9
  • fishguy
    #9
    Ez semmivel se jobb mint a kolegad VPN-es laptopja. Csak ezt a Cisco kesziti es adja el jo borsos aron. Ez egy $500-os tabla cisco VPN-el es Cisco/Citrix alkalmazasportallal +$1000-ert. Szerintem csupan ket dologban nyujt tobbet mint egy atlag minosegi Androidos tabla:

    1. A cikk szerint minden programnak at kell menni a Cisco minoseg/kompatibilitas tesztjen, ami kituno otlet.

    2. Szervesen osszekapcsolhato mas Cisco telekommunikacios keszulekkel.

    Olyan meg a vilagon nem volt meg, hogy valaki el akar adni valamit es azt meri allitani, hogy ujabb, jobb, szebb okosabb mint a konkurencia...
  • dyra
    #8
    VPN-el megtámogatva a céges laptopot jó pár "kolléga" otthonról vagy épp máshonnan is használja. Ebben semmi újdonság nincs. Lehet konzervatív vagyok de otthon inkább a családdal legyen az ember.
  • opeca
    #7
    Amúgy tudnál példákat mondani a számos más munkahelyre, mert én nem szar cégeknél dolgoztam de sehol nem divat az otthoni munkavégzést, csak olyan esetekben ha mondjuk feleség terhes, vagy éppen lábadozik a betegségből az illető, esetleg ha munkaidőn jóval túlnyúlva van valami feladat, amit el kell végezni.
  • opeca
    #6
    Az meg a másik, hogy ilyen esetekben általában már sokkal kevésbé meggyőző érv az, hogy már hazamentél, ugyanis ha dinamikus a munkavégzés helye, akkor általában elvárják, hogy a munkaidő is legyen az.
    Aztán kíváncsi lennék, ha valakire rácsörög a főnöke este hétkor, hogy sürgősen meg kéne ezt meg azt csinálni, akkor ki mondaná, hogy bocs főnök, már otthon vagyok. (Na és? Azért kaptál ingyen táblát meg kisfaszomat, hogy otthonról is tudj dolgozni)
  • opeca
    #5
    És ez mennyivel lenne jobb vagy biztonságosabb mint mondjuk ha kapsz egy céges laptopot és egy VPN-es kapcsolatot?
  • asgh
    #4
    Ez a cucc pl. nagy áruházak eladóinak segíthet. Most mondjuk a Kika-ban kinézel egy szekrényt, majd az eladó odarángat egy pc-hez és kb. fél óra alatt kitölti a megrendelést. Ha több a vevő, akkor vagy átmennek egy másik osztályra, ahol van szabad gép, vagy várnak. Na az ilyen helyeken mennyivel egyszerűbb lenne, ha az eladónál lenne egy táblagép, az a kamerája segítségével leolvasná a szekrény típusát, és az eladó a táblán megjelenítve tudná mutogatni a különböző színösszeállításokat és ott helyben el tudná intézni a rendelést. Erre pl. egy laptop nem alkalmas, mert nem fognak az eladók laptoptáskával mászkálni, plusz a tábla használatához nem kell leülni valahova, stb.
  • NullZ3r0
    #3
    Én nem kérnék ingyen táblagépet a munkahelytől, kösz.
    Ugyanis ez azt jelenti, hogy benn dolgozol 8 órát, azt kifizetik, a többit meg oldd meg magad a tableten otthon, az nincs elszámolva.
    Magyarul sok ingyen házi feladat kiadását teszik lehetővé ezek az eszközök.
  • Cat #2
    Pedig így lesz, fokozatosan. Már számos "normál" munkahelyen van heti egy-két otthoni munkavégzéses nap - a feladat adott, időre meg kell csinálni, onnan kezdve mindegy, hogy hol, hogyan oldja meg az alkalmazott. Mindkét félnek kényelmesebb és olcsóbb így. Nyilván nem minden munkakörben, sőt, de azon a szinten, ahol ingyen táblagépet kap az alkalmazott, ott igen.
  • opeca
    #1
    "Azonban itt nem a "vas" a lényeg, hanem hogy elérhetővé teszi a társaság csoportmunka-alkalmazásait. "Korábban a munkavégzés egyenlő volt a munkahellyel. A jövőben azonban már csak a tevékenység lesz a fontos, a helye indifferenssé válik." - hangsúlyozta György László, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója."

    Hülyeség. A hely már amúgy is indifferens. Számos olyan megoldás létezik manapság ami elérhetővé teszi a virtuális irodát.

    Ami a cikk végén van, az adatbiztonság az egyik olyan tényező, ami miatt sokan nem szívesen engedik a távoli munkavégzést, a másik a céges infrastruktúra kiépítése miatt keletkező költségek, a harmadik pedig a főnökök azért azt jobban szeretik ha némileg láthatóan kontroll alatt van az alkalmazott és a dolgozónak is jobb, rendszeresebb életvitelt jelent ha valamilyen irodába be kell járni mintha otthonról punnyadva az "ágyból" dolgozik.

    Kétlem, hogy valaha is komolyan teret fog hódítani a jelentősebb számú távoli munkavégzés.