6
  • Wescone
    #6
    Az ízlés nem szabályozható "központilag" - a trend az amiről Te "beszélsz", annak pedig köze nincs az ízléshez.
    ...azt pedig végképp nem értem, hogy az "alternatív üzleti modell"-nek, egyszerűsítve, az üzletnek mi köze az ízléshez?!
  • Baliquez
    #5
    "az amatőrök által készített tartalmak elsekélyesítik a kultúrát és aláássák a zene-, a film- és a könyvipar üzleti modelljeit."

    A központilag szabályozott ízlés ugyanolyan anakronisztikus és tarthatatlan őrültség mint az említett üzleti modellek. Süllyedjen mindkettő, lehet kitalálni újat. Nyilván nincs képben a szerző az Iron Sky-ban debütáló közösségi kreációmodellel vagy csak végletesen populista és azért ír felületes furcsaságokat (radikális individualizmust és hasonlókat.)

    Bevonni a fogyasztókat a készítésbe, a gerinchálózata a közösségi oldalakkal már készen áll, íme az alternatív üzleti modell: http://www.youtube.com/watch?v=nLRcUcg2TUI
    Ami pedig az IRL tér védelmét illeti, augmented realityhez csatolt megfelelő jutalmazási sémákkal ki lehet csábítani a népeket a monitor elől a szabadba.
  • M2 #4
    Másik példa:
    Esküvő, ami arról kellene szóljon, hogy mindenki, aki közel áll hozzánk ott legyen és együtt ünnepeljünk egyet. Ifjú pár soha nincs jelen - később kiderül, hogy mert fényképezkedtek. Egész nap. Eredmény a weben megosztott 850 darab kép, amely alapján a világ legvidámabb esküvője volt.
  • M2 #3
    Egy példa a sok közül:
    Csodálatos a hely, de fiatal lányok unatkozva ballagnak a lábuk elé nézve. "Hú csináljunk egy képet a facebookra!" - mondja az egyik. Vízesés elé bepózolnak, széles vigyor, menőnek gondolt kéztartás - de jó lesz megosztani az ismerősökkel. Kép elkészül, unottan keresik a következő póz helyszínét...
  • Csaba42
    #2
    "...az amatőrök által készített tartalmak elsekélyesítik a kultúrát..."
    X-Faktor és társai? Bárkiből lehet énekes, nem kell hozzá több éves gyakorlat és kemény tanulás?
  • Wescone
    #1
    Rendkívül tisztán látja a helyzetet - örülök, hogy léteznek még gondolkodó egyének.