19
  • narumon
    #19
    "Rossz szemszögből nézed, ez nem egy okostelefon, nem a különböző funkciókért veszi az ember, hanem azért, hogy játszon rajta."

    No és akkor most számoljuk össze, hogy hányan akarnak majd a buszon menet közben HC játékkal játszani? Mert csak azok fognak ennyit kiadni érte. Akinek elég, hogy játszon egy Plants vs Zombiest vagy akármi más egyszerű játékot az megteszi telefonon. Nem fog azért venni egy méregdrága hordozható játékgépet. Eddig kénytelen volt megvenni az is aki csak nyomkodni akart valamit utazás alatt mert nem volt más. Most ott a telefon.

    "Egy telefonon játszani halál, mármint én iphone-n próbéltam de "

    Nem halál csak tudni kell mit kell játszani rajta. Nem tomb Raidert kell játszani telefonon meg nem focizni kell. Rengeteg olyan játék van rá ahol az érintőképernyő előny és nem hátrány.

    "plusz rengeteg exkluzív címmel rendelkezik egy sony és nintendo amiért önmagában megéri a handheldet venni"

    Továbbra is tartom, hogy ez a HC játékosoknál szempont. Eladnak belőle szerintem 10-12 milliót. Bár lehet, hogy fölé lőttem.

    "Bár necces a dolog, mert nem mindenki akar 2 megálló között egy unchartedet elkezdeni, plusz ha nagy sony fan, valószínű már végigtolta ps3-on, a nintendo pedig ha erősít a játékfelhozatalon, újra beindul a pénzlapátolás."

    No erről beszélek. Szeretek játszani, ezért van itthon PC-m és konzolom is. Sokat utazok ezért volt PSP-m is. Már eladtam, mert az utazás alatt úgysem Mass Effectezni akarok, hanem unaloműzésnek prüttyögni egy kicsit amire tökéletes az iphoneom és azt így is úgy is viszem magammal akárhova mert az a telefonom. Szerintem rohadt sokan vannak még így. Persze lesz egy csomó Jani gyerek aki megveszi és huszonnegyedjére is azt fogja mutogatni haveroknak, hogy milyen állat rajta valami game, de kiváncsi leszek egyébként a játék eladásokra is rá. Szerintem az még halottabb lesz mint a gép.
  • STK
    #18
    kb 30-40 órás pokemon prüttyögésre gondolsz? hidd el elég fasza cucc az, félreértettél nem azt mondtam, hogy egyáltalán nem számít a graf, csupán azt, hogy nem elsődleges, és sok dolog van egy játékban. Ha nem a hc játékosoknak készül akkor kiknek készül a vita, nyugdíjasoknak? :D Itt semmi technika ellenesség nincs, csupán arról van szó, hogy már most mindenki veri a vita-ra? de miért is? kb eddig tgs előtt volt rá egy uncharted átirat azt szvasz, persze ez már megváltozott. De akkor előnye nincs a 3ds-el szemben pl mint sokan beállítják. Válts platformot és akkor mégjobb rpg-ket tolhatsz ;)minőségi játékfelhozatal, nah ebben soha nem fogja utolérni bármelyik okostelefon a kézikonzolokat.
  • Pretorian
    #17
    *ami előtt nincs és, prici helyett proci a z helyett az lol.
  • Pretorian
    #16
    És nem attól lesz valaki "hc-gamer", mert "klasszik" japán rpg-vel játszik.
    Nekem a technikaellenességről mindig az amish-kultúra, meg a géprombolók jutnak eszembe.
    Egy nagyon jó technikai megvalósítású játék nem lehet tartalmas, és értékes, magas replay value-val? Na ez a tévhit. Hasamra ütök, mondok neked 20-at platformonként.
    Haladni kell a korral. Én is játszom japán rpg-vel, még Android-on is nyomtam a Spectral Souls-t, és ami az eddigi legjobb, legtartalmasabb taktikai crpg a platformon. Izometrikus nézetű, tányérszemű figurákkal. És rohadtul bejött. De a z ilyesmihez nem kell vita, az 1 gigás pricival, 384 mega ram-al szerelt telefonomon elfut.
  • Pretorian
    #15
    Akkor miért pakolnak bele 4 magos procit, meg dedikált vga-kártyát...? Na ne már...
    Akinek a Dragon Quest meg a Pokémon meg a mittomén hanyadik Final Fantasy remake kell handheldre, annak elég a DS is, vagy a PSP...ez a hardver nem a hc-játékosoknak készül. Persze nyilván lesznek rá ilyen játékok is.
    Hidd el, hogy sokan azért fogják megvenni a Vita-t, mert a "God of War 9 jobban néz ki rajta, mint PS3-on". Japánban persze fogy majd a Dragon Quest is, meg a mittoménmilyen remake-ek. De ez egy rohadt erős gép lesz, nyilván nem véletlenül pakolnak bele ilyen hardvert. Nincs itt semmi tévhit. Az európai és az amerikai piac pedig rohadt nagy, és itt nem annyira veszi be az emberek gyomra a mangát meg a Pokémonhoz hasonló prüntyögéseket, mint keleten...
  • STK
    #14
    Rossz szemszögből nézed, ez nem egy okostelefon, nem a különböző funkciókért veszi az ember, hanem azért, hogy játszon rajta. Aka elsődleges feladata a játék. Egy telefonon játszani halál, mármint én iphone-n próbéltam de kiakadtam, plusz rengeteg exkluzív címmel rendelkezik egy sony és nintendo amiért önmagában megéri a handheldet venni, sőtt az irányítás is baráti mivel elsőként játékra van kitalálva. A nintendo azért van szarban jelenleg, már elnézést a kifejezésért, mert botrányos volt a kezdő játékfelhozatal, és a fele átira nagygépekről, most a sonnál meg megy az örömködés, hogy ők ezt nem fogják elkövetni. Bár necces a dolog, mert nem mindenki akar 2 megálló között egy unchartedet elkezdeni, plusz ha nagy sony fan, valószínű már végigtolta ps3-on, a nintendo pedig ha erősít a játékfelhozatalon, újra beindul a pénzlapátolás.
  • STK
    #13
    egy okostelefon, soha nem fog kiváltani egy handheldet. :)
  • STK
    #12
    igazi hc arcok pont le...ják a fantasztikus technikai megvalósítást, a minőségi játékoktól függ majd a sikeresség, ami már a sony-n múlik, egy dragon quest se azért nagy siker, mert szép a graf.. ez már ilyen régi tévhit, hogy a hardver erősse meghatározó, meg a játék grafja. Táblán meg soha nem lesznek annyira egyedi címek mint handheldeken.
  • Sir Cryalot
    #11
    Ez valamelyik Sanyi fejes pet-projektje, felsülés előtt.
  • Pretorian
    #10
    A PS Vita nem a "nagy többségnek" készül, hanem azoknak, akik igazán igényes, tartalmas, komoly játékokra vágynak, brutál technikai megvalósítással.
    Ki van ez találva hidd el. A Vita sem a hardvereladásokból fogja visszahozni az árát, vagy nyereséget termelni, hanem a játékeladásokból. Ha meg veszel egy okostelefont Tegra 2 chippel, akkor biztos, hogy a fél évvel később megjelenő csúcsjátékokhoz már Tegra 3 fog kelleni. A Vita hardverét viszont valószínűleg csak évek múlva fogják teljesen kihasználni, mivel az okostelefonokkal ellentétben nem a hardver a nagy biznisz (vegyél új telót félévente az új játékokhoz), hanem vedd meg a vasat relatíve olcsón, és vegyél hozzá éveken keresztül jó sok játékot a mobilos játékok árának sokszorosáért. Plusz ott a ratyi irányítás, meg a játékok minősége, az optimalizálás, amit te is írtál.
    Casual játékosoknak lehet hogy ez is elég, és az is biztos hogy ők a nagy többség, de mint mondtam, a Vita nem nekik készül. A "kisebbség" is több tíz, talán még százmilliós vásárlóerőt is jelenthet a Sonynak, tehát rohadt nagy biznisz.
  • narumon
    #9
    Én úgy gondoltam, hogy az a kérdés inkább, hogy szükség van-e egy handheld gaming platformnak? Mert annó vettél egy PSP-t, hogy utazgatások alatt játssz valamivel, tudj zenét hallgatni, esetleg filmet nézni. Én ezért vettem. Ezt egy mostani okos telefon kielégíti száz százalékig, csak a játékok minősége / irányítása lehet kérdéses. Viszont szerintem az egy nagyon szűk piaci szegmens aki brutál játékkal akar játszani. Régen a telefonon csak a kigyó volt így volt értelme a PSP-nek mellé. Most azért van rá jópár játék ami érintőképernyővel tökéletesen játszható időűzésnek jó, ergo a nagy többséget kiszolgálja. Nem hinném, hogy akár csak megközelítené a PSP eladásait.
  • kvp
    #8
    A nintendonak az a baja, hogy ha csak szoftvert gyart a meglevo konzolokra akkor egyreszt az ingyenes jatekokat gyarto kis kiadokkal vesenyezne, masreszt ugyanabba az utcaba menne el, mint a sega, aki kiszallt a hardver gyartasbol, a szoftveriparban meg elfelejtettek.

    A smartphone-ok jo reszen tenyleg nincs eleg gomb (az altalam hasznaltakon pl. van wasd is), viszont ez viszonylag jol kezelheto lenne egy kulso billentyuzettel. Ilyet anno arult a sony-ericsson is, gyakorlatilag egy dpad-es dokkolo volt a regebbi telefonjaihoz. A nintendonak ez lenne egy ertelmes irany, mert igy lenne sajat fix hardver komponensuk, de nem biztos hogy szeretnenek x+1 fele telefonra szoftvert irni.

    Egyebkent a nintendo legnagyobb baja, hogy az osszes regi jateka mar most is megy teljesen ingyen az osszes jobb android-os telefonon, mert van hozza emulator, tehat csak teljesen uj jatekokat tudnanak kiadni, esetleg mmorpg-ket, amikhez kell az elofizetes is. Egyik sem illik igazan a profiljukba.
  • 5c0rp330n
    #7
    az elterjedt okostelefonok 98%-a tokeletesen alkalmatlan a jatekok 90%-ara fizikai gombok hijan. amelyik pedig iranyitasban nagyjabol kepes lenne ra (xperia play), az mashol verzik el (a play-nek pl gyenge a hw-e, psp szintu jatekokra sem kepes). ez a vita tunik manapsag az egyetlen ertelmes jovobemutato handheld gaming platformnak.
  • jackoneill90
    #6
    Nintendo te drága, ne add fel. Küzdj és győzz!!!!
  • narumon
    #5
    Ettől függetlenül nem hiszem, hogy van értelme egy hordozható konzolnak a mai világban. Legalábbis szerintem régen szinte must buy volt egy PSP mert sok mindenre használta az ember, ezek szépen elolvadtak az okos telefonok révén.
  • NEXUS6
    #4
    Az a baj a Nintendóval, hogy egyszerűen elfelejtett felpörögni.

    "Azt nem tagadta, hogy rövid távon mindez kellemes bevétellel és kisebb sikerekkel járna számukra, ők azonban közép- és hosszú távon gondolkodnak,..."
    Igazán hosszú távon mindegyik cég ki fog pusztulni.
    Manapság iszonyat rövid a termékek ciklusideje, és ráadásul, amiről senki nem beszél, de kínai, meg mindenféle műkedvelő xarokkal el van árasztva a piac. Asszem az Asusnak is van valamilyen kézikonzol próbálkozása.
    Ilyen körülmények között a Tendónak, vagy marha színes termékpalettát kéne produkálnia, vagy a világlegcsúcszuperebb konzoljait. Egyiket sem teszi.
    Szerintem ez dögkút.
  • Sir Cryalot
    #3
    Sanyi az összes oledes szarját be fogja bukni rövidtávon, nintendo meg már elég régóta cash-grab módban üzemel.
  • Skynet
    #2
    Az Xperia play egy elég elbaxott koncepció, kb a psp szintű jtáékok futtatására alkalmas de az "emulált" analóggal bugosan szarakodva a legtöbbet nem is kezelve...
    A DS és a 3DS épphogy nevezhető psp játékok látványszínvonalát meghaladónak, a ps2 szintjét messze nem hozza azért.
    A Vita hugyba alázza ezeket tehcnológiában és látványban,erősen a ps2 és a ps3 közé beékelődve,mindezt kézben...Mégis mennyiért kéne adni? annyiért mint a nintendo szokásos túlárazott őskori szemeteit?:)
  • gopher
    #1
    Érdekes hozzáállás a Sony részéről. 390 dollárért már lehet kapni (itthon!) Sony Xperia Play-t, ami igaz, hogy processzorban eléggé távol áll a Vita-tól, viszont cserébe egy teljes értékű okos telefont is kap az ember, és nem kell külön hordozgatnia kézi konzolt. Mondjuk legalább mind a két esetben bevételük származik. A Nintendo ezzel szemben szerintem a saját sírját ássa.