40
Ez nem vásárlási tanácsadó! Kötetlen beszélgetés az okostelefonok világáról, oprendszerekről és véleményekről.
  • WhiteStar
    #40
    nektek mi a véleményetek az xperia c-ről? és arról hogy nincs adobe flash támogatása? :P az ilyesmire rá lehet bírni szoftveresen?
  • GregSB
    #39
    Jolla telefon - ex Nokiások telefonja.
  • SirAlo
    #38
    Mi a velemenyetek a Dual-Sim Allview Alldro P5 telefonrol ? Erdemes ilyet venni?
  • koxxx
    #37
    Szevasztok!
    Érdeklődnék,hogy érdemes-e megvenni Motorola Motoluxe készüléket?
    Akinek van és leírná a véleményét,megköszönném!
  • Krita
    #36
    helló! Valaki nem tudja, hogy ilyen retro tokot hol tudok venni az iphone-omra, mint ami a skip magazinban van?
    http://www.skip.hu/#/2012-09/18

    Előre is köszi a választ! :)
  • iszakos
    #35
    Hát ez jó kérdés,mert feltöltő kártyával,viszonylag nehéz jót,jó áron venni.Én azt tanácsolom,ha már nem előfizusat akarsz,nézz körül a neten független telefonok piacán.Én nekem Sony Ericsson mini prom van,ami függetlenül már 40 000 és 50 000 ft körül pl elérhető.Attól is függ mire szeretnéd használni?Mit tudjon a telo?
  • naturalcorps
    #34
    Sziasztok!
    Érdeklődnék/Segítségeteket kérem,milyen ("okos telefont") tudok/érdemes venni olyan 50-60.000 FT körül ??
    T-mobilnál van tervbe. És nem előfizetésest akarok.

    (ha esetleg rossz helyre írtam akkor bocsi :S)
  • djgaga
    #33
    Sziasztok!

    Szeretnék egy oldalt ajánlani nektek,ahol kiegészítőket tudtok,igen kedvező áron megvásárolni. Tokok,fóliák,kábelek,töltők,bármi,amire csak szükségetek lehet. Folyamatos feltöltés alatt vannak a termékek,de ha konkrét elképzelésetek van arról,hogy mit szeretnétek,írjatok az oldalon nyugodtan egy üzenetet. Az oldal címe: Case - Zone
  • iszakos
    #32
    Nekem most xperia mini pro-m van,de csepp,por és ütés álló teloban gondolkodok helyette.
    Mennyire birják a nagy gyártók teloi? (Sony,Motorola)
    De kicsit jobban kutatva a netet találtam JCB mobilban is olyat ami már androidos,és tokozását tekintve sokkal masszivabnak tűnik,mint a konkurenciák.
    Véleményeket várok.:)
  • GregSB
    #31
    Hoppá

    A volt Nokia Meego csapat kivált a cégből, és saját telefonokat fognak csinálni (Meego rendszerrel).
  • GregSB
    #30
    Pffff...

  • GregSB
    #29
  • a bajusz
    #28
    Szerintem ezen ne törd a fejed, vagy ha annyira izgat, akkor megkeresheted őket ezügyben. De szerintem ne fáradj, ha tényleg érdekel, akkor töltsd ki a jelentkezést, és várj, hogy mi történik Úgyis csak kevés szerencsés lesz, aki bekerülhet, tehát nem lesz ciki az sem, ha netán nem sikerül, de erre szokták volt mondani, hogy próba, szerencse. Aztán, ha regisztráltál, akkor írogathatnál ide is ezt-azt, ha vannak új hírek, meg pletykák, hadd halljuk elsőkézből
  • morleone
    #27
    Én is használtam iPhone-t de aztán csak elcsábultam az Android iránt. Van pár alkalmazás ami nincs iOS-en, vagy csak jobb az Androidos megfelelője (és nem, itt most nem piszlicsáré alkalmazásokról van szó, hanem szerver kliens cuccokról). Na meg nekem az Android struktúrája jobban bejön, van Home Screen, rajta ikonok és widgetek pont úgy elrendezve ahogy te szereted. Nekem ez is fontos, mert kényelmesebbé teszi a kezelést. De el kell ismerni, hogy az iOS meg kicsit magabiztosabbnak tűnik... ritka, hogy megállna egy pillanatra gondolkozni... csak pörög és pörög.

    De azért egy jobb Androidos darabbal sincs az égvilágon semmi baj! :)

    STomi: Ja, rá kéne guglizni! Az nem nehéz! :D Meg amúgy a Samu oldalán ez is elolvasható.
  • STomika
    #26
    Rengeteg helyen írnak most róla, szóval csak rá kéne guglizni!

    Amúgy ennél a "versenynél" vagyis inkább kiválasztásnál teljesen mindegy hogy milyen telefonod van, inkább az a lényeg hogy érts a telefonokhoz, különböző operációs rendszerekhez, legyen sok barátod, blogod, twitter, fb és stb.! Legyél telefon/technika mániás! Hogyha téged választanak ki akkor majd különböző telefonokat kapsz, tesztelésre és elmehetsz a sajtóeseményekre! Neked, majd ha megnyered, ezekről kell írnod, nem a saját telefonodról:D Szóval nem kell szerezned Samsung telefont:D

    Bocsi de megszokásból írok telefont...okostelefon akar lenni:P:D

    Én még nem jelentkeztem, csak a különböző cikkekből ez jött le!

    @Morphin: Ez ilyen, rengeteg ember van akinek feleslegesen van drága okostelefonja...én sem fogom megérteni minek!

    @ramerone: t3chn3t gondolom valami olyasmire gondolt hogy ROM csere, jobbra vagy ilyesmi. Kinézetre nem hiszem hogy pimpelné, az már totál értelmetlen lenne:D
  • kevingold
    #25
    Van a Samsungnak ez a mobileres versenye, nem tudjátok, hogy ebben lehet-e nevezni más telefonnal is, mint Samsung? Mert addig oké, hogy olyanokat keresnek, akik nagyon értenek az okostelefonokhoz, és így megfelelően tudnak bánni velük, meg akár tesztelni őket, de nem látok olyan pontot a jelentkezésnél, ahol arra kérdeznének rá, hogy milyen típusú telefonja van az embernek, és nem tudom, hogy később erre kitérnek a további szakaszokban. Az a feladat, hogy a telefonról kell írni, meg képeket, videókat csinálni, az vajon már arra vonatkozik, amit majd tesztelésre kap a nyertes, vagy a sajátjáról?
    Igazából tudok szerezni valszeg Samsung telefont, de nem az utolsó pillanatban, ezért gondoltam, hogy megkérdezem itt, hátha van valaki, aki jelentkezett, és bővebb információkat tud már. Előre is köszi, ha valaki tud segíteni!
  • F1re
    #24
    eddig pda-val zúztam (htc) de nemrég beújítottam egy iphone-ra hihetetlen nagyot csalódtam benne jó irányban nem gondoltam, h ennyi hasznos dolog van már rá és tényleg nagyon stabil,gyors fasza kis rendszere van.
  • manome
    #23
    Szerintem ebben semmi különös nincs. Ahol dolgozom ott több 60 év körüli üzletember is van, mindegyik kezében ott van az iPhone, mert bizony nem csak divatból lehet megvásárolni, hanem nagyon pöpec vállalati Exchange, Mail, VPN, stb alkalmazások vannak hozzá és ezek mellett a nagy fokú stabilitás és support teszi jó okostelefonná. És ugyan ezek a hatvanas éveikben járó urak 10 éve, jóval az okostelefonok előtt is már PDA-telefonokkal meg üzleti Nokiákkal mászkáltak, olyanokkal amiket földi halandó még csak a kezében sem fogott egy GSM boltos látogatás alatt.

    Mondjuk én Android párti vagyok, de használtam már iPhone-t, valójában felesleges civakodni rajta, hogy melyik a jobb, mert csak alig van lényegi különbség köztük.

    Azzal viszont egyetértek, hogy egy négy évesnek felesleges nem csak az iPhone, de a telefon is!
  • Morphin
    #22
    Vasárnap egy kb ~60-70 éves papi iPhone4-el videózott az imaházban...
    Amikor a telenorban voltam valamelyik nap intézni az adott ügyemet, szóba elegyedtem a kiszolgáló sráccal akivel pont az okostelókról beszélgettünk.Neki is mondtam,hogy az öreg ájfónt használ...erre mondja hogy ő már látott ~4 éves gyereket is ájfón4-el, ami az övé volt nem a szüleié...
    MINEK????
  • ramerone
    #21
    Biztosan optikai tuningra gondolt Mert amúgy tényleg minek. Tulajdonképpen egyébként külsőre sem csúnya, szóval igazából úgy is minek, de a sok ugyanolyan telefon között szereti az ember egyedivé tenni a sajátját, hogy akkor is megkülönböztethető legyen, ha le van zárva a képernyő, illetve, ha nem zúzta még le látványosan. Legalábbis én így vagyok vele. Aztán, hogy ő mire gondolt, nem tudom, talán majd elmondja egyszer

    Az okostelefonokkal sztem a gáz csak az, hogy hiába van belőle egyre több, meg hiába nőnek nálunk is az eladásai, egyszerűen nagyon sokan vannak, akik nem csinálnak vele semmi okosságot, csak telefonálnak vagy sms-eznek, mintha egy mezei telefon lenne. Pedig, ha mindenki tudná, hogy mire valók, akkor az általuk nyújtott szolgáltatások felhasználói tömegének kiszélesedése által nőne a használatukban rejlő lehetőség is. Talán csak a facebook, amit még sokan használnak okostelefonnal, de ahhoz tulajdonképpen nem is kéne, mivel a mai butafonok többségében is van már valamilyen szintű facebook-alkalmazás gyárilag.
    Tehát én leginkább ezek miatt a dolgok miatt szoktam puffogni sokszor magamban, mikor mondjuk egy ismerősnél látok egy okostelefont, és azt sem tudja, milyen oprendszer van rajta, pedig ő vette...
  • Humprey84
    #20
    Nekem már jó pár éve okostelefonom van, előtte egy gagyi Nokiám volt, de amióta megvan a Defy-m minden egyszerűbb lett. A legjobb dolog hogy menet közben bármit meg tudok csinálni, hírek olvasása, netezés...! Nem kell magamnál hordani egy fényképezőgépet, ha látok valami érdekeset csak klikk aztán mehet fb-re:D Amúgy nem csak fb, zene, youtube megy, de pl. nekem suliban is nagy segítség volt, puskázhatok is akár, no meg ha nagyon unatkozom akkor játszhatok is! Nekem személy szerint az Android jön be a legjobban, bár az iOS sem rossz csak az ugye kötöttebb, de ott kárpótol a rengeteg alkalmazás. Ettől függetlenül nekem arra van szükségem hogy alakíthassam a rendszert, úgy ahogy én szeretném, szóval ezért is döntöttem az Android mellett.
  • a bajusz
    #19
    Jó, de azt ugye tudod, hogy miért hallgatják egyesek kihangosítva a zenét a telefonjukon mindenfelé?
    ...
    Mert lopott telefonhoz nem jár headset!

    Egyébként, hogy a kezdőkérdésre reagáljak, nekem kb egy éve van okostelóm, és úgy vagyok vele, mint ahogy anno - vagy tíz éve - az internettel meg a sima telefonnal is voltam, amíg nem volt, addig nem éreztem nagy szükségét, de mióta van, azóta elveszettnek érzem magam nélküle, és nem értem, hogyan tudtam korábban nélküle létezni?
    Friss élmény, hogy hétvégén pl esküvőre mentünk a világ végére, és bár nem vagyok egy elveszett ember, ha tájékozódásról van szó, de annyit kellett kanyarogni mindenféle utakon össze-vissza, hogy GPS nélkül kb minden sarkon térképezni kellett volna. Az ingyen Google navigáció meg lazán odavitt. Mikor az ember kimozdul a megszokott helyekről, akkor jön rá, hogy milyen király, hogy ott lapul a zsebében egy GPS - és amilyen sűrűn én elmászkálok idegen helyekre, azért pénzkidobás lenne venni egy külön GPS-készüléket, arról nem is beszélve, hogy pl gyalog azt milyen macerás cipelni.
    Meg sorolhatnám még napestig a példákat a különféle appokról meg a mobilnetről, hogy hányszor húzott ki a kakiból, de melózni is kell azért valakinek
  • Narxis
    #18
    Ez tök jó! :D
  • atomabszorpcio
    #17


    nesztek szmártfón
  • shaba23 #16
    Fail
  • SimaSuna #15
    ezzel a témával kapcsolatban inkább a mobilaréna adhatna otthon. csak mert mégis az a hely ahol a telefonokkal foglalkoznak.


    (kedvenc Marketinges kolegina FB postja: Okosabb vagyok mint egy 5.es, de a telefonom okosabb)...

  • bakkerman
    #14
    én a zandroidos telókat és a zájfont is kedvelem,szerintem én nem nyertem.
  • Rage47
    #13
    S2-t minek tuningolod, omg
  • Rage47
    #12
    dettó! :D és hiába rakom fel a fülesem, max hangerőn hallgatják és áthallatszik
  • t3chn3t
    #11
    Nekem nagyban megkönnyítette az életemet hogy okostelefonom lett! Amikor kell és szükségem van rá meg tudom nézni az emaileket vagy ha arról van szó az órarendemet, telefonon keresztül is utalhatok pénzt. Szóval sok mindenre jó, és bármit meg tudok csinálni út közben, és ezen van a hangsúly. Sokkal szabadabb lettem! Eddig még nem volt gondom a telefonnal, talán ha 1-2 alkalommal fagyott le pedig nyúzom minden téren. Egyébként S2-m van! Kicsit tuningolva!
  • SZilaJMaGGoT
    #10
    Szerintem nem a telefonok hanem inkább a gazdáik... :D
  • Fresh Duke
    #9
  • atomabszorpcio
    #8
    Én pedig az 1 hsz-ben lévő kérdésedre reagáltam -hogy vizuálisan is érzékeltessem- a lenti videóval, mert nekem az ehhez hasonló kihangosítással rendelkező telefonok keserítik meg életem
  • Petka
    #7
    Csak a videora reagáltam, ha nem tűnt volna fel. Köszi, hogy kioktattál, de nem kellett volna. Kihasználom én is az okostelefon adta lehetőségeket éppen eléggé.
  • JürgenKlinsmann
    #6
    [OFF]

    No offense, de ilyen "fain" szóhasználattal nem is csoda!

    [ON]


    PeeTeR: Ha nem érdekel a téma akkor ez nem a te topikod és kész. Én is számos topikot tartok teljesen feleslegesnek és értelmetlennek, de akkor ez esetben egyszerűen nem írok oda. Például azt is feleslegesnek tartom, hogy aki az okostelefonokról általában szeretne beszélgetni az 186 db különféle topikba menjen be, mert minden készüléknek és minden rendszernek külön topikja van.


    Petka: Tök jó érv. Te meg vegyél tudományos számológépet ha már fejből nem megy az ötödfokú egyenletek megoldása...
    Pont ilyen szintű ez az érvelés.
    Vagy tán számítógépet te milyen céllal vettél? Nem megy a játék fakockákkal ezért videojátékozni kell? Vagy nem megy a könyvek és nyomtatott sajtó olvasása ezért internet kell?
    Az okostelefon egy kommunikációs eszköz ami nem helyetted gondolkodik, hanem segít a napi kommunikációban. Van akinek szüksége van rá (munka, ismerősökkel való olcsóbb kapcsolattartás, stb) és van akinek nem.

    Ha csak a fórumtrollok találnak ide akkor valóban értelmetlen a topik.
  • Petka
    #5
    Ha már ők nem, legalább a telefonjuk legyen okos...
  • PeeTeR
    #4
    pointless topic
  • Narxis
    #3
    Fain lehet ezt hallgatni buszon.
  • atomabszorpcio
    #2
    Nekem sokszor megkeseríti az életem ebben a formában:



    Főleg buszon, villamoson. (hangerő ugyan ez a szint)
  • JürgenKlinsmann
    #1
    Ez a topik azzal a céllal jött létre, hogy színteret biztosítson azok számára akik szívesen beszélgetnek az okostelefonokról, de nem egy adott készülék vagy oprendszer topikjában akarnak véleményt formálni.
    Aki alkalmazást keres az keresse meg az erre szolgáló topikokat, aki pedig készüléket az szintén keresse meg az erre szolgáló topikot!

    Itt főleg arról lenne szó, hogy ki mióta használ okostelefont, miben könnyítette meg (vagy éppen keserítette meg) az életét, mivel teszi egyedibbé (nem feltétlenül a kezelőfelületet) és mire használja az okostelefonját.

    Készüléktől és operációs rendszertől függetlenül lehet jönni! :) Android, iOS, Win Phone, BB, Symbian, stb... bárki jöhet! :)