Az űrben is elindult a Galileo program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én úgy olvastam vészhelyzeti jeleket is tudnak, majd fogni ezek a holdak és akinek szüksége van rá elõfizethet deciméteres pontosságú adatokra is (ingyen 1m-es).
En ugy emlekszem tobb muholdbol is fog allni, es pontosabb, illetve reszletesebb adatokat tud szolgaltatni. Pontos szamokra sajnos nem emlekszem, de ra lehet keresni.
Viszont gyakorlatilag mindegy is, mivel a kereskedelmi hasznalatra szant reszt lebutitjak olyanra, mint a GPS, sot, lehet mar azt is butitjak egy hatarig. Hogy katonai celokra veletlenul se legyenek hasznalhatoak.
Viszont gyakorlatilag mindegy is, mivel a kereskedelmi hasznalatra szant reszt lebutitjak olyanra, mint a GPS, sot, lehet mar azt is butitjak egy hatarig. Hogy katonai celokra veletlenul se legyenek hasznalhatoak.
Tulajdonképpen mûszaki szempontból mennyivel lesz ez fejlettebb a GPS-nél?
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Azt hittem, soha nem lesz ebbõl semmi.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
no problem :-)
Nem akartalak kioktatni. Talán nem egészen jól fogalmaztam.
Ami a hibát illeti a cikkben már javították, részben miattad is.
Ami a hibát illeti a cikkben már javították, részben miattad is.
ne engem oktass ki, a cikkben volt így írva.
No meg a 7-8 tonnás Szojuzokat alacsony pályára állítják, 350-450 kilométerre, nem 23000-re. Rémlik, mintha olvastam volna, hogy innen az egyenlítõ mellõl 3 tonnát tud a Galileo holdak pályájára felvinni.
Még annyit az oroszok bevonásához, hogy a nyilvánvaló gazdasági elõnyökön túl szerintem pici politika is van a dologban. Jó, ha minél sokoldalúbb, szerteágazóbb gazdasági kapcsolatot ápol az EU az oroszokkal. Ez nyilván jótékony hatással van a politikai kapcsolatokra is, velük pedig nem árt jóba lenni.
Valszeg biztonsági okokból raktak csak rá kettõt, a tesztekhez sanszosan ennyi kell. Nem túl rég volt, amikor egy meghibásodott rakéta magával rántott vagy öt vagy hét (?) holdat.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Szívesen, bármikor segítek, ha tudok.
Olcsóbb, megbízhatóbb, és így az oroszokat is bevonják az európai gazdaságba, még ha csak érintõlegesen is.
Ami pedig a Szojuz-2 teherbírását illeti, az meglehetõsen nagy. A Szojuz és Progressz ûrhajók súlya eléri a 7-8 tonnát, és Corou-ról (mivel közel van az Egyenlítõhöz) még többet is fel tud vinni.
Szvsz, akár három-négy ilyen mûholdat is fel tudna vinni egyszerre.
Ami pedig a Szojuz-2 teherbírását illeti, az meglehetõsen nagy. A Szojuz és Progressz ûrhajók súlya eléri a 7-8 tonnát, és Corou-ról (mivel közel van az Egyenlítõhöz) még többet is fel tud vinni.
Szvsz, akár három-négy ilyen mûholdat is fel tudna vinni egyszerre.
Elõször is Francia Guyana, nem pedig Francia Guinea. Ez Dél-Amerikában van, az utóbbi meg Közép-Afrikában. Nem ugyanaz.
Francia Guyanában van a coroui Guyana Ûrkutató Központ, ahonnan az ESA (az Európai Ûrkutató Központ) lövi fel a mûholdjait.
Francia Guyanában van a coroui Guyana Ûrkutató Központ, ahonnan az ESA (az Európai Ûrkutató Központ) lövi fel a mûholdjait.
francia guinea, nem európában van, de nem is az amazonas környékén, ha jól rémlik, az valami afrikai gyarmat...
Ne aprózzuk el, Saturn V-öt neki! 😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ariane ... miért nem mindjárt Enyergija ? <#nevetes1>#nevetes1>
Nem nagyzolni akartak, hanem óccóé' feltolni egy mûhóóódot' !<#wow3>#wow3>
Nem nagyzolni akartak, hanem óccóé' feltolni egy mûhóóódot' !<#wow3>#wow3>
Arról nem is beszélve, hogy a világ legkiforrottabb, és legmegbízhatóbb hordozórakétája. Nagyon jó húzás volt Kororu-ban építeni hozzá egy indítóállást. Így elvben lehetõség nyílik emberes ûrrepülésekre is onnan.
A Szojuz rakéta nyilván olcsóbb. A két mûhold összesen másfél tonna, ezért felesleges Arianéval durrogtatni. Az Ariane meg tökéletes akár két nehéz hírközlõ hold geostacionárius pályára állítására.
Nem érezték szükségesnek, mert volt egy baráti országnak, használható rendszere. Csak miután USA bácsi blokkolgatni kezdte a civil hozzáférést, rájöttek, hogy ez nem túl biztonságos, pláne nem megbízható és elkezdtek egyet csinálni maguknak. Egyébként az usának sem 10 perc volt megcsinálni a mûholdakat.
Kíváncsi vagyok mi lesz ebbõl a projektbõl... 2011-re a világ legnagyobb gazdasági tömörülése eljut oda, ahova az USA... mikor is?
Sokkal jobbat kell a GPS-nél nyújtani ahhoz, hogy tényleg használják is. Meg persze nem ártana fellõni az összes mûholdat.
Amúgy a Szputnyik és Gagarin sem szojuzzal utazott de ez mellékes.
Ez a másik dolog, nem tudom miért kell büszkének lenni arra, hogy Ariane helyett orosz rakétával repül a(z egyik) legkiemeltebb európai ûrprojekt.
Sokkal jobbat kell a GPS-nél nyújtani ahhoz, hogy tényleg használják is. Meg persze nem ártana fellõni az összes mûholdat.
Amúgy a Szputnyik és Gagarin sem szojuzzal utazott de ez mellékes.
Ez a másik dolog, nem tudom miért kell büszkének lenni arra, hogy Ariane helyett orosz rakétával repül a(z egyik) legkiemeltebb európai ûrprojekt.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy