1160
Tudományos összeesküvés elméletek,avagy nem zörög a haraszt.....
  • Efreet
    Viszaolvasva a topic elmúlt néhány oldalát értelmetlennek tartom a további nyitvatartást - egymást meghallgatni képtelen, csak mocskolódó társaság folytatja itt napok óta egymás gyalázását.

Mindenkit kivághatnék, aki mostanában írt a topicba, nem fogok senkit.
    Szálljatok magatokba egy kicsit.
  • Molnibalage
    Van könyvtár. Gonodolod, hogy legépelek neked 180 db hivatkozást? Te magadnál vagy?
  • ManoNegra
    Azért mert VASÁRNAP reggel van, egy esetleges támadás ellen nem védekeznek? Mert mindenki bulizott szombaton? A magasrangú katonák meg szabin gondolom a csajokat hajtották, máshol meg dúl a háború. HAHAHAHAHAHAHA Ez jó volt köszi, hülye amik...
  • clarck
    Nem tudom miért van az hogy ha felmerül egy konteóval foglakozó topikban egy konteó, akkor jön egy két okostojás akit zavar a konteós elmélet de beakarja bizonyítani hogy ő jobban tudja.
  • ManoNegra
    Igen gépeld ide.
  • Molnibalage
    Az egyik könyv címe ott van lent. Abban is vannak további forrásmegjelölések. Most akkor gépeljem le neked mind? Nem semmi arcod van...
  • Molnibalage
    Látom nem meg annak megértése, hogy milyen egy hierachikus és merev parancsnoki lánc VASÁRNAP reggel. Tudod, akkor az is nagy szám volt, hogy közvetlen telefonos kapcsolata volt a parancsnoksággal a tesztüzemű radarnak.

Jelentették, de vasárnap reggel nem igazán volt bent magas rangú parancsnok, aki volt, az meg lerázta a felelősséget egy téves sejtéssel.

Ha kiadták volna a parancsot, akkor sem sikerült volna. Ugye nem ismered azt a történetet sem, hogy az egyik pilóta, aki fel tudott szállni és lőtt is le gegy olyan géppel, amiben egy korábbi gyakorlat után volt benzin és lőszer. A neve most így fejből nem megy.

A legenda szerint kicsit másnapos is volt egy buli után és alsógatyában repült. Ilyen szinten volt a készültség...
  • ManoNegra
    "Remek. Nekem legalább van forrásom."

Remek. Gondolom nem a nagykövet tollából, de azért megadhatod.
  • Molnibalage
    Költségvetési számok.

Table 1: Federal Spending and Military Spending during World War II
    (dollar values in billions of constant 1940 dollars)

A GDP arányt tessék nézni 1942 előtt és után.
  • remark #1151
    Neked nehezedre esik megkeresni abban a hsz-ben amire válaszoltál a kérdést?

Tessék itt van: "Meg tudod indokolni, hogy miért?" Ez egy kérdés. Nem válaszoltál rá.
  • Molnibalage
    [URL=http://www.angelfire.com/ct/ww2europe/stats.html]Parancsoljatok. Íme az USA "háborús felkészülése".[/URL]

Number of divisions available for these countries over the course of the war:

Tessék megnézni az USA vs. Románia arányt. No comment...

Percentage Of All Allied Bombs Dropped

Megmutatja, hogy mikorra épült fel a jenki haderő...

• ManoNegra
    És ezért el sem kezdik... Hát persze, úgyis meghalunk..
  • TDantes
    Mi a kérdésed? Hogy megolvadt-e az acél? Vagy mi?
  • Molnibalage
    És ez most mire akar érv lenni? Egyik esetben sem tudtak volna semmit, mert a gépeket ennyi idő alatt nem fegyverzik fel, a kazánokat nem fűtik fel. A támadás alatt egy csatahajtó tudott mozogni, mert az egyik kazán működött és megkezdték a másik felfűtését, mielőtt átváltottak volna egyikről a másikra. Így is asszem a támadás után 1 órával tudott valamiféle sebességet produkálni...
  • Molnibalage
    Rendben, bár nem azt írtam hogy 1940-től, de 41-től igen miután elfogadták a lend-lease törvényt.

Ez 1941 közepén volt. Gonodlod, hogy másnap már teljes gőzzel termelt az ipar és készen voltak a konvojok? A dobpergés hadművelet mond neked valamit?

Nem szeretem a wikiet, de tessék.

1942 jaunárjától augusztusig - 8 hónap - a teljes háborús veszteség negyede úgy, hogy alig egy markonyi tengó jutott el oda...

Nem természetesen nem voltam ott, de az hogy több könyvben le van írva, még nem biztos hogy úgy volt.

Remek. Nekem legalább van forrásom.
  • ManoNegra
    "Két figyelmeztetés készenlétbe helyezhette volna az amerikai erőket. December 7-én reggel a kikötő bejáratánál egy amerikai járőröző romboló egy japán tengeralattjárót észlelt, azt elsüllyesztette, majd jelentette ezt. Az egyik radarállomás 7 órakor északról közeledő repülőgépeket észlelt. A radarkezelők jelentették az információs központnak, ahol ezt úgy értelmezték, hogy ezek a Kaliforniából erősítésként jövő B-17 Flying Fortressek, amelyeknek az érkezését erre a napra várták. Valójában a támadó japán gépeket észlelték."wiki

Bár gyanús az egész, de lehet hogy figyelmetlenek voltak, lenézték a Japánokat. Mondjuk ha annyira nem voltak felkészülve, akkor nem értem mire föl nézték le őket...
  • TDantes
    Roosevelt többször is kijelentette, hogy nem fog háborúzni hanem pusztán ellátmányt adnak el a szövetségeseiknek.
  • TDantes
    Midway előtt még azt hitték a vezetők a csatahajók a legfontosabbak. Kevés olyan katonai vezető volt, aki rájött, hogy a hordozók az elsődlegesek.
  • TDantes
    Nem készültek a háborúra. Az USA vezetése bízott abban, hogy csatahajók ,meg az óceán megvédi őket. Volt pár hordozójuk, de a légierejük gyatra, a szárazföldi meg még gyatrább. Harckocsijuk alig volt, ami volt szar, gyönge elavult.

Amikor kitört a háború, kezdtek el hirtelen baromi sok repülőt, hajót tankot legyártani, jöttek az új típusok mindenből.
  • TDantes
    Soha nincs logika a konteókban. A logika hiánya az, amiről fel lehet ismerni az összeesküvés elméleteket.
  • remark #1140
    Ez a lényegen nem változtat. A kérdésemre pedig nem válaszoltál.
  • remark #1139
    Az elmélettel kapcsolatban már leírtam a véleményem, hogy egy kisebb támadás is elég lett volna.

Igen, ez egy gyakran visszatérő elmélet. 9/11 kapcsán is.
  • ManoNegra
    Rendben, bár nem azt írtam hogy 1940-től, de 41-től igen miután elfogadták a lend-lease törvényt.

Nem természetesen nem voltam ott, de az hogy több könyvben le van írva, még nem biztos hogy úgy volt.
  • TDantes
    Nincs ilyen jelentés, mert az acél nem olvadt meg. Hülye konteo az egész.
  • Molnibalage
    Egyébként meg biznyítsd meg, hogy tudsz valamit. 5 másodperc alatt megtalálható linkekkel sem tudod bizonyítani azt, amit írsz én viszont cáfolom. Sértődés helyett inkább tanulhatnál...
  • Molnibalage
    Mert?
  • Molnibalage
    Több könyvben is benne van. Egyébként te ott voltál? Vagy akkor mi alapján mertek olyan baromásgokat leírni, hogy 1940-től kezdve minden szövetségest elláttak? A saját haderőfejlesztésre nem volt pénz sen szándék.
  • ManoNegra
    Gondolom ott voltál a nagykövet szobájában hogy így tudod...
  • clarck
    Ez volt az utolsó hogy megsértettél

"Képtelen vagyok felfogni, hogyí ennyire 0 ismerttel hogyan mer valaki ekkora magabiztossággal fórumozni, főleg ekkora arccal.".
  • Molnibalage
    Látom a történtetet nem ismered pontos valójában...

A japánok a hadüzenetet a támadás előtt akarták átadni 1 órával. Mivel az üzenet azonban nagyon magas titkosítású besorolással bírt, ezért a személyzetre nem bízhatták a kódolás és összeállítást.

Az üzenet azonban hosszú volt és a fordítás és gépelést személyesen csinálta asszem a nagykövet, aki nem volt gyakorlott gépelő, minden elmond az, hogy két ujjal gépelt. A munka borzalmas lett. Újrakezdte, mert úgy vélte, hogy nem méltó ilyet átadni, mint hivatalos diplomáciai üzenet. (Na mert támadás előtt 1 órával hadat üzenni az. Érdekes szemlélet, szó se róla...

Viszont a marha nem azt csinálta, hogy elküldte ami megvan és később a többit, hanem csak a végeredményt vitte oda. Késve. A támadás akkor már zajlott...

Képtelen vagyok felfogni, hogyí ennyire 0 ismerttel hogyan mer valaki ekkora magabiztossággal fórumozni, főleg ekkora arccal...
  • Cef
    Igen erről az elméletről már én is olvastam, meg magáról a hadüzenetről is. Az elmélettel kapcsolatban már leírtam a véleményem, hogy egy kisebb támadás is elég lett volna. A nagykövetről meg a támadásról én is valószínűbbnek tartom, hogy a megfelelő információáramlás hiánya, meg a külügyminiszter elfoglaltsága/lustasága okozta.
  • clarck
    Nem én találom ki hidd el.
    "Szándékos tétlenség elmélete [szerkesztés]

Az USA kormánya tökéletesen tisztában volt a támadás várható idejével. Erre enged következtetni, hogy az amerikai hírszerzés ekkorra már megfejtette a japán diplomáciai kódokat, és Angliából is rendelkezésre álltak erre utaló információk. Az elmélet hívei szerint indokra volt szükség a második világháborúba való belépésre, amit az amerikai polgárok többsége ekkor nem támogatott.

Az elméletet erősíti a japán nagykövet esete, aki kezében a hadüzenettel 1941. december 7.-én 12.45-kor Washingtonban kihallgatást kért a külügyminisztertől, aki csak 13 óra 30 perckor (Pearl Harbor-i idő szerint 8 óra 30) fogadta. Az Egyesült Államok így megvádolta Japánt a hadüzenet nélküli támadással.

A hivatalos álláspont nem tagadta, hogy a hírszerzés rendelkezett információkkal az esetleges támadásról valamint a hadüzenetről, de a késlekedést az információk értékelésének hibáival indokolta."Wiki
  • Molnibalage
    Nem egészen.A JN-25 is változott időről időre, PH előtt kb. egy héttel és három nappal is váltottak, ezért akkor nem tudták olvasni az üzeneteket.

Walter Lord könyvénben említik, hogy az üzenetek kb. 10-15%-a volt számukra teljesen érthető.
  • remark #1127
    Ahogy gondolod! :-)
  • Molnibalage
    http://ww2total.com/WW2/History/Production/Russia/Lend-Lease.htm

A szállított fegyverek nagy részét nem is gyártották 1941/42 előtt, de amit igen, azt is éppenhogycsak elkezdték.
  • ManoNegra
    Erre mondja molni hogy mit tudhatom mi jár a pentagon sratégáinak fejében.

Igaz hogy megfejtették a rejtjeles táviratot amiben hadüenet volt, és amit a Japán nagykövet vitt a külügymimisztériumba?
  • Molnibalage
    Mi az, hogy folyamatosan? Mikr 1941-ben W.C áthajózott akkor 50 koszos elavult rombolón kívül túl sok fegyvert nem tudtak adni. A kaja, benzin, gázolaj és sok más nem ingyért ment Angliába...

Kérlek sorold, hogy 1940-ben és 1941-ben mit szállított az USA és hova és vesd össze a későbbi szállítátsokkal.

Nekem valahogy kezd elegem lenni a lózunggal dobálózásból számok helyett...
  • Molnibalage
    És miben lett volna rosszabb 100 halott, mint 2200?
  • Molnibalage
    Tehát akkor 2/3-ad részben megválaszolom a kérdéseket. Ilyan arányban az alkotmányt is megváltoztatják...
  • Cef
    Erre egy sima támadás is pont elég. Gondolj bele: megtámadtak minket, pedig semmi okuk nem volt rá. Gonosz japánok, az elpusztításunkra törnek, ezt nem engedhetjük.