63
  • niof
    Lehet, hogy a mágneses "torzítás" miatt nem veszi az órám 2 napja a DCF77 jelét Mainflingen-ből???
  • Rotyoka
    Amúgy most egy olyan időszakot élünk a földön ami még sosem volt.

Teljesen nyugodt, pedig eddig már több ezer jégkorszakunk volt de most már jó ideje úgymond "stabil" a helyzet.

Ezért szoktam röhögni akkor amikor valaki azt mondja "Mi okozzuk a jégkorszakot", mi kérem szépen lófaszt sem okozunk mi csak gyorsítunk. (Mert gondolom az ősember is annyi tábortüzet gyújtott hogy jégkorszak lett a vége)
  • Rotyoka
    bizonyos időközönként minden kihal a földön aminek 25 kilónál nagyobb a tömege.

Natgeo nemrég ezzel foglalkozott
  • Prof William
    A 1000 méter mélyen lévő surgárbiztos 100 évre ellátott bunkerem mélyéről üzenem hogy szorítok nektek és ha bármi is történne én a guminőm bármikor készen állunk a föld benépesítésé... A francba!
  • viasz
    Azt jól tudom, hogy ha kitör, akkor kb. 8-9perc alatt ér ide hullám? Vagy annyi idő múlva látjuk?
  • Tetsuo
    Ez csak egy elmelet a sok kozul. Qrvara csak talalgatnak. A nehany ezer fo, meg alapbol tulzo.
  • syn7h37ic
    Micsodaaaaaa? Megszünteti a féjszbúkot? ÁÁÁÁÁÁÁ NEEEEE!
  • lapaleves
    arról van szó, hogy most már nem is érdemes felraknod egy kávét. esetleg utolsó cigi még belefér.
  • wraithLord
    Miva'? Biztos korán van még, de nem értem... :D
  • Adamyno
    Elég szűkösen írnak itt a hatásokról.

A szerző megemlíti ugyan a Röntgen-sugarakat, de az annyiban marad, hogy észlelték a felső légkörben. Amit tudni érdemes, hogy ez nem csak addig jut el, egy ilyen méretű napkitörés során, hanem szépen eléri a talaj szintet. Azt meg gondolom nem kell mondani, hogy minél rövidebb ideig szeretjük mi ezt a fajta sugárzást. Állítólag a chemtrail-ekkel ezt akarják megakadályozni. Hát elég vicces próbálkozás... nem sokat látni mostanság. (legalábbis felénk) Talán lassan feladják?

A másik meg a mágneses mező változása, amitől a földkéreg alatt a magma áramlása is függ, illetve a tektonikus lemezek mozgását is befolyásolja. Semmi komoly következménye nem lehet, csak néhány extra méretű vulkánkitörés, porfelhő, cunami, földrengés...

És akkor még valószínűleg a facebook ism egszűnik :P :D

(és még nem beszéltem a 2005 YU55 nevű kis barátunkról, ami GMT szerint 8-án 23:30 körül éri el a Földhöz legközelebbi poziciót, 2/3 Föld-HOld távolságot. Reméljük, hogy a Holdunkat "békén hagyja" :P )
  • nlght
    valszeg a yellowstone-i parkban lesz a következő, de ez már szinte köztudott, hogy évente pár cm-t emelkedik a talaj ott, akkora a nyomás, szal amerikának (és valszeg az északi félteknek így európának is) annyi lesz az biztos, csak kérdés hogy mikor 1, 10, 100 vagy 1000 év múlva?
  • norbi4567
    Picsába
    Kell még venni pár köbméter fát...
  • wednes
    Akkor a túlélés egyetlen esélye a kannibalizmus. "Jégszekrény" meg mindenhol elérhető lesz.
  • NEXUS6
    Mostanában olvastam, hogy azért a Föld sem olyan nyugis, mint általában gondoljuk. Pár 10-100 ezer évenként szokott lenni 1-1 mega-vulkánkitörés, ami az emberiség által átélt kitörések energiájának akár 10 ezer X-esével rendelkezik!!!

Kb 70 000 évvel ezelőtt Szumátrán volt egy nagyobb, a Toba vulkán kitörés. Sok kutató összefüggésbe hozza, ezt azzal, hogy ekkoriban kb 1-2 ezer főre lecsökkent az emberi populáció létszáma. Aztán a modern ember újra benépesítette Afrikából kiindulva a Földet. A Neandervölgyi ember viszont ekkortól tünt el, pedig pl átlagos agytérfogatban "fejlettebb" volt nálunk. Lehet, hogy volt már itt civilizáció kérem, és még a zolajat sem kell kiszittyózni, meg a zatomot magunkra dobni ahhoz, hogy baj legyen.

Egy ilyen kitörés kb 10 éves téllel, egy kis jégkorszakkal egyenértékű és nem biztos, hogy nem menne át a klíma egy hosszútávú jégkorszakba.
  • gombabácsi
    felénk fordul, tehát közeleg, nem? :)
  • Szefmester
    Fogalmazzunk úgy hogy az elektromos rendszerek kellemetlenül érzik majd magukat, és a műholdas kommunikáció is betegeskedni fog. Lehet majd 2012ben ezért lesz vége a világnak? Mert hirtelen visszazuhanunk az elektronika előtti időbe és majd a sok facebook rabszolga hirtelen bestiális dühvel fog fosztogatni és őrjöngeni, mert nem tudják kiírni az üzenőfalra hogy éppen elmennek wc-re. :)
  • dzsagon
    az csak egy makett
  • KopaszIsten
    Akkor taposs bele, hátha még összejön! :)

Amúgy mi van, ha kitör? Gondolom lesz egy kis kommunikációs galiba, és ennyi. Nem?
  • Prof William
    Ejj csak egy hetet várt volna az a fránya napfolt akkor kipörgethettem volna a Modern Warfare 3-at mielőtt a világ káoszba fullad de most már mind1...
  • duke
    Egyertelmu,hogy minmeghalunk, sot talan mar megishaltunk.
    De legkesobb, amikor ez az egesz a terroristak kezere kerul, na akkor aztan tuti.
  • sale
    A felső kép feliratából törölje valaki kompetens a "közelgő" kifejezést!
  • NEXUS6
    Ó vazze, megelőztél!
  • ScarY MAN
    minmeghalunk.