368
  • narumon
    Most mégis miről beszélsz? Nézd már meg a nyamvadt eladásokat. Még itt fent is a konzol vezet nem kicsivel. Ébresztő! Ezek a tények!
  • Ry0K3N
    Már megint ezek a tudom hogy mások mit mennyit csinálnak mert láttam yx személyt ezt meg azt csinálni. Valami saját tapasztalat olyasmi?
    Kár hogy PC-n va a legtöbb játékos és a legtöbb hozam is. Ezt mutatják a számok. Igen a tények jó őket figyelmen kívül hagyni.
  • narumon
    Hááááát akiket én írtam azok többet lógnak a neten mint én a spéci gépem előtt. Hidd el, hogy a játékról nem mindenkinek a PC ugrik be előszőr. Ezt mutatják a számok is. Igen, a tények...
  • Ry0K3N
    Te összekevered az egyszeri Pistabát aki hétvégente felmegy netezni a rendszeres userrel. Ugyanis az egyik sosem fog semilyen körülmények között bármilyen játékplatformra beruházni. Igen a tények...
  • narumon
    Asszem abszolút nem erről beszéltünk; segítek a kiindulás az volt, hogy szerinted mindenkinek van otthon PC-je amit játékra képes állapotba fillérekből tud hozni. Azt hiszem, hogy ez itt most elég jól bebizonyosodott (nem csak én írtam), hogy nem így van. A tények makacs dolgok.
  • Csaba42
    Ott nem a géppel lehet a baj elsősorban, hanem az oprendszerrel, már amennyiben XP vagy régebbi Windows van rajta (bár az ME/2000 párosról nem tudok nyilatkozni). Egy hardware nem lehet egyik pillanatról a másikra észrevehetően rosszabb (kivéve a nyilvánvaló szélsőséges helyzeteket), csak a software, maga a vas hosszabb idő után kerül egyre lerogyolódottabb állapotba, ami természetes dolog.
  • Ry0K3N
    Ülj le elé hosszabb ideig, használd gyakrabban aztán majd rájössz.
  • narumon
    Hát azért néha sikerül egy ilyen gép elé oda keveredni.
    Egyébként azok akik megerősítettek ebben, azok mind hülyék csak neked van igazad? El kéne ezen gondolkodni egy kicsit...
  • narumon
    Ennek örülök. Nekem 500-at sem érne meg, de mint mondtam nem vagyunk egyformák.
  • Csaba42
    Great
  • Ry0K3N
    Vagyis te magad sosem próbáltad
  • Ry0K3N
    Akkor nézd még csak, platform fogalommal tisztába vagy?
  • Csaba42
    X gomb és eltolja/elhúzza a ládát magától a karakter egy filmes animáció kíséretében - basszus, anno nekem(!) ellett eltolnom/elhúznom a ládát vagy 4-5 billentyű együttes lenyomásával! Ez a játék, nem pedig a buta animációk nézegetése - én is frusztrált vagyok.
  • Csaba42
    Bé ember, most toltam kicsit a Quake 2-vel, és rögvest elkapott az a régi feeling, amit a mai játékok messze nem adnak meg: jó játszani. Nem emlékszem, mikor éreztem ezt mostanában megint. Inkább tolok ilyen elavult grafikájú játékot(!), mint valami filmesített-játékélménytől megfosztott fost.
  • hdo
    Sajnállak! 1830 forintért vettem meg a RIFT-et, éppen tegnap. Nem azért mert annyira kurva jó játék, hanem mert 1830 forintot megér nekem, hogy 1 hónapig korlátok nélkül teszteljem, hogy érdemes-e előfizetni rá!
  • shaddam
    Szörnyen frusztrált vagy.Így elég nehéz érdemben vitázni veled
  • Csaba42
    Akkor már én is: a felsorolt konzolcímek mindegyike érdektelen fos, egyrakásra készült végbéltermék. Amióta konzolról portolnak PC-re, azóta szar, gagyi és ócska játékok jelennek csak meg... szinte, ami jó cím, az mindig PC exclusive. :)
  • Merces
    de hogy én is ideböfögjek szigoruan a fórum szinvonalán....na mondjad, mikkel?,nem tűnt fel hogy a konzol játékplatformbol átalakult multimédiacenterré debileknek.......
  • Merces
    ...mivan?Szarban az ezsgé_? ennyi kommentvadász cikket egyrakáson, a Zavataros volt már,vagy még csak most huzzák kifele a kalapbol?
  • narumon
    Abban az esetben, hogyha valaki igénytelen. Én éppen most készülök LP lejátszót venni.
  • Muttley
    nem megy kulturált érveléssel, agyalap?
    feltűnt, h csak te beszélsz mocskosul?
  • Ecco
    A szeméthegyen is jó lesz látni pár generáció múlva.
  • Zero 7th
    Aha, az NVidia teljesen hülye, de te, te biztosan tudod, hogy mit fog a Sony meg az MS csinálni 2014-ben.

Asszem viszed a nap idiótája díjat.
  • shaddam
    Neked is hasonló jókat.Ránéztem és 2014-ig még a grafikon szerint se veszi át a vezetést.Addigra meg had ne mondjam mikkel fog kijönni a sony,ms.De igazad van tévedek éljenek a mikrotranzakciós facebook játékok a pc megmentői...
  • narumon
    Sőt, nálam sokszor fordítva van. Crackel elkezdek játszani egy játékot (vagy végig is játszom), és ha tetszett akkor veszem meg. Most éppen Settlers7-et rendeltem így meg.
  • narumon
    Így van; ízlések és pofonok. Én szeretem mikor ott van a polcomon megfoghatóan, szerintem még jó is néz ki. Meg hát 98%-hoz nem kell a lemez max a telepítéshez, bár nekem azok is vinyón vannak. AUDIO CD-ből is szoktam venni ezt azt, mert jó látni, érezni. Persze nem vagyunk egyformák ez jó és ezért ilyen színes a világ.
  • Zero 7th
    Ízlések, pofonok. Engem kifejezetten idegesít a lemezezgetés. Sorra krekkelem meg az eredeti játékokat, amikhez kéne a lemez a meghajtóban, mert a hajam ki tudnám tépni ettől a típusú programvédelemtől. Kb havonta egyszer van lemez a ROMban. Polcra porfogónak meg nem kell.
    Viszont nem kell szarakodnom a peccseléssel, megoldja nekem automatice. Ha valami akció megtetszik, akkor mérettől függően max 1-2 órán belül már játszok vele, nem kell várni a postára.

Számomra sokkal kényelmesebb és jobb rendszer, mint a fizikai adathordozók. Őszintén szólva mindig is szopás volt, nagylemeztől kezdve, örülök, hogy VÉGRE elavult és kikopott a világból ez a szarakodás.
  • narumon
    Csak annyit írtam (értelmezés), hogy az 50-60% minusz az azzal egyenlő ami máshol a teljes ár. Tehát lehet hogy a -90% már eléri azt a szintet ami máshol az akciós ár. És akkor még mindig ugyanott tartunk, hogy veszel 5-10EUR áron egy digitális letöltést, vagy ugyanennyiért egy dobozos terméket. Én inkább az utóbbit. Egyébként lényegtelen; ha lesz valami nagyon jó áron akkor megveszem Steamen (mármint ha érdekel), de ha "csak" ugyanannyiért adják mint egy dobozost, akkor maradok a dobozosnál....
  • Zero 7th
    Igen, mondtam, hogy a 90%-os leárazást kell figyelni. Nem 50-60, hanem KILENCVEN. Általában egy napos, esetleg egy hétvégés akciók.
  • Derek Morba
    A hugom gépe Celeron 1 Ghz ram 256 mega, 8 mega videókarival...
    Simán megy nála a net, a Youtube, meg minden amit akar.
    Köze nincs a netezéshez a gép ereje.
    Egyesek honnan veszik, hogy az internethez erőgép kell, örök rejtély
  • narumon
    Mosr ránéztem a Steam akciókra... teljesen fos árak vannak. A -50 - 60% az máshol a síma ár és még abból jön le kedvezmény.
  • narumon
    "A Steam kibaszott drága normál esetben, akciónál meg kurva olcsó. Azt is ésszel kell használni. Zsírúj játékot venni, előrendelni ott nem szabad. Viszont a 90%-os leárazásokat meg nemigen tudja semmi (legálisan) überelni."

Szerintem érdemes olyankor is szétnézni... amikor 10EUR-ért adtak akcióban játékot én akkor rendeltem angliából ingyenes postával ugyanazt 4.95 fontért ami még mindig olcsóbb ráadásul tokkal vonóval DVD-vel. Ha látok steamen egy érdekes akciót akkor mindig szétnézek máshol, ennek az az eredménye hogy eddig még soha semmit nem vettem steamről, mert egyszerűen drága.
  • Zero 7th
    Ezt kb 10-15ezer forintból megoldod, szarfos konzolos játékoknak köszönhetően.

Ha kiszálltál a PC témából 5-6 éve, akkor szerintem jobban jársz, ha csendben maradsz, úgy kisebb az esélye, hogy hülyét csinálj magadból.
  • ede0001
    Ha nem értesz hozzá minek szólsz bele?
  • Muttley
    ez egy flame-cikk :))
    egy dolog maradt ki az írásból:
    "az nVidia mindenkinek ad 500.000,- Ft-ot, hogy vehessünk magunknak az elkövetkezendő 2,5-3 évben biztos minden játékot legalább middle beállításon futtató PC konfigot"

Elvis is back :)
  • Zero 7th
    A Steam kibaszott drága normál esetben, akciónál meg kurva olcsó. Azt is ésszel kell használni. Zsírúj játékot venni, előrendelni ott nem szabad. Viszont a 90%-os leárazásokat meg nemigen tudja semmi (legálisan) überelni.
  • narumon
    "Stream? igen olcsó és jogtiszta. A boltban ps3-xbox játékok sokszor minimum dupla annyiba kerülnek. Mennyit költenek játékra akkor az az idő alatt? ezt ráköltöd fejlesztésre?Stream? igen olcsó és jogtiszta. A boltban ps3-xbox játékok sokszor minimum dupla annyiba kerülnek. Mennyit költenek játékra akkor az az idő alatt? ezt ráköltöd fejlesztésre?"

No a Steam szerintem pont rossz példa. Amennyiért ott PC-s játékot kapsz annyiért bőven megkapod az xbox/Ps játékokat is. Azt meg, hogy dupla annyi lenne egy játék egy rég lerágott, hazugsággal átitatott csont.
  • narumon
    "Nem tudom te kikkel beszélsz de szenvedés egy olyan gépen netezni is már. Én saját tapasztalatból beszélek de te az xy ismerősöd biztos jobban tudja. "

Hát mondjuk a feleségem egy netbookal (atom proci) internetezik és dolgozik. Teljesen tökéletes arra.
    Nagyapámnak egy Celeron 1Ghz procija van 1GB RAM-mal, köszöni szépen azért jól elnetezik vele. Anyósomnak egy ipadja van, ő ezzel netezik. Apámnak egy kb 4-5 éves notebookja, vígan elnetezik vele. Egyik legjobb cimborámnak egy Athlon XP-s gépe van az ősidőkből, teljesen jól elnetezik vele. Sorolhatnám még.

"Mivel is foglalkozol pontosan?"

Eredendően informatikus vagyok, de mostanában inkább mint befektető, cégvezető tevékenykedem.
  • NovaTerra
    Eleve nem értek pár dolgot ezekben a konzol vs pc vitákban, összehasonlításokban.
    Hol vannak a digitális bevételek és az előfizetések? Miért pc vs összes konzol van? Külön kell fejleszteni egy játékot pc-re, ps-re, box-ra is. Tehát helytállóbb lenne egy pc vs xbox vs ps vs wii összehasonlítás.
  • Dragscorp
    Tehát egy ASRock P4I65GV Alaplap, Pentium 4 3.0 GHz (Prescott) procival, és 2x256MB RAM-al, egy Nvidia 6600GT társaságában alkalmatlan lenne a netezésre?
    Ez az összeállítás bőven van 6 éves.
    De ha te, egy agyon buherált Windowsos gépen próbáltál meg netezni, amin az automatikusan elinduló és a háttérben feleslegesen futó, programok száma vetekszik a mai nyugdíjkorhatárral akkor nem szóltam semmit.
    Amúgy viszont hülyeség amit mondasz.