28
  • Lack
    #28
    Én sem használom ezeket a "közösségi" szarságokat, de nem a faszbúk hibája, hogy sok a feltűnési viszketeg genetikaihulladékdebilbitagyúbunkó. Mindenhol így van, sajnos együtt kell élni ezzel.
  • Molnibalage
    #27
    Tehát képzeld el, hogy a közlekedési társaság a nálad megmaradt vonatjegy alapján be tudja határolni hogy te hova mégy (a vasúton kívül), hogyan viselkedsz, milyen szokásaid vannak.

    És ezzel mire megy bárki is? Legfeljebb azt mondka meg, hogy mikor nem vagyok otthon. A hasonlat azért sántít, mert az, hogy a weboldalkon merre járok az nem nyújt olyan információt, ami olyan helyzetbe hozhat fizikailag, mint a fentinél...

    Tehát például a te esetedben, hogy militarista nézeteid vannak, könnyen felbosszantható vagy, nem szereted az összeesküvés-elméleteket, pláne még mérnök is vagy... ...gyanús, nagyon gyanús... ;D

    Gyanús? Miért? Egyébként Virág elvtárs óta tudjuk, hogy az a gyanús, ami nem gyanús. :)

    Ja, militarista nézeteim meg nincsenek. Az, hogy érdekel a haditechnika nem jelenti azt, hogy militarista vagyok...
  • Dj Faustus #26
    "Szép, széd. De akkor támaszd már alá valamivel, hogy nekem milyen károm van ebből, vagy mi olyat derítenek ki, amitől össze kellene szarnom magam...?"
    Térjünk vissza a #15-ben emlegetett utazós példámhoz.
    Szedjük ki belőle a "személyi igazolványban szereplő adatok"-at, illetve a fotót.

    Tehát képzeld el, hogy a közlekedési társaság a nálad megmaradt vonatjegy alapján be tudja határolni hogy te hova mégy (a vasúton kívül), hogyan viselkedsz, milyen szokásaid vannak. Tehát például a te esetedben, hogy militarista nézeteid vannak, könnyen felbosszantható vagy, nem szereted az összeesküvés-elméleteket, pláne még mérnök is vagy... ...gyanús, nagyon gyanús... ;D

    Ezt persze fel lehet használni reklámcélokra, de fel lehet használni megfigyelési célra is. Aztán csak egy túlbuzgó fószer/hatóság kell, aki a viselkedésed alapján persona non grata-nak fog titulálni - mint arra már volt is precedens. Érdemes utánaolvasni Hasan M. Elahi történetének (javaslom ez irányban Barabási Albert László Villanások című művét).
  • Dj Faustus #25
    "nem az Fb adja a híreket, de csak belájkolsz 63218368731 oldalt és így egyben kapod meg mint egy kurva RSS"
    Erre szolgálnak a böngészőbe építhető RSS-kiegészítések, RSS-aggregátor oldalak, RSS híján a böngésző könyvjelzőkezelője, vagy a közösségi könyvjelző-oldalak - ahol a személyes adataid megadása nélkül (!) gyűjthetsz össze híreket, számodra érdekes oldalakat.
  • Rotyoka
    #24
    Látom még mindig nem dolgoztad fel hogy nem az Fb adja a híreket, de csak belájkolsz 63218368731 oldalt és így egyben kapod meg mint egy kurva RSS de inkább nem mondok ilyen szavakat mert úgysem érted
  • Molnibalage
    #23
    Ez egy. Más oldal nemigen jut eszembe, ahol látok like gombot. A külföldi repszimes, HT fórumokon nincs ilyen, vagy HT témájú oldalakon sem.

    Egyébként meg leszarom, hogy logolják.

    Azt te csak hiszed... ;)

    Szép, széd. De akkor támaszd már alá valamivel, hogy nekem milyen károm van ebből, vagy mi olyat derítenek ki, amitől össze kellene szarnom magam...?
  • bakagaijin
    #22
    Molnibalage, mint pl. az sg.hu? :)
  • Molnibalage
    #21
    Nemigen látogatok ilyen oldalakat...
  • Dj Faustus #20
    "Gyakorlatilag nem nyomok semmi ilyen gombra... "
    Nem is kell megnyomnod a gombot. Elég, ha meglátogatod az oldalt, amin Like gomb van. Így követhetővé válhatsz.
  • Dj Faustus #19
    "Mellesleg ha Gmail-em van (ami alegbiztonságosabb ingyenes) ott csak a Google kezében van az összes levelem, szóval nem tök mind1?"
    Neked, meg a ma felnövekvő - a kapitalista piacgazdaság által megadatott nagy szabadosságba született - fiatalságnak lehet hogy mindegy. De bennem - és szerintem sok más hasonló/idősebb korú sorstársamban - azért a gyanakvás magjai elültetődtek - tényleg megbízhatunk bennük?

    Kis elmélkednivaló

    "Ezen kívül meg van adva az összes olyan adatom ami publikus és lófaszt nem ér el vele senki."
    Azt te csak hiszed... ;)

    Számon tarthatják, mit telefonoztam
    s mikor, miért, kinek.
    Aktákba irják, miről álmodoztam
    s azt is, ki érti meg.
    És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
    előkotorni azt a kartotékot,
    mely jogom sérti meg.

    József Attila - Levegőt!
  • Molnibalage
    #18
    Kétem, hogy az FB vannak olyan hírek, amik engem érdekelnének...

    Kicsit vicces, hogy offline-t hasonlítasz az onlinehoz. A FB semmi olyat nem valósít meg, ami előtte nem volt. Nem értem, hogy miért van szükségem valamire, ami semmi újat nem tud. Miért jobb az FB-n keresztül intézni minden szart, amikor van dev levlista? A röplabdacsaptnak akikkel együt játszok van levlistája, mert 10 éve játszunk együtt. Akkor nem volt semmiféle közösségi hülyeség. Remekül megvagyunk nélküle, fel sem merült, hogy a FB-t használjuk. Minek?

    Egyeseknél ez valami függőség? Wiw accountom is azért van, mert meghívtak...
  • Molnibalage
    #17
    Gyakorlatilag nem nyomok semmi ilyen gombra...
  • Rotyoka
    #16
    Elhiszed hogy egy bankszámla adatot nem fogok még mailban sem elküldeni kódolás nélkül?

    Mellesleg ha Gmail-em van (ami alegbiztonságosabb ingyenes) ott csak a Google kezében van az összes levelem, szóval nem tök mind1?

    Ezen kívül meg van adva az összes olyan adatom ami publikus és lófaszt nem ér el vele senki.
    Tudják a nevem? Jó nekik.
    Tudják hol lakok? Óha, biztos felrobbantanak.
    Tudják a mail címet? Jaj ne most mi lesz, maximum 1 spam kattintás.
    Tudják, hogy nézek ki? Kb 60 szerv tudja hogy nézek ki ill. utcán is vannak emberek ugyebár.
    Tudják a telefonszámom? Nem.
    Tudják a kedvenc ételem italom? Igen, sok sikert a felhasználáshoz.
    Tudják milyen filmeket, zenéket szeretek? Jaj ne most mi lesz.
    Tudják, hogy milyen koncertre fogok majd elmenni? Jaaj biztos ott lesz a MOSZAD.


    Nekem annyi negatív hatása van ennek, hogy személyre szabott reklámot fogok kapni nem tampon reklámot. Hatalmas hátrány tényleg.
  • Dj Faustus #15
    "Nekem nincs FB accountom és rohadtul nem érzem, hogy nekem kellene..."
    Pedig a FB-nál van (volt) egy "profilod" - bár nem személyes adataidat tartalmazza (tartalmazta), hanem böngészési szokásaidat. Hála a weboldalakba beépülő Like gombhoz tartozó követő sütiknek. Olvasgatnivaló

    "de kérlek szépen MIÉRT használjam azt, ha az Fb-n tudok írni, hívni, videóhívni, HÍREKET kapni?!"
    Azért, mert az e-mail például nem egy cég tulajdonában van, hanem nyílt szabványokat (SMTP, IMAP, POP3) használó különálló, egymástól független cégek "birtokaiban". Másrészt az FB a személyes adatainkkal - név, születési dátum, lakcím, fotók magadról, stb... - operál, ami eléggé aggasztó tud lenni.

    Ez olyasmi, mintha a MÁV, a Volán, a MAHART, és a BKV az utazást személyi igazolványban szereplő adatok (és például egy fotó meg egy személyes, életviteleddel kapcsolatos kérdőív kitöltéséhez) megadásához kötné, a jegyekbe RFID-csipet rakna, és azt a közlekedési eszközökön kívül is ellenőrizné.

    Harmadrészt mert vannak alternatívák, így ha az egyik rendszer meghibásodik (volt már rá precedens hogy a Facebook nem volt elérhető), van másik.
  • Rotyoka
    #14
    Koncertek, rendezvények, VIZSGÁK, mindenlószar.

    Te most felsoroltál 2 írásos és egy videó hívásra is alkalmas dolgot, de kérlek szépen MIÉRT használjam azt, ha az Fb-n tudok írni, hívni, videóhívni, HÍREKET kapni?!

    Szerintem te maradj a Rádiónál a hírközlés miatt nomeg a póstai levélnél.
  • Molnibalage
    #13
    Email, Skype, MSN. A FB előtt is volt online kapcsolat...


    Én pl. külföldiekkel fejlesztek és fejlesztettem repszimet. Gondolod, hogy FB-n keresztül tartottuk a kapcsolatot? Megalol...
  • Molnibalage
    #12
    Pl. Milyen adatokra gondolsz itt? Nekem nincs FB accountom és rohadtul nem érzem, hogy nekem kellene...
  • Rotyoka
    #11
    Elmondanád hogyan beszéljek a Londonban, Hong-Kong -ban ill. Sydney -ben élő rokonaimmal és ismerőseimmel SZEMÉLYESEN?
  • tricky
    #10
    elég baj, hogy az emberek a neten *beszélgetnek* és nem pedig élőben, a lustaság fél egészség lett.
    már lassan azt fogják le hülyézni, akinek nincs fészbúk profilja és nem netezik állandó jelleggel... igaz, valóban egyre több a debil...
    ki a szabadba és élni, nem megrohadni a gép előtt !
  • Thrawn
    #9
    "Jellemző például, hogy a 10 éves gyerekeknek csupán a 20 százaléka veszi fel az ismerősei közé a saját szüleit"

    Miért venné fel? Egy háztartásban élnek, mi az, amit élő szóban nem tudnak megbeszélni? A hideg kiráz már ezektől a f@szságoktól.
  • Vogel
    #8
    +1
  • Rotyoka
    #7
    Ettől függetlenül NEM a facebook hibája, hogy használják debilek is.

    Mint ahogyan az sem a láncfűrész hibája ha balfasz vagy és levágod a lábad
  • tucky1
    #6
    Ez mind szép és jó, (a személyeskedés a kedvencem) de a cikk nem az információszerzésről szól, és idézném a lényeges részt " blokkolni fogok a csemeték elől x éves korig". Az meg, hogy engem ez az oldal egyébként irritál teljesen szubjektív és nem zárja ki, hogy használom, de meg sem erősíti.
  • Chocho
    #5
    Nem blokkolni kell, mert az kb. olyan lenne, mint 50 éve a rákenroll ellenes nagypapik sírása. Egyszerűen csak meg kell tanítani a gyereket ésszel használni az internetet.

    Ugyanez a helyzet a játékokkal is. Én hétévesen kezdtem játszani Stuntsal, Wolfenstein 3D-vel és Bombermannel. Mivel viszont ott volt velem édesapám, megtanított úgy játszani, hogy ne legyek hülye gyerek. Törődés kell, semmi több.
  • davidka003
    #4
    Hát mondjuk egyszerűbb fb-n írni, hogy este megyünk valamerre és felsorolni az 5 nevet mint mind az 5-nek SMS-t írni, külön külön ledumálni.
  • Rotyoka
    #3
    Akkor te egy jó nagy idióta leszel már megbocsáss, mivel fb-n kersztül 10x olyan gyorsan jutsz azokhoz az infókhoz amire szükséged van és ráadásul EGY helyen mint amúgy 90 oldalon utána járni a dolgoknak ill. ismerősöknek telefonálgatni

    És itt nem a szartam dolgokra gondolok, de már most látom nem tudod mit mondok
  • tmisi
    #2
    Ez még semmi, láttam már én olyat, hogy 10 éves gyereknek okostelefont vettek (olyan 40 ezres kategória), hogy bárhol tudjon facebook-ozni. Unokaöcsém 12 és van vagy 500 ismerőse, gondolom java a szülők részéről, de nem hiszem, hogy beszélne ebből akár a felével is.
  • tucky1
    #1
    Eléggé elszomorító adatok. Viszont ezek kb olyan szülők, hogy inkább hozzákötik a gyereküket a géphez, csak hogy ne kelljen foglalkozni velük, esetleg nevelni.. Lehet nem a legjobb megoldás de nálam a fszbúk vezeti a listát azon oldalak között, amit az otthoni hálózatomban biztosan blokkolni fogok a csemeték elől x éves korig. Bár titkon remélem, hogy addigra lecseng ez a fszbúk láz, mert a hideg futkos már a hátamon tőle hogy mindenütt ott van.