19
  • chuky123
    #19
    Nokiának már vagy egy féléve "fosnia" kéne a windowsos telokat. Ismét jól lemaradt
    Max csak árba versenyezhet a többiekkel. Bár a nokia nem az olcsó árairól híres.
  • lordsithlord
    #18
    Az egyedi tulajdonságokban jól gondolkozik, valóban, ha nagyot akar kaszálni a táblagép piacon, akkor valami teljesen újat kell adnia, amit az emberek használni is fognak. Éppen ezért igaza van, hogy inkább várnak még egy kicsit és fejlesztenek, minthogy most kijöjjenek egy tucatgéppel.

    Ugyanakkor meredek dolognak találom azt, hogy már most a Windows 8-at emlegetik alternatívaként, mikor még nem is lehet tudni, milyen fogadtatása lesz az új oprendszernek. Ez a része a dolognak elég komoly kockázatot jelent, hiszen ha elindulnak a Windows 8 irányába és annak gyenge fogadtatása lesz, akkor vagy egy csomó idút vesztenek, míg másik rendszerre optimalizálnak, vagy pedig hiába lesz egyedi a gépük, az oprendszere miatt nem feltétlenül lesz rá kereslet.
  • sanyicks
    #17
    tök jó hogy innovatív meg valakinek tetszik a felület, és más mint a többi, de az nem jelenti azt használható is... különcködni viszont lehet vele.
  • orbano
    #16
    Tényleg nem sietik el, míg más gyártók már az X-ik tablet generációnál tartanak, ezek még csak most kezdik kitalálni milyen platformra fejlesszenek? Komolyan ennyire idióták?
  • Baltika
    #15
    Amíg ezek eldöntik hogy mit akarnak, az Android szépen csendben a világ legnépszerűbb OS-évé válik , lassan nemcsak mobilokon hanem a többi fronton is...
  • Yv@n
    #14
    "Több dologban is tévedsz, kezdjük ott, hogy a METRO ui már önmagában eléggé egyedi és innovatív"
    Mármint a mobil OS-ek között.
    A gond ezzel az, hogy a jó ideje kaphatók WP7-es telefonok, és a nokia elbaszta, hogy bár kizárólagos gyártóként lehetősége lenne eltérni a stock felülettől, mégsem éltek ezzel. Sok mindent lehet rá mondani, de azt hogy egyedi lenne baromira nem.

    MeeGo-val lehetett volna egyedi és innovatív a nokia, így azonban csak egy gyártó a sok között, az europai munkaerő költsége pedig kb. nem versenyezhet a keletivel, így árban szerintem lenyomják majd a francba. Esetleg, ha MS pumpálja pénzzel... az már más kérdés, hogy azt mikor unják meg, illetve mennyire versenyellenes.
  • Rotyoka
    #13
    Nokia, connecting Windows lobby
  • gothmog
    #12
    Azon tűnődöm, mit kellene idehányni, csak hogy a windows trollok ne a linuxos híreket piszkítsák tele a hülyeségeikkel.
  • sascha1978
    #11
    A WP7 és a Windows 8 a Metro UI-val különbözik a többiektől. Ezt kellene kihasználni a Microsoft-nak, Nokia-nak. Ez már marketing kérdés.

    Ahogy Gaben mondta az Üvegtigrisben:
    "Ha Traubit iszol, ugyanazt a cukros löttyöt csurgatod a beleidbe, de különbözöl."
    :)
  • slickboy
    #10
    Nekem kicsit laposnak tűnnek ezek a monokróm csempék fehér betűkkel, de ez ízlés dolga, amúgy meg tudom nem csak ennyiből áll a Metro UI. De mégse bíznak benne, hogy elég ennyi innováció meg egyediség a jövendő táblagépre?
  • MR007
    #9
    És hát az sem számít éppen mire lenne igény. Mert ő majd megmondja amit még én sem tudok.
  • MR007
    #8
    "Más megoldás is lett volna, ha 1-2 évvel korábban lépnek és nem teketóriáznak..."

    Sosem azt kell nézni, mi lett volna ha, hanem most mit teszünk! Már 1 éve akár ráfeküdhettek volna vezetői intésre, mikor még voltak elegen. A leépítések és öngyilkos önkritika helyett. Akkor kellett volna bebizonyítania Elopnak hogy ő jobb az elődjénél. De nem, mert Elop vérprofi programozói érzéke felfogta, hogy az lehetetlen a WP mellett. Nem furcsa hogy mindig ő beszél?
  • DjDano
    #7
    Teljes mértékben biztos lehetsz benne, hogy Elop-ot páros lábbal fogják kirúgni, ha esetleg elbukna a Windows Phone operációs rendszer "project"

    slickboy: Több dologban is tévedsz, kezdjük ott, hogy a METRO ui már önmagában eléggé egyedi és innovatív, a Symbiant nem dobták ki, sőt bejelentették, hogy 2016-ig biztosan jönnek további frissítések, az való igaz, hogy a csúcskészülékekre már nem fog többé Symbian kerülni.

    MR007: Más megoldás is lett volna, ha 1-2 évvel korábban lépnek és nem teketóriáznak...
  • CybeRick
    #6
    Erre tökéletesen alkalmatlan lett volna a Symbian. MeeGo-ért viszont nagy kár.
  • slickboy
    #5
    Bullshit. Akkor kerül elő a "mi egyedit szeretnénk piacra dobni" szöveg, amikor nincs semmi ötletük, mivel is lehetne felvenni a versenyt a konkurenciával, még csak koherens piaci stratégia sem látszik.
    Majd a nálam okosabbak leugatnak, de miért dobták ki Symbiant? Átgyúrhatták, modernizálhatták volna, lenne egy majdnem saját operációs rendszerük, na az egyedi lenne telefonon, táblán.
  • MR007
    #4
    "saját balgasága miatt nehéz helyzetbe került céget"

    Hát persze. Nem volt más megoldás!A nagy megmentő.
  • MR007
    #3
    Nincs még egy olyan tuti állás, amit Elop birtokol. Ő másokkal ellentétben bénázhat, tehet felelőtlen kijelentéseket, akármit a helye biztos. A világon egyedül.Elop
  • DjDano
    #2
    A MS állítólag egymilliárd dollárral támogatta a szinte teljes mértékben saját balgasága miatt nehéz helyzetbe került céget, nem beszélve arról, hogy még Elop kinevezése előtt megállapodtak a MS-al , ennek fényében az lenne a furcsa ha nem Windows 8 táblagépet dobnának a piacra
  • sanyicks
    #1
    meglepő az ms beépített embere segítségével megint win mellett dönthet a nokia :D