LMP: kalózforradalom kell, Jobbik: az Artisjus egy maffia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezzel a hasonlattal az a baj, hogy az Artisjustól a pénzt nem azok kapják, akiknek nem jött össze, hanem akiknek igen. (Az elosztás az alapján történik, hogy kiket játszanak a zenecsatornák, kereskedelmi rádiók. Ezeket pedig nem azért játszák, mert jók, hanem rengeteg egyéb okból. Az hogy "jó" nem is döntési szempont a kiválasztásnál. Célcsoport, marketing, befektetett pénz, stb.)
Látod, ez a baj, hogy még olvasni sem tudsz. Nem a hamisságról volt szó.
Ki is emeltem ide neked fel, hogy újra el tudd olvasni.
Ez semmi másról nem szól, mint pl arról a számnak nevezett "mûvészi" alkotásról, ahol majd 40 b.zdmeg közé ékelik a Himnuszt.
Na az ilyenre tényleg rárohadhatna a címeres mûanyaglakat.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Látom lelki szemeim elõtt, ahogy a rendõrök beviszik az általános iskolásokat, mert hamisan énekelték a Himnuszt :D
Akkor is fizeted a TB-t, ha nem vagy beteg, hogy akik betegek, ne kelljen annyit fizetniük. Akkor is fizetsz adót, ha nincs gyereked, hogy akiknek van, kapjanak támogatást. Akkor is fizetsz nyugdíjat, ha meghalsz 50 évesen, és azt is azok között osztják szét, akinek szüksége van rájuk. Ezt hívják úgy, hogy állam, akiknek van, attól elvesznek, és odaadják azoknak, akiknek nincs. Felesleges kifacsarni az egészet, és álszenten hûbörögni. Bár biztosra veszem, hogy jó érzés sikítozni, hogy „JÁJ, bûnözõnek néznek, JÁJ!” és felháborodni és szidni mindent és mindenkit. Pontosan olyan, mint a többi adó. Te segíted azokat a mûvészeket, akiknek nem jön össze, és nem azért fizetsz, mert bûnözõ vagy, hanem mert államban élsz, és így jártál.
( ami baj, hogy lenyúlják a pénz nagyrészét, de lehetséges, hogy a létezõ legjobb világban élünk ( Leibniz ), és egy anarchiában még szarabbul mûködne ez az egész. )
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
SPOILER A JÓ ÍZLÉSRE VALÓ TEKINTETTEL – jelöld ki a következõ szakaszt.
Tankkal átmenni Románián
Völgyön és hegyen,
Minden románban golyó legyen…"
Most addig oké, hogy a románok disznóul bántak/bánnak az erdélyi magyarokkal, de ez egyértelmû uszítás. Ezek a zenekarok most átavanzsáltak "nemzetivé". Na, erre azért nem lennék büszke. Mindig utáltam, amikor egy zenész a dalaiban politizált. Annak nem ott a helye. Írjon dalt a szerelemrõl, szexrõl, a vágyiról, álmairól, hogy milyen ember õ, és hogy milyen szeretne lenni, írjon arról, amit tisztel és amit nem, az értékrendjérõl, és még 1000+ egyéb témáról, de ha egy dalszöveg politikai, fõleg ha aktuál-, akkor azt a dalt 10 év múlva megette a fene. (Arról most ne beszéljünk, hogy mi olyan különlegesek vagyunk, hogy itt 48 óta lényegileg semmi nem változott…) Akkor sem.
Egy zene elsõsorban szóljon a zenérõl, a dallamról, a dalszöveg mindig is másodlagos. Na, de mi van ezekkel a kóbor szkinhed meg pánk zenekarokról, akik összvissz egy kvintet tudnak lefogni, meg jó gyorsan kalapálni, zenei képzettség és fantázia nuku, gyártják az EFFÉLE dalokat, mert ez milyen "pojén". De ha nem érted a dalszöveget, akkor zeneileg egy nagy nulla az egész produkció.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Milyen alapon emelnek ki ilyen vagy olyan mûfajt? A punk rockot és a nu metált miért nem támogatjuk? És miért az államnak kéne támogatni a szkinhed zenakarokat, Kárpátiát és tsait, meg FankaDeli rappelését? Milyen alapon? A zenész szerezzen jó menedzsert, aki nem nyúlja le, szerzõdjön kiadókkal, és adja el a zenéjét, ahogy tudja.
Emberek halnak éhen, családok válnak földönfutóvá napjainkban, és akkor az államnak pont egy könnyûzenei mûfajt kéne szponzorálnia?
Baromság!
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
És ebbe az a vicc, hogy õk is ezt mondják.
Gondolom kitöltök valami 30 oldalas nyomtatványt, majd leadom 2 hónap "szakértõi" vizsgálatra az adathordozókat, aminek a díja kb felér 100 adathordozó visszaigénylésébõl visszakapható összegnek...
Ha így megy az eljárás, akkor ennyi erõvel akár a rendõrségen is lehetne ezzel próbálkozni, talán még hivatalból eljárást is indítanának ellenük jogtalan adóztatás miatt. Bár még mindig Magyarországról beszélünk, tehát marad a talán...
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
-De a képen nem csak Pistike képe látszik, ott van még a fû, fa, tenger ismerõsök.
-Na és pont ezeknek fizetnek az Artisjus-ban.
Töltsünk amit akarunk (ingyen) és sz.rjuk le az artisjuszt
11 dvd-videót állítottam össze régi családi vhs, vhs-c, digi8 és minidv forrásokból, tegnap tele is raktam a 25 lemezt (ebbõl apunak is egy, abból anyunak is egy, amabból öcsinek is egy stb).
mind saját (na jó, családi) szellemi termék, és képzeljétek, nem kopogott az ajtómon az artisjustismord, hogy utánuk fizessen pár fillért - vagy legalább a rohadt matricák árát visszaadja.
de ezt még kicsavartan-kifacsartan meg lehet magyarázni, a fõ felháborítónak azonban még mindig a memóriakártyákra vetett sarcot tartom, azoknál elenyészõ százalék (se) az, amit jogvédett tartalmak tárolására használnak (tini+mobil+aktuálsláger). a döntõ többségre csak fényképezne a szerencsétlen nép...
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Sikerült találnod az 5000 kiszólásukból kettõt, amiket leírva azt a látszatot próbálod kelteni, mintha ez a két ötletük lett volna.
Röhejes aranyapám az te vagy.
Amúgy én mostanában azzal vezetem le a feszültséget, hogy írok egy kvaanyázós emailt vagy a proartnak vagy az artisjusnak. Nagyon jó elfoglaltság még akkor is, amikor unatkozom :)
Agymosás !
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Ekkor a szülõ fejében a kalóz szóra automatikusan a bûnözõ/tolvaj/illegális szavak asszociálódnak.
Ezzel a politikus/jogvédõ kiválthatja azt a hatást, melynek eredményeképpen a szülõt a saját oldalára állíthatja, mivel ugye hát a szülõ úgysem tudja, hogy milliárdokat lopunk minden évben és csak pár tucat elõadónak utalunk xx.xxx forintnál többet (akik közül páran még a szervezet mûködésében is részt vesznek).
#9: köszi, hogy nem kell mégegyszer leírnom, mit gondolok a szartisjusról ;)
A fidesz-mszp nem tesz ilyet ... csak suttyomban rájuk szabadítja az amcsi horrorösszegekkel feljelentõcégeket. Hurrá <#ticking>#ticking>
naxa: ajánlom ezt a blogbejegyzést bár kicsit vulgáris, de szépen rámutat arra, hogy mibõl van elege sokaknak:
http://greyhound.blog.hu/2009/03/06/1999_2009_artisjus_a_kurva_anyad
Attól, hogy egy tibeti szerzetes mûvét hazánkban senki sem terjeszti, és senkivel sincs szerzõdése a védelemrõl, a törvény még biztosítja a szerzõ jogait. Tehát attól, hogy esetleg a Universal-nak nem lesz jogvédõ irodája, még nem másolhatod bûntetlenül a filmeit (ha ezt a törvény egyébként tiltja).
1a) Egyrészt ez: "egy szerzõ nem mondhat le saját szerzõi jogától" mit jelent?
Hogy viszonyul pl. a CC vagy a GPL licencekhez?
2) A másik, hogy a külföldi jogkezelõk beengedése jelenti-e azt, hogy ha egy adott külföldi jogkezelõ nem fárad szerény honunkba jogot kezelni, és egyáltalán nem próbálja magát nálunk képviseltetni, attól az olyan mûvek nem hivatalos terjesztõtõl származó birtoklása/használata, amelyeket itthon nem lehet kapni és csak külföldön jogkezeltek, bûncselekmény-e.