Ghána belefullad az elektronikai hulladékokba
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
A Napba kiloves tobb energiaba kerulne, mint visszaalakitani a "szemetet" kozel eredeti allapotaba.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
\"a nemzet szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha\"
Maradok a régi bevált telefonomnál és elektronikai eszközeimnél. Ha valamelyik elromlik javíttatom vagy javítom. Nekem csak így marad tiszta a lelkiismeretem. Lelkiismeret... hmm szerintem sok telefon-táblagép-legyenszinesebb modernebb újjabbkütyü sorolhatnámaf*szságokat azt sem érti mi az.
"Az európai jog szerint az elektronikus hulladékok exportja illegális, mivel ezen termékek többsége káros, mérgezõ vagy más veszélyes anyagokat tartalmaz."
Tehát akkor legálisan nem kerülhet oda semmi szemét... Viszont ez esetben érthetetlen, hogyan kerülhet mégis oda ekkora mennyiség? Szerintem csak akarat kérdése lenne gátat vetni neki.<#falbav>#falbav>
szóval kifizeted.
más kérdés, hogy jellemzõen másra mutogatás megy (gonosz politikus, gonosz maffia, mér nem söprik fel az iskolaudvart ahelyett hogy gyereket csinálnak satöbbi). arról szó sincs, hogy nekünk ne a legjobbabb-legújabbabb legyen, mert haverok prolinak néznek.
megint más kérdés, hogy hamár nem tudunk ellenállni és vásárolunk, akkor olyan terméket választunk-e, aminek a gyártója visszaveszi az élettartam végén. nyilván szarunk rá, mert abban épp nem a leggyorsabb szandi van, meg 3 ezrelékkel rosszabb a kontrasztja.
megint más kérdés, hogy elvisszük-e az ehulladék gyûjtõbe.
és nyilván ott is kérdéses, hogy az akkreditált kht tényleg szétcsavarozza-e, vagy megy a konténerbe.
Valahogy ellenõrizni kellene a gyártókat, hogy hogyan dolgozzák vagy nem dolgozzák fel a használt termékeiket. Pl: csak akkor gyárthat valamit, ha az újrahasznosítható részben vagy egészben. Tudom, tudom... Van ami nem újrahasznosítható, mint az eldobható pelenka, de sokat segítene már a szemléletváltás is. Minden gyártó dolgozza csak fel a maga gyártott hulladékot. Akkor talán elgondolkodnak, hogy hosszabb ideig mûködjenek a készülékeink, mint ameddig mostanában ezt betervezik. Nekem is van egy olyan nyomtatóm, ami egyszer csak kiírta, hogy fejcsere! Persze az majdnem többe került, mint egy új multifunkciós. Ha a kereskedõk kötelesek lennének összeszedni az általuk forgalmazott elhasznált eszközöket, azok visszajuthatnának a gyártóhoz...
http://vakond.hu/
Elég könnyen megjelennek az általunk fogyasztott dolgokban ezek a mérgek. Lásd pl a DDT-t. Kifejlesztéséért (rovarölõ szer) Müller bácsi elõször Nobelt kapott, aztán betiltották, mikor bizonyításra került, hogy az egész ökoszisztémát károsítja, és felbukkant az anyatejben és terméketlenséget okozott pl ragadozó madaraknál, stb. A tengeri halakban a mai napig kimutatható.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Ha a talajban az ólomtartalom 12 szerese a megengedettnek, az milyen hatással van a kis iskolásokra?
A földet nem eszik meg, a füvet nem legeli le, persze, hogy nem jó, hogy ott az az ólom, de van közvetlen hatása rájuk?
http://vakond.hu/
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Egyebkent is oruljenek, hogy megkaphatjak a szemetunket, es igy egy kicsit ok is reszesulhetnek a nyugati fogyasztoi tarsadalmak joletebol, vivmanyaibol. 😊<#violent>#violent><#boxer>#boxer><#gun>#gun><#violent>#violent>
LE KENE LONI AKI SZEMETET EXPORTAL !!
Ami nem megy, azt nem kell erõltetni. (magyar nyelv)
Aztán ez a pénz "valahol" eltûnik...
Pár év múlva majd az afrikai országok szépen kilobbizzák maguknak, hogy kártalanítsák õket a fejlett országok.
"Merthát szétszemeteltek minket!"
Ezt a pénzt pedig ismét a korábbi vásárlók illetve a társadalom többi tagja fizeti meg a fejlett országokban.
Ergo ki jár jól?
Azok a kormányok a fejlett országokban, akik lenyúlják a termékdíjat + adót.
Azok a "szerencse lovagok" khmmm... akik elbizniszelik a szemetet.
Azok a korrupt afrikai kormányok/vezetõk/helyi hatalmasságok akik hagyják, hogy a szemetet odavigyék -jó pénzért!
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8