85
  • zseko
    #85
    Azért ne túlozzunk már, egy mostani okostelefon sem bírja ki nemhogy 5, de még 2 napig sem ha rendesen megnyúzzák.. :) pláne nem alap rendszerrel, ami tudvalevőleg nem éppen tökéletesen optimalizált. És az androidnak itt még rendesen van hová fejlődnie. "Kín keservesen" nem a lemerítést lehet elérni, hanem hogy kihúzza a nap végéig. Én is örülök ha egy napot kibír az enyém.
  • M2 #84
    Végre eljött az az idő, amikor már nem kell külön fényképezőgépet vennem! Nem vagyok profi, nem is hobbim a fotózás, csak a családot, napi hülyeségeket akarom megörökíteni.

    A GPS integráción már rég túl vagyunk, azt is nagyon vártam már.

    Még a számítógépemet kell kiváltania a telónak és akkor jól is vagyunk... :-)
  • narumon
    #83
    "Úgyhogy nem is vettem okostelót, hanem egy 15e forintosat. Mindent tud, amire szükségem van, még többet is. Én nem fogok 80+e forintokat kiadni egy telóra csak azért hogy villogjak vele, mint némelyik "paraszt". (Bocsánat a földművelőktől a hasonlat miatt.)"

    Ezért szerintem senki nem fog megszólni, sőt tiszteletben tartjuk a döntésedet. A vita és a gond csak akkor kezdődik amikor ilyen emberek (nem te, csak más aki szerint hülyeség az okostelefon) megpróbálják megmagyarázni, hogy annak is hülyeség, aki napi x órát úton van, 35e a telefonszámlája, útközben folyamatosan el kell érnie az emaileket, a határidőnaplóról nem is beszélve, stb stb. Mert én meg erre használom.

    Senki nem mondja egy kamionosnak, hogy hülye amiért kamionnal megy amikor személyautóval olcsóbban, gyorsabban és kényelmesebben odaérne. Csak nem tudná magával vinni az x tonna árut. Vagy aki csak reggel otthonról munkahelyig használja a kocsit annak valószínű tökelég egy olcsó valami is, aki már naponta sok sok órát tölt benne, annak meg nem.

    No ez hosszú lett, de talán érthető a lényeg :)
  • 12346
    #82
    lájk
  • G_ArchAngel #81
    Ennyi nyomorek kommentelot en meg egy helyen nem lattam - ertem ezt mindket oldalra.
    A cikk a kamerarol es a fotozasi kepessegrol szol, erre nekiestek egymasnak, hogy kinek nagyobb a 'farka'.
  • KopaszIsten
    #80
    Off.
    Nem értem titeket -egyszerű végfelhasználókat- mit izgat, hogy ki koppint kit? Én pont lesz@rom. Ez legyen a rivális cég problémája. Egyébként, ha jól csinálják, a koppintásnak jobbnak kellene lennie. (Feltéve, hogy van rá szándék és erőforrás)

    A másik, hogy nem kellene fetisizálni az eszközöket. Nem divatolni kellene velük, hanem használni, és olyat venni, amire TÉNYLEG szükséged van, és nem azért veszed, mert a havernak is ilyen van már, és ciki hogy neked nincs. Ezt is pont lesz@rom, hogy kinek milyen telója van, nekem telefonálásra kell, és arra is csak nagyon ritkán, mert nem trécselésre való, hanem fontos dolgok közlésére, megkérdezésére, segélyhívásra. Úgyhogy nem is vettem okostelót, hanem egy 15e forintosat. Mindent tud, amire szükségem van, még többet is. Én nem fogok 80+e forintokat kiadni egy telóra csak azért hogy villogjak vele, mint némelyik "paraszt". (Bocsánat a földművelőktől a hasonlat miatt.)

    Persze aki ezekkel nem ért egyet -és nyilván sok ilyen elborult elme van (a fentiekre célzok itt, és nem az egyet nem értésre)- az majd jól le fog trollkodni. Pont ezért utálok megnyilvánulni, de néha azért mégis leírom a véleményemet.

    Hát elég éles lett a hozzászólásom (és nem "post", mint ahogy a magyarul nem tudó gyökerek mondják. Beszélj külföldön angolul, de ne itt! Én is tudok angolul, de megvan a helye annak is. Sajnos egyre nagyobb divat angolul kvartyogni -ez az ún. magyar-angol, ahol angol szavaknak magyar ragokat adunk és használunk amúgy magyar mondatkörnyezetben.) hangvétele, de most ez kijött belőlem.
    Egyszóval tudom, hogy egyeseknél a hozzászólásommal elég negatív véleményt váltok ki, amit egyesek csak (verbális)agresszióval tudnak csak levezetni, de megkockáztatom, és kíváncsian várom a reakciókat, annak ellenére, hogy nem fogok rájuk válaszolni.

    Uff én beszéltem.
  • MR007
    #79
    Benéztem. Én értettem félre. Valami másra gondoltam. Egy haverom mondott vmit az iPhone-val kapcsolatban. Internet megosztással kapcsolatos. Nekem ment ő meg nem erőltette, mert mondta hogy adatkorlátos. Én meg meglepődtem. Wifi hotspot-ot csináltam neki egy kis időre, rólam netezett. Ugyanaz a céges netcsomagunk. Utánna nézek.
    Egyébként megnézte az internet sebességünket, az N8 jóval gyorsabb volt.
  • Maniello
    #78
    sry, novemberben, elirtam.... novemberben jon unlocked 4s
  • Maniello
    #77
    na emberek: tisztazzunk par egyszeru dolgot az iphone ararol. kint vagyok az usaban egy evig cserediaknak, szept. 18-an vettem unlocked iphone 4et 650 usdert + 50 usd afa (mert azt utolag irjak ra itt usaban) mem NYCben elek, NY allamban a Nagy Tavak kornyeken es hidjetek el, ugyan az mint magyarorszag: az emberek walmart gazdasagos budipapirt vesznek, mert az olcsobb, amiota itt vagyok, 10 iphet lattam (ebbol 6ot a repteren idefele jovet), a nagyjabol 1000 fos iskolamban rajtam kivul van meg ketto (debrecenben csak az en osztalyomban van vagy 7 iphone). most fogom cserelni 4s-re, mert 30 penzvisszafizetes van apple cuccokra, 16 gigas 4s unlocked meg 650+afa lesz megint (oktoberben jon)

    nem tudom, hogy vagytok vele, de karmenyire kersetek, nem nagyon fogtok talalni nagyobb felbontast ekkora kepatlohoz, a 2 magos proci is eleg nagy elorelepes. de ne csak a gogaherzeket nezzetek, hanem az OS sebesseget is... az iOSek sokkal gordulekenyebbek mint pl egy android (nem vagyok fan, elso iphonom, viszont volt androidom is). az appok nagyjabol ugyan azok, a fejlesztok minden iranyba kiadjak az appjaikat.

    SIRI durca, nem egy egyszeru hangvezerles, tanul is (megjegyzi, h ki anya, apa, merre van otthon, stb..), es meghozza ert is teged: nem inteligenciarol beszelek, hanem akcentusra: nezzetek vidiket jutyubon, brit vidiben egy olyan tag beszelt ra, akit nem tudtam megerteni elsore - SIRI lekezelte.

    VISZONT van egy par dolog, amit meg nem nagyon emlitettetek itt: iCloud - nem nagyon talalkoztam meg felhovel (nemhogy telon, gepen se). persz pcn van egy ideje, de egy atlag ember nem nagyon hasznalja (gameleskor elojon, bizniszhez kell alt.), viszont telora velemenyem szerint igen praktikus lehet: zene, vidik, doksik minden elerheto instant, akarhova mentetted - nem kell foloslegesen tarolni oket telon - foglalni a helyet. ha kell, letoltod.
    es a masik nagy ujitas: a dual-antenna. amig ide nem jottem, nem is hallottam a cdma-rol. a lenyeg, hogy ez egy masfajta mobil halozati rendszer, kulonbozik a gsm-tol (ATT GSMes, Sprint es Verizont CDMAs, T-Mobilet nem tom...) egy gsm telo nem kezel cdmat es cdma nem kezel gsmet (cdmaban sim kartya sincs). ez annyit tesz, hogy sprintes vagy verizonos iphonenal nem is nagyon tudsz kulfoldre menni (nem roaming miatt), mert mindenfele programok/bizbaszok kellenek GSMhez, amik nem szuperalnak mindig/van ahol egyaltalan nem. ja, asiaban van par cdmas szolgaltato. viszont az iphone tamogatja mindkettot, es ehhez meg 2 antennat kapott, amik kozott valtani tud, hogyha az egyik jobb vetelt tud biztositani.. ilyet sem nagyon latni telokban.

    es egy utolso dolg: soha senki sem szolt egy retkes szot iPhone 5rol. nem volt hivatalos forras. kiszivargtott egy regebbi prototipus kepe, meg par adat, a gyartok nekialltak tokokat kesziteni, mindeki felkapta a fejet - itt az 5!!! de az Apple semmit sem nyilatkozott, az emberek magukat hergeltek fol. keressetek vissza, semmi utalas 5re.
    es az se biztos, hogy a prototipus dizajnjat nem fogjak mar felhasznalni - lehet tenyleg az lessz az iPhone 5 vmikor.

    es megegyszer az arrol: amikor a fogadoszuleim megtudtak, h iphonet veszek, agyukat eldobtak, elso heten suliban meg minden gyerek huuuzot, h milyen jo mar nekem, meg h milyen gazdagok lehetnek a szuleim.
  • narumon
    #76
    Miért, én mit írtam? Lehet, hogy félre értettem de nyilván a netbookot kötöm össze a telefonnal, és a telefonról jön a net. Másnak mi értelme lenne?
  • fergusonpapa
    #75
    Gondolom azért nem véletlenül van annyi rossz pontod..most néztem.Személykedés és vakmeröség ez kell ide itt lévok 70% ez igaz de ugylátszik te még nekik is sok vagy :D na végeztem..
  • fergusonpapa
    #74
    gyorsan akkor..(anno még SE,k550i ,nokia 5800-5530öcsémnek is volt és elég sokat használtam mindketött,aztán zteblade(kevés belsö memoria kikészitett elpaszoltam ráfizettem,iphone 3gs-re,de volt egy jómadár aki megvette tölem elég nagy áron és most galaxy s és tervezem az uj iphonet megvenni bár még várok vele h lemenjen az ára.)Ennyi a történet..mi ebben hietetlen?!Emelett mondhatnám h sok telefon megfordult a kezemben révén keresztapám telefonboltos.

    Össz vélemény android iphone közt nem lehet eldöntnei meik a jobb valamiben ez valamiben az.Mikor SE korszakom volt még jopár éve.nokia volt minden állmom h oprendszeres jaj stb mi jó lesz...erre?megvesszem 5530at és egy trágya volt,öcsém is kapot egyet ö jobbat 5800 az egy fokkal jobb volt de midneki mondta forumon is erösebb tleo kell ,oks android még csak beindulgatott iphonera nem votl pénzem,leadtam és rápotoltak a szülök.milett? szarság.ugyanaz.1honap se kellet valaki elcserélte egy az egybe zte bladre.azt sokat nyagattam nem egy romot rátettem elvoltam,de idegesitett belsö memoria.aztán iphone amivel egy gondom volt szar kamera.valaki mondta 70értt megveszi (én 38ért vettem) éslecseréltem galaxy s. itt tartok és happy vok.1év alatt megforudlt pár telo zsebemben és akkor mivan?! :D

    kajak gáz h nyomozol utánam de ennyir eérdekelt leritam nekd a dolgot.Én se tudok mindent voltak hibáim és rossz véleményem,de mostani helyzteben én mondhatom h volt nálam minden és kiprobáltma hazsnálni a telefont(még a nokiákat is,egész nap appsokat felre raktam ,csak kb 3-4 értelmes volt -.-)

    és azt mondom nem kéne összehasonlitani mai telefonokkal egy nokiát sem.jönneka windowosok majd kiderül reméljük valami jó lesz belöle.

    Te meg szállj le rólam ,nem szeretem ha megvádolnak
  • MR007
    #73
    Én pont fordítva szoktam az N8-amnál, mert annál lehet. A teló netjét fogom a laptopommal és nagyobb kijelzőn netezek bárhol az országban ahol épp vagyok. Vagy többen akár egyszerre. Persze jó a netcsomagom.
  • narumon
    #72
    Azért a 3G sebessége nem olyan szar ám mint ahogy beállítod, egy telefonra tökéletes, sőt én ha vidéken vagyok akkor rákötöm a netbookot és a telefonon keresztül netezek. Az a pár Mbit elég szinte mindenre amit mobilon kell intézni. Hírekre pl egész biztosan elég.
  • narumon
    #71
    "Ehhez a Siri-hez pedig szükségeltetik a net kapcsolat, mert a kérdések értelmezését és a válaszokat nem a telefonon tárolják. Nem hinném, hogy csak ezért a funkcióért mindenki rohan mobilinternet csomagot váltani, ami horrorisztikus áron van."

    Szerintem aki okostelefont net nélkül vesz az már eleve problémás a funkciók nagy része ugyanis csak azzal használható. Ennek megfelelően alig található olyan csomag amiben nincs net, ráadásul egy normálisan használható mobilnet pár ezer forint, szóval a drágától igencsak messze van. Magyarisztánban ez lehet, hogy probléma (bár én egyetlen okostelefonost sem ismerek akinek nincs rajta net), de a célpiacokon nem. Mint ahogy az is tény, hogy itt a forumon verik magukat az emberek az előfizetés ellen, miközben a felhasználók 95%-a előfizetéssel veszi és használja az okostelefonját.

    "Persze aki megengedhet magának egy iphone 4s-t, annak mindegy pár ezer ft adatforgalom. Persze csak magyarországon drága, mármint a telefon, máshol könnyebb megvenni. Amerikában pl szifonnal koldulnak."

    Na pont ezt írtam én is, látod van amiben egyetértünk :)

    "Lehet maradi vagyok, de nem tudnám elképzelni teljes hangvezérléssel a telefonom irányítását. Egyáltalán nem használnám ki, szerintem hülyének néznének az emberek, ha látnák, hogy a telefonommal dumálok."

    Engem nem nagyon érdekelne, hogy mit mondanak az emberek, most sem érdekel, csak a néhány barátom véleménye. Én nagyon jól tudnám használni, mert sokat ülök kocsiban például.
  • coolbboy83
    #70
    Látom vannak, akik még hazudoznak is különböző kommentjeikben ? Ez de gáz...
    Miért nem lehet valamit korrekten megvitatni ? Miért kell hazudni, ha nem volt valakinek olyan cucca ?? Mi ez ? Nagy nullában a kis nulla emberek találkozója ?
  • coolbboy83
    #69
    Édes istenem, ennyi droidot ! Mi a faszt tudtok veszekedni egy telefonon ? Nem mindegy ki mit vesz ?

    Mi a francot kell tudni egy ilyennek ? Mert megsúgom, telefonálni rendesen már egyikkel sem lehet !

    De persze ez egy fórum az igaz, tehát elő a fotelekkel és go tovább :-)
  • asysoft
    #68
    Ja, és félreértés ne essék, AMOLED a jövő, ez aligha lehet vitás.
  • asysoft
    #67
    "aki meg az iPhone4 képernyőjére mondja, hogy a technika csúcsa"
    Bár gondolom ezt nekem címezted, sehol nem állítottam, hogy a technika csúcsa lenne, de képpontsűrűség tekintetében az élvonalban van, s ez vitathatatlan. SAMOLED-et láttam (Galaxy S + egy másik Galaxy), pentile elrendezést sajnos lehet érezni (szavaiddal élve: tegyél már mellé egy iPhone4-et (vagy épp Galaxy S2-t) weblap megjelenítése közben, aztán csodálkozzál), és a színek is "túl vannak vezérelve" (bár ez alighanem szoftveres gond, hisz elvileg AMOLED nagyobb hányadát fedi le a színpatkónak, mint egy TFT), viszont ennek megítélése már szubjektív. SAMOLED Plus-ban előbbit javították, s ha jól rémlik, utóbbi szoftveres befolyásolására is biztosít lehetőséget pl a Galaxy S2 (ehhez még nem volt szerencsém - bekapcsolt állapotban:)), viszont képméret is növekedett azonos felbontás (800x480) mellett, tovább csökkentve a képpontsűrűséget. Kicsit olyan benyomást kelt, mintha subpixel méreteket nem tudták volna lejjebb szorítani...
  • acdc
    #66
    Nem mondtam,hogy almaparti a csalad.A mostani egyszeruen a csaladtagnak telefonalasra kellett,meg gondoltam meg nezem mit fejlodtek ,mert ezen a legujabb android van.
    Nekem legutolso androisosom a galaxi s volt mikor megjelent akkor meg nem volt iphone 4 a piacon (most azom van).Es meg virusokat is kaptam a marketrol!
    Sajnos mar nincsenek meg a kepek de egyet talaltam.Nem mindenki apple fanatikus.Most is szemezgettem a galaxi s II vel,mert 3 mobilra van szuksegem es akkor mar miert ugyan olyan olyan legyen,de elment tole a kedvem...inkabb egy iphone 4s.Ezzel nem azt akarom mondani,hogy csak iphone letezik de hidd el soknak volt tobb es biztos azert van neki ,mert ez jott be a legjobban.

    virus a marketrol




  • Dredd
    #65
    nekem július közepe óta van egy sgs2-m, még sosem laggolt sosem fagyott le. biztos szerencsés vagyok.
    aki meg az iPhone4 képernyőjére mondja, hogy a technika csúcsa, tegyen már mellé egy super amoled-es kijelzőt, aztán csodálkozzon :D
  • Madve
    #64
    Ja, kimaradt a zte blade-et a link alatt a 16. hsz-edben említed...
  • Madve
    #63
    "Galaxy 2 laggolt de nokia nem? :D:DDDD na márbánom h egy regét szántam rád 5 perce :D
    ez már ténleg vicc"

    Ilyet nem állítottam, én inkább azt mondtam, hogy azonos használat mellett nálam N8 jobban, stabilabban teljesített, de ez nem feltétlenül igaz minden esetben, elvégre ahány ember, annyiféle felhasználás, másnál azért teljesíthet jól.

    Amúgy meg laggolással kapcsolatban ajánlom figyelmedbe a 38. hozzászólásomat, csak hogy lásd, hogy te értelmezted rosszul a mondandómat...
  • Madve
    #62
    "Androidos telom van és volt n8-asom. Ég és föld."

    N8-asod? Ez új. Eddig ez a legjobb... Akkor lássuk csak:
    Itt az első hsz szerint 5530-asod volt, a 12. szerint meg már iphone-od volt akkoriban:
    http://www.sg.hu/cikkek/78359/olcso_telefonokkal_ujit_a_nokia

    Itt a 3. hsz-ed szerint még mindig csak 5530-asod volt:
    http://www.sg.hu/cikkek/78720/nokia_x7_es_lg_optimus_mach_okostelefon

    Itt a 46.hsz-edben már azt írod, hogy 5800-ad volt:
    http://www.sg.hu/cikkek/79943/a_microsofttal_lep_szovetsegre_a_nokia

    Itt pedig a második hsz-edben már androidról írsz, míg a 8.-ban már leírod, hogy SE K550i-ről váltottál egy nem érintős vmilyen nokiára amit szerettél, majd 5800-ra, és aztán sgs-re. De akkor most mi van az 5530-al, meg az iphone-al, amiről az ezt a cikket megelőző fél évben hablatyoltál?
    http://www.sg.hu/cikkek/82128/megbanta_a_nokia_szovetseget_az_intel

    Itt meg már ZTE Blade-ről beszélsz:
    http://www.sg.hu/cikkek/82973/htc_evo_3d_es_nokia_n5

    Ennyit a szavahihetőségedről, és a telefonjaidról, az N8-ad tutira nem volt, symbian 3-at max láttál, de nem használtál(hacsak nem böködted meg 1-2 percig vmi telefonos boltban). És tegyük hozzá, hogy mindig megragadod az alkalmat, hogy nokiát fikázz az utóbbi kb. egy évben, akkor már hogy is jöhetett volna N8 a képbe nálad kamugép (vagy inkább fikagép?)?

    Aki meg minden cikknél beszól:
    Itt első:
    http://www.sg.hu/cikkek/81340/ket_okostelefont_mutatott_be_a_nokia

    Megint csak első:
    http://www.sg.hu/cikkek/84982/operacios_rendszert_fejleszt_a_nokia

    És van még pár, a lényeg, hogy te vagy az, akinek engem akarsz beállítani, a különbség annyi, hogy te csak fikázol, amíg én érvelek, te embereket is, én meg inkább csak készülékekről beszélek, és csak ritkán személyeskedek (szinte csak veled, ez is eddig kb a második alkalom), az én érveim lehetnek hasznosak is valaki számára, míg veled csak sűrűbben vagyunk, de semmi esetre sem többen.

    "Saját megerösitést vársz mert te is inogsz ??"

    Is? Szóval te igen? Nem gondolom azt, hogy az N8-am a csúcs, de nem érzem úgy sem, hogy bármivel rosszabb lenne, mint bármelyik másik a piacon(általában akinek van/volt vagy használt huzamosabb ideig n8-at vagy idei S3-as készüléket hasonló véleményen van, kivéve ha a csilivili és extra egyszerű menü az elsődleges, mondjuk a kinézet annával jobb lett, belle meg még dob rá egy lapáttal).
    Nem mondtam, hogy nem váltanék (sgs2 egy ilyen próbálkozás volt), de jelenleg meego az ami tetszik, de azon hezitálok az n9 hardvere miatt is (n8-hoz viszonyítva), esetleg még megvárom a jövő év elején debütáló Tizen-t, ha nem herélik szét mint androidot (marad desktop linux), akkor az még lehet jövőbeli telefonom, ugyanakkor android 4-re is kíváncsi vagyok. Jelenleg meg nincs olyan tényleg "szívdobbantó" telefon, amire azt mondanám, hogy na ez ki tudja váltani a jelenlegit...

    "De ne eörülködj már ennyire."

    Ez inkább neked szól...

  • donceleger
    #61
    Vicces! Okostelefon az kell nagyon, meg aztán mitől okostelefon? Hát pont a netes részéről! 100 mega mi? Mire elég az a mai világban? Max hírek olvasására, semmi többre. És azt is 3G-n, aminek a sebessége meg hagy némi kívánni valót maga után! Ott a wifi, így otthon ellehetsz vele az ágyban, meg esetleg nevesebb pubokban. A legtöbb helyen még mindig nincs wifi. Ez a Siri pedig nem kevés adatforgalommal jár majd, úgyhogy a 100 mega semmire sem lesz elég! Ez is csak jó húzás, hogyan húzzanak ki még több pénzt az emberek zsebéből. Persze ez a szolgáltató pénze, nem a gyártóé, de akkor is.
    Mennyi is a legolcsóbb mobilnet? 1000 Ft? Akkor inkább elolvasom a híreket az asztali gépen, ott legalább korlátlan majdnem ugyanennyiért! És nem 3G!
  • fergusonpapa
    #60
    Galaxy 2 laggolt de nokia nem? :D:DDDD na márbánom h egy regét szántam rád 5 perce :D

    ez már ténleg vicc
  • fergusonpapa
    #59
    Net telefnr anem tull drága.Én elöfizus vagyok fizetek alaból 2500ftot és jár hozzá 100mega adatforgalom.amig +1000ftért megnöveltem 500mbra.1000ft nehogy már hasra vágjon egy embert.inkább ezt mint piára vagy cigire.föleg aki dolgozik nem nagy pénz és sose léptem még át a 80%át sem
  • fergusonpapa
    #58
    Androidos telom van és volt n8-asom. Ég és föld.

    Az a baj h ugy mondod h minek jobb telo N8nál..akkor légy büszke ele msát ugyse fogsz meggyözni..a nokia évekóta leirta magát énnis azt vettem telefonjaim netovábja volt h milyne jolezs nokia nokia erre jokor vettem mikor a cég épp lejtn halad lefele ezvan.

    Mindenki olyan telefont hazsnáljon amit akar.de már unalmas ténleg 2-3 nokiástól h legyen androidos vagy iphone-os hir mindig az van h ez mitöl jobb mint az én n8-asom??


    Saját megerösitést vársz mert te is inogsz ?? vagy mi?? nagyon unalmas.használd egézsséggel mond h nekd ez megfelelö kész.de ne abból áljon már ki minden topic h vitatkozol 15emberrel O_o Nem gondolod h veled van a baj h 1-2 emberreen kivül senki nem osztja véleményed?Fogd fel ugy ráhagyom nem tudják mia jó és kész.De ne eörülködj már ennyire.
  • asysoft
    #57
    "Kérdezz meg pár iphone funt!"
    Nem fun, hanem fan, de már írták.

    "Sokan már kicsinek tartják a szifont, a felbontása sem az igazi"
    Szerintem iPhone kifejezetten nagy ahhoz, hogy zsebre vágjam, egyetlen szerencséje, hogy vékony. De egy HTC HD2-t már nem tudnék elképzelni zsebemben, és akkor hol van ez a sokak által mennyei méretűnek tartott GalaxyS2-től? Nézni biztos jobb egy akkora kijelzőt, de egy kézzel kezelni, hordozni...
    Az meg, hogy "felbontása sem az igazi" egyenesen vicc. 960×640, mindezt 3.5"-on, már-már feleslegesen nagy a képpontsűrűség, e felé menni viszont felesleges, csak növeli a fogyasztást. Most hirtelen nem is tudok telefont, ami többet nyújtana ebből a szempontból (pl Motorola Atrix is "csak" 960x540-es megjelenítőt kapott a HTC Sensation-höz hasonlóan, mindezt nagyobb képátló mellett), majd a következő (Samsung) Nexus lesz az, ami 720p felbontásával hasonló képpontsűrűséget fog elérni. Ezek után viszont kíváncsi leszek, merre fognak fejleszteni a gyártók?:)

    "Idén elmaradtak az innovatív dolgok!"
    Kérdés, hogy valóban az jelenti-e az innovációt, ha 2x annyi memóriát meg 5x akkora órajelű processzort pakolnak bele. Persze eddigi iterációkhoz képest ("2G"->3G-t leszámítva, ott szerintem csak egy eleve súlyos lemaradást pótoltak az UMTS támogatás hozzáadásával) valóban csak inkrementálisnak tűnhet, NFC támogatás hozzáadása (jövőre nézve) lehet jó ötlet lett volna... A Siri innovatív, bár őszintén szólva engem a hangvezérlés nem hoz lázba. Mondjuk ébresztő-beállítására kíváncsi lennék, lehet gyorsabban elintézném mint GUI-n (sosem egy időpontot állítok be...)
  • asysoft
    #56
    Míg az iPhone 4S többségében negatív visszajelzéseket kap, főleg azért, mert mindenki az iPhone 5-öt várta
    Na, a sok okos. És mit tudott volna az a bizonyos "iPhone 5"?

    "Mint arról már írtunk, ez egy un. háttérmegvilágítású érzékelő, ami főleg kevés fénynél mutat számottevő előnyöket az eddig használt megoldásokhoz képest."
    iPhone 4-ben is BSI panel volt már.
  • item
    #55
    "szerintem hülyének néznének az emberek, ha látnák, hogy a telefonommal dumálok."

    Mikor kihangosítod is úgy nézel ki,mint aki a telefonjával dumál. Jó lesz ez a hangfelismeréses,hangvezérléses dolog,csak minden máshol is el kell,hogy terjedjen,máris nem olyan vészes,mikor egy géppel beszélgetsz.
  • donceleger
    #54
    Ehhez a Siri-hez pedig szükségeltetik a net kapcsolat, mert a kérdések értelmezését és a válaszokat nem a telefonon tárolják. Nem hinném, hogy csak ezért a funkcióért mindenki rohan mobilinternet csomagot váltani, ami horrorisztikus áron van. Persze aki megengedhet magának egy iphone 4s-t, annak mindegy pár ezer ft adatforgalom. Persze csak magyarországon drága, mármint a telefon, máshol könnyebb megvenni. Amerikában pl szifonnal koldulnak.
    Lehet maradi vagyok, de nem tudnám elképzelni teljes hangvezérléssel a telefonom irányítását. Egyáltalán nem használnám ki, szerintem hülyének néznének az emberek, ha látnák, hogy a telefonommal dumálok.
  • Madve
    #53
    Gyakorlatilag akkor sem csinál mást, csak nem (csak) parancsokat adhatsz ki, hanem kérdezhetsz is. Gondolom a kérdéseket sem kell elbonyolítani. Lényegében a kezelés ad plusz lehetőséget az iphone 4s esetében, ennek ellenére az "output" nem különbözik, mind a kettő ugyanazt csinálja. Ugyanakkor magyar usereknek ez nem jelent semmit, ha nem beszélnek angolul, Siri is csak béta, mire kiforr, egyáltalán nem kizárt, hogy pl vlingo sem lesz különb, hacsak apple be nem pereli...
  • narumon
    #52
    de ingyenes, és próbáltam is annó, csak én úgy néztem (javíts ki ha tévedek), hogy a vlingo tud x db parancsot és úgy működik. SIRI-nél meg az a lényeg, hogy a kérdésedet értelmezi és úgy válaszol (ezért várom a teszteket). Ez elég nagy különbség.
  • Madve
    #51
    Meg rákeres amire akarsz, megnyitja az alkalmazásokat, stb. 4S nem pont ugyanezeket tudja? De miért nem töltöd le, és próbálod ki? Nekem ovi store-on ingyenes app, iphone-ra nem az, vagy mi?
  • Madve
    #50
    Nekem is volt sgs2-m, 2 hét után lagolt, mint az állat, holott csak ugyanazok az appok voltak telepítve, mint az n8-amon, és nem is használtam másképp. Nagyobb excel file nyitásánál meg vagy laggolt hosszú másodpercekig, vagy lefagyott, vagy újraindult...
  • narumon
    #49
    Vlingo nem csak az üzeneteket tudja kezelni meg a navigációt?
  • item
    #48
    Az SGS-em 1 magos mégsem lagol. Használtam már SGS2-t is az sem lagolt,sőt volt már kezemben más dual-core-os androidos telefon és tábla is. Ezeket csak beképzelitek,mert a ios ugye szuperlagmentes űberkirály mobil rendszer.
  • Madve
    #47
    Vlingo?
  • item
    #46
    Hát persze... Ha annyira almapárti a család,mi vitt rá titeket egy samsungos androidos telefon vásárlására? Jó béna kifogások,érdekes nekem a SGS-em nem fagy le,fut minden program,5 nap alatt kín keservesen tudom csak lemeríteni. Gyári 2.3.4 van rajta nincs rootolva és működik simán.