Nem érdeklik a mobiljátékok a Nintendót
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
No és akkor most számoljuk össze, hogy hányan akarnak majd a buszon menet közben HC játékkal játszani? Mert csak azok fognak ennyit kiadni érte. Akinek elég, hogy játszon egy Plants vs Zombiest vagy akármi más egyszerû játékot az megteszi telefonon. Nem fog azért venni egy méregdrága hordozható játékgépet. Eddig kénytelen volt megvenni az is aki csak nyomkodni akart valamit utazás alatt mert nem volt más. Most ott a telefon.
"Egy telefonon játszani halál, mármint én iphone-n próbéltam de "
Nem halál csak tudni kell mit kell játszani rajta. Nem tomb Raidert kell játszani telefonon meg nem focizni kell. Rengeteg olyan játék van rá ahol az érintõképernyõ elõny és nem hátrány.
"plusz rengeteg exkluzív címmel rendelkezik egy sony és nintendo amiért önmagában megéri a handheldet venni"
Továbbra is tartom, hogy ez a HC játékosoknál szempont. Eladnak belõle szerintem 10-12 milliót. Bár lehet, hogy fölé lõttem.
"Bár necces a dolog, mert nem mindenki akar 2 megálló között egy unchartedet elkezdeni, plusz ha nagy sony fan, valószínû már végigtolta ps3-on, a nintendo pedig ha erõsít a játékfelhozatalon, újra beindul a pénzlapátolás."
No errõl beszélek. Szeretek játszani, ezért van itthon PC-m és konzolom is. Sokat utazok ezért volt PSP-m is. Már eladtam, mert az utazás alatt úgysem Mass Effectezni akarok, hanem unalomûzésnek prüttyögni egy kicsit amire tökéletes az iphoneom és azt így is úgy is viszem magammal akárhova mert az a telefonom. Szerintem rohadt sokan vannak még így. Persze lesz egy csomó Jani gyerek aki megveszi és huszonnegyedjére is azt fogja mutogatni haveroknak, hogy milyen állat rajta valami game, de kiváncsi leszek egyébként a játék eladásokra is rá. Szerintem az még halottabb lesz mint a gép.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Nekem a technikaellenességrõl mindig az amish-kultúra, meg a géprombolók jutnak eszembe. <#nevetes1>#nevetes1>
Egy nagyon jó technikai megvalósítású játék nem lehet tartalmas, és értékes, magas replay value-val? Na ez a tévhit. Hasamra ütök, mondok neked 20-at platformonként.
Haladni kell a korral. Én is játszom japán rpg-vel, még Android-on is nyomtam a Spectral Souls-t, és ami az eddigi legjobb, legtartalmasabb taktikai crpg a platformon. Izometrikus nézetû, tányérszemû figurákkal. És rohadtul bejött. De a z ilyesmihez nem kell vita, az 1 gigás pricival, 384 mega ram-al szerelt telefonomon elfut.
Akinek a Dragon Quest meg a Pokémon meg a mittomén hanyadik Final Fantasy remake kell handheldre, annak elég a DS is, vagy a PSP...ez a hardver nem a hc-játékosoknak készül. Persze nyilván lesznek rá ilyen játékok is.
Hidd el, hogy sokan azért fogják megvenni a Vita-t, mert a "God of War 9 jobban néz ki rajta, mint PS3-on". Japánban persze fogy majd a Dragon Quest is, meg a mittoménmilyen remake-ek. De ez egy rohadt erõs gép lesz, nyilván nem véletlenül pakolnak bele ilyen hardvert. Nincs itt semmi tévhit. Az európai és az amerikai piac pedig rohadt nagy, és itt nem annyira veszi be az emberek gyomra a mangát meg a Pokémonhoz hasonló prüntyögéseket, mint keleten...
Ki van ez találva hidd el. A Vita sem a hardvereladásokból fogja visszahozni az árát, vagy nyereséget termelni, hanem a játékeladásokból. Ha meg veszel egy okostelefont Tegra 2 chippel, akkor biztos, hogy a fél évvel késõbb megjelenõ csúcsjátékokhoz már Tegra 3 fog kelleni. A Vita hardverét viszont valószínûleg csak évek múlva fogják teljesen kihasználni, mivel az okostelefonokkal ellentétben nem a hardver a nagy biznisz (vegyél új telót félévente az új játékokhoz), hanem vedd meg a vasat relatíve olcsón, és vegyél hozzá éveken keresztül jó sok játékot a mobilos játékok árának sokszorosáért. Plusz ott a ratyi irányítás, meg a játékok minõsége, az optimalizálás, amit te is írtál.
Casual játékosoknak lehet hogy ez is elég, és az is biztos hogy õk a nagy többség, de mint mondtam, a Vita nem nekik készül. A "kisebbség" is több tíz, talán még százmilliós vásárlóerõt is jelenthet a Sonynak, tehát rohadt nagy biznisz.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
A smartphone-ok jo reszen tenyleg nincs eleg gomb (az altalam hasznaltakon pl. van wasd is), viszont ez viszonylag jol kezelheto lenne egy kulso billentyuzettel. Ilyet anno arult a sony-ericsson is, gyakorlatilag egy dpad-es dokkolo volt a regebbi telefonjaihoz. A nintendonak ez lenne egy ertelmes irany, mert igy lenne sajat fix hardver komponensuk, de nem biztos hogy szeretnenek x+1 fele telefonra szoftvert irni.
Egyebkent a nintendo legnagyobb baja, hogy az osszes regi jateka mar most is megy teljesen ingyen az osszes jobb android-os telefonon, mert van hozza emulator, tehat csak teljesen uj jatekokat tudnanak kiadni, esetleg mmorpg-ket, amikhez kell az elofizetes is. Egyik sem illik igazan a profiljukba.
http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.
"Azt nem tagadta, hogy rövid távon mindez kellemes bevétellel és kisebb sikerekkel járna számukra, õk azonban közép- és hosszú távon gondolkodnak,..."
Igazán hosszú távon mindegyik cég ki fog pusztulni.
Manapság iszonyat rövid a termékek ciklusideje, és ráadásul, amirõl senki nem beszél, de kínai, meg mindenféle mûkedvelõ xarokkal el van árasztva a piac. Asszem az Asusnak is van valamilyen kézikonzol próbálkozása.
Ilyen körülmények között a Tendónak, vagy marha színes termékpalettát kéne produkálnia, vagy a világlegcsúcszuperebb konzoljait. Egyiket sem teszi.
Szerintem ez dögkút.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A DS és a 3DS épphogy nevezhetõ psp játékok látványszínvonalát meghaladónak, a ps2 szintjét messze nem hozza azért.
A Vita hugyba alázza ezeket tehcnológiában és látványban,erõsen a ps2 és a ps3 közé beékelõdve,mindezt kézben...Mégis mennyiért kéne adni? annyiért mint a nintendo szokásos túlárazott õskori szemeteit?:)