12
  • naxa
    #12
    piócák koraként fogunk bevonulni a történelembe
  • #11
    nos, én is hülye vagyok ezekhez (lévén matematikus vagyok); de ez nem baj, máshoz értek...viszont az érettségiztető egy költő/novellaíró csóka volt és ezt mondta: (régen volt már és a saját szavaimmal mondom!!): "ön ehhez nagyon hülye...mire gondolt, itt...meg itt...meg itt...stb..." én meg: "hááát itt erre meg erre meg erre..."....ő: "érdekes, gondolatok...szerintem nem pont erre gondolt a költő, de..." és kaptam egy 3-st; a mai napig hálás vagyok ennek az embernek, mert 18 évesként partnerként kezelt és elbeszélgettünk jó 20-25 percet... és elmesélte, h szerinte janus pannonius mire gondolhatott vagy akárhogyfogalmazunk....szerintem ő volt egy tanár....meg a töritanár (aki meg akart buktatni....)

    egyébként sajnos oda jutottunk, hogy Leó bácsi, Neumann, Wigner stb neve már-már szitokszó....a "hülyék paradicsoma" már a kapukban (és nem Hannibáltól kell félni)
  • Merces
    #10
    A mindenkori államérdek a nokiás dobozok ,és aktatáskák megfelelő irányba történő vándoroltatása, a cégek vélt érdeke pedig az olcsó felvilágosulatlan munkaerő........
  • Rotyoka
    #9
    Ja, csak kár hogy ma már leszarják, hogy te tényleg nem tudsz érvényesülni az adott tárgyban vagy csak leszarod.

    Én az irodalom és az összes ilyen belemagyarázós ökörséghez hülye vagyok, pedig jobb akartam lenni de leszarták mert ők azt mondták, azért vagyok ilyen mert nem foglalkozok vele. Na meg apádfasza.
  • #8
    jelentem, fel vagyok háborodva!! a dunába velük...vagy "kezdjünk" megint egy jugoszláv háborút és deportáljuk oda őket "VV"-be!
    baszki, amikor jó régen Szabadkán tanultam a Svetozar Markovic gimi-ben, nem volt egy kanyi magyar nyelvű könyvünk sem (szerb volt, de azokat még a szerbek se vették meg!!); innen magyarországról szereztünk be pár dolgot (matek, fizika, asszem Obádovics meg nememléxeki), meg pár biosz könyvet...a többi meg fénymásolat, ha valakinek megvolt....ipari méretben...sőt a tanárok/igazgató segített fénymásolni...a töri tanár könyvét (mert sehol se lehetett kapni) letoltunk 20-25 pl.-be; a magyar cuccokat is fénymásoltuk...mindenki azt hablagyolt egy verselemzésnél, amit épp eszébe jutott, kreativitás gyerekek...én pl. 3-st kaptam a magyar érettségimre JP - Egy dunántúli mandulafáról alkotott elemzésemre; nem álltam le vitatkozni a tanárral (vagy negveretni :( ), de megbeszéltük, szerinte béna voltan/vagyok ehhez a dologhoz, de lagalább valami saját gondolatom volt, ez 3-st ér! ennyi! szerintem 3.1-t ért :P; és mindenki örült; mi, mer' volt könyvünk, a tanárok meg, mert volt "közös nevező"...

    -a majmok meg kapják be, miazmá'hogy suliban keresnek illegális könyvmásolatot...iskolában nincs illegális másolat...a tudás szabad és ingyenes!
    pont.!
  • Rotyoka
    #7
    Az államnak ez sosem érdeke, nem tudom melyik filmben láttad ezt.
  • Rotyoka
    #6
    Szerintük ebből lenne is valami?

    :D:D:D
  • aaaaa
    #5
    Felháborító, hogy a tudás, az általános műveltség is a jogvédő hiénák martalékává kezd válni. Kell hozni egy törvényt, hogy azok a könyvek és művek amelyek oktatási céllal készülnek, szabadon másolhatóak legyenek. Amíg ez nem így van, addig egyértelműen diszkriminálják a szegényebb gyerekeket a gazdagabbakkal szemben. Kik állnak a tankönyvkiadók mögött, hogy képesek az állam általános érdekei felé emelni saját profitjukat ? Elvileg az állam érdeke az lenne, hogy képzett okos emberek alkossák a társadalmat. Vagy mégsem ? Egy tollvonással el lehetne intézni az összes tankönyvkiadó hatalmát, ha akarnák. Amennyiben ez nem tetszik nekik, adhatnak ki ezentúl szerelmes regényeket, ha az kelendőbb.
  • Piel
    #4
    Én csak egy-két normálisan kidolgozott tananyagot engedélyeznék kiadni. Lassan ott tartunk a tankönyvekkel, mint a gyógyszerekkel. Egyre többet adnak ki és csak a körítés változik. Nem kellene megengedni, hogy a tankönyvírás üzlet legyen. A mostani tananyag egy része nem segíti a tanulást, holott a tanárok választják ki, hogy miből akarnak tanítani. Egy bizonyos osztály/kor felett én e-book-on adnám oda a teljes tananyagot. Ha megy a nebuló az iskolába, akkor tankönyvosztás helyett rátöltik a könyvolvasójára a teljes tananyagot arra az évre... nem kellenek illegális másolatok. Ha a könyvek megvannak, már csak a füzeteket kell megvenni.
  • Reparamorf
    #3
    Én az összes tanár helyébe lemondanék ezekről a kiadókról.
    Ott rohadjanak meg ahol vannak, kiadványaikkal együtt...
  • kvp
    #2
    Egy ilyen program meglete lehetoseget ad kulso beavatkozasra. Tehat tavolrol felrakhato a gepre barmi. Legyen az egy sima virus, egy masolt tankonyv, esetleg nemi 18+-os tartalom a hatterkep helyere vagy eppen egy webkamerat taviranyito szoftver. Ha egy iskola biztonsagi rendszeret szandekosan tobb helyen kilyukasztjak, akkor ott nem csak a jogvedok mennek be illegalis masolatokra vadaszni, hanem mas csoportok is, csak nekik tobbnyire a gyerekek kellenek. Szoval a nemeteknek megint van egy rossz otletuk...

    ps: Ezert lenne jo peldaul itthon egysegesiteni a tanyagot. Egyseges allami tananyag, az orszagon belul annyi peldanyban soksorosithato amennyiben kell es a szerzoi jogok kizarolagos tulajdonosa az anyag osszeallitoja, a magyar allam. Az offline peldanyokat pedig a tankonyvkiadok nyomtathatnak bermunkaban mint ahogy a szorolapokat szokas.
  • Vazeratti
    #1
    Ha nem ezt csinálják, akkor minek a para?