30
  • gombabácsi
    Évekkel ezelőtt próbáltam ezt a játékot, hát nem az én esetem a logikai játékok, úgyhogy sok eredményt nem értem el, viszont totál jónak tűnt, és a kivitelezése is csúcs.

Már csak a COD-ba kell valahogy integrálni, vagy a Farmville-be. :D
  • Dredd
    a játékos neve Eli Wallace :D
  • alien47
    Akkor most adják ki neki a következő problémát:
    Hogyan működtessünk antigravitációs hajtóművet. Akkor most ezt oldják meg 3 nap alatt és lehet átszervezni a repülő ipart :)
  • Deus Ex
    A probléma megoldásában nem a tudomány mondott csődöt, csak az automatizált számítógépes megoldásra tett erőfeszítés. Dicséretes, hogy az SG a legjobb magyar tudományos és IT portál szeretne lenni, de szerencsés volna, ha nem a bulvár kategóriában akarna azzá válni.
  • krajcsovszkig
    Elvileg igen.

Pár éve mikor kijött ez a játék azzal reklámozták hogy akik segítenek valami aids-gyógyszer szintű dolog megalkotásában azok kapnak megosztott Nobelt, amennyiben az ötlet felhasználásával a konkrét gyógyszert megalkotó kap.
  • whisper
    Gyorsan vissza logolok a Resto shamanommal hátha tudok olyan durván healelni meg feltámaztani,hogy egyzser csak élőbe is menni fog 8) vagy legalábbis rájövök ,hogy megy 8)
  • philcsy
    Erről az amatőr csillagászat jut eszembe.
  • szasz85
    megnéztem volna a kutatók fejét mikor 3 hét múlva visszajött az eredmény.
  • Omega
    Nagyon nagy ötlet, de a technikai megvalósítás hagy némi kívánni valót maga után. Ezer éve béta állapotban van, az offline mód nálam nem fut, a regisztráció pedig nagyon lassú. De azért tetszik.
  • opeca
  • Molnibalage
    Ok.
  • jackoneill90
    Nekem is éppen a stargate: universe jutott eszembe :)
  • noland
    Vajon egy Nobel-díjat megér e? egy megosztottat :)
  • RiSeForMuSiC
    "...tanulmányban, melyben a tudósok mellett társszerzőkként a játékosok neveit is felsorolják."

A fentiért meg különösen maximum riszpekt. El lehet gondolkodni, ahogy lapaleves is mondta, hogy esetleg máshol is lehetne alkalmazni a módszert: kvantum fizikában a "string" (húr) elméletben például, ahol - ha nem mondok kapitális baromságot - pont az az egyik baj, hogy nem csak a mi univerzumunk jön ki az elméletből, hanem bazillió másik is.
  • muzzyka
    Szerintem is megérdemelne egy kisjutalmat az illető.. pár ezer dollár nem sok azért amit felfedezett. Főleg, ha majd a gyógyszergyartók milliárdokat fognak evvel bezsebelni :S

De mindenesetre, nekem tetszik ez a fajta tanulási/játékmód.. Mindenképpen jobb mint Orkokat ölni, ahogy má előttem is sólottak vala :) Remélem még más téren is jönni fog valami hasonlo ötletes játék.

Mindenesetre gratz az ötlet kiagyalójának és az ügyes játékosnak is.
  • vargagergo13
    Játszva tanulni? Hát nem egy mai gondolat...
  • Komolytalan
    Már csak azért is mert a találat a cégnek minimum dollár millókat, ha nem milliárdokat ér...
    Egy cimborám most vett fel egy hasonló tárgyú tárgyat fősulin, amit úgy vezetett be a tanár, hogy elmagyarázta mi pénzek vannak ebben (sok, a fél gyógyszeripar erre alapul). Lehet hogy máris elavult a tudása, amiből vizsgázni fog? :-D
  • Szefmester
    Szép dolog lenne, ha jutalmaznák valamivel azt aki megtalálja a "nyertes" molekulát. Akkor igazi kis verseny lehetne.
  • Palinko
    ezt a fold it et nem ismerem ellenben a hold'em et szoktam játszani
  • nagylzs
    Így legalább a mai fiatalság nem csak azzal foglalkozik hogy minél több orkot gyilkoljon le valami agresszív játékban. Persze van benne versenyszellem is, de egy ilyen játékban hasznosnak érzik magukat, plusz arra neveli őket hogy tegyenek valamit a közjó érdekében. Nem tudom ki találta ki, de ez hatalmas ötlet!
  • RelakS
    szóval lvl 1 letudva, jöhet a lvl 2? :)
  • Dj Faustus #9
    Ha jól értem...
    Van ez a proteáz-molekula, ami egy fehérjelebontó enzim.
    Nos ennek az egyik változata - a retrovírus proteáz - fontos szerepet tölt be a vírusok - így az AIDS - fejlődésében és szaporodásában.

No ennek a szerencsétlen enzimnek szerkezetét (mert bonyolult egy jószág, sok lehetséges változatot kell végigpróbálgatni) próbálták számítógéppel lemodelleztetni - sikertelenül. Viszont egy fehérje szerkezetét némi térlátással ki lehet következtetni (akár egy puzzle vagy egy Rubik-kocka) - erre szolgál a FoldIt nevű "játék". De jól mondja T0nk fórumozópajtás - le kell tölteni és ki kell próbálni a játékot.
  • T0nk
    Töltsd le, próbáld ki. 15 perc alatt világos lesz.

http://fold.it/
  • Molnibalage
    Nem értem. Mit modelleztek és hogyan?
  • Bubble999
    Bocsánat, az később volt
  • Bubble999
    Stargate:Universe :D
  • lapaleves
    holnap felrakhatnák ezt a setét anyagos tematikát, lehet seggére vernének az lhc-nak pár konzumer kínai pc-vel.
  • tnm #3
    "For science, you monster"
  • 7evenb
    wikinomics.
  • megjegyzés
    Ennyi. Ehhez nincs mit hozzáfűzni, aki kitalálta a rendszert az egy zseni.

(Tudom a megjegyzésem egy paradoxon, de ez van XD)