141
-
#15 XP alatt továbbra is a Win98 kinézetet használom. Ha egyszer lesz Win7-em, ott is azt fogom. Ha még van... -
CollerbladE #14 "tápkapcsoló off gyilkolta meg az egészet"
Hát most ne haragudj, de már 1000 géppel találkoztam amiben "elszállt a vindóz, mert elment az áram"... Ezeknél 99.9%ban az a hiba, hogy a hddfej a lekapcsolás pillanatában még ír valamit, vagy még a bufferben van vaami fontos módosítás. Vagy elektronikus hiba keletkezik a hddben. Ezért keletkeznek hibás szektorok. Ha ez pont rossz helyen következik be, akkor egy fontos(esetleg futtatható) fájl tartalmát keveri meg, ami emiatt értelmetlen adatokat fog tartalmazni ezért fagy ki a rendszer. Ilyenkor scandisk vagy hasonlóval, vagy formázással helyre lehet hozni a hibát. De akkor sem az XP vagy más oprendszer hibája...
Csak a tudatlan süketgyerekek nem szoktak gondolkodni és "összeomlott a szar windóz" kifejezésekkel dobálózni. -
#13 "Kék halált hardver vagy driver hiba okoz csak."
A Pentium 4 HT-k fájdalmas üvöltését kihagytad, amikor szegény majd 4GHz-en elfőzi maga alatt a pasztát, ezért 80°-on kékhalálig izzad játék közben
Nekem csak ez szokta okozni -
#12 Nálam otthon 4 XP (3 laptop, 1 asztali) Vs 1 Win7 (asztali) (mind eredeti, mielőtt vki megkérdezné :)).
És ezen az arányon egy darabig nem akarok változtatni :) (sőt, az asztalin lévő 2 oprendszer közül az XP megy 80%-ban) -
#11 3 és fél éve raktam fel az XP-t amit használok, párszor már visszahoztam a halálból, de még mindig tökéletesen működik.
Win7... Amikor kezdett elterjedni, mindenki azt állította, nem lehet összeomlasztani. Egy ideig kezdtem elhinni, aztán sikerült a gépemen lévő tartalék OS-ként funkcionáló példányt menthetetlenül kinyírnom egy szimpla, elvileg kompatibilis program telepítésével. Azóta két haver is hasonlóan járt, egyiknek egy véletlen tápkapcsoló off gyilkolta meg az egészet, másiknak meg néhány alapvető program telepítése után 10 percig tartott, mire login után észheztért az egyébként brutális teljesítményű gép(2-3 órán keresztül túrtam minden beállítást, pucoltam minden gyanús dolgot, eredménytelenül). Mindhárom esetben csak a teljes újratelepítés segített.
Aztán még beszélhetnék a teljesítmény felezésről régebbi gépek esetén XP-hez képest, vagy a felhasználói felület "felhasználóbaráttá tétel" címszó alatt történt agyonbonyolításáról, de hagyjuk inkább, nincs most hozzá kedvem. -
#10 Valami rémlik, de nekm tökmindegy. Felőlem a DOS6.22 kisfia is lehet, ha jól működik. -
A1274815 #9 Azt tudod, hogy az XP64 az nem a 32bites XP 64bites változata, hanem a Server 2003 64bites változatából kialakított kliens verzió? -
#8 "Az XP stabil, míg el nem kezdünk össze-vissza installálni és uninstallálni rajta. Onnantól kezdve viszont szépen lassul, majd egy idő után jönnek a kékhalálok. "
Ez egy baromság már ne haragudj. Kék halált hardver vagy driver hiba okoz csak. A szemetes registrytől meg nem lesz szignifikánsan lassabb a rendszer. -
#7 Nekem is 7 éve van XP-m, talán 2 szer kellett újra tennem! Ezen kívűl nekem sincs semmi bajom vele, minden rendbesen fut rajta! -
#6 Az XP stabil, míg el nem kezdünk össze-vissza installálni és uninstallálni rajta. Onnantól kezdve viszont szépen lassul, majd egy idő után jönnek a kékhalálok. Mindez annak köszönhető, hogy rengeteg szemét marad a Registry-ben, amit nem takarít önállóan. Ugyanakkor ha ezt valamilyen eszközzel mi magunk megtesszük, akkor agyon se lehet csapni (kivéve persze egy kiadós kis vírussal :D ).
A Vista azon bukott, hogy mindenki jóval többet várt tőle a nagy ígéretek miatt, aztán jött a ledöbbenés, mikor kisült, hogy rengeteg eszközt nem támogat már, mondván, hogy azok elavultak.
A Win7-tel teljesítették a korábbi nagy ígéreteket, sőt, többet is, ugyanakkor a Vista bukása megadta neki a negatív felhangot, ezért tellett ennyi időbe, míg piacvezető lett. Kijavították ugyanakkor a korábbi nagy hibájukat, így alig maradt olyan régebbi, ma is gyakrabban használt eszköz, amit nem támogat, ráadásul együttműködnek a legtöbb gyártóval, így a driverek legtöbbje belekerül a Windows Update rendszerébe, így nem kell össze vissza keresgélni, mivel a frissítéssel lejönnek a driverek.
Ami komoly probléma lehet: végre befutott igazából a Win7 és hónapokon belül bevezetik a Win8-at. Ez stratégiailag komoly baklövés lehet, főleg, hogy megint nagy ígéreteket tettek, új technológiákat akarnak bevezetni. A helyzet azonban kísértetiesen hasonlít a Windows ME - 2000 - XP kálváriára, mikor egymásra eresztették szinte a 3 oprendszert, annyira kicsi idő telt el a kiadások között, ennek köszönhetően desktoppon 2 bukott is (igaz viszont, hogy a 3. 10 éven át piacvezető volt). -
NovaTerra #5 Soha nem értettem a rakjuk újra windows-t havonta dolgokat. Akinek eredeti wondowsa van és szépen hagyja frissíteni, annak nem fog belassulni. Persze ez csak szerény tapasztalatom. -
#4 Én otthon XP64-et használok és nagyon meg vagyok vele elégedve. -
trenmost #3 valóban jó az XP, szerettem, viszont pár hónap alatt eléggé belassult, akármilyen rendszerkarbantartót használtam :) Win7 ugyanolyan gyorsan bootol mint az xp fénykorában, peidg már fennvan egy éve :) -
KopaszIsten #2 Aki nem pénzeszsák, és legális XPt használ, az nem is fog váltani. -
scarabeus86 #1 Szerintem jó rendszer az XP, a régi gépemre (2 GHz Celeron, 512 MB DDR) tesztelés céljából felraktam egy szervizcsomag nélküli példányt, win updatet is kikapcsoltam. 15-20 mp alatt bootol, gyors. Igaz néha kékhalált kap és újraindul, de az SP2, SP3-as kiadások már valóban stabilak.