25
  • a_n_d_r_e_w
    #25
    Nezd, maig lehet venni 1 magos, 1GHz korul uzemelo telokat 4" alatti kijelzovel, ezeknek az akkuideje joval magasabb mint a csucskeszulekeke, de nyilvan a sebesseg teren van kompromisszum. Esetleg meg lehet varni mig a TSMC felporog 28nm-en, es akkor az akkori kozepkategoriasok kozul valasztani.
  • Rapid81
    #24
    Nem, senki nem áll mögöttem pisztollyal, viszont az Omnia 2 a 3. Samsung telefonom és a következőnek is azt szeretnék, csak sajnos nincs olyan alternatíva, amiért jelenleg megérné váltani. 4 éve vettem U600at, 1 hétig lazán bírta, pedig nyúztam. 2 éve vettem az Omnia 2-t, és a mai napig bírja majd' egy hétig, pedig nyúzom. Be akartam ruházni egy SGS2-re, de az akkuidő nevetséges és ezért várok valami választási lehetőséget, de a Samu nem ad ki semmit.
  • a_n_d_r_e_w
    #23
    Es gondolom ott allnak mogotted a boltban egy pisztollyal hogy neked csak ilyet szabad vasarolni es nezni percenkent ahogy merul az akksi.... no comment, hihetetlen hogy egyesek milyen hisztit kepesek levagni...
  • Rapid81
    #22
    Másokat (és több tízmillió embert) pedig igenis zavar, hogy nem lehet egy ilyen kütyüvel 1 napnál tovább távol maradni egy konnektortól. Ez nem mobilitás, ez röhej.
  • zpe
    #21
    Majd fölhúzom az N9-esemet 1,5-re aztán veszek hozzá USB-s külső aksit :)
  • a_n_d_r_e_w
    #20
    Tovabbra is fenntartom, aki turazni akar, valasszon maganak olyan telefont. Nem lehet valami egyszerre gyors, nagy kijelzos es "tartos" is. Az a regi vicc jut eszembe, hogy cegunk olcson, jol es gyorsan dolgozik, On ezek kozul kettot valaszthat. Ugyanaz a helyzet. Aki egy ilyen kategorias telefonnal mindig az akkuido miatt sir, az nevetseges, tele a piac mas ajanlatokkal, valasszon azok kozul. Vagy ha koti az ebet a karozhoz, akkor keszuljon fel potakksikkal, utacotoltokkel stb. Engem (es tobb tizmillio embert) egyaltalan nem zavar, hogy ejszakara toltobe/bolcsobe helyezze a gepet.
  • Rapid81
    #19
    Az Omnia 2 480x800as ADMOLED kijelzője mióta csapnivaló és mióta nincs meg a 800 képpontos képszélessége? Ne nyilatkozz olyanról olyanokat, amiről fogalmad sincs.
  • kisedi
    #18
    Nekem Galaxy S I-em van, Android 2.2.3-al, Darky Rom-al, KEMÉNY használat mellett 2 nap de átlag 3-4 naponta töltöm. Töltés nélkül telefonálásra megvan az 5 nap.
    Tudom az omnia kijelzője csapnivaló, fogyasztása is kevesebb mint a 4"-om, igazság szerint netezni nem lehet rajta mert nincs 800 képpont széles kijelzője, szval azt hiszem a Galaxy S egy klasszis!
  • zpe
    #17
    Amúgy zamzung nem sokat törődik a desig-nal, gyakorlatilag beletosz egy még nagyobb procit meg gyorsítót aztán jólvan .
  • nextman
    #16
    Csatlakozom. Kell a meret. Persze nem kotelezo mindenkinek ilyet venni, aki akar vehet gyufasdobozmeretut is.
  • shamanist
    #15

    @Rapid81
    Szia!

    Szerencsés vagy az akkuddal!
    A munkatársam (a pár hónapos, boltból vásárolt) aksijára panaszkodik, hogy nem bír ki 2 napot.
    Az omnia II-ről beszélek!
  • Rapid81
    #14
    Meg mondjuk az ára sem mellékes, ami 3x annyi most, mint az Omnia 2-m volt 2 évvel ezelőtt...
  • Rapid81
    #13
    Én például azért nem váltok SGS2-re, mert az akkuideje majd' tizedrésze a jelenlegi mobilomnak, ami egy Omnia 2. Az O2 aktív GPS használattal, túrázáskor, autózáskor, WiFi-zéssel bírja 4-5 napig, kevesebb használat mellett simán bírja 1 hétig egy töltéssel. Ismerek olyat, akinek meg van SGS2-je és pótakkut hord magánál, mert egy napig sem bírja az akkuja. Az Android, meg a dual ARM procik ilyen szempontból egy nagyon nagy zsákutca. Egy mobil eszköz az legyen mobil, ne kelljen állandóan töltőn lógnia az eszköznek.
  • 17735
    #12
    ...és mikor lesz keret nélküli, max. 4 hüvelykes kijelző, hűűű-de fejlett (kis fogyasztás, kis sávszélesség, energiatakaréskos) ~1GHz-es _egymagos_ proci, minimum 1GB memória és akár másfélcentis vastagság árán _nagy_ akku, ezen felül iPhone minőségű kamera dupla LED vagy Xenon vakuval? Ne gyors legyen és nagy (arra ott a notebook) hanem használható....
    ...és legyen billentyűzet is, mert RDP-vel távmunkaára használnám, ergo 900*x felbontás jó lenne. Esküszöm ha ilyen telefon megjelenik, három hónapon belül (zuhanjon csak picit az ára) megveszem.
  • Papichulo
    #11
    Ezer es egy olyan helyzet van, amikor szukseges a hosszabb akkuido. Azert az extrem, hogy ha elalvas elott nem rakod toltore, akkor masnap mar alig hasznalhatod a telefonodat. Vagy mondjuk elmesz turazni ejszakara, vagy akar egy hosszabb repulout alatt... soroljam meg?
  • a_n_d_r_e_w
    #10
    Miert baj az, hogy amig alszok tolton van a gep? Nem igazan ertem ezeket a problemakat. Akinek az eletvitele nem engedheti meg, annak vannak mas ajanlatok a piacon, pl philips. Nekem tokeletesen eblefer az ejszakai toltes, napkozben meg ugy mobil amennyire csak lehet, utazas kozben folyamat nyuzom, es semmi gond.
  • zpe
    #9
    Jól hangzik ez a dual core 1,5 , főleg ha az oprendszer ki is használja.
    Azt viszont nem tudom mennyit zabálhat, de lehet, hogy autóaksi kell neki :)
  • aislado23
    #8
    Én szerintem a legnagyobb hiba az, hogy nő a tudás nő a kijelző nő minden de az akku az nem, pedig szerintem itt pont az lenne a lényeg, hogy egy mobil hordozható készülék legyen és ne keljen minden lefekvés elött töltőre dugni ezeket az energiazabáló szörnyetegeket.
  • Cat #7
    Azt tartom hibának, hogy ugyan nő a kijelző mérete, de vele együtt a keret is. Miért nem tudják azt kisebbre venni/megszüntetni?
  • kvp
    #6
    "Azért remélem, pár év múlva is lesznek olyan kütyük, amikkel még lehet telefonálni és kényelmesen elférnek egy kis zsebben"

    A sony ericsson xperia x10 mini pro 2 (jo rovid neve van) pl. csak 3 inch-es es elfer egy ingzsebben is. (kb. egy ericsson t20-as merete) Sot meg telefonalni is lehet vele, mivel hagyomanyos telefonos felulete is van. (android 2.3.3-as) Tablet-nek tenyleg kicsi, viszont egy megalloban vagy valahol menet kozben ranezni a netre boven eleg.
  • bigjoe
    #5
    Tiltakozom! Nekem tök jó a 4,3" és a 4,7"..
    Shrek.

    A viccet félre téve, a játéknál és a netezésnél hasznos a nagyobb képernyő..
    Nekem Samsung Galaxy S2 van és ideális a mérete..
  • Thrawn
    #4
    A gyártók leszarják, hogy mi az ideális. A nagyobb az jobb, most péklapát kell és kész, a nép meg veszi. Majd szép lassan beleütköznek a tabletekbe alulról, összemosódik egy nagy okoskatyvaszba az egész.
    Azért remélem, pár év múlva is lesznek olyan kütyük, amikkel még lehet telefonálni és kényelmesen elférnek egy kis zsebben.
  • Xabinho87
    #3
    Ezek nem iphoneok hogy közvetlenül az előző modellek újabb változatai. Felbontásban, LTE képességben, kamerában is eltér az új Samsung mobil, mint pl. a Galaxy SII. Ezek más rétegeket céloznak meg szóval lényegtelen, hogy hányféle mobilt készítenek. A te elgondolásodnak akkor lenne létjogosultsága, ha a Galaxy SIII készült volna el.
  • fecg21
    #2
    Már a 4,3-as kijelzőméret is túlzóan nagy, mi a francnak még ettől is nagyobb? Szerintem max. 4 coll az ideális.
  • Bagoly81
    #1
    tul gyorsan adják ki a telefonokat, még fél évet várhattak volna.?