47
  • riccardogardoni
    magyart nem lehet kreálni belőle valami letöltéssel?
  • speed2006
    -Keress egy hotelt.
    -Mit csinálunk egy hotelben?
    -Aludni fogunk.
    -Kivel?
    -fogalmamsincs.
    -Idióta, nem tudod mit akarsz.

• Rage47
    ezek jók :D
  • narumon
    No én németből olyan hülye vagyok mint az állat, esküszöm kínaiul többet tudok :) Szóval mondhatnám, hogy ez nekem kínai de az sem lenne igaz :D
  • speed2006
    Wier az wir akart lenni.
  • speed2006
    Kérdés: Such mir ein Hotel
    Válasz Was machen wier in Hotel?
    Én:Wier werden schlafen.
    Válasz: Mit?
    Én: Keine ahnung.
    Válasz: Vollidiot, weist du nicht was du willst.
    Na itt majdnem odapiszkoltam :))))))))))))))))
  • speed2006
    Kérdés: Wo bin ich?
    Válasz: Das hätte nicht erwartet.
    Kérdés Ich möchte Andrea anrufen
    Válasz: Ich liebe dich.
  • speed2006
    Na igen, ilyen is van. Német anyanyelvi szinten megy, végül is életem 70%-át ott töltöttem el. Lehet hogy kipróbálom ezt a sísrít vagy mit.
  • hdo
    De van angolú, szóval nekünk gond egy szál se! :D

Jó, magyar SMS-t nem fogsz lediktálni, de ahogy a magyar iTunes, úgy a magyar SIRI is remélhetőleg el fog érkezni 7 évvel az angol után! :D
  • narumon
    No a SIRI tud németül tehát nem is lesz vele gondod.
    A gond ott van amikor hazánkfia magyarul sem beszél rendesen és méltatlankodik, hogy ménincse a Sírí magyarú?
  • speed2006
    Miért is illendő? Én annyit tudok amennyi a számitógéphez kell. Viszont beszélek. Három másik nyelvet. Német, svéd, flamand ( holland ). Ja meg magyar. Te hány nyelven beszélsz? A filmeket inkább szinkronnal nézem (a magyar nyelv nagyon gazdag szókicsel rendelkezik), svéd vinfos van a gépen, és hogy el ne felejtsem az én időmben még oroszt tanítottak. Tűrhetően beszélek angolúl, de nem fogok egész nap a BBC-n lógni, hogy belém ivódjon a szép angol kiejtés.
  • asgh
    A PC is tizenéve meglévő technológiák ötvözete volt.
  • a_n_d_r_e_w
    Ha ez bejon az applenek, szerintem nem engedhetik majd meg, hogy lemaradjanak.
  • hdo
    Microsoft tanulhatna tőlük, mert a Windows 7 beszédfelismerése pocsék, annak ellenére, hogy előre megadott parancsokat kell használni!
  • a_n_d_r_e_w
    A Siri egy evolucios lepes a voice command teruleten, mint ahogy az volt mikor elore sajat hanggal felvett parancsok helyett mar maguktol probaltak rajonni mit mondasz, es kesobb mikor mar nem csak a parancsokat igyekeztek felismerni, hanem a diktalt szoveget is, es most az is, hogy nem kotelezo direkt parancsokat megadni, hanem ezt a szovegkornyezetbol igyekszik kinyerni. Az input finomodik, az output meg mindig ugyanaz.

Azert az irogepek evoluciojanak nem termeszetes kovetkezo lepcsoje a PC ;)
  • hdo
    Azért ennyire ne magasztald fel. Tizen éve meglévő technológiák, végre valahára működő ötvözete.
  • asgh
    Amikor megjelentek a PC-k, akkor sokan elektronikus írógépnek nézték őket a billentyűzet miatt és nem értették, mi benne a nagy szám. Hiába magyaráztad, hogy itt nem a szövegbevitel a lényeg, hanem hogy a gép a maga módján értelmezi a bevitt szöveget és utasításokat hajt végre, nem nagyon akarták megérteni. Képtelenek voltak más paradigma szerint gondolkodni, illetve nem ismerték fel, hogy a PC paradigmaváltást jelent a gép-ember kapcsolatban az írógéphez képest.
    Na ugyanez van most a Siri-vel.
  • hdo
    Úgy őszintén, te mi a fasszal írsz hozzászólást? Az összes normális böngésző rendelkezik helyesírás-ellenőrzővel, és egyszerűen nem bírom megemészteni, hogy a tied miért nem ordít sikítva, hogy így NE!
  • fergusonpapa
    Hol tudnak ezek angolul csak trollkodás megy :)

Ha nem olyan nagy újitás miért kezdet pont iphone megjelenés után fejlesztésbe kezdeni a többi ?? mindig ezvan.Mindig csak a majmolás megy az máskérdés h a samsung jol csinálja azt elkel ismerni, de valami saját egyedi dolgot nem nagyon láttam tölük sem
  • narumon
    Ez jó :)
  • Gerygrey
    Jó, hát azért a XXI. században angolul tudni igazán illendő bármi is legyen az anyanyelved.

Egyébként kipróbáltam ezt az Iris cuccot, az én erősen magyaros akcentusomat is igen jó hatásfokkal fordítja írott szövegre, szóval van benne fantázia. A válaszai elég kezdetlegesek, viszont szeret viccelődni, például a "can you bring me a beer?" kérdésemre "i could, but I don't want so" választ adta :))
  • Cat #26
    "Kicsit sarkított példa:
    Siri - Kedves Siri, kérlek írj egy e-mailt Bélának, hogy holnap délben találkozzunk a Nyugatinál, és ezt jegyezd is fel a naptáramban
    Vlingo - SMS béla holnap délben találkozzunk a nyugatinál
    - naptár holnap 12 óra "találkozó bélával a nyugatinál"

A probléma ezzel az, hogy ANGOLUL kell mondanod ezt, különben nem érti meg. Azaz a világ jelentős része ki van zárva ebből. Mi is. Nézd meg ezt:

http://index.hu/video/2011/10/18/iphone4s/
  • Gerygrey
    De a Vlingo több, mint voice command: neki is tollba mondhatod az e-mail szövegét, a voice command viszont csak előzőleg betáplált egyszerű parancsokat tud végrehajtani.

Egyébként épp most készülök venni egy iMac-et, úgyhogy ha szerinted apple hater vagyok, akkor elég nagy tévedésben élsz :)
  • EnxTheOne
    http://www.titane.ca/
  • a_n_d_r_e_w
    Vagy egy apple fan, hogy ez gyakorlatilag egy reinvention... Az eremnek mindig ket oldala van. Chatbotok evek ota vannak, amik pont ezt a teruletet kutatjak. Bovits ki egy voice commandot ezzel es megvan a Siri. Igen eloremutato dolog, de meg mindig nem latom miert ne lehetne egy lapon kezelni a tobbivel. Ha a Siri nem csak ertelmezne a kerest amire egy kereses utan ad egy eredmenyt, hanem mondjuk tarsalogni lehetne vele, akkor mar nem lehetne egy lapon emliteni a tobbive, egeszen addig csak egy szofisztikalt voice command, barmennyire is faj.
  • narumon
    No de itt pedig ez a lényeg. Voice Command évek óta létezik, ebben semmi újdonság nincs. A SIRI-nél ott jön az újdonság, hogy próbálja is értelmezni amit mondasz. És ott a nagy különbség a kutyás példánál, hogy mondhatod a kutyádnak, hogy "lábhoz" ha jól megtanítottad végre is hajtja, de ha azt mondod neki, hogy mutasd meg melyik a lábad, akkor kész vége.
    Tehát az igazi különbség, hogy a Vlingo ismer x db (de nem túl nagyszámú) parancsot, a SIRI viszont beszéded értelmez. Nagy különbség ha ez nem újdonság akkor nem tudom mi az.
    Egyértelmű, hogy most a Vlingo (és a többi) is elmegy majd ebbe az irányba hiszen a konkurencia után menni kell, de megint csak egy apple hater magyarázza be, hogy ebben nincs semmi újdonság...
  • narumon
    Nem mondtam, hogy nem igaz, csak a Vlingot a Sirihez hasonlítani olyan mint a kutyát az emberhez. Előbbi ért pár parancsot, az utóbbi meg azt is "tudja" mit szeretnél tőle.
  • Gerygrey
    A Vlingo ugyan nem ért meg mondatokat, de szerintem erre olyan nagy szükség nincs is. Én nem ragaszkodok ahhoz, hogy mondatokat mondjak a telefonnak, nekem elég, ha parancsolhatok neki.

Kicsit sarkított példa:

Siri - Kedves Siri, kérlek írj egy e-mailt Bélának, hogy holnap délben találkozzunk a Nyugatinál, és ezt jegyezd is fel a naptáramban
    Vlingo - SMS béla holnap délben találkozzunk a nyugatinál
    - naptár holnap 12 óra "találkozó bélával a nyugatinál"

A kutyámnak, akit kicsivel jobban szeretek mint egy használati tárgyat, neki is csak annyit mondok hogy "lábhoz" és nem azt, hogy "kiskutyám, kérlek ülj ide a lábam mellé" - nagyjából ennyi a különbség a Siri és a Vlingo között is.
  • a_n_d_r_e_w
    A 3-as hozzaszolas a 2-esre valasz, amiben valaki tok ertelmetlenul idekevert egy teljesen offtopic temat, egyszeru flamekeltes. Es melyik resze nem igaz annak, hogy a vlingot mar fel eve beintegralta (nem utolag letoltheto) a samsung?

Inkabb azt latom neked faj igazan, hogy a siri nem egy vilagujdonsag, hanem csak egy fejlett voice command. Fejlett, senki sem tagadja, jobb is mint a tobbi a piacon, de nem mas.
  • narumon
    Ember a 3-as hozzászólásodban ezt írod:

"Vlingoval es mar fel eve megjottek..." amit arra válaszolsz, hogy majd jönnel a Siris samsungok. Csakhogy ez erre nem válasz, mert a Vlingo már régóta elérhető az összes platformra szerintem, ráadásul nem tudja azt amit a Siri. Ezek után nekem nagyon úgy tűnik, hogy megint értelmetlenül rohantál ki, és igen szépen beálltál az idióták táborába. A cikk témája meg egy SIRI klón, mivele jelenleg NINCS MÉG EGY HASONLÓ A piacon. Tudom, hogy fáj, de a Vlingo nem az.
  • a_n_d_r_e_w
    Kepzeld elolvastam. Viszont nem forgatom ki szandekosan masok hozzaszolasat. Amugy ajanlom figyelmedbe a cikk temajat es az elso hozzaszolast. Tudom ertelmezned nehez, ha nem neked tetszo dolog van ott. Bocs, ha nem allok be az idiotak hadaba, akik mindenhol azzal viccelodnek mennyi mindent fog meg lopni a samsung.
    Es ezek utan meg te mersz kioktatni szovegertelmezesrol es elfogultsagrol?
    Jesszus...
  • narumon
    Vát vödör :)
  • EnxTheOne
    Vagy csak nem jo angolbol? AMi elég sok emberöl mondhato el. :D
  • narumon
    Szerintem egyszerűen annyi a gond, hogy a srác a videóban nem tud angolul. Persze ez ázsiában előfordul, de azért ismerek én olyan japánt akinek meg lehet érteni az angolját. Neki nem lesz gondja a telefonnal sem. Persze aki a three-t tree-nek mondja annak lesz.
  • narumon
    "Igen, az iPhone-e jobb."

Főleg, hogy a Vlingo is elérhető iphonera.

"Attol, hogy az egyik jobb mint a masik, mindketto hangvezerles."

Tévedés hangvezérlés már iphone 3GS óta van az iphoneban, itt és most egészen másról beszélünk.

"De latom egy totalisan samsungmentes temaban rogton jon az apple had flamelni. "

Ne haragudj, de még azt a fáradtságot sem vetted, hogy a cikket elolvasd és máris bedobtál valami teljesen más dolgot...
  • narumon
    a vlingo továbbra is "csak" egy voice parancs kiadó nem? Ahogy én néztem semmiféle értelmes kérdést nem tud megválaszolni. Már másik forumban is kérdeztem, hogy hogyan lehet erre rávenni, hiszen iOS-re is elérhető, de nem válaszolt rá senki. Vagy nem nézted meg még a fenti ábrát sem és csak úgy benyögted hogy Vlingo?
  • speed2006
    Majd jól be lesznek perelve. :)
  • sanyicks
    Ez már ilyen betanult szöveg az apple fanoknál hogy galaxym van? Egyre gyakrabban ezzel kezdik ha hiteltelennek mondják :D
  • hdo
    Ez a videó egy jó nagy faszság, egyrészt "What's the weather like today" vagy "how is the weather today", direkt értelmetlenül mondja hogy a szövegfelismerő ne tudja felismerni hogy mi a faszt akar, másrészt tökéletesen felismeri mikor mondja, hogy "see" csak a "you tomorrow" folytatásnak nincs semmi értelme, mert nem tartozik hozzá parancs!
  • passatgt
    az első videó egy kicsit csalóka amúgy, mert elsőre nem érti a kérdést, vagyis félreértelmezi és utána a névre kérdez rá, ilyenkor szerintem hiába kérdezi időt, előbb ki kell lépni abból a párbeszéldből, hogy pl nem akarom felhívni a lindát, és utána lehet mást kérdezni