14
  • gforce9
    A hangvezérlés is azért működhet mert szabványosítva van. A szabvány pedig maga az emberi nyelv. Ha minden készüléknek meg kéne tanulni külön a nyelvét (mindegyikhez azon a nyelven kéne szólni ami a gyártóé, kínaihoz kínaihoz, japánhoz japánul, stb.), akkor nagyon kusza lenne.
  • thsanyi5
    Ha a hangvezérlésnél hátulütő az, hogy nem tudja a gép hogy most neki szóltál-e akkor ennél még inkább. Nem egy olyan embert láttam már aki előszeretettel hadonászik maga előtt a kezeivel miközben beszél. Hangvezérlésnél mi lenne ha nevet adnánk a gépeknek? (mint egy háziállat neve, nekik is úgy szólnak általában hogy mondják a nevüket: "buksi gyere ide") és akkor tudják ha nekik szólunk. Illetve bizonyos dolgok név nélkül is egyértelműen vonatkozhatnak rájuk. Ha olyasmit említünk ami az ő hatáskörük akkor nekik szólt, ha nem akkor valószínűleg nem is tudják végre hajtani. Pl a tévének hiába mondom, hogy hozzon egy sört. De egy erre képes robot hűtőszekrény már ismerheti az utasítást.
  • FlashMaster
    Viszont kialakulhat egy új küzdősport, a 'ki dönti el, hogy mit nézzünk' :D
    El tudom képzelni, hogy hadonásznak a családtagok, hogy:
    -Én a barátokköztöt akarom nézni!!
    -Senkit nem érdekel az a sz*r, a másikon kezdődik a rambo 6, azt nézzük!
  • woar
    Egy biztos, a kinél van a távirányító mizéria ezzel megszűnik :)
  • mad mind
    Ninja! Japó!
    A hangvezérlésnek a legfőbb hátulütője, hogy a gép nem tudja értelmezni, hogy miért mondtad az adott szót, és képes a beszélgetés közben, vagy pont a tvben elhangzott szavakra reagálni.
    A való élet nem Star Trek.
  • samebadi
    Az a kib.szott emberi lustaság...
  • thsanyi5
    Azt elfelejtettem mondani, hogy ha ingyen lenne persze nem ellenkeznék. Bármi kis fejlesztés jöhet. Akármilyen haszontalan is legyen. Maximum nem használom. De ha esetleg 500 dollár felárat akarnak egy ilyenért amikor az alap vezérlést gyárilag kapom..
  • thsanyi5
    Kicsit hülyeségnek tűnik a szabványosítás ilyen téren. Mintha azt mondanák, hogy szabványosítják a gépek menüjét. Minden tv, mosógép, dvd menüje ugyanúgy néz ki, vagy minden távirányító egyforma. Az is hülyeség lenne ahogy ez is. Miért ne lehetne mindennek egyedi. Ott a használati utasítás, tessék megtanulni amit a gyártó kínál vezérlés szempontjából. Legyen ez akár gesztusokkal de akkor is ez a helyzet.
    De úgy összegében véve is értelmetlen az ilyen vezérlés. Pár jel bele fér. De nem látom, hogy tudna ez helyettesíteni egy egész távirányítót. A hangvezérlés inkább képes lenne rá. Senkinek nem nehéz megtanulni 10-20 szót amivel irányít egy tv-t. De ugyanennyi kézmozdulatot már nehezebben sajátítana el bárki. Ráadásul mindig ott lenne az, hogy a kamerába kell nézni... Sőt természetesebb érzetet is adna, ha beszélni kéne. Pl azt mondom, hogy kapcsolj a 2es csatornára, mert kezdődik a sorozatom. Ha ezt megérti a tv tökéletes. Ha elé kell álljak és rajzoljak egy 2est a levegőbe akkor már inkább nyomom meg a távirányítón a 2est.
  • samebadi
    Már csak egy pálca kell, hogy a gépek tudják mikor szeretnéd utasítani őket és jöhet az -

Wingardium leviosa!!!
    Tévéusz bekapcsolatusz!!!
    mosasusz elindulusz!!!!
    kocsiusz idejösszusz!!!!

ösztönösen rajongunk a mágiáért, ha nem is abban a formában, de... miért hagynánk ki. Erről a szabványosításról rögtön ez ugrott be.
  • Etinger
    Jó lenne az IS. De mi van a némákkal? : ) Jó lenne ez, csak kellenek alternatívák. Pl távirányító + hangvezérlés IS : )
  • Alfa Of NS
    Ezt se a Jedi lovagok fogják használni
  • Thrawn
    Őrülni fognak érte az emberek. Pár napig. Aztán rájönnek, hogy mi a francnak annyit hadonászni, amikor a távirányítón csak egy gombnyomás. A dolog másik oldala, hogy a hadonászáshoz a kezünk mindig kéznél van. A távirányító meg olykor eltűnik.
  • gforce9
    Ez, hogy szabványosítják mondjuk alapvető, ha tényleg el akarják terjeszteni. AZért kicsit fura lenne. ha a számítógépnek legyinteni kéne, hogy elinduljon, a tévének integetni, a mosógépnek meg tapsolni :) Minden készüléknek más lenne a jelnyelve :)
  • gombabácsi
    az nem jutott még eszébe senkinek, hogy olyan hangvezérlést kell csinálni ahol az ember tanul meg hang kódokat? ezeket ki lehetne úgy találni hogy ne legyen nehéz megtanulni (nem modem csiripelésre gondolok :)) és a számítógép nagy biztonsággal tudja beazonosítani zajos környezetben is

az embernek kb nulla erőfeszítés lenne ilyen hangokat megtanulni

tudom, hülyén hangzik, de totál működne szerintem