Indul a kínai mini-űrállomás első modulja
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ott van a Mars Express is, Venus Express is , SOHO (NASA/ESA), a James Webb meg ha kész lessz az is (NASA/ESA). CryoSat , GOCE , SMOS .
Ha jól tudom az Ariane5 rakéták is piacvezetõk a saját szegmensükben.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Azt nehéz elvitatni, hogy mivel sok pénz felett dönt a NASA, ezért lobbyk befolyása nagyon-nagyon kínos sok esetben, és fura döntések sorát hozhatja ez (Ares hordozórakéták, például). Viszont a másik oldal még mindig az, hogy az Európai, Kínai, Orosz, Japán és a többi ûrûgynökség még mindig csak alulról néz fel a NASA-ra, ha a tudományos eredményeket nézzük. Nem a múltbéli eredményeket, hanem azokat, amiket most felmutat.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Azért a NASA-val, ami mostanában van, az egy vicc!
. .Yo soy el más fuerte! Voy a matar a todos mis enemigos! Sin piedad! .
Egyszer persze Amerika is el fogja veszteni az elsõ helyét, de az még odébb van, és komoly gazdasági káosszal fog járni, amibõl nem tudom, hogy kérnék-e.
Ja, és ezért a fejlõdésért Kína egyes részeibõl gyakorlatilag pöcegödröt csináltak, emberi életre nemigen alkalmasak már.
http://www.chinahush.com/2009/10/21/amazing-pictures-pollution-in-china/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Végülis csak Huble,James Webb, CERN(LHC), ITER, Tevatron, F22-35, ATV, SShuttle, Integral, SOHO ...
De lehet, hogy neked van igazad 😊
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ez egy "mini" ûrállomás elsõ modulja és kész. Ez nem egy Halálcsillag, de nem is egy blamálandó dolog.
Majd kiderül, hogy a Mars utazást a kínaiak nyerik-e, vagy más.
Kíváncsi leszek hol lesznek 10 év múlva.
Kína a köv 20 évben biztos, hogy nem megy neki az amcsi légierõnek, hacsak nem hülyék persze. Azonban szerintem 20 éven belül, de inkább 10 Kina be fogja bizonyítani az amcsiknak, hogy nekik kell elõre köszönniük. Nem biztos, hogy fegyverrel, de be fogja.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Pl. India sem volt képes 20 év alatt sem szériaérett hajtómûvet összerakni a Tejas-hoz.
Nem, akarok beleszólni, de ha az F-35 ezres nagyságrendben nyomul, akkor a Eurofighter 20000-es nagyságrendben 😊
Tudom nem lopakodó, de nem mindig számít a stealth 😊
Ez alapján mi jön le neked?
Az a kínai stealth gép is annyíra kínai, hogy orosz hajtómû van benne...
Egy stealth gép semmit sem ér normális karmok és elektronika nékül. Ezek terén még nagyobb kérdõjelek vanak, de nem csak itt, hanem a PAK-FA esetén is.
Szóval igen, van kínai techdemo, de mire ebbõl lesz egy század valamiféle harci gép, addigra az F-22 is alsó hangon 15, de lehet, hogy 20 éves lesz, és ezres nagyságrendben fog repkedni F-35 is.
Így nem kell firtatni a stealth technológia nem az USA-ból származik. 😊
Hogyan fog felférni rá 1.5milliárd kínai+2milliárd ázsiai? go Mars!
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
Kína jelenleg a ~30 éves AL-31F hajtómûvet nem tudja tisztességesen másolni. Kínai szemmel nagy ugrás, de azért nem remegnek a lábak ettõl...
---------------------------- :-/
Jenki? És a déliek államkötvényei? Ha már annyira szeretsz precízkedni meg szõrszálat hasogatni...
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
A gyors felemelkedésû államok legtöbbjének buktavári a vége. láttatok már világbirodalmat épülni 30 év alatt? Na ugye...
Mellesleg kínát nem tudom technológiailag hova tenni, mert gondolom a technikájuk nagy része orosz, vagy orosz alapokra épül. Magukban gondolom még egy 40 évig a kilövõ állomást se tudták volna összelegózni. Na meg simán elképzelem, hogy ruszki szakembereket vesznek súlyos pénzekért.
A kínaiak még autót se nagyon tudtak összerakni világszínvonalon...
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Csak a semmi lehet tökéletes!
Már miért lenne az ûrállomás vitzes? Mit találsz benne ennyire poénosnak?
A SZU messze a jenkik elött volt mind haditechniológiában mind az ûr meghódításában. De ennek egy egész ország látta a kárát.
Jelenleg Kínáva van ott ahhol régen a szovijetek: mindent beáldoznak, hogy bizonyítsanak. 1.5milliárd embernek a bõ 80%-áa a kõkemény nyomorban és és esélyt sem adnak nekik felemelkedésre. Ez lesz Kína veszte sztem. Ûrálomás? Vitzes.
Remélem nem olyan mint a kínai cípõ és társaik :o