24
-
tomcsa4 #24 Mivel arra van pénzük az embereknek, ezért veszik az olcsóbbat. Plusz nem értenek hozzá. Nem lehet elvárni ,hogy mindenki mindenhez értsen. A barátnőd veled együtt egy idióta, apuci pénzén élő. Vásároljon kocsit, nyakába sózok egy szart, aztán pampoghat. Hisz tuti nem ért hozzá. -
#23 Én inkább electrolux párti vagyok, az összes ismerős 7. érzéke szeméttelepen landolt. Műanyag a dob körüli része, egy leváló fém csat, gomb széttöri és már el is árasztotta a fürdőszobát/mosókonyhát. Nem is lehet javítani. Vagy egy márkás alap terméket célszerű venni, vagy okosból a legokosabbat:)
A telefonnál viszont tény, hogy mindegy h 100, vagy 200,000 Ft -ért vetted másfél két év után tuti h nem lesz rá frissítés, kuka, nulla értékállóság. Szvsz szemét. Igazából az a bajom, hogy mindenre alkalmasak, de mégsem jók igazán semmire. 90% ban úgyis telefonálsz. Ha nem akkor a töltőn többet lesz mint a kezedben.. A hangminőség még a felső kategóriás termékeknél is közepes ( htc legendet hallgattam ,samsung galaxy s2-t stb. Netezni meg ne mondja senki h egy tenyérnyi kijelzőn élvezetes. -
Sequoyah #22 Nem várhatjuk el, hogy feleakkora gazdasággal ugyanúgy éljünk mint egy nyugat-európai... -
Sequoyah #21 Mert az az olcsó. Barátnőm suli mellett hostesskedik, nagy elektronikai áruházakban különböző termékeket pátyolgat, volt ideje kifigyelni a vásárlási szokásokat. Az átlag parasztot semmi nem érdekli, csak hogy olcsó legyen. Mindegy milyen minőségű, elviszi a legolcsóbbat. Ha sok pénze van, akkor nem a drágábbat veszi meg, hanem az olcsóbból visz 3-at, hátha az első kettő elromlik... Az meg se fordul a fejében, hogy egy jó minőségű esetleg többet bír, használhatóbb. Aztán sorra hozzák vissza a gagyi szarokat, hogy hibásak és verik a pultot. Eddig terjed az átlagember értelme...
-
#20 Nem a telefon drága, hanem a fizetés kevés... -
Inquisitor #19 Nem baj, majd a Magyarországról Kínába telepített Nokia gyártósorok olcsóbban jönnek ki. -
#18 +1 -
#17 Jah hát szerencsére van mellette egy x éves Whirpool is azzal még soha semmi gond nem volt. Szóval legközelebb is azt veszek. És itt számít amit egy másik forumban írtam, hogy kvázi a garancia ilyen szempontból keveset ér. Kaptunk a Samsung mosógépre is egy rakat garanciát, de lassan kibaszom a picsába, szóval minek is adtak... -
tomcsa4 #16 Nézőpont kérdése. Túl drágák vagy túl szarok jelenlegi árukon. -
Elemir #15 Ohh igen.
Ezek a dolgok általában MO-n kerülnek igazán sokba a fizetések arányát tekintve az árakhoz.
Ma szerintem nálunk egy iphone legyen 80 ezer, és a többi pedig csak kevesebb. Ez lenne a normális és élhető világ... -
#14 OFF: Mindenki isteníti a Samsungot, pedig ha háztartási gépekről (hűtőgép, mosógép, porszívó stb) van szó, akkor egyértelműen az Electrolux viszi a prímet. Ár/érték arányban magasan a legjobbak. Az se elhanyagolandó tényező, hogy európai gyártó és a vásárlással támogatjuk az EU gazdaságát. -
#13 Baromság... 20-30%-al olcsóbbak már a megjelenéskor is mint tavaly! Egyébként az Iphone 4s-hez képest minden szinte minden smartphone olcsó :)) -
#12 Mosógépből Whirpool verhetetlen. Igaz, nem túl olcsó, de egyes termékeire már 5 év garit is ad, ráadásul tapasztalatból mondhatom, hogy elég tartós gépek. -
#11 Lehet szídni a Nokia árképzését, de kérem szépen, melyik gyártónak van ennél olcsóbb, ugyanilyen minőségű és tudású készüléke?
Ja, hogy olyan nem nagyon akad? akkor pedig, tetszik vagy sem, az a piaci elv érvényesül, hogy a kínálat szűkössége miatt a gyártó határozhatja meg a bevezető árat.
Az pedig később derül ki, hogy az adott készüléket megveszik-e ezen az áron, ha nem, akkor jön a kereslet törvénye és a gyártó kénytelen csökkenteni az árat, egészen addig, míg a kereslet által vélt érték és a kínálat által megítélt ár találkozik. -
Sequoyah #10 Mondjuk ne samsungot vegyél, mert az a prémiumtermékeket leszámítva szar. Sorra hordják vissza a háztartási gépeket az árúházakba, és jópár telefonjukat is szidják.
(Az én electrolux mosógépem 3 éve tökéletesen működik heti átlag 2 mosással, és előtte a nővéremnél is szolgált 1-2 évet.) -
#9 Én Samsung mosógépet vettem pár éve 110.000e forintért, már háromszor szart be, legutoljára majd 2 hetet kellett várni mire megcsinálták, egy halom ócskavas már szerintem. Ezzel szemben, egyben ennyit még soha nem fizettem okostelefonért de még soha egyik sem szart be... -
#8 Nem ertek veled egyet. 1 evig hasznaltam Spicat. Keves memoria, rossz GPU driver, lassu mint a tetu. DE minden olyan dologra amit irtal tokeletesen kielegito. Net, zene, ebook, email tokeletes, telefon funkciok szinten, sot, divX hardveres gyorsitas miatt a filmek is rendben mentek. Sokat kellett varni ket program kozti valtasnal, de azon belul nem volt gond.
Ujonnan, fuggetlenul 55k volt, manapsag ilyen aron kategoriakkal jobbat kapni, amik viszont mar tenyleg minden alap igenyt kielegitenek. -
Gauge #7 Hát elég viccesek ezek a hozzászólások. Az ár nem más termékekhez képest kerül meghatározásra, hanem a beszerzési árak függvényében + K+F, és a kereslet-kínálat. A mosógépeket nem fejlesztették az elmúlt 10 évben ilyen ütemben, nem fordítottak rá horror összegeket. Ugyanakkor persze az is igaz, hogy ezek a ráfordítások bizony erős kontroll alatt kellene, hogy legyenek. -
Cat #6 OFF: A mosógépemet 5 éve vettem a Saturnban 40e-ért (igaz, akciósan), máig tökéletesen müködik. Ez alsókategóriás, tény, de okostelefonban ugyanez a szegmens szvsz nem kielégítően használható arra a célra, amire kitalálták (netezés, emailezés stb.), ahhoz legalább duplaennyit kell költeni rá. És ez a középkategóriás modell (bármelyik!) 5 év múlva még ha funkcionálisan működik is, valójában használhatatlan lesz, hiszen nem lehet már majd letölteni rá semmit, mert nem fut már rajta semmilyen új alkalmazás. -
ivanova36 #5 Azt azért lássuk be, egy hűtő és egy okostelefon nem éppen összehasonlítható.
Az árról meg: kereslet-kínálat. Amíg van olyan réteg aki megveszi a 180.000.- telefont addig lesz is rá gyártó és készülék, aki kiszolgálja ezt a réteget. Nem feltétlenül kell mindenkinek olyan telefon. Van sokkal olcsóbban is, igaz nem olyan minőség, de nem is kerül annyiba. Az meg hogy ki mire költi a pénzét, az a legbelsőbb magánügye. -
#4 Attol is fugg, hogy mit nevezunk okostelefonnak. -
sanyicks #3 bárcsak feleannyiba kerülnének a mosógépek és hűtők mint egy okostelefon :DD -
Cat #2 Az a drága benne, hogy 1-2 év alatt tönkremegy, de ha mégsem, akkor sem értékálló, azaz szinte eladhatatlan, mivel elavul.
Érdemes belegondolni, hogy egy mosógép vagy egy hűtőszekrény évtizedeket szolgál folyamatos működés közben, és hiába szekrény nagyságúak, feleannyiba kerülnek mint egy tenyérnyi okostelefon. Értem én, hogy fejlesztési költség, de ne mondja nekem senki, hogy ez normális. -
gombabácsi #1 az összes drága
egy telefon max 5 ezer ft-t ér, akkor is ha "ókóstelefon"
:)