43
  • endrev
    #43
    Szenzációs jó volt, igaz nem elsősorban a robotok miatt, hanem az apa és a gyereke személyiségfejlődése és a kapcsolatuk fejlődése miatt! (Gyenge minősítők, tessék egy kis pszichológiát tanulni.)
  • kalapos01
    #42
    Lehet, hogy a Helló Kitty jó szerinted, de ez azért annyira nem. Közepes gyerekfilm, sokszor látott sztorival, csak kicserélték az emberi tényezőt érzelemmentes robotokra.
  • Zenszkij
    #41
    Az egyik legjobb film, amit mostanság láttam.Van benne minden, dráma, akció, emberfeletti kitartás. A Hello Kittyt kalandjait nézd inkább az való neked te ......
  • BoneDragon
    #40
    Én ma néztem meg, mert nyertem rá 2 jegyet. Azt kell mondjam kellemes csalódás volt. A mozifilmek délutáni kikapcsolódásra valók és ez kiválóan tette a dolgát. Nem tudom egyesek mit várnak és fintorognak. Ennyire faszán bíráltok mindent, miért nem mentek rendezőnek? Pöcsök...:)
  • opeca
    #39
    vagy csak nem arra helyezte a hangsúlyt, hogy minden ötödik másodpercben legyakjanak valakit.

    Igazi old school kis film, bár az ilyen fekete hattyúhoz, meg transformers, nézhetetlen marhaságokhoz szokott tinitábornak ez nyilván unalmas film.
  • zetortraktor
    #38
    Az a nem semmi. Ki olyan hülye, hogy egy cím miatt néz meg egy filmet, amikor leírják, hogy ezerszer látott semmi a film?
  • moon08
    #37
    Elég unalmas tré film lett belőle. A cikk címe miatt néztem meg, de 2 forintot nem ér számomra.
  • winnie
    #36
    "a 3D-s filmekre is már többen váltanak 2D-ben jegyet. MOndjuk az USA-ban, itthon még nem, de majd elér a hanyatlás ide is."

    nem kell bevenni azokat a hülye cikkeket, amiket olykor lefordítanak magyarra, totális félremagyarázások (bár, mint a példa is mutatja, hatásosak), főleg, ha valaki hanyatlásról beszél.
  • winnie
    #35
    "Egy korrekt 3D-s IMAX mozi 1000x jobb élmény mint egy 2D-s."

    te beszélsz butaságról?:) egy jó film mindkettőben jó élmény. 2D-ben 100%-os, 3D imaxben _lehet, hogy_ 120%-os, de ez még mindig csak 1,2x jobb élmény. szerintem nem vagy tisztában azzal, hogy mi az az "1000x"
  • who am I 7
    #34
    Egy butaságot összehordani...Egy korrekt 3D-s IMAX mozi 1000x jobb élmény mint egy 2D-s.Amcsizhatsz így megy úgy, meg, h ők a világ legértelmesebb emberei..butaság, és te sem gondolod komolyan, vagy ha igen, akkor bajok vannak.

    A filmre visszatérve, gagyi megvalósítás, ráadásul családi moziként.. :D
  • BigPunisher
    #33
    háááááááááááá
  • Pretorian
    #32
    Ott a pont.
    Egy film elkészítésénél már régóta nem a mozizó közönség az egyetlen célcsoport.
    A filmek teljes bevételébe beleszámítanak a DVD/BD eladások, nem véletlenül.
    Ezek sokszor akár több pénzt is hozhatnak, mint a mozijegyek.
    Nyilván nem csak azért forgatják le a produkciót IMAX, vagy nagy felbontású HD-kamerákkal, hogy majd utána 3 hónapig pörögjön a moziban, és ennyi.
    Az otthoni moziélményhez valóban kell a megfelelő méretű/elrendezésű helyiség.
    Hiába van valakinek 5.1-es hangrendszere, ha a szobában nem megfelelően elhelyezett különféle bútorok/tárgyak miatt nem tud profitálni belőle.

    #kalapos01

    Valóban három mozijegy árába kerül egy film, de azt a filmet utána annyiszor, akkor és ott nézed meg, ahányszor, amikor és ahol akarod, sokkal jobb minőségben (IMAX mondjuk egészen korrekt, de nem lehet versenytársa a BluRay-nek), rengeteg extra content-el.
    Az általad "igény szerinti plusz minőség"-et (sőt, többet is) már a DVD-vel megkapod, a BD-ről nem is beszélve. És igazából ma már ezt kéne alapáron kapnod a mozijegy áráért.

  • Pretorian
    #31
    Anyád a buta te gyökér. Még helyesen írni sem tudsz, szerinted mennyire releváns a véleményed a témában, vagy úgy egyáltalán bármiben?
    Látszik hogy sík hülye vagy, nem vagy sem vitapartner, de még annyit sem érsz, hogy komolyabb mennyiségű karaktert pazaroljak rád, te yokel.
  • opeca
    #30
    Nem jobb a minőség, sorry. Túl nagyok a vásznak az amúgy nagy felbontásra. Éppen emiatt a moziban sosem fogsz látni tűéles képet mint pl. full HD változatban egy megfelelő tévén.

    Illetve a moziban lehet, hogy olcsóbban megnézed mintha megvennéd viszont ott csak egyszer tudod megnézni a pénzdért és persze amiket írtak, hogy lutri, hova ülsz, milyen társaság vesz körül, stb. stb.
    És azt is valljuk be, hogy elég szar főleg egy terebélyesebb vagy akárcsak magasabb embernek is moziba ülni, szűk az egész, kicsik a székek és még kényelmetlenek is.

    a 3D, IMAX nem nyújt plusz minőséget csak máshogy látod a filmet. Amúgy az IMAX valóban nem rossz dolog viszont szerintem csak egy pár filmnél van értelme. Érdekes mód a jegyeladási statisztikák is kezdenek erősen afelé tendálni, hogy a 3D-s filmekre is már többen váltanak 2D-ben jegyet. MOndjuk az USA-ban, itthon még nem, de majd elér a hanyatlás ide is.

    Bár az némileg meglepő, hogy az amcsi nézők ebből a szempontból értelmesebbek.
  • kalapos01
    #29
    Ezt a két célt? Amíg 3 mozijegybe kerül egy filmnek a megvétele, addig van egy harmadik cél is: az, hogy olcsón lássak filmeket. A mozi minősége jobb, ott hamarabb látni a filmet és még olcsóbb is. Az igény szerinti plusz minőségről (3D, IMAX) nem is beszélve.
  • opeca
    #28
    Na,azért van valami igaza. Legalábbis én részben egyetértek vele. A mozi kb. mondjuk egy 10 éve még tényleg minőség volt, amit otthon nem igazán tudtál elérhetővé tenni. Főleg a plázák megjelenésével - ahol volt pénz csinos teremre, vadiúj vászonra - tényleg adott a mozi valami pluszt.

    De manapság, valljuk jóformán otthon jobb minőséget tudsz elérni egy Full HD változattal, egy szép nagy 50-60 colos tévével és egy 5.1-es hangrendszerrel.

    Igen, az is igaz, hogy ezt nem tudod, mondjuk a kisszobádba berakni, szóval ehhez azért egy helyiség is kell.

    De ettől függetlenül abban igaza van, hogy a mozis változat relatív minősége már meg sem közelíti a komolyabb HD minőséget. Persze nem azért mert szar, a minőség valszeg a maximum, vagy ahhoz közeli, csak hát a túl nagy vászon már ront a dolgon.

    Egy szó mint száz, a mozi mostanra két célt szolgálhat ki:

    1. A tinédzsereknek szórakozás, közösségi élet - ezt azért láthatjuk a filmek zöménél is, mármint, hogy a fiatalabb korosztály számára akarják őket elérhetővé, megérthetővé, elfogadottá tenni. - persze ez nem általánosítás, de biztos vagyok benne, hogy a 18 év alattiak fajsúlyosan vannak jelen a mozitermekben a számok szerint

    2. A premier és a HD verzió között eltelt időre való pótlék. Aki nem akar várni egy filmért 2-3-4 hónapot, mire kijön a HD változat, az természetesen elmehet és megnézheti a moziban.

    Szóval szerintem most már korántsem a minőségi szolgáltatás az amiért odajárnak az emberek., mert ezt, az ehhez közeli minőséget már tényleg megteremtheted 200.000 forintból otthon is a mellékhatások elkerülésével.

    Jó filmek pedig nem azért nincsenek vagy csak ritkák, mert kevesen járnak moziba. HA hálivúdnak lenne egy kis esze, akkor ptom összegért nyomná a HD változatokat lemezen és egyből nem kéne a mozis bevételekért aggódni, mert még itthon is, szerintem 1000 forintért megveszel egy filmet. De 4,5 az már azért sok érte. A mozit meg megtartanák reklámnak, egy hónapnyi vetítés, aztán tolni ki piti áron BD-n.
  • paradan
    #27
    Buta vagy!
    Miért:
    - túlzol, ferdítesz,csakhogy aki olvassa ugy érezze mozizni gáz.
    - miért tulzol? mert azt irod,h majdnem kétezer, amikor még az 1,5-at sem lepi tul. miért nem azt írod,hogy több, mint ezer?
    - nem fulsüketítő, kurvára nem az, inkább annyi,hogy a csontjaidban érzed néha a mélyeket, aminek IGENCSAK jó hangulata van, főleg egy sci-finél
    - ha valaki pofázik, azt le lehet ugatni, probáld ki még bocsánatot is kér és utána kussol (ja nem mered, csak interneten vagy huszár? elnézést)
    - igénytelen vagy, és az a baj,hogy tul sok van belőled.
    Követelőzöl,mint egy hisztis kisgyerek,hogy miért nincsenek jó filmek, amikor az ilyen férgek miatt nincs elég bevétel, mert még az Ironmant is fos kam verzioban tölti le, mer' jo az.
    HÁT NEM JÓ!
  • opeca
    #26
    Megnéztem és jó film volt. Nyugis, délutáni kikapcsolódás, jó színészek, kellemesen egyszerű történet.

    Tény, hogy vannak hibái, lehettek volna talán kicsit mozgalmasabbak, jobbak, a bunyós részek - bár azt tudjuk a Harcos óta, hogy hálivúd, valamiért nem szerződtet normál koreográfust, és nem fordít elég figyelmet a harci jelentekre - és talán a történet egyes pontjai lehettek volna epikusabbak, jobban kidolgozottabbak.

    A két órás játékidőhöz képest - és ahhoz, hogy nincs benne olyan dramaturgia, ami megkövetelné a történet egyes részeinek kibontását - ami marad, abból egy kicsit kapsz. Egyszóval kicsit sok benne a felesleges jelenet.

    De mindezek ellenére nálam simán 7 pontot megér egy tízes skálán, mert amúgy jó iparosmunka és be kell vallani, az utóbbi években, még az ilyen jó iparosmunkákból is egyre kevesebb akad.
  • nlght
    #25
    mi köze egy svéd nobel-díjas írónak a robotharchoz?
  • Landren
    #24
    Ez most egy olyan dolog, hogy amit írsz abban igazad van, de szerintem amit én írok az is igaz. Én nem járok hetente moziba, idén talán 6-7 alkalommal voltam, de vannak filmek amit ha tehetem ott nézek meg. Volt már részem nekem is az általad leírt dolgokban, de nem ez a jellemző, legalábbis ahova én járok ott nem. De a lényeg, nem vagyunk egyformák, nem egyformák az igényeink, ennyi. Ezen kár vitázni.
  • Pretorian
    #23
    Egy 1080p projektorral és egy jobb fajta surround hangrendszerrel máris megvan otthon a moziélmény. Kb. 300 ezer forintos beruházás, egy komolyabb pc ára. Nem olcsó mulatság, de megéri.
    Nekem pl. a "moziélmény" az, hogy fülsüketítően hangos low-res filmet nézek 200 emberrel egy teremben, akik dumálnak, meg sms-eznek/telefonálnak közben, jah meg a popcornt szanaszét szórják mindenfelé. Az első sorban meg a brazil gépsor folyamatosan kommentálja a filmbeli történéseket (dik, figyeld mán a csávót!). És ezért fizetek majdnem 2000 forintot + kaja/pia. Ha mondjuk hetente egyszer járok moziba, akkor két évnyi mozizás árából megvan otthon az igazi moziélmény.
  • Landren
    #22
    Ha nem igényed akkor ne menj moziba, szaladni meg végképp nem kell. Nem mondom, hogy a mozi HD minőség, de nem is egy mozis felvétel ahol a sötétebb jeleneteknél azt sem látni, hogy mi történik. DVD-re meg Bluray-re azért kicsit még várni kell, és minőségben lehet jobb, de a mozis élményt az sem adja vissza. Aki moziba megy annak szerintem számít az, hogy moziba nézze meg. Persze a csalódás is nagyobb ha szar a film, de ez már csak ilyen.
  • WoodrowWilson
    #21
    Az imdb amúgy megpróbálja szűrni az ilyen hülyéket, akik csak 10-eseket meg 1-eseket dobálnak a filmekre, szóval nem sima átlagolással jön ki a pontszám.
  • Pretorian
    #20
    Jah...moziban majdnem ugyanazt a fos minőséget kapod mint egy 700 megás divx-nél, csak nagyban :)
    Remek. Szaladjunk a moziba.
    Inkább DVD, vagy Bluray.
  • Landren
    #19
    Megnéztem moziban, azt kaptam amit vártam. Összességében egész jó volt. Megnézem otthon is újra, legalábbis a jobb jelenteket, de így elég gyenge. Aki nem moziban ratyi minőségben nézi, az inkább ne írjon róla véleményt, vagy tegye hozzá, hogy nem moziban nézte, mert a moziélmény egészen más. Persze nyilván mindnkinek a moziban sem jön be, de szerintem azt bőven tudja amit várni lehet tőle.
  • cateran
    #18
    Amugy az imdb metascore 56/100...kinos, nem? (amugy az imdb 1 vicc, mar ha csak siman a szavazatokat nezzuk... 6898 szavazatbol 2301 fo 10 pontot adott a filmre..na ok azok, akiket kapasbol le lehet vonni, illetve a 257db 1 pontot adokat..Ok kizarolag azert szavaztak ,mert miert ne, ketlem, hogy lattak volna a filmet:) Inkabb a review reszt szoktam olvasgatni:)
  • cateran
    #17
    Az mar biztos is..hiszen ha 1 SW cikknel csinalsz 1 olyan kerdest, hogy "szereted-e a Star Wars filmeket", kb 90% lenne az igen..ami biztosan azt jelenti, hogy a vilag nepessegenek a 90%-a szereti a SW filmeket...ja nem, varjunk csak....
    Kulonosebb agykapacitas nem igenyelt a trailer megtekintese (vagy a tortenet elolvasasa) utan kisakkozni, hogy milyen mufaju film (a gyengebbek kedveert meg oda is irjak, hogy "amerikai családi film" vagyis a horrofanatikusok valoszinuleg nem fogjak megnezni, ellenben akit erdekel a mufaj, az igen..azon belul meg nem kell nagyon komoly kriteriumoknak megfelelni...persze, hogy tobbsegben vannak itt, ezen a szavazason azok akiknek tetszett...
  • zetortraktor
    #16
    Haha, ezt csúnyán benézted, semmi perdöntő nincs benne, de inkább 194, mint 1. Más kérdés, hogy ha 194 szavazatnál ennyi az állás, akkor ugyanannyi lesz 300 vagy 400 szavazónál is. Vagy az imdb-n több ezernél.
  • COOLancs
    #15
    A transzformersznél öreganyám is jobb filmet csinálna... A Túl a csúcson annyira szar hogy már jó, remélem a robotok is olyan teveszájat vágnak erölködés közben mint a jó öreg Sly mester, mert akk én is rohanok a vászon elé.
  • Krinyo
    #14
    Engem csak az érdekelne, hogy ha már ember irányította robotok harcolnak, akkor mekkora a lag?
  • cateran
    #13
    Haha..194 szavazo....az aztan perdonto bizonyitek...:DD
  • opeca
    #12
    Ki is számított itt világmegváltó történetre? Én még nem néztem meg, de meg fogom, csak hát term. úgy, hogy családi mozi...

    Bezzeg amikor valamit nagyon komolynak akarnak eladni és kiderül, hogy egyszerű mint egy barlangrajz, akkor érdekes mód nincs az a nagy felhördülés, mint itt.
  • Bulics
    #11
    Nem lehet jó!
  • Chocho
    #10
    Mert ez a 192 szavazat aztán a világ legrelevánsabb bizonyítéka, mi? Nem lehet véleménye Mardelnek csak azért, mert neked bejött? Nőj már fel!
  • zetortraktor
    #9
    Hogy tetszett a Vasököl?
    Tetszett, jó film (72%)
    Közepes lett (15%)
    Gyengén sikerült (12%)
    Összesen 194 válaszadó.

    Köszönjük a részvételt. Nem volt története? Majd leszel te is apa egyszer. Na, jó, ez csak poén volt. Nem leszel.
  • Mardel
    #8
    Faszán mozis hanggal, képpel néztem otthon.
    De eleve szar már egy lyan film amit hiper szuper cgivel akarnak eladni, 0 történettel.
    Ha valamit szar minőségben nézel, akkor nem attól csinálsza gatyeszba hogy miylen mega giga jól néz ki egy adott renderelt kép, hanem hogy milyne fost akarnak eladni neked aranypapírba csomagolva.
  • tatish
    #7
    Mivel az egyik főszereplő gyerek, nehéz lenne eladni komoly akciófilmnek , na jó talán misztikus drámában ( pl. Hetedik érzék) van ilyen. Szóval eleve ez volt várható a filmtől. Viszont az érdekes hogy egy kvázi erőszakos (bunyós) filmet családi filmként csináltak meg, jó persze ..robotok bunyóznak.
  • GazCamp3r
    #6
    gondolom faszán mozis hanggal-képpel nézted otthon... nagy élmény lehetett
  • daninet
    #5
    Mikor leültem megnézni, ugráltam, hogy mekkora ötlet, aztán nettó baromságba fulladt. Számomra egyszernézős délutáni belealvós film, nem több..
  • ZeemanX
    #4
    "...Transformers kamerakapkodós, sötétben és szuperközeliben..."

    Öhm, izé. Azóta már volt 3 is. (Nanemazé mer védeni akarnám, de hamá'.)