582
-
BlackRose #62 A gond csak ott van, hogy ezek az emberek döntései is korlátolva vannak, egyrészt a technológiai lehetőségekkel, másrészt a gazdaság, pénzügy, társadalom bonyolultságával, és harmadrészt pedig a törvényekkel (mert ugye a nyugat éppen azért nyugat, mert ott törvények is vannak és nem csak papíron).
Pl. Huszeinnak sokkal nagyobb hatalma volt Irakban, mint pl. Obamának az USA-ban, mégis Huszein nem volt képes háborúzni a föld másik felén, nem volt képes űrszondát küldeni a Marsra, és nem volt képes elrendelni az embereinek, hogy készítsenek neki szimulációt pl. a klímaváltozásról (mert nem rendelkezett ilyen eszközökkel) akármennyire is így akart volna dönteni. Obama nem dönthet olyan dolgokról, mint Huszein, mert az USA törvényei ezt nem teszik lehetővé és persze sok mindenben, még ha esetleg eszköz van és törvény sem áll az útban, egyszerűen nem megy a dolog, mert bonyolultabb a rendszer, mint amit kontrolálni és kezelni lehetséges.
Nem kell azt hinni, hogy egy fejlett, bonyolult világban, csak azért mert valaki végrehajtó és döntéshozó hatalommal rendelkezik, a világot irányítja, és a kezében tartja… inkább az ellenkezője, a világ tartja őt a kezében. -
#61 Peldat nyugodtan mondhatsz, ahelyett, hogy csak mellebeszelsz, mint eddig, mr lozungbajnok.
Siman cafollak ugy, hogy ateista vagyok. ;) -
JMáté #60 Az egész Biblia ellentétes saját magával, ez az egyik probléma vele. Sőt, továbbmegyek: ha valami kicsit is konzisztens akkor az már filozófia és nem vallás lenne. De ez itt már offtopik. -
#59 Az ateistak szerint nem. ;)
Az evangeliumok es a Maria-hit teljesen ellentetes pl. az Oszovetseggel vagy ha ugy neked jobban tetszik, Mozes konyveivel. -
#58 Szerintem meg ezt is érdemes megnézni:
They Rule - kik is vannak az igazgató tanácsokban?
Érdekes mert pl a Microsoft igazgató tanácsa tele van olyan emberekkel akik más nagy cégeknél is fontos állásban vannak.
Szóval ha azt nézzük, hogy a 147 központi cégben hány fontos emberke van, akkor lehet hogy van 50 olyan ember akik gyak a kezükben tartják a világot, legalább is a nyugatit. -
#57 Azért nehéz a helyzet, mert sajna, a szocializmus IS elbukott, de nagyon. Elvi síkon jó lett volna, csak ugye azok a dogmák sem számoltak az Emberi tényezővel (SEM). Valszeg, IGAZI, jóléti társadalom SOHA Se lehetséges, azaz, hogy mindenki jól élhessen. Szűken esetleg lehet ilyen, talán-talán, és rövid ideig max.
Ebből következően nem is lenne jó, ha globális törekvés lenne, hogy MINDENKI "normális" körülmények között élhessen, mert az totálisan gáz lenne. Hirtelen, és jelentősen megugrana a fogyasztás minden téren, de főleg energiai területen. Mindenkinek lenne legalább 1 TV-je, meg XBOX/Playstaton, és legalább 1 PC-je. Minden háztartásban hűtő, mikró, sorolhatnám. Ezek előállítása is jelentős környezeti károsodást okoz, mert NEM véletlen, hogy Ázsia jelenleg a termelés központja. Ugyanis, az EU-ban pl nem nagyon lehetne mondjuk LCD TV-t gyártani OLCSÓN. Van gyártás, pl Loewe, de ugye sokan nem is hallottak erről a gyártóról sem, mert nem kommersz, és az emberek jelentős többségének drága, megfizethetetlen. Ázsiában NEm csak a munkaerő olcsó, hanem a környezet is sokkal jobban károsítható. Ha EU-s szabályok lennének hirtelen Ázsiában IS (betartva persze), akkor a szállítási költségek miatt nem érné meg a termelés összpontosítása, hanem inkább területenként lenne gyártás. De ez is utópia, mint pl a demokrácia IS. -
BlackRose #56 Nem hiszem, hogy egyszerű elméről lenne itt szó, inkább beteg elméről, az egyszerű elme viszonylag kitöltetlen és ezért nem fogad be bonyolult dolgokat, a beteg elme viszont befogad mindent csak a probléma az, hogy nem logikus és nem értelmes formában. Bertrand Russelnek volt egy jó mondása erről... -
johnfly #55 Annak idején, amikor Adolfka kikiáltotta a zsidókat bűnbaknak, azt hitte, hatalomban felettük áll. Az volt ezzel a baj, hogy akik akkor a szart a háttérben keverték, és akik most ugyanezt a sémát játsszák el, kiteszik a csalit a kirakatba, hogy megússzák a felelősségre vonást. Az összeesküvés elméletek meg csak gyűlnek, de honnan tudjuk, hogy a sors nem szolgáltat-e nekik is igazságot?
Azok között a zsidók között akik a koncentrációs táborokban haltak meg rengeteg ártatlan volt, de honnan tudjuk, hány piaci spekuláns vesztette köztük az életét? És egyáltalán miért hisszük, hogy a halál a legrosszabb dolog ami egy emberrel történhet?
Annak idején nagyapámékkal könnyen elhitették a nyilasok, hogy a zsidók rohadékok, mert véletlenül pont élt a környéken egy pár ilyen vallású földes gazda, akiknél napszámban a cseresznyeszedés közben fütyörészni kellett mindenkinek (a cseresznyefogyasztás elkerülése céljából), meg alkonyattól pirkadatig dolgozni. Ennek az lett az eredménye, hogy a nagyapám, és a hozzá hasonlók vállvetve harcoltak a nácik oldalán.
Mielőtt az öreg meghalt volna, két évig kutyának képzelte magát, vagy épp mikor minek. Istennek néha érthetetlenül morbid humorérzéke van.
A zsidó gazdákat persze a kremó várta, de kérdem én! Tehettek azok a gazdák a fekete csütörtökről? -
morden #54 Nyilván nem fogunk olvasni itt kiadós közgazdasági szociológiai elemézseket, természetesen zsidózást, gázkamrázást annál inkább, mert azt az egyszerű elme befogadja könnyen... -
BlackRose #53 Látom, sokan keverik a fajt, etnikumot, nemzetet, vallást... :) az persze más kérdés, hogy ezeknek a dolgoknak semmi közük sincs a fenti cikkhez, pénzügyi világhoz, 21. századhoz... -
morden #52 Nem idióta, hanem egyfajta zsidóság felfogása van, ez olyan mintha két fizikus idiótázna le egymást, hogy a fény igen is hullám természetű, a másik erre, nem te idióta, hanem részecske természetű ... -
JMáté #51 Ez akár stimmelhet is (nem értek hozzá, nem tudom mi van Etiópiában), de mennyiben mond ez ellent Doktor Kotásznak? -
#50 Jaja, LOL vagy, sorry. A zsidóság nagyon "érdekes", mert egyfelől vannak az Izráel zsidói, most nem tudom, kinek a leszármazottainak tartják magukat, talán ábrahám, de mindegy, tudatlan vagyok én is. Ezen kívül például a Kaukázusban is "lettek" zsidók, mert egyszerűen átvették azt a vallást. Etiópiában IS hasonló a helyzet, és ez volt a kezdet, asszem. Ergo, zsidó-, és zsidó között is óriási a különbség.
HA, tegyük fel Őseink vezérei anno, még az Ural hegységből menekülve más képen gondolják, és felvették volna a muzulmán hitet, nem kellett volna menekülniük. Csak kicsit délebre kellett volna húzódniuk. Aztán, bejöttünk a Medencébe, és itt meg ugye felvettük a kereszténységet. Mi lett volna, ha zsidókká lettünk volna? Valszeg, már egy Magyar se élne, és ilyen, hogy Magyar Ország rég nem is lenne. De, ha muzulmán országgá lettünk volna, akkor viszont még érdekesebb lenne, mert valszeg akkor jajj Nyugat Európának.
De a történelemben sincsen mi lett volna HA... -
JMáté #49 Valóban. Mint tudjuk például Japánban is az egyik legelterjed... Ja nem. Akkor mondjuk Kínában... Vagy várjál... -
Rotyoka #48 De az aki a zsidókat egy rassznak fogja fel az igenis idióta.
-
morden #47 Rotyóka, kettő vagy több irányzat van a zsódásog körében, van aki vallásnak fogja fel és van egy nem elhanyagolható része a zsidóságnak akik mint nép fogják fel a zsidóságot, nem kell lehülyézni azért senkit, mert mint kivülálló az egyik vagy másik nézetet képviseli, szerintem pont az a "buta" aki ezért bárkit lehülyéz ... -
Rotyoka #46 Te ugye azt tudod, hogy nem rassz alapján lesz valaki zsidó vallású ugye?
Annyira buta vagy... Képzeld ISMEREK NÉGER zsidót. Na ezt te hova rakod? -
#45 A zsidók nincsenek olyan sok helyen jelen...
Manhattan, Izrael meg kelet Európa.
A helyzet viszont az, hogy már nem vallás szerint működik a buli. Egymás vetélytársai, de stratégiai szövetségesei is.
Már említettem, a srácok nagyon egyszerűen dolgoztak... ÖSSZEDOLGOZTAK. Ezt kéne nekünk is. -
Doktor Kotász #44 Aha.... :-D
Zsidó vallású ferdeszemű, sárga emberek, Kínában, Koreában, Japánban. :-DDDD
És én vagyok a buta. :-DDDD
Csak nem azt akarod mondani, hogy a Tokyoi könyvhéten évtizedek óta bestseller a Tóra? :-DDD
Jajj istenkém, ma jót röhögtem. Köszönöm, felvidítottál. :-DDD -
Doktor Kotász #43 Az elején lemaradt a kérdőjel.
A Nyugat-europai bankok zsidó tulajdonban vannak például? -
Doktor Kotász #42 Allende államosítani akarta a külföldi üzemeket, és a Coca-nak bvalami regionális telepe volt ott, ahonnan terített több országba.
Jobbnal látták Pinochetet támogatni, mint ölbetett kézzel bámulni, hogy kivágják őket a gyárkapun. -
Rotyoka #41 Példát mondtam te buta....
És ázsiai is lehet zsidó mivel 1 VALLÁS. -
Doktor Kotász #40 És hogy jönnek ide az oroszok?
Na de Japánban, Koreában milyen zsidókról beszéltek?
A Nyugat-europai bankok zsidó tulajdonban vannak például.
De hogy a Németeknél sok zsidót nem találsz, az tuti.
Én dolgoztam a citibankban. Mindig röhögtem, amikor a haverok azzal viccelődtek, hogy a zsidó főnökeim biztos hanukát tartanak, és nem karácsonyi partit. Meglepődtek, amikor elmondtam, hogy a citibank felső vezetése muzulmán, és nem zsidó. A főrészvényes is egy szaudi herceg.
Szerinted mondjuk az olaszoknál milyen befolyása lehet egy zsidónak? A kereszténység központjában? A németeknél? Vagy a benelux államokban? Pár tízezren voltak összesen, de ezeket az országokat szállta meg Hitler elsőként. Nem igazán volt ott sansza egy zsidónak a túlélésre.
Két országban jelentős a zsidók gazdasági hatalma, amiből az egyik Izrael.
Az USA. A világ minden másik tályán képtelenek voltak vezető pozíciókat elérni.
Nem véletlen, hogy a nyugat-europai radikális jobboldal nem is igazán érti a kelet-europai zsidóellenességet. Ott a szélsőjobbon belső kisebbségben vannak az antiszemiták, a széljobbon is lenézett hülyegyerekek.
Egy nyugati széljobber muzulmánellenes, és a zsidókkal köszöni, de jól megvan.
Mert ott a te elképzeléseddel szemben a zsidók nem is rendelkeznek komoly gazdasági hatalommal.
Élből lezsidóztok olyan cégeket, amiknek semmi köze a zsidókhoz.
Európa gazdaságilag nem a zsidóktól fog megfeküdni, hanem az ázsiaiaktól. Etnikai, kultúrális problémákat meg nem a zsidók fognak okozni, hanem a muzulmánok.
Engem igazából hidegen hagy, hogy miket kiabáltok a zsidókra, mert nem rokonszenvezem velük én sem, de nekem inkább semlegesek, mint ellenségképek. Ami zavar bennük az, hogy felsőbrendűnek érzik magukat. Tehát nekem azonos kategóriák, mint azok az idióták, akik gázkamrákért üvöltöznek itt a blogon.
Ázsia gazdasági veszély, ezért át kell alakítani a gazdaságpolitikánk, a termelőszektor kihelyezésének felülvizsgálata szükséges.
A muzulmán terjedésnek pedig megálljt kell parancsolni.
A liberális modell azért nem működik, mert a liberalizmust kihasználták azok, akiktől a liberalizmus a legtávolabbi. Nálunk a cigányok, nyugatra a muzulmánok.
A liberalizmus csak az europai embernek való. Ha csak európaiak lennének Európában, olyan boldog liberalizmusban élhetnénk... Kurvára nem érdekelne itt senkit, hogy a másik mit csinál az ágyban, hogy miről mit gondol, mindenki hagyhatná békében a másikat.
Csak vannak olyan rétegek, akik ezt kihasználva tönkre teszik a kontinenst.
És azok nem a zsidók, hanem a muzulmánok, afrikaiak.
Ezt nyugaton látják, de itt keleten még mindig a lejárt zsidózó lemez megy. -
JMáté #39 Az európai hagyományok sajnos az egyik legnagyobb zsidó szektára épülnek. -
#38 http://www.guardian.co.uk/environment/2003/jul/25/water.india
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/south_asia/3096893.stm
http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Coca-Cola
Tovabbi linkek a wikin es a google-ban, a periratokat is olvashatod itt-ott, bar nem hiszem, h egy linknel tovabb kutatsz barmit is. -
#37 A Tavol-keletet meg nem tudtak bevenni, az ottani eros erkolcsiseg, pl. patriotizmus es jo ertelemben vett nacionalizmus miatt, de dolgoznak rajta.
A zsidosagot maga a zsidosag sem nagyon tudja meghatarozni.
Szvsz:
1. Egy embert szuletesi helye vagy borszine alapjan nem helyes diszkriminalni.
2. Egy kulturkornyezet viszont lehet karos egy masik kulturkornyezetre vagy kozossegekre es igy egy fajta kulturkornyezetben felnott ember es annak nezeteit, erkolcseit vallo ember karos vagy nem tetszo lehet egy masik kulturaban.
3. A zsido kulturanak nem vagyok szakertoje, mint pl. sok zsido sem, de ugy tudom es ugy tapasztalom, hogy karos az europai hagyomanyokra nezve.
4. A zsido kulturaban elo emberek is sokfelek, termeszetesen. Mindenhol van jo, rossz, okos, buta stb. A sztereotipiak viszont egy nagy altalanossagot veve igazak es qrvara nem veletlen hogy kialakultak.
5. A zsidok kozott a "vilaguralo" teljesen leszarja a foldet muvelo (pl izraeli) zsidot sot, ugyanugy halalba kuldi egy tollvonassal, mint egy magyart, ha az az anyagi erdeke.
6. A penzugyi szektor csucsan levo emberek lehet, hogy nem is ugy zsidok, ahogyan mi azt kepzeljuk. Gondolok itt, vallasra, genetikara stb... -
MuldR #36 Miert? mit csinalt a coca cola? fegyvert szoritott valaki fejehez, hogy ne pepsit igyon ????
:) -
JMáté #35 És ezt te honnan tudod? Azt leszámítva hogy "közismert"? -
#34 A coca-cola ellen Indiaban es sok mas orszagban is indult feljelentes.. erdemes megnezni a "pereket" vagy a vizsgalat adatait.
Igen, a helyi korrupt politika is nagyban felelos, dehat aki oket megveszi kilora, sem szent...
-
JMáté #33 Akkor mi az hogy "zsidó név"? -
#32 Ugyanazok a tulajdonosok. A milliardos dinasztiak vannak minden multiceg mogott. Jo reggelt! -
Doktor Kotász #31 "ahogyan a coca cola sem csinált semmi rosszat sohase"
A Coca-Cola ellen indult már vizsgálat, hogy dél-amerikában pénzzel támogatott puccsistákat. Ha jól rémlik Chilében. Persze jobban is jártak Pinochettel, mint az országot tönkre tevő kommunista Allendével. -
Rotyoka #30 Srác, egy orosz is lehet zsidó, mivel a zsidó nem egy rassz -.- -
Doktor Kotász #29 Vicces, ahogyan az emberekből kijön a zsidózó reflex.
Pedig ennek az 50 cégek nem sok köze van a zsidókhoz.
China Petrol, Nomura Holding, Mitsubishi, Credit Swiss, Axa, Unicredito Italiano SPA, stb.
Ezek a nyamvadt kínai, japán, holland, olasz zsidók. :-)
Ezek a felsorolt cégek egymás legnagyobb ellenfelei, és nem szövetségesei.
-
Rotyoka #28 De a pápa ma már képtelen bármit is befolyásolni 1 kijelentésével.
Ő már nem tud háborút kirobbantani sem téríteni. Az hisz neki aki eddig is hitt újabbakat nem kap meg. -
#27 AZért a számod valszeg erős túlzás, mert pl az Angliai királyi család valszeg nem zsidó. A Pápa valszeg NEM zsidó. Persze ez a felsorolás NINCSEN a listán, mert EZEK hatalma NEM annyira mérhető. Mégis, hol vannak adatok egyházi vagyonokról? SEHOL. Pedig TUTIRA jelentős vagyonokkal rendelkeznek az egyházak. IS. -
#26 Kicsit hülyeség, vagy inkább pontatlan, ahogyan fogalmazol. "Ők" NEM robbantanak ki háborút. Közvetlenül tutira nem, mint ahogyan a coca cola sem csinált semmi rosszat sohase. Mert ugye pl a coca is "csak" franchise rendszer.
De nem is tudom, ezen mit csodálkoztok, és MIÉRT háborodtok fel? Ugyanis ez qrvára KEVÉS EMBEREK! Szart sem ér. Változtatni CSAKIS DRASZTIKUSAN lehet, és kifejezetten anti demokratikus rendszerrel, mert mint TUDJUK, a DEMOKRÁCIA KAMU, mint pl jogállam, meg ilyen faszságok. Aki ezekben hisz, mint pl "tudatok környezet védelem", az mind mind megtévesztett ember. -
#25 A szabad piac a profitról szól, és minél nagyobb a profit annál nagyobb lesz a hozzá fűződő hatalmi törekvés. És aki(k) irányít egy ilyen gépezetet az előbb vagy utóbb úgy tekint az átlag embere, mint egy eszközre. De lehet, hogy hülyeségeket beszélek. -
Rotyoka #24 A zsidók aránya csak nem 95%-os? :O -
#23 A "bekerulessel" az a baj, hogy ok dontik el ki kerulhet be es nem az idealizalt "szabad piac" szelektal.
A nagy szabadsag egyfajta kettosmerce alatt ertendo.
Raadasul ezek a korok, valoszinuleg erosebben sovinisztak mint pl. itt barki a forumon.
Az ilyen "ember" a valosagban jatszik strategiajatekot ket szexparti kozott, milliok sorsarol dontve ugy, hogy a sajat vagyona es mammon az isten, semmi mas.