48
  • Komolytalan
    "Azért van a virtuális memória, hogy memóriahiány esetén azt is használja a rendszer. A virtuális memória a merevlemezen van tárolva. Nagy lassulás nem tapasztalható."
    Ha az a lemez SSD, akkor tényleg nem nagy a lassulás, egyébként a disk elérése durván 1000x lassabb mint a memóriáé, szóval a virtuális memória az úgy jó, ha a mérete 0.
  • Komolytalan
    A memóriafogyasztás nem a memóriamodulok ára miatt gáz, hanem azért, mert a beragadt memóriaváltozók számának növekedésével minimum négyzetesen nő a memória menedzselésre fordítandó processzor idő. Értsd: hiába hogy csak 3-4eFt 2G memória, ha egy i5-ös procit kell tartanod olyan feladatra, amit memóriafogyasztás nélkül egy i3-as is el tudna végezni. Mobil vonalon a téma még inkább gáz, mert a memória fogyasztás egy az egyben csökkenti az eszköz üzemidejét. Ezért nem is használ kb senki se mobil eszközön firefoxot.
  • Skynet
    Igazság szerint a sok hisztériának igaza is van meg nem is...
    A készítők idióták hogy rendes számokkal növelik a rókát, és 3-4 hónap alatt 3.5-ről már a 7esnél járunk...Jogos a hiszti,mert ez nevetséges...
    Ugyanakkor ha szépen kiadták volna a 4-est és ennek most nem 7-es lenne a száma hanem ez lenne mondjuk a 4.3-as verzió akkor sehol semmi hiszti nem lenne,csak a szokásos balfasz haterek fröcsögnék a hülyeségeiket..:)
  • Tetsuo
    +1
  • immovable
    Én már a 4-nél feladtam, mert egyre szarabb lett. Azóta Chrome van. Ez eddig jó.
  • Rapid81
    Várj, várj, várj... Hol marad az FF6? Vagy az átaludtam? Nekem még 5.0.1 van fönn valamilyen oknál fogva... Nem is tudtam, hogy van 6, erre kijön a 7. :D
  • atomjani
    Kijött a 7.0.1-es frissítés. Talán ez javított pár dolgot.
  • woy
    "Megjelent a legújabb Firefox, amelynél elsősorban a sebesség és a stabilitás növelésére, valamint a memóriafogyasztás csökkentésére helyezték a hangsúlyt a fejlesztők."
    A szokásos sablonszöveg.Van aki még elhiszi ?
  • hurkaur
    Dolgoznak.hint
  • hurkaur
    swap swap swap hap hap hap
  • speed2006
    Mert ahányat kipróbáltam, mind csak szarakodott. Kiegészítők nélkűl egyszerű böngésző, ha meg valamit hozzáteszek lassú mint egy csiga. És ez nem gép kérdése. Az elég erős. Mégis mindig elakad, gondolkodik perceket. Legalább is eddig ez volt. Nem hiszem hogy most forradalmian változott volna.
  • Ryder62
    Tök jó egyébként hogy a 6-os verzsön úgy száll el mindig mint a galamb a főtérről. Itt az sg-n a screenshotok játékokból (ugye egy oldalon minimum 40 kép) topikot ha megnyitom, 5 alkalomból 4-szer tuti elszáll. És persze magával ragad egy rakás másik ablakot. Utána mikor vissza akar állítani 15 megnyitott ablakot 2 percig karistolja a vinyót és addig malmozhatok mert az egész gép használhatatlan.
  • goregrind #36
    Frissítettem 7-re. Indulási idő ugyan az (win7), lapok betöltése sem gyorsult láthatóan. Letöltéseknél ugyan úgy szeret lefagyni, mint az 5-6-os verzió.
    (firefox 3.6.16/3.6.17 esetében nem volt ilyen gond)

"...továbbá a Web Timing technikát is integrálták a böngészőbe."

Web Timing demonstration page say: "Sorry. This browser doesn't support Web Timing yet. Visit this page in Chrome 6 or Internet Explorer 9. "

Telemetry szép és jó + bőséges adat halmaz - de az egyszerűbb néha jobb!

Firefox felhasználó voltam, vagyok és maradok, de a tisztelt fejlesztők az értelmetlen verziószám növelés és kapkodás helyett tényleg nekiállhatnának dolgozni a tűzrókán picit! ;)
  • Drawain
    A gyors verziószám ugrás nem jelenti azt, hogy kritikus api váltás is történik. Mi egy nagy részt JS-ben írt összetett webalkalmazást fejlesztünk kimondottan FFra optimalizálva és az egyetlen probléma 2.x-ről 3.x-re történő váltásnál volt, azóta pedig semmi újabb nem került elő. Nem kell attól tartani, hogy a nagy verzióugrálás kihatással lenne a fejlesztőkre (ez a Mozillának sem jönne jól) - ez az egész csupán a marketingről, illetve a böngészőt fejlesztő munkatársak ösztönzéséről szól.
  • slickboy
    Most pedig mindenki ellenőrizze a videókártya meghajtóját (DirectX 10 kell minimum), hogy a Fox támogatja-e a Direct2D megjelenítést, GPU gyorsítást azzal a meghajtóval. Súgó, hibakeresési információk, lap alja. Lesz meglepetés. Pl Ati 8.732-es verziójú driver még mindig kevés neki, 8.881 már elég.
    Ez kicsit off, de szerintem sokat dobhat a gyorsaságon, úgy tapasztaltam.
  • cateran
    Ez jo poen volt, de a ddr1-es ramok kisse regebbiek mint 1-2 ev...10 evente meg azert illik valami minimum upgradet tolni:)
  • Kingfisher
    Az a vicces, hogy a cég elgezdte propagálni, hogy használjunk Firefoxszot. Voltak problémák egyes Intranetes programokkal, amik még 2.x-3.x váltás alatt jöttek elő. Ezeket sikerült kijavítani kb a 4.x megjelenésére. Ha ilyen ütemben kezdik el kiadni az új verziókat, és esetleg olyan változások is vannak, amiktől behal egy program, akkor az IT-nak sok munkája lesz blokkolni a frissítéseket, downgraelni, etc. :) Mert a corporate lifecyclet nem lehet a Firefoxhoz igazítani. Ezért jó az IE, annál elvagyunk 1-1 verzióval sokáig.
  • HuMarci
    <i>"Azért van a virtuális memória, hogy memóriahiány esetén azt is használja a rendszer. A virtuális memória a merevlemezen van tárolva. Nagy lassulás nem tapasztalható."</i>
    Ekkora marhaságot még nem hallottam. Egy lapon nem lehet említeni a merevlemezt és a memóriát. Számítógép architektúrát kéne ismerni!!! Fényévnyire van a kettő hozzáférési ideje.

A másik hogy tényleg sok balga és bizony idióta van aki nem hajlandó frissíteni.
  • end3
    HA...! Szívni támad kedvem, annyi más lehetőség van...! Miéé pont böngészővel tegyem? - De fő az optimizmus! Letöltöttem, elspájzoltam. Majd ha nem olvasok hosszabb távon ilyeneket, na azt a verziót majd telepítem....! A múltkor csak megpróbáltam, óvatosan(!!) az általam (XP-n "istenített") v3.5.19 helyett a v3.6.22-őt és már is két fontos kieg. ugrott is. Helyette meg semmi. Hát ment vissza számomra egyenlőre a végső v3.5.19!
    (Ha nem kell kieg., nagyrészt úgy is Operát használok. Tény hogy ebből a flashblock nagyon hiányzik, de a v11.51 nagyon sikerült, gyors böngésző (az utoljára stabil v10.63 után ismét!) Chromm számomra elfogadhatatlan XP-s környezetben leginkább a kikapcsolhatatlan autofrissítés miatt. DE már a 14-estől így elsőre a futtatható C++ állományok miatt sem tetszik olyan nagyon.
    (reag: DjDano és galocza hozzászólására :-) )

• JoeFromHun
    Gyerekek most aztán tényleg nem szólhat senki egy szót sem mert annyira nincs ára a RAM-nak .. Be is ruháztam gyors egy 3*4-es TRIkit-re :)
    12Giga RAMnál meg semmi lényege,h mi mennyit eszik.
    Egyszerű ... pénztárca kinyit és repülni fog géped.
  • atomjani
    Amikor elindul a böngésző, egy google kereső jön be. Na a lap alján van a Munkanemet visszaállítása gomb vagy milyen néven. Feltéve ha az alapértelmezett kezdőoldal van beállítva.
    Ezt az ideiglenes fagyást nemcsak egy kiterjesztés vagy plugin okozhatja, hanem a vírusirtó vagy a hozzá tartozó webvédelem is okozhatja. De talán a böngészőben beállított gyorsítótár is okozhatja, ha ott be van állítva a maximális méret. Ugyanis ilyenkor törölni kell neki.
    A túl sok ablak megnyitása is okozhatja, hiszen így rengeteg minden mehet a háttérben. A flash tartalom is okozhatja. Lehet, hogy ilyenkor érdemes a feladatkezelőben kilőni a plugin container alkalmazásait. Ez is szeret memóriát enni. És igen, néha érdemes a böngészőt újraindítani, de csak ha valóban ez javítja meg a problémát, ami ritka eset.
    Nekem egyébként nagyon sok ablak van nyitva és csak néha csinál ilyen lefagyást. De nálam a webvédelem okozza ezt. Majd ezután frissítem 7re, amint végre elérhető a frissítés a böngészőben.
  • 12346
    Biztos fogyi vagyok, de hogy lehet ezeket az újabb foxokat úgy bezárni, hogy mentse a nyitva lévő lapokat? A 3-4-esnél mindig rákérdezett, hogy mi legyen, újabbaknál már csak szólt, hogy akkó most zárok.
  • slickboy
    Valaki azt mondja meg, miért csinál olyat Fox, hogy időnként lefagy, nem reagál, fülek eltűnnek, helyette az ablak fejléce látszik, rajta olvasható, hogy nem válaszol, processzorterhelés felugrik 50%-ra, ez tart kb 10-15 másodpercig, aztán magához tér, és megy tovább...csinálta 6osban, szerintem az 5ösben is, meg most a 7esben is. Valamelyik addon? Két teljesen eltérő számítógépen is csinálja.
  • Narxis
    Viccnek is rossz. :)
  • atomjani
    Ne csodálkozzatok, hogyha a régi verzió alatt nem fognak bejönni rendesen a weboldalak, ami folyamatos fejlesztés alatt állnak. Néhány éven belül érezhető lesz, hogy nem minden weboldal működik jól a Firefox 3.6 alatt.
    A 4.0 verzió valóban problémás volt, de a 4.1 verzióban már sokminden korrigálva lett. Azóta szinte csak optimizálás történt, illetve néhány funkció került bele.
    Sose fog annyi vagy kevesebb memóriát enni a legújabb verziók, mint a 3.6. De igyekeznek megközelíteni ezt.
    Az viszont biztos, hogy 3.6hoz képest gyorsabban töltödnek be a weboldalak. Kis netsebesség esetén is érezhető ez.
    1 GB memória elég a gépbe. A rárakott Windows XP rendszert optimizálni, így sok memória szabadítható fel. A linux viszont kevesebb memóriát fogyaszt, lehetőség szerint érdemes áttérni.
    Azért van a virtuális memória, hogy memóriahiány esetén azt is használja a rendszer. A virtuális memória a merevlemezen van tárolva. Nagy lassulás nem tapasztalható.
    Szerintem a gond csak 512 MB memória esetén lehet. Feltéve ha nem olyan vírusírtó és tűzfal fut alatta, ami eszi rendesen az erőforrásokat. 1 GB memóriával használom a gépet és érdekes módon mellette több programot tudok használni.
  • B0nFire
    "IE9 se lett rossz, de addonok nélkül esélytelen, hogy azt használjam."

Na neeee! És mi van a gyorssegédekkel?
  • B0nFire
    "Memóriaügyben amúgy kár vitatkozni amikor fillérekbe kerülnek manapság a RAM-ok."

Ja. Minél régebbi kell a gépbe, annál drágább.

512 MB DDR1 ~ 3500-4000 Ft
    2 GB DDR3 ~ 2500-3000 Ft

Az alaplapot a processzorral meg egy új VGA-val nem túl takarékos dolog kicserélni, csak mert kifogyott a böngésző alól a RAM! És egyelőre még azok vannak többségben, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy cirka másfél évente új csúcsgamer konfigot vegyenek.

A fejlesztők sem osztják a véleményedet a memóriáról, tudniillik akkor nem dolgoznának rajta gőzerővel, hogy minél kisebbre faragják a program éhségét. Én sem szeretem, ha azért nem fut el egy akármilyen program, mert éppen nyitva van a böngésző. És nem, nem veszek a meglévő 2 Giga mellé 3500-ért még kettőt, mivel az egész konfig 8 éves, a processzor sem mai darab, és akármennyi ramot tennék bele, érdemben nem változna semmit a teljesítménye. Akkor már cserélni kéne az egész kócerájt, de egy böngésző miatt nem fogom.

Inkább böngészőt cserélek.

Mondom ezt úgy, hogy FF user vagyok.
  • Narxis
    Fél-1 évnyi Chrome után most újra próbálgatom a Tűzrókát. Chrome előtt sok éven át ezt használtam, csak meguntam a tökölést a 4-es verzióval és a 12 bétájával.

Szerintem nem lett rossz. Chrome még mindig gyorsabb azonban FF is egyre gyorsabb szerintem. Nehéz különbséget tenni, Chrome szinkronizálja az addonokat is, ezt megoldhatnák FF-nél is, viszont Chrome néha nem blokkol 1-2 reklámot vagy Ghostery által észlelt privacy cuccokat(pl. facebook szarjai). Asszem ez a Webkit motor sajátossága.

Nehéz dönteni, ezt a 2 böngészőt használom, kipróbáltam Operát de esélytelen, sehogy se tudom megszokni, ráadásul kevés addon van és azok is erősen kezdetleges állapotban. Pl. a szöveget linkké alakító addon( nem tudom a nevét, legnépszerűbbek között volt) egyik oldalon működött, másikon nem. Egyedül az adblock volt korrekt, bár a magyar filter ott is kísérleti stádiumban van.

IE9 se lett rossz, de addonok nélkül esélytelen, hogy azt használjam.
  • DjDano
    Ostoba troll, egyébként hihetetlen hogy mennyi maradi és újítani képtelen ember van itt...
  • fergusonpapa
    ddr2-es rammok 10e ért ;)

Azért meg h olcsón vegyek ddr3-at nem fogom gépem lecserélni egy firefox miat...
  • Apollyon2
    Mert?

Memóriaügyben amúgy kár vitatkozni amikor fillérekbe kerülnek manapság a RAM-ok.
  • speed2006
    Egy újabb verzió amit nem fogok leszedni.
  • Lowosan
    A hetesnél a memóriakezelésen és a leak-eken volt a hangsúly, a sebessé dolgot az sg-sek találták ki neki hogy utána jókat röhöghessenek a kommenteken.
  • galocza
    "a halálnál is rosszabb végnél is rosszabb? az nagyon rossz lehet."
    feketevipera
  • galocza
    na jó... felraktam. 3 bookmarkcsoport, összesen 87 tab, majd az összes bezárása után:
    3.6.23: 587/214mb
    7.0:895/297
    nem tudom mihez képest javítottak. ment vissza 3.6, a lentiekhez kapcsolódóan: problémamentes a downgrade.
  • Laza
    "Az új böngészőverzió jóval gyorsabb elődeinél"

Ezt mondták a legutóbbi verzióra is ... most akkor ez még annál is jóval gyorsabb? :)
  • galocza
    kis szerencsével nem lesz ilyen gondod.
    én is 4.xx után visszamentem 3.6x-re (mint többen itt), azóta is az van. a legkisebb gond nélkül ment a downgrade, minden megvolt: pluginok, keresők, history, minden.
    hogy 7.xx->3.6x esetben is működik-e, nem tudom, de úgy sejtem, igen.

ps: tán mostanra sikerült megcsinálni amire régen vártunk, szóval asszem adok egy esélyt az újnak, a tragikus 4-es verzió után először...
  • Lowosan
    Ha képes vagy 12 hétig aludni egy huzamban akkor igen.
  • Ryder62
    Most ez mi? Holnap ha fölkelek már a Firefox 9 is kint lesz vagy mi?
  • Szefmester
    Firefox 3.6-ot is le tudod tölteni, szóval nyomsz a beállításaira egy backupot majd felrakod az újat, és ha nem tetszik uninstall majd vissza a régi, és vissza a backuppolt dolgaid, és nem történt semmi max elvesztegettél pár percet az életedből.