Sony Ericsson Xperia Mini

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Azt gyorsan kapcsold ki, mert az alapcsomag nagyon drága (10ft / 10kb azt hiszem) és pillanatok alatt többezer forintos számlát tud csinálni (vagy leszívja a kártyád).

Beállítások -> vezetéknélküli és mobilhálózatok -> mobilhálózatok -> adatforgalom elõl vedd ki a pipát.

Wifin tudsz még netezni, ha van. 😊 De érdemes megfontolni mellé egy kisebb mobilnetcsomagra való elõfizetést.

http://goo.gl/gd6Zi5

Sziasztok!Egy kérdésem lenne!Vettem egy Xperia Minit,nagyon tetszik!Azt írja a tulajdonságaiban hogy van rajta internet elérés.Lehet hogy buta kérdés de akkor most alapból kell rajta lenni internetnek vagy csak ha elõfizetek rá?Köszönöm a választ!<#puszis>
theone91
Megrendeltem. 😊

Örvendetes, hogy lesz rajta hivatalos ICS... 😊

[HUN]FaTaL
Ha nem zavar a pici kijelzõ, akkor mindenképpen. Nekem Pro van, nagyon megszerettem. 😊

theone91
Uhh. A zajszûrés nagyon erõs... Ne nem rossz. 😊

Szerintetek megérné ZTE Blade-et lecserélni erre? A képernyõ mérete és a pixelsûrûség már annyira nem olyan fontos tényezõm, fél hüvelyket még be tudok áldozni egy normálisabb hardver miatt. 😊

neelix31
Üdv mindenkinek!

Sokat gondolkoztam, hogy vegyek-e ilyet...
Addig gondolkodtam, hogy a t-mobil-nál karácsonyi akcióban 40000 körül lett az ára az xperia mini-nek.
Tegnap viszont már nem gondolkodtam tovább, mert 36000-ért <#eplus2> lehetett megrendelni valamilyen napi akcióban.

Elvileg hétfõn megkapom.

Végül megvettem az xperia minit és tényleg nagyon jó.
Az eddigi 1 hét alatt minden faxán mûködik, egyszerûen rosszat nem tudok róla mondani.

Akit érdekel, már lehet rootolni is egyetlen kattintással akármelyik 2.3-as tipust:

http://www.seria.hu/forum/viewtopic.php?t=2508

Börzsönyben fényképeztem szombaton:

[HUN]FaTaL
Xperia Mini teszt

A multimédia résznél vannak fényképek. 😊

Van Fehér is, és mindkét variánsból van többféle hátlappal.

Nagyon szép ez a telefon! És nem olyan böszme nagy! Nem tudjátok milyen képeket csinál? Kíváncsi lennék rá, mert az azért fontos, ha esetleg tudtok olyan képet mutatni, ami ilyen telefonnal készült az nagyon jó lenne. Másra annyira nem használom a telefont, csak erre meg kicsit internetre. Akkor ez jó lenne nekem? <#kerdes>
Van más színben is mint fekete, az kicsit olyan komor... <#whatever>
JürgenKlinsmann
Nono, nem kell összekeverni az 1Ghz-es verzióval. Az ARMv7-bõl is van több verzió. Van az a verzió amit többek között az iPhone 3GS-t is hajtotta (ez van a Defy-ben is, kisebb módosításokkal) és van belõle 1Ghz-es valamint a kifutás körül adtak ki 1.2Ghz-es példányt is. Majd ez utóbbiakat felváltotta egy frissebb széria. Szóval a Defy procija ugyan jól bírja a túlhúzást, valóban csak 800 Mhz a procija és nem underclockolt 1Ghz-es.

Ennek ellenére a Mini Pro vonalban sokkal erõsebb hardver van. Már csak amiatt is mert a grafikus gyorsítója eleve gyorsabb, mint a PowerVR SGX530. Arról nem is beszélve, hogy az idei Xperia paletta szinte teljesen egységes hardvert kapott ami komoly fegyvertény, így sok alkalmazás (köztük sok játék) alaposan rá van optimalizálva ezekre a készülékekre.

Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit

[HUN]FaTaL
Úgy néz ki jövõhéten veszek egy Minit én is. 😊

dester
"A Defy procija alapból egy 800Mhz-es ARMv7."

Alapból 1 ghz az is, csak le van korlátozva 800 mhz-re...
A defy-t amúgy 1.2 ghz-en használtam, de így is gyorsabb az xperia mini 1 ghz-en.

kalaposkan
A Pro a billentyûzetével mondjuk eléggé hiánypótló darab, gyakorlatilag nincs is vetélytársa kategórián belül, olyan legalább, ami hardveresen a nyomába érne, biztosan nincs ebben az árban, akinek fizikai gombok kellenek, annak nincs más választása <#vigyor> Bár szerencsére elég jó, úgyhogy nem csoda, hogy nem mernek versenyre kelni vele.

JürgenKlinsmann
Azért remélem érzed az árnyalatnyi különbséget köztük. A Defy procija alapból egy 800Mhz-es ARMv7. A Mini (illetve Mini Pro) procija meg alapból jár 1Ghz-en és az egy Snapdragon SoC-ban helyet foglaló Scorpion magos darab amit hátba vertek egy jóval erõsebb grafikus gyorsítóval az Adreno 205 személyében. Ezen felül az kijelzõnek is van annyi elõnye, hogy ezáltal a hasonló hardver miatt gyorsabb a Mini Pro. Szóval ha nem is sokkal, de alapból gyorsabb a SonyEricsson készüléke (így játékokhoz is sokkal jobb).

De valahogy ez a két telefon nem ugyan arra készült. Mindkettõ jó a maga területén, de amire az Xperia Mini és Mini Pro ki van találva abban õk a jobbak! Kompakt, de még nem kényelmetlenül kicsi telefon és a Pro változatnak fizikai billentyûzete is van.

Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit

Halassboy
nekem már a sima mini is nagyon tetszett, amivel játszadoztam egyszer a voda boltba sorban állás közben.de ez a kis kicsúsztatható billentyûzet nagyon praktikusnak tûnik,fõleg hogy gyakran szoktam mellé ütni érintõ kijelzõn,fõleg a kicsiken.nem olyan rég megint sorban állásra kényszerültem,úgyhogy volt idõm ezt is megnézegetni abban a másfél órában...
Unalmamban csinálgattam vele képeket,hogy mégis kipróbáljam ezt a hírhedt Bravia Mobile Engine-t,amirõl olvastam. Nagyon pozitív tapasztalatom volt róla,tényleg hasznos kis cucc,szépen javítgatja a képet,látszik a különbség. Szerintem az árát megéri. A kicsúsztatható különösen okos találmány,mert kicsi kijelzõn nem mindig könnyû. Aztán sajnos vagy nem sajnos sorra kerültem😊

dester
1 hónapja van meg az xperia mini, nagyon jó telefon. 55k-ért vettem domino csomagban.
Kikapcsolás nélkül megy 3 hete és semmi gond nincs vele.
Egy defy-t cseréltem erre és egyáltalán nem bántam meg a kisebb kijelzõ ellenére sem.
A defy-t rootolva cm-el stb. használva sem volt ilyen gyors.
Linpack-on 38.5 mflops érték, úgy, hogy minden alapon van, mivel nincs rootolva, míg defy-n "csak" 17.5 pedig ott egy autostars progival mindent kilõttem az automatikusan induló appok közül, mini-n még nem próbáltam mert ehhez azt is rootolni kellene...
A quadrant pontszám hasonló, mini-n 1900 a defy-n 2000. De a defy procija 1.2 Ghz-re volt húzva. 1 ghz-en a defy-n 1800 volt a pontszám...

bazza
Én tavasszal vettem egy X8-cat, mert már nem bírtam magammal és be kellett ruháznom egy androidos témába 😄 Viszont most jól megbántam, mert minden hibát, zavaró dolgot (csúszós hátlap felület, recsegés-ropogás, napfényben nem látszik, fos kamera, lassúcska proci stb) kijavítottak és gyúrtak az X10 minibõl meg az X8-ból egy frankó telefont (pl. az új mininek már akkora a kijelzõje mint az X8-nak). Most persze nem fogok rá egy valag pénzt költeni, mert köt a fránya hûség... talán késõbb elcsábulok ha lesz rá keret 😊

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

tisztában vagyok a különbségekkel, és bocsánatot kérek amiért belepiszkítottam ebbe a topikba a kisebb testvérrel 😞

passatgt
hp veer😊

JürgenKlinsmann
Ez tök király, de ez nem az X10 Mini Pro topikja! 😄 Rendszeres, hogy az emberek 90 százaléka összekeveri az "Xperia X10 Mini és Xperia X10 Mini Pro" valamint az "Xperia mini és Xperia mini pro" készülékeket.

A kettõ között azért van nem kevés különbség. Utóbbi erõsebb vas, szebb kijelzõvel és sokkal frissebb Androiddal (amit eztán is frissítenek rendszeresen).

2 hete vettem egy minit, a simát, elõtte is sonym volt, de ezúttal sem csalódtam.<#rolleyes>
A HD felvétel igen dicséretes benne, és végre nem akad rajta az Angry Birds.<#taps>
Ha azért aggódsz, hogy esetleg a képernyõn, mikor írsz, minden betût benyomsz, akkor megnyugtathatlak, nekem nincs ilyen problémám vele, pedig elég meglett fickó lettem. <#rolleyes>
A pro gondolom ugyanilyen minõség lehet, mint a sima, azt még nem próbáltam, de vannak megrögzött billentyû mániások, akik ragaszkodnak hozzá, hogy ne a kijelzõn írjanak. De persze azz vastagabb, mint a sima.
Ami még nagy kedvencem benne, az a Bravia mobile Engine, ami állítgatja a kontrasztot, képzajt tüntet el,stb.
Ja és jól látszik napfényben is a kijelzõ, én mindig ettõl õrültem meg, hogy napon semmit sem látni általában a kijelzõkbõl...
Persze van azért árnyoldala is: az akksi - de sajnos az minden okostelefon nagy hátránya. Itt se készülj arra, (egyiknél sem szerintem,) hogy majd 1 héten 1-szer töltöd, inkább másfél naponta.<#shakehead>
kalaposkan
Nem tudom, konkrétan mire vagy kíváncsi, elmondom amit gondolok, aztán, ha kérdezel, válaszolok szívesen, mert volt már szerencsém hozzájuk <#kacsint> Nekem ugyan nincs, de van ismerõsöm, akinek van, és nem bírtam ki, hogy ne tapogassam meg, mert olyan kicsi, hogy kíváncsi voltam, miket tud ekkora mérettel. <#eplus2> Ha teszteket olvastál - gondolom azon már túl vagy, ha érdekelnek a telefonok (ha nem, akkor szerintem az az elsõ lépés) - akkor a hardveres dolgokkal nagyjából tisztában lehetsz. Szerintem az árához képest meglehetõsen erõsek ezen a téren, nem nagyon kapható hasonló ilyen árban, akár processzor, akár kamera terén, szóval ár-érték arány tekintetében eléggé rendben van. Ami dilemma lehet vele kapcsolatban az a méret, de én is meglepõdtem, hogy milyen jól lehet használni ennek ellenére - a 3 colos kijelzõ azért már elég kényelmes, x10 minihez képest ez fejlõdés, azon kisebb kijelzõ volt, ami szerintem már kellemetlen tudott lenni, de ez teljesen oké. Ha meg az érintõset nem szereti az ember, akkor ott a pro, amin van fizikai bill. <#vigyor0> Akksiról nem tudok, de szerintem kb az átlagos okostelefon szintet biztosan hozza, napi töltéssel tuti nincs gond.

tviktor91: Azért nem ártana eldöntened, hogy akkor most banán vagy alma!<#beka3>

[HUN]FaTaL
Akkor nõvérednek x10 mini proja van.

Én is sima minit tervezek venni, ki tudja mikor jutok el odáig... 😞

tviktor91
iPhone<#love11>

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

pont ma rendeltem X10 mini pro-t 😊 remélem megéri majd az árát

Jim Morrison
honnan tudtam hogy mini prója van? <#alien> akkor valszeg ez régi próó tünet lesz hogy gyorsan lemerül... 😞

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Szerintem nõvérednek X10 Mini Proja van. Ez meg Xperia Mini Pro, nem ugyan az a kettõ. 😄 Ez már gyárilag 2.3.3 al jön. 2 napot bírja mobilnettel/ wifivel/zenével. Ha nagyon játszom 1 nap alatt merítettem le. 😄

Jim Morrison
nõvéremnek egy jó ideje mini prója van, amit te vettél az melyik széria? Nõvérem telóján 2.1 van és mindig baromi hamar lemerül... Neked is?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

SötétBarom
"you weak pathetic fool" <#idiota>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

pxxl
attól h denszel egy meztelen ribanc a monitoron attól még nincs csajod. értsd már meg 😄

All hail the double x!

SötétBarom
CSajomnak ilyen van.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

a mini baszottul kicsi és vastag
Pont egy hete vettem a Pro-t eddig tetszik. Sosem volt androidos telefonom ezért kicsit zavar, hogy mindig elindul a facebook a térkép, A moxier pro stb stb, hiába lövöm le õket, elindulnak újra. 😄

Jó lenne valami távirányítós fülhallgató, (a gyári nagyon pocsékul szól) a nokiaét pedig nem kezeli.

Xperia Mini

Xperia Mini Pro

Van valakinek a 2 mobil közül valamelyik?
Mi a véleményetek róluk?