelhasznalo hogyan vedekezzen? 'Click-to-Flash' vagy hasonlo, de ugye te sem hiszed, hogy ez a normalis.

http://gaborszantai.co.uk/

Szerintem leginkább azok fosozzák le a Flasht akik nem értenek hozzá eléggé, azt hiszem nem is kell nagyon belemélyedni, hogy rájöjjünk ez egy prémium megoldás.
Egy animációs szoftvertõl nem rossz, amit tud! 😊 Asszem alapból nem is tudja kezelni az érintõképernyõt csak AIR-rel, uh tökmindegy az Adobe-nak ez a lépése.
Gyakorlatilag nincs alternatívája ezen a szinten, csak a C lehetne, abban meg programozzon az akinek két farka van! 😊

Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)

Sokan elfelejtik, hogy a Mobile Flash Player ingyenes és opcionális futtató környezet a mobiltelefonokon. Nem egészen világos számomra, hogy miért kell olyan miatt nyüszíteni, amit nem kötelezõ használni, ráadásul ingyen adják. 😊 Errõl ennyit. Az Adobe-nak meg oly mindegy, hogy nem lesz Flash player a mobilokon, ugyanis nem ebbõl él, hanem a kreatív szoftvereibõl. Ezután is el fogja adni a Flash Buildert, a Dreamweavert és a Muse-t, mint eddig.
Vagy akkor semmi köze, hozzá?😄

Azért kérdem csak mert a yutobos videók közül semmit se játszik le.
Ez iOS 5 hiba, javítani fogják.

Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090

Ez mekkora 😄

Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090

Most akkor ezért nem mennek nekem a yutubon a videók?
Petka
Akárki, akármit mond, én nem fogom siratni a flasht, ha végleg kihal. Mind mobilon, mind PC-n, stb-n. Gyakorlatilag a videomegosztó portálokon kívül más érdemi dolog nincs, amit felmutathatna. Reklámok és idióta flash játékok... Na meg az a 0.1%, ami szépen megcsinált flash weboldal.

Akksi idõ: ezzel az erõvel az iOS is egy nagy rakás szar volna (pedig nem az), mivel naponta tölthetem a mobilomat, akár fut Flash akár nem.
A döntés igazi oka meg a Stage3D, amit mobil platformon böngészõn keresztül nem lehet megfelelõen megvalósítani. Az Adobe-nál inkább arra fognak koncentrálni ezentúl hogy ami lehet jobban fusson és ne legyenek kitéve különféle mobilos böngészõk kénye-kedvének. Helyes döntés.
Csak tudnám minek kell kiforgatni Mike Chambers szavait, saját szájízûen fogalmazva :-/
EGYÁLTALÁN NEM a Flash haláláról van szó, csupán arról a tényrõl hogy mint böngészõ pluginnal nem fognak foglalkozni a különféle mobilplatformokon. Gyengébbek kedvéért az AIR UGYANAZ mint a Flash player, csak annak natív portolt változata és mivel nincs köztes réteg ami lassítaná, gyorsabb és valamivel több funkciót képes nyújtani. A legtöbb alkalmazásnak eddig is (pl. Facebook) megvolt a mobilos natív megfelelõje, most a Flash beáll a sorba. Tévedés, hogy az iOS alatt nem futnak Flash alkalmazások. Elég csak megnézni az AppStore pár toplistás játékát, pl. Machinarium. A különbség ezeknél abban rejlik hogy AIRrel csomagoltak. Elég szomorú mi? :-)

És tényleg felhívtam egy, az adobenál dolgozo amerikai barátom, és egyedül az a mérvadó, hogy a flash többet eszik, mint kéne.

Az akku meg ugye a 1st prioritásu szempont, OS ÉS hw szemponjabol is...
Ergo: a flash alapjaiban "rossz", vagyis mivel alapjaiban másképp kéne felépülnmie nem éri meg ugy továbbfejleszteni, hogy ne zabáljon indokolatlanu sokat egy, kettõ amikor ez a "motor" megszuletett, baromira nem voltak még többmagos procik, a latency-rol idozitesrol egy egyeb aprosagokrol ami szinten a kod "buta" strukturajanak koszonheto ne is beszeljunk.

Amitõl röhögõ görcsöt kaptam, az a következõ szavak tömkelege csak párat említenék 😄

"magatartása" (többször is) "Apple a hibás" (ó, de megható 😄), "kicsinyes bosszu" ...
Meg ez a tudományoskodó pontokba szedés , írjuk ki az érzelmeinket, rakjuk precízkedõ, fontoskodó, pontoskodó keretbe és akkor majd létjogosultásgot nyer , és bólogat az olvasó

Á-Á! Nem bólogat.
Röhög és a fejét rázza! 😄
Mert érzelem egyedül a Te cikkedben volt, ennek következménye a csusztatás amit elottem fogalmaztak meg. 😊

Elég gagyi cikk, ha én vezetném az sg-t páros lábbal repíteném a T. cikkírót, és még ki sem fizetném 😄
Kedves cikkíró: csak nem elvesztetted az állásodat és vagy 1,2 5, 10 X évet amit a flashbe öltél?

Kac-kac laca-fac!

Az Apple a király!😊 Jobs pedig egy zseniális látnok volt. Természetesen az Androidot is szeretem, van mindkettõ.😛

Éljen a minõség, és a felhasználó barát filozofia!
[HUN]FaTaL
Persze, hogy csúsztatás.

A flash azért haldoklik, mert egy rakás szar.

Ja és mielõtt valaki beszólna: Androidos telóm van flash támogatással.

http://goo.gl/gd6Zi5

A masik SG cikket olvasva ez nekem furcsa.

16% miatt dontottek igy? Ez eleg durva csusztatas. Siman kielegithettek volna a smartphone piac nagyobb reszet, ignoralva az Apple-t.

http://gaborszantai.co.uk/

← ElőzőOldal 3 / 3