61
  • speed2006
    Ez így, ebben a formában nem igaz. A kezdeti őrületet leszámítva. (Matketing) nem igazán fogy az iPhone. Mifelénk. Meg aztán ne a 20k-s telefont hasonlítsuk az iPhonehoz. Az alkalmazásokk terén sincs különbség. Mindkettőben van elég szépszámú szar. Fagyott már le az iPhone is, és nem két eurós programtól. Igaz, az androidnál jobban kell figyeli, de arra pl. tudok olyat feltenni amire szükségem van, és kivállóan működik. Ráadásúl a fele akkora tudású program a z iPhonera tízszer annyiba kerűl. Nem beszélve arról hogy a bt-os OBD2 interface nem működik vele, csak a háromszor drágább wi-fis. Köszönhetően az Apple kegyes felhaszálóbarát hozzáállásának.
  • speed2006
    Igen , én megbírkózom vele. Ez igaz. De azért kissé hamar beszart. Kínából nem fogok rendelni hozzá. Inkább legyen drágább. De eredeti. Amúgy is a kettesel kezdődőek használják. :)
  • gta 4000
    Hát én nem értem az embereket akik más véleménye alapján vesznek telefont, és úgy szidják az apple telefonokat hogy max youtube videóban látták, először énis azt hittem hogy az android ezerszer jobb mint az ios de tévedtem.Az iPhone 4 em előtt egy sgs1 em volt ami ténleg nagyon csúcs szuper volt a szar market től és még egy pár dologtól eltekintve aztán egy boltban kipróbáltam az iphonet és utána már nem is akartam semmi mást, nem fagy , megbízható, alkalmazások milliója amil nagyjábol mindjók nem úgy mint a marketen ami egy nagy rakás szar, nincs semmi, és ami van az is fos.
    És bárki mondthat bármit de mégis mindenki iphone-t vesz külföldön, sajnos ithon inkább megveszik az olcsó androidot mert nincs pénz na meg annyira csilli-villi, szóval mondom akinek van egy rakás pénze az inkább vegyen egy iphone-t mintegy androidot, DE PERSZE MINDENKI AZT VESZ AMIT AKAR!
  • narumon
    Kínából fillérekért van hozzá akksi, kicserélni kb 5 perc, megbírkózól vele szerintem :)
  • narumon
    Ízlések és pofonok ugye....
  • speed2006
    Nem cikés képp, de a nagy iPhone4 megadta magát. Mindkettő 13 hónapos, de az aksija egy éjjél totál lemerűl. A szervíz szerint cserélni kéne, de már nem garanciális.
  • speed2006
    :D
  • laziga
    Gyerekek visszatértem a Nokiához a többi egy kalap ... Mind jó a maga módján csak az a fránya minőség az egy hulladék az ios sose volt jó csak kellet nekem mert státusz szimbólum az android jó vagy is jó lesz még egy pár év de ha kibírtok fizetni felső kategóriás telókat akkor Nokia mindörökké! Nem volt türelmem kivárni a winfosokat vettem hát symbiant, miért is hagytam ott a Nokiát, fényévekre van a többiektől. Papíron a sokkal gyengébb hardver mindent le moss sebességben, tudásban, érthetőségben, használhatóságban mindenben.
  • Amiga
    De a sztori végét is meséld el, amikor egy másik csatornanyíláson át beleereszkedtél a trutyiba, hogy megkeresd a telót. :-D
  • cateran
    Hehh nevetni fogsz:) 3 honapja van 1 Samsung Galaxy S2-m es meg 1x nem telefonaltam vele:) (hagyomanyos modon legalabbis, nemzetkozi hivasokat a Skypeval bonyolitom le rajta, fokent, mert az osszes "kulfoldi" ismerosomnek az van meg es mert ingyenes) Filmet szoktam nezni (munka kozben:P), zenet hallgatni, netezni, emaileket irni/olvasni, jatszani, meg 1 csomo dolgot (ja, simogtni nem szoktam:P Azazhogy de, mikor lapozok:D)
    Nem tokeletes (bizony-bizony, vannak pillanatok, amikor "erdekesen" muzsikal, de az esetek 99,9%-ban hiba nelkul mukodik...Persze, tudom az iPhone 100%-ban:P BS, de nincs az az Applefan, aki beismerne, hogy az sem tokeletes:D)
  • zseko
    Van különbség. Kib.szott sok különbség. Először Spica-t vettem, már egy hónap után baromira megbántam (eddig még egy telefonomat sem bántam meg és több évig megvoltak), az A501-em majdhogynem használhatóbb. 8 hónapig bírtam (meg ekkorra lett cash), ekkor cseréltem le egy SGS2-re, amivel meg vagyok elégedve. Vehettem volna szifont is, és még gondolkodtam is rajta, de nem tetszik. Elismerem hogy jó eszköz lehet, de nem szimpatizálok az Apple hozzáállásával, és nem szoktam venni olyan terméket ami külalakilag sem jön be.
  • coolbboy83
    Bazz.... ti mi a francot csináltok egy szar telefonnal???
    Telefonálni szoktatok egyáltalán ??? vagy csak simogatjátok a 4-6 villamoson ezeket a fosokat ???

Úgy veszekedtek itt, hogy az már hihetetlen !! Csodálom, hogy nincs itt Vers hogy felhozza a WP7-et :-)

Én lesápadtam egyik nap... Samu Galaxy S 2.. gyerek a buszmegállóban jaszkerizik vele.. simogatta.. nyomkodta, és alig tudta átfogni azt a nagy buflák szart !! :-) néhány másodperc mulva kicsúszott a kezéből, és koccanás nélkül egyenesen a csatorna rácsain bezuhant a pöcébe.... ez van :-)

Látva a fejét, sajnáltam szegényt :-)
  • speed2006
    Na ezt hol olvastad?
  • sanyicks
    Persze hogy nem. ferrer egy agyhalott almafan, összevissza beszél mindent hogy lejárassa az "ellenséget" (mindent ami nem alma), egy sort sem programozott életében. De ettől függetlenül is csak vegytiszta marhaságokat ír, egy értelmes hozzászólást nem láttam tőle még soha semmilyen témában. (Aztán mindjárt jön az "aki mondja máásra azt mondja magára" figyeljétek meg ;) )
  • a_n_d_r_e_w
    Hat en ismerek olyan embert, aki egy ideig androidon dolgozott es most iOSra fejleszt (nekem csak az elso fele adott). Nem mond szalonkepes dolgokat, es szamomra a temaban az o szava mervadobb.
  • Ferrer
    Az teljesen más tészta! Nem játékot akarunk fejlesztenni, csak egy egyszerű felhasználói programot. És ne mondja nekem senki, hogy az iOS fejlesztőkörnyezete ne lenne ebben jobb..
  • 5c0rp330n
    nem ugy tunik hogy tisztaban lenne vele, szerintem azt se tudja mirol beszel, egy agyatlan troll.
  • a_n_d_r_e_w
    Ugye tisztaban vagy vele, hogy az NDK-n keresztul elerhetok a rendszer apik, pl az opengl es is?
  • Ferrer
    Megnézném én, hogy fordítasz rá akármit GCC-vel. Bár igazad lehet, szöveges programot minden bizonnyal lehet, és ezzel ki is elégítettük az Android-geekek jelentős részét
    Szép az Androidban, de még szebb az iOS-ben, hogy az ALAP böngésző is már jó, és ez MELLÉ le lehet tölteni még jobbakat. Androidra azért töltjük le az Operát, hogy egyáltalán legyen normális böngészőnk.
  • a_n_d_r_e_w
    Hat ha viszont ennyire nem vagy kepben, akkor jobb ha nem okoskodsz. Androidra van nativ tamogatas, gcc-vel fordithato ra barmi.
    Es az a szep az androidban, hoy lehet cserelni a bongeszot. pl van ra opera, firefox es nemsokara lesz chrome is.
    Tipikusan az az eset, ha csendben maradtal volna, okosabb maradtal volna.
  • Ferrer
    Hát ez egy baromság, mindenki tudja, hogy csak javaval lehet használni az Eclipsét és az Android emulátort.
    Az meg kit izgat, hogy ugyanaz a webmotor mindkettőben, ha egyszer az androidos böngészőben egy nyamvadt ELŐRE gomb sincs, és 3-at kell kattintani, hogy a lapok listájához eljussunk :D
  • G_ArchAngel #40
    Webkit

Az Android pedig nem resze az Open Source Communitynek, iden nyaron lett lepontozva es kevert rendszernek minosul, aminek van nyilt resze, de ahhoz eleg zart mar, hogy kikeruljon ebbol a halmazbol.
  • Benedicht
    ...is csak az open source kozossegtol nyulta.

Hogy lehet az open source kozosseget lenyulni? Ha a licence-t betartotta akkor nem lenyulas, ellenkezo esetben pedig lehet oket perelni.
  • Mathiassa
    SYMBIAN 4ever problem?
  • fergusonpapa
    Deazért még a csucsmodeleken is betud fagyni az android.

Mindketö jó.Apple 3 teloval van android 999999999 és azért hozzák fel a fanok ezt mert androidosok fujják h rájöttek az emberek h az alma szar :D mikor csak azt látjuk h 1 rendszer már a legrozogányabb telora is felkerül.

miért baj ez? mert nincs minimum,és sok a rossz vélemény mikor kaad egy rendszer alaból a telefon hibájából és nema soft.az alklmazásokkal gond van etc etc etc.
    másik az optimizálták ugyanugy alkalmazásoknál és a rendszernél is.
    és fejlesztöi szempontbol is szivessebben almára mint androidra,a könyebség és bevételek miat is
    Ezekekben jobb az alma.Ezeket elkel fogadni,és nem túl árazottak mert hasonló képeségü android ugyanannyi ha nem több,és akkor az alap elönyök az almánál vannak.

Az h miben jobb az android azt már elöttem felsorolták.most énis androidos vagyok.Nekm ez most megfelel de amien gyakran cserélgetema teloimat kitudja milesz még.. :)

A lényeg h mindenki azt használja amelyik jobb neki,lényeges nagy külömbség szerintem nincs 1 átlagfelhasználonak.Aki meg okok nélkül és csak más irásaira tapasztalati alapján trollkodok vagy csak jól esik neki mert unatkozik és gondolta ha fizeti a netet használja is,azzal nem érdemes vitatkozni :) najóéjt emberek
  • Büdös Bohóc
    majd akkor pofázzatok, ha értetek is hozzá és fejlesztettetek mindkét rendszerre valamit is
  • kvp
    "a java és az Android SDK borzasztó korlátok közé szorít az objektív C-vel szemben."

Azert szerintem gaz, ha egy iphone-os fejlesztonek nem tiszta, hogy android alatt van nativ kod tamogatas, tehat barmiben lehet ra programot irni, amibol a gcc kepes binarist gyartani. Meg az apple-os objective c-s kodok is lefordithatoak (igy keszul sok jatek port-ja). Az sdk api-ja mellett ott van a teljes posix api is. Amivel tobb az ios a sima linux-hoz kepest (pl. webkit bongeszo motor), az benne van az android-ban is, mivel az apple is csak az open source kozossegtol nyulta. Csak quicktime nincs, de az nem is igazan hianyzik...

Jo pelda a korlatokra az, hogy az android alatti webkit-es bongeszo ugyanaz mint ami az iphone-okon van, csak ios alatt le van tiltva benne a plugin tamogatas (pl. a flash), mig android alatt valamiert semmi sincs letiltva...

Egyebkent en az android-os kodjaim jo reszet sima c-ben irom posix api-ra es nagyon jol mukodik, sot meg valamivel gyorsabb is mint a jit-elt java-s kod. Majd amikor ios alatt szabad emulatorokat futtatni es engelyezik a flash tamogatast, akkor lehet ott is szabadsagrol beszelni. (egy sima background network/audio task kinszenvedes ios alatt, mig android alatt trivialis)

A trukk az, hogy az android egy univerzalis os, ami kepes desktop/mobile/embedded/server feladatok ellatasara is. Nem igazan tudnak rola az emberek, de pl. android alatt van multiuser tamogatas a telefonokban is, ami igazabol csak a terminal szerverekhez kell, sot az android os hasznalhato kepernyo nelkuli gepeken is, ami lehet egy kis kapacitasu beepitett hardver vagy akar egy nagyobb szerver is.
  • item
    Ne aggódj,majd holnapra kitalál valami mást..
  • hurkaur
    Legalabbis az asztali biztosan..
  • a_n_d_r_e_w
    Most toltottem fel 20 oldalas pdf-et, polaris office onnan folytatta, ahol kileptem elotte, sajat konyvjelzoket is lehet belerakni. Egyeb ohaj-sohaj?
  • hurkaur
    Tudja.
  • Csatti
    Jah azt szerintem sem tudja, de az asztali se nagyon...
  • Ferrer
    Pl. jegyezze meg, hol tartottam adott doksiban..
  • Csatti
    Mi bajod van az Adobe Reader-rel? Mi mást akarsz még egy telón futó PDF olvasótól?
  • a_n_d_r_e_w
    En sem beszeltem csilivili jatekokrol. vazz.....
    Latom te meg vagy orulve a pdf olvasotol. Egeszsegedre. Senki nem mondta, hogy neked androidot kell hasznalni es szenvedni a pdf olvassal rajta. Ez a szep a dologban, valaszthatsz mast, amihez kedved tartja. De emiatt fikazni mindent, rohejes.
  • Ferrer
    Nem 3D-s csilivili játékokról beszéltem (ha egyáltalán ilyesmi van Androidra). Egy normális PDF olvasó sincsen vazz'. EzPDF is rendkívül hiányos, a többiről ne is beszéljünk.
  • a_n_d_r_e_w
    Mondjuk, hogy egy 20k-s telefonon a market alkalmazasainak toredeke erheto el, es azok is csak eros kompromisszumokkal hasznalhatok, mig egy felso kategorias telefonnal sokkal tobb minden erheto el es hasznalhato.
    Azt meg egyszeruen rohejesnek tartom, hogy irigynek nevezunk olyan embereket, akik konnyuszerrel megvehettek volna barmelyik iPhone-t, megsem tettek (Galaxy S, S2, XPeria Arc, HTC Sensation, stb. tulajok) Ez a legszanalmasabb dolog amit apple fanatikustol hallani lehet.
  • Ferrer
    Vajon mi különbség van egy 20k-s android telefon meg egy 130 ezres Samsung csodafon között? Szerintem elsősorban az alkalmazások minősége a mérvadó..
  • Itsuki
    Okostelefont megveszik a magyar emberek és annak a fele azt se tudja hogy miért okostelefon... nem tudják kihasználni. az ájfon jobb szinte az összes androidosnál,de viszont annyival nem hogy én 100ezer forintot plusszba kifizessek. megvagyok a jó öreg gt540emmel...
  • Csaba42
    Aki a 20k-s androidos telót hasonlítja az iPhone 4-hez, az minimum egy idióta (aka magyar infós?).