20
  • narumon
    #20
    Bocs, megkérdeztem könyvelőt igazad van, tényleg lehet pénzbe adni, csak nem szeretik a könyvelők mert kétszer annyi papír.
  • willcox
    #19
    Hiányosak a jogi ismereteid, úgy meg ne osszad itt az észt.
  • narumon
    #18
    Akkor közlöm, hogy jogszabályok szerint nem kaphatod kézbe a béredet.
  • willcox
    #17
    Én nem feketén kapom a pénzemet. A felvételnél sem von le a bank semmit, mivel nem banknál van a pénzem :)
  • willcox
    #16
    Kápéban kapom a pénzemet.
    Annak idején engem is kötelezni akartak, hogy legyen bankkártyám, meg bankszámlám, de alkotmányos jogomra hivatkoztam, így aztán postán küldték a pénzemet. Egy fillért sem vontak le belőle soha.
    Olyan ellenőrt küldhetsz, amilyet csak akarsz :)
  • willcox
    #15
    Kifejtenéd?
  • sanyicks
    #14
    "Jelenleg a keszpenzes rendszerben a banki koltsegeket a penz felvetelekor fizetjuk ki."

    Meg akkor is amikor csak bent van a bankba... számlavezetési díj és a többi kamuköltség.
  • QuippeR
    #13
    csak nem készpénzben kapod a fizetésed? küldhetjük az adóellenőröket?
  • kvp
    #12
    Jelenleg a keszpenzes rendszerben a banki koltsegeket a penz felvetelekor fizetjuk ki. Amennyiben valaki feketen kapja a penzet es feketen kolti el, akkor 100%-ban extra koltseg (forgalmi ado, banki haszon) mentes. A magyar gazdasag jelentos resze erre epul.

    Az nfc-s rendszer egyebkent tenyleg gaz, itthon is van mar, bar a digitalis keregetok meg nem jelentek meg, de techdemo szintjen mar itthon is tesztelesre kerult. (a 4-6-oson tobbnyire elofordul par paypass-os ember) Ugyanez mobiltelefonnal, nfc helyett qr koddal es netes tranzakcioval mar hasznalhatonak tunik es akar paypal alapon is mehet. (egyedi qr kod megjelenitese az egyik felnel, scannales a masik keszulekkel, paypal link megnyitasa, pay now gomb, fiztes, kesz)
  • sanyicks
    #11
    "nincs oylan mértékben kiépitve semmi.a legtöbb üzletben még bankártya fizetés se lehetséges nem hogy ez."

    Nem nem lehetséges, hanem nem akarják, érthetően. Ugyanis a féreg bankok a kártyalehúzóért elég undorító sápot kérnek. Nem ám fix összeget, hanem százalékot a vásárlásokból!
  • slickboy
    #10
    Gratulálok, nagyon okos vagy. A készpénzes fizetési rendszernek is vannak költségei, csak azt megszoktad és/vagy nem veszed észre.
  • willcox
    #9
    A termékeknek/szolgáltatásoknak pénzben kifejezhető ára van. Az értéket kifizetni papírpénzzel/pénzérmével egyértelműen lehet, nincs járulékos költség. Bármilyen harmadik/sokadik szereplő belép a fizetési láncba, az a saját sápját le akarja szedni, vagyis árdrágító hatású. Tökmindegy, hogy bankkártya, nfc chip, vagy bármi más, ez mind csak a lehúzást segíti elő, ugyanis mindegyiknek van járulékos költsége. Én csak kápéban fizetek, nem is tud senki levenni :)
  • NEGATRON
    #8
    Nagyszerű alig van pénze az embereknek ezek meg azon agyalnak hogy lehessen elkölteni még azt a keveset is minél könnyeben! Igen ,párizsi meg kenyér! Bankkártyával vagy telefonnal tetszik fizetni!
    Mi lenne ha először a válságot oldanák meg?
  • fergusonpapa
    #7
    Azabaj h külfödön pl Londonban ez nagyon sikeress ,több ismerösöm kint van és aztmondta h egy jegy vásárlás is online telon történik vagy ez a lehuzos dolog.

    Van "érintés mentes bankártya" is azt is csak lekel huzni.

    demiért baj ez itt nálunk? mert alaból nincs pénze erre az embernek,nincs oylan mértékben kiépitve semmi.a legtöbb üzletben még bankártya fizetés se lehetséges nem hogy ez.

    Szóval fail az egész.

    Elsönek érjék el h mobilal alkamazások segitségével gördülékenyen vegyek jegyet,és bevásárló központokban is jobban nyitni efelé h kedvezményke stb aki alkalmazsával követi a bolt dolgait.
    Sok ügyes trükk van.nálunk nem sok minden.maximum pesten de ott se hiszem h túlságossan.

    Na másik gond meg az emberek peszimizmussa ami érthetö nálunk.Pénz sincs minek ez?! :)
  • Trade
    #6
    erre biztos nem nevezek bár mennyire is akarják tolni ki az új technológiát.
    Mi van akkor ha ellopják a telefont?Hogy tiltod le a bankkártyádat/telefonod???
  • aaaaa
    #5
    A parkolómaffiák totális kiszolgálásán kívül nem igazán van sok előnye. Plusz extra költsége, annál inkább. Ha meg leejted a telefont, vagy egyszerűen eltűnik az SMS-ed, majd simán több százezerre perelhet a természetesen talpig becsületes parkolási társaság által megbízott még feddhetetlenebb behajtócég egy 5 évvel ezelőtti, már rég kifizetett nemlétező tartozásért.
  • Omicron
    #4
    Én mindent elhiszek amit az ápolatlan makimajom mutogat:)
    Gyomorforgató...
  • Komolytalan
    #3
    Vajon miért vagyok szkeptikus egy olyan fizetési rendszerrel szemben, amelyhez azok a telkók kellenek, akik a jelenleg is működő, emelt díjas SMS fizetési rendszer bevételeinek az 50%-át lenyúlják (holott nekik az SMS ingyen van - csak a hálózati "üresjáratában" mennek az SMSek).

    A másik dolog hogy eddig kellett évi 1-2eFt-t fizetnem bankkártya költségként, most meg kell 50-100eFt-t, hogy mindig az aktuálisan trendi mobiltelefonom legyen (mert ugye fejleszteni kell a technikát, nem sokáig lesz már a 2.3-as Android se támogatott). Hülyének is megéri... vagy csak neki.
  • Rotcsa
    #2
    Ja, mint a földfelszíni digitális televíziózás jó példája is mutatja....
    Derék politikusaink biztos betojtak, hogy a rengeteg csatorna miatt kevesebbet lesz látható a pofájuk és esetleg népszerűség-csökkenést könyvelnek majd el, ha az emberek a sok baromság helyett amit mondanak beszélgetni kezdenek egymással....
  • tviktor91
    #1
    "Európában az elsők között..." haha.de valamiért mindig közbejön valami,ami miatt az utolsók leszünk.