41
  • Pretorian
    #41
    Ha ilyen embertelenséggel akar találkozni valaki, nem kell érte Mexikóba menni. Történik ilyesmi itt Európában is, csak nem ilyen mértékben, és nem dollármilliárdos drogüzlet miatt, éppen ezért nem kap ekkora publicitást. A mindenféle gore/slash oldalak tele vannak ilyesmivel, sok ilyen témájú orosz oldal van, egyik undorítóbb mint a másik.
  • zsoltioregon
    #40
    Ki veszi meg akkor a drogot?
    Kit rabolnak ki?

    Ez nem így működik!
  • mr9
    #39
    Szerintem hosszútávon nagyobb probléma is lehet ebből, mert ami ott folyik az egy minta, és minél tovább marad meg/így annál erősebb is lesz. A kérdés az, mikor kezdi el másolni a többi hasonló szervezet?


    először elkapják azokat akik cikkeket írnak
    aztán elkapják azokat akik hozzászólnak
    majd azokat akik a fentieket olvassák
  • Pretorian
    #38
    Szerintem ezt kb. eddig is tudtuk, de a helyzet moralitása nyilván odaát is hmmmm....megkérdőjelezhető a közvélemény szemében...a mexikóiak 99%-a nyilván ugyanúgy megrendül ha ilyesmi történik a szomszédban.
    Azt ne ne felejtsük el, hogy a kartellek azért küldik a támogatásokat, hogy ezzel megkenjék a hivatalos szerveket, és próbálják megnyerni a közvéleményt, vagy ha nem is megnyerni, de valamilyen módon szépíteni a róluk kialakult képet.
    Egyébként meg drogpénzről van szó, no comment.
  • kaldrecht
    #37
    Kedvcsináló a cikkhez :DDD (semmi 18+)

  • kaldrecht
    #36
    Ez csak nekünk olyan fura. Facebookon van 3-4 mexikói ismerősöm nem a legzűrösebb részről pl.: Ensenada. Ők rájuk másként hatnak ezek a dolgok. Nekünk a VV és Bariközt után egy szétdarabolt rendőr nagyon felzaklató élmény, de mindenhez hozzá lehet szokni.
    Egy ottani fiatalnak "katona" lenni valamelyik szervezettben igencsak jó perspektíva. És amit ez a cikk is kihagy az pl a LOS ZETAS "legális" pénzmosásra használt szekciójának bemutatása. Elit bankárokat és biztosítási szakemberkéket, több nyelven beszélő kapcsolatépítőket, orosz, izraeli, német mérnököket foglalkoztatnak. Cifkának volt egy cikke itt az SG-n a tengeralattjárókról (mexikóira nem emlékszem, de kolumbiai, brazil biztos volt), amiket a drogkartell építtetett és az USA-ban is számos hídfőállásuk lehet, amibe fekete lóvét nyomják ezerrel.
    A megfélemlítések brutalitása az nem csak abból fakad, hogy bekristályozott srácok darabolják a rendőrt, vagy az ellenséges kartell emberét. Ha fenyegetésnek elég lenne két pofon akkor a legtöbbször megállnának ott, de csak ebből értenek.

    Annyit még plusszba: ez Mexikó! Ez az ország mindig is ilyen erőszakos volt, senkinek ne legyen téveszméi, hogy itt 10-20 év alatt romlottak meg így a dolgok. Ezek az emberek így élnek, Közép és Dél-Amerika a drogra épült eddig is és ezután is erre fog épülni.
    A sok halott az új korlátlan fegyverellátásnak a professzionális szervezésnek és az informatikai fejlődésnek köszönhető. A legfoglalt fegyverek 90%-a amcsi eredetű. Orosz és kínai gyártmány már csak elvétve akad közöttük.
    Szerény mennyiségű lefoglalt fegyver!
    A módszerek barbárok, de ezek az emberek nem hülyék.
  • Pretorian
    #35
    A lényeg az, hogy az ember sokkal undorítóbb dolgokat követett el a történelem során, mint amit a leggusztustalanabb slasherekben látni, és azok, akik tehettek volna ellene valamit, sosem tettek semmit.
  • Pretorian
    #34
    Inkább ne is, kösz. Tegnap délután óta nem ettem az előző két kép megtekintése után. Igen tudom, hogy történik ilyesmi is, és ahogy a legtöbb jóérzésű, relatíve egészséges emberben, bennem is erős az undor és a gyűlölet az ilyenek iránt, és várom a napot (ami talán el sem jön), amikor az usa közvetlenül avatkozik be, és felszámolják az írmagját is ezeknek az állatoknak. De ilyenkor eszembe jut, hogy ez úgy lesz benne a történelemkönyvekben, hogy "A Mexikói Drogháború ennyi meg ennyi áldozattal",, meg hogy a kartellek "különösen brutális módon számoltak le ellenségeikkal" nem úgy hogy kit meg hogy daraboltak fel. Történt már ilyesmi a történelemben, ott a Nanking-i mészárlás, a nigériai "forradalom", és még sorolhatnám. Azok hasonlóan embertelenek voltak.
    De ott nem a drog állt az egész mögött.
  • Cat #33
    "Csak remélni tudom hogy már nem éltek, amikor ezek az állatok hozzákezdtek a procedúrához. Ilyet senki nem érdemel."
    izé. Van egy poszt, ahol a csávó két lábát külön külön, egymástól egy méter távolságra felakasztják egy gerendára, (azaz V alakban van), majd elkezdik szétfürészelni a farkától lefelé és közben sikoltozik. (most nem kezdem el keresni.)

    De itt van egy másik, ahol bandatag-darabokból készült pozolét tettek ki egy városi hídra. (A pozole egy hagyományos helyi kaja. Egyébként sertéshúsból készül, nem emberből.)

    http://www.blogdelnarco.com/2011/08/hacen-otro-pozole-en-nayarit-destazan.html
  • Pretorian
    #32
    Aki ilyesmit csinál, az valószínűleg elvesztette mindazt, ami az embert emberré teszi. Az nyilvánvaló, hogy az ember ilyesmit egészséges mentális, illetve józan állapotban nem tesz. Azt se felejtsük el, hogy a kartellek tagjai nem azt a kokaint fogyasztják, ami minden szarral felütve jelenik meg az amerikai és az európai piacon, hanem nyilván a legjobb minőségű kolumbiai/mexikói anyagot. Az ilyen minőségű drog állatot csinál az emberből. Elrettentésről van szó, de darabokra aprítani valakit, lenyúzni az arcbőrét, levágni a farkát az olyasmi, ami túlmegy minden határon, ezek nem emberek. Csak remélni tudom hogy már nem éltek, amikor ezek az állatok hozzákezdtek a procedúrához. Ilyet senki nem érdemel.
  • dyra
    #31
    Basszus ez a brutalitás telesen ledöbbentett. Ilyenre állatok nem képesek. Ilyet csak az ember tud csinálni.
  • morden
    #30
    A legdurvább horror iró is csak csodálkozni tud, azon amint egy egyszeri bűnöző egy késsel tud művelni egy emberen :(
  • Zoli007
    #29
    Bakker, de milyen gyomor kell már ahhoz, hogy valaki ilyet csináljon?
  • Tetsuo
    #28
    Sokan eleve azert mennek hatarornek, hogy lefizessek oket. ;)
  • Rotyoka
    #27
    Te azt hiszed az USA-nak ezekből nincsen több milliárdos haszna ?

    Nem véletlen jut át egy adott mennyiség.
  • Dracad
    #26
    Egy Mexikó méretű országot nem lehet teljesen körbezárni, ez nem Civilization vagy
    Total War...

    Egyébként nem is kell, az ország északi részét a világ legfejlettebb és legnagyobb költségvetéssel rendelkező határőr szervezete ellenőrzi az USA Border Patrol. Mégis átjut a határon az árú 70%-a, a kartell pedig a veszteséggel együtt is óriási profitot termel.

    Ott van Afganisztán is, a nemzetközi koalició krémje a lehetséges legjobb felszereléssel és emberállománnyal se tudja megakadályozni, hogy az az ország adja a világ ópium termelésének 90%-át.

    A kereskedelem a legősibb emberi foglalkozás, soha nem lehetett és soha nem is lehet majd megakadályozni mesterséges határ vonalakkal. A kartelleket csak gazdasági úton lehet megsemmisíteni.
  • Pretorian
    #25
    Bláh....Mexikó...Kolumbia...a világ közepe.
    Ennek sosem lesz vége, tökmindegy ki mit mond.
    A "fejlődő" országokban olyan széles a szakadék az egyes társadalmi osztályok között, hogy a bűnözés, a csalás, az okoskodás mindaddig meghatározó lesz, amíg ez meg nem változik. Utána is lesz ilyesmi, de nem ilyen mértékben. A drogkereskedelmet lehet hogy visszaszorítaná az, ha legalizálnák a drogokat, de akkor megváltozna a játék, és más területen csinálnának pénzt a bűnözők. Mi magyarok kurvára értünk a különféle internetes csalásokhoz, nem véletlenül szarik a fejünkre mindenki, akinek esze van. Emlékszem még, amikor itthon nem lehetett Paypal-t vagy ePassporte-t használni a rengeteg netes visszaélés miatt. Nemzetközi zsarolásban is kurvajók vagyunk, erről tudnék mesélni. A nigériai scam is azért létezik, mert odaát rájöttek, hogy ha 100000-ből csak 1 madár bedől a csalásoknak, már kaszálnak vele annyit, hogy bőven megérje csinálni. És ugye nem kell mondanom, hogy ennél jóval többen szopják be az ilyesmit...
    Amikor ilyesmiről hallok, néha kicsit elszégyellem magam, amiért ember vagyok...mert tudom, hogy ha rá lennék kényszerülve, én is csinálnám.
    Persze az ilyen tevékenységet folytatók legnagyobb százaléka nincs feltétlenül rákényszerülve. Az erőszak viszont erőszakot szül, és az ember sajnos csak még nagyobb erőszakkal tud úrrá lenni az erőszakon...
    Az emberek csak annyira "jók", amennyire a világ. Higgyétek el, ha mi élnénk ott, sokan közülünk vagy valamelyik kartel kötelékében tevékenykednénk, vagy éppen az egyik tömegsírból kaparnának elő minket.
  • Molnibalage
    #24
    Erdekes módon nem igen sikerült zavarni eddig sehol, pedig Irán és más is gyakorlatilag nyíltan fegyvereket szállít terroristáknak...
  • Hedgehunter #23
    Legalizaljak a drogokat es nem lesz drog maffia....
  • Piel
    #22
    Azért egy rendes nemzetközi összefogással csak lehetne ellenük tenni valamit! Ha mást nem, akkor az ország teljes körbezárásával. Amikor nem tudják a drogot kinek eladni, nem tudnak technikai eszközöket honnan megvenni, csak egy út marad az éhenhalás helyett, az élelmiszer termelés. Két generációnak biztos ki kell halnia, mire csak a mezőgazdaságra emlékeznek, de így sokkal humánusabb, mint porig bombázni a területet. Arról nem is beszélve, hogy a bombázás után mindig marad olyan aki bosszút akar állni még az élete árán is. De hát ki is akarná a drogos bandák megszüntetését igazából? A kormányok tudják, hogy így is sokan vagyunk. A bankárok maffiája már régen kimondta, hogy kevesebb ember jobb lenne, mert azokat könnyebb "felügyelet" alatt tartani. Nem véletlenül rohanunk a globalizált világ felé. Új rabszolgaságot akarnak kialakítani. Ahogyan az országok eladósítása is csak a művelet része... A kábítószer, meg megmarad a kisemmizett embereknek utolsó mentsvárként, hogy még lehessen néhány szép élményük az utolsó napjaikban.
    Nem tudom miért érzem úgy, hogy a homo sapiens rossz úton halad. Mindenütt csak az önzés és a pénz hajhászása. Ember módjára nem lehetne élni?
  • Cat #21
    Idézet bede törölt blogjáról:

    http://28.media.tumblr.com/tumblr_le9fswfJV01qzymego1_500.png

    http://25.media.tumblr.com/tumblr_le9fswfJV01qzymego2_400.png

    "Igen, az a farka a bal kezében, és egy lenyúzott arc van ráhúzva az oszlopra. Ajánlottam már a kiváló Blog del Narco blogot, ami a mexikói drogháború legjobb - és tulajdonképpen az egyetlen - dokumentációja. Ez a konkrét eset tegnap előtt történt Acapulcóban. Két arcot 40 darabba felaprítva hagytak ott valami kocsma előtt, ahol néhány nappal korábban letartóztatott a rendőrség pár bűnözőt.

    Nekem ebből az egész drogbalhéból az talán a legfurább, hogy Acapulco, meg még egy csomó hely, ahol ez zajlik, egyúttal rendkívül népszerű turistaközpont is. Pár utcára az amerikaiak tízezreivel tele lévő tengerparttól ez megy. Egyszerűen hihetetlen, hogy ezek a teljesen alternatív világok súrlódás nélkül tudnak egymás mellett létezni. Persze ez van Rióban is meg nyáron ez volt Dél-Afrikában, de azért ott ilyen brutalitásról, az állam megszűnéséről nem lehet beszélni.

    Mert ha Acapulcóban nem is, de az amerikai határhoz közelebbi vidékeken Mexikóban tényleg sokfelé már nincs állam, a rendőrség megszűnt, és a nép a maradék azonnali kivonását is követeli, mert amikor azok sikertelenül elkezdenek keménykedni, mindig rajtuk csattan az ostor.

    Fogalmam sincs, mi lesz ennek a vége, de ilyet még tényleg nem látott az emberiség. Talán az amerikai közvélemény akkor fogja felfogni, mi történik tőlük délre, amikor mondjuk épp Acapulcóban egy eltévedt golyó eltalál eltalálja valami turista szőke, kékszemű kétéves kislányát, és akkor majd lesz nyomás az amerikai kormányon, hogy csináljon valamit. De akkor sem tudom mi lenne, mert a két lehetséges megoldás - Amerika megszállja Mexikót vagy Amerika legalizálja a kábítószereket - egyaránt teljesen hihetetlennek tűnik.

    És a legújabb fejlemény, hogy a Zetas, a legkeményebb, Amerikában kiképzett, ex-kommandósokból álló mexikói szervezet egyre jobban terjeszkedik dél felé is. Eddig is ott voltak Guatemalában, de a héten elkezdtek keménykedni, gyakorlatilag hadat üzentek a kormánynak, és egyúttal azt is közölték, hogy eddig éppen 11,5 millió dollárt költöttek guatemalai állami szervek megkenésére. Persze logikus lépés megpróbálni a teljes drogútvonalat ellenőrizni, és igazán szép lenne, ha lejutnának Kolumbiáig, ahol megpróbálnák átvenni a termelés ellenőrzését is a helyi erőktől. Akkor aztán folyna szépen a vér.

    (Ezen a blogon láttam amúgy a legjobb év végi Top 10-es listát is, az év legmeghatározóbb drogügyi haláleseteit. És itt a kommentek is zseniálisak, nem nagyon van máshol olyan, hogy a felhasználók nyíltan gyilkosságoknak drukkoljanak, de itt már volt olyan, hogy egyik nap azt olvastam, hogy “remélem levágják a rohadt spicli fejét, ahogy megérdemli”, és másnap aztán tényleg levágták a rohadt spicli fejét.)

    ((A kontentot szigorúan este tíz után pubikáltam, remélem ilyenkor már az NMHH szerint is lehet tárgyalni a való világ eseményeit.))"
  • NEXUS6
    #20
    Mint az elhangzott, a sereg van soxor a bűnözés mögött, valamilyen szinten.
    Ez van, ha a katonának van fegyvere, de nincs pénze.
  • torreadorz
    #19
    Nem ismerem az ottani helyzetet, de gyanitom, ha a hadsereg járörözne az utcán és fel lenne jogositva hogy azonnal bárkit agyonlőhessen akinél fegyver van és nem rendelkezik engedéllyel, akkor csökkene a bünözés.
  • szasz85
    #18
    és szerinted ez érdekelni fogja őket ? az amerikaiak gyűlölik a mexikóiakat, nem véletlenül épül az a határ. ha nagyon bedurvulna a helyzet gondolkodás nélkül megszórnák az egész országot, pár millió civil áldozat nem igazán jelentene problémát.

    menekülthullám ? kétlem, ha a te országodat megtámadják akkor a támadó országba menekülsz ? egyébként se engednének be senkit, inkább a menekültek is megtámadnák beszivárgó terroristákra vagy valami hasonlóra hivatkozva.

    másik probléma lehet a sok bevándorló, bár szerintem a viszonylagos jólétben élő bevándorlók magasról sz@rnak arra ha amerika lőtérnek használja mexikót. amelyik meg kötözködne az nagyon gyorsan el fog tűnni egy Guantanamo féle helyen, ott elmondhatja mi a problémája.
  • Narxis
    #17
    Bezony, inkább építik azt a csúcsszuper kamerázott, hőérzékelős nagy falat a déli határ mentén.
  • haxoror
    #16
    Ja persze, ha az usa megtámadná mexikót akkor pár millió mexikói civil elkezd majd menekülni a harcok elől, na és vajon merre fognak menekülni?
    Persze hogy északra.

    Nem, az usa nem fogja megtámadni a szomszédját.
  • Rotyoka
    #15
    Elvitték oda is a demokráciát!
  • Dracad
    #14
    Bocsánat, "kicsit" elírtam a kartellek éves drog profitját. Évi 100 milliárd dollár helyett "csak" évi 30 milliárd dollárt termelnek az USA piacaiból.
  • Dracad
    #13
    A Mexikóban történő napi gyilkosságok nagy részét egyébként már nem a kartellek hanem amerikai típusú (pontosabban Los Angeles-i típusú) utcai bandák követik el.

  • Dracad
    #12
    USA így USA úgy....

    Az elmúlt 30 év összes mexikói mészárlása az USA idióta War on Drugs politikája miatt van.

    Az a szélhámos Ronald Reagen a világ legjövedelmezőbb drog piacává változtatta az USA-t a 80-as évek elején amikor zéró toleranciát hirdetett minden illegális kábítószer ellen.

    A világ egyik legszegényebb országában van egy gazdasági lehetőség ami évente 100 milliárd dollár! hasznot termel. Nem csoda, hogy a nép halomra öli egymást érte és velejéig korrupt a politikusok és kormányzati szervek nagy része.

    A világ leggazdagabb embere jelenleg Carlos Slim 74 milliárd dolláros magánvagyonnal. Mr. Slim egy kövér mexikói, aki a vagyonát is Mexikóban szerezte és telefontársaságokban utazik. Nyilván semmi köze nincsen a kartellekhez akiknek folyamatosan szükségük van lenyomozhatatlan kommunikációra...

    A hadsereget pedig hiába küldte szét a városokba Calderón, a mészárlás addig nem fog megállni amíg az USA el nem fogadja, hogy a drog piacot a KERESLET vezérli és nem a KÍNÁLAT. Tehát amíg az Egyesült Államok nem legalizál addig a mexikói embereknek mindig lesz motivációjuk kartellt alapítani és egymást halomra ölni azért az évi 100 milliárd dollárért.

    A Los Zetas csillaga egyébként már leáldozóba van. Hírszerző ügynökségek szerint 2011-ben a mexikói hadsereg a Sinaola Federation kivételével az összes többi szervezetet nagy erőkkel tizedelte. Magyarul az összes kartell hanyatlik míg a Sinaola a háttérben növekszik...
  • Trade
    #11
    hagyjátok mar ezeket a szar robotrepülőgépeket,majd a gps-nek adnek egy zavarást és azt se fogja tudni csóró hogy hol van
  • Stirner
    #10
    Ezek a mexikánerek is addig fognak izmozni amíg kapnak olyat a sombrerojuk alá amihez nem ragasztanak sebtapaszt, mert a fejük helyén egy lyuk lesz. Mármint ha az USA-t vegzálják, mert az amcsiknak erre még van pénze és imádják is a kardcsörtetést....
  • kvp
    #9
    A gond az, hogy a cikkben emlitett akciot egy szakadar katonai alakulatbol alakult bunozoi csoport kovette el. Annyira batrak, hogy meg az usa-t is megfenyegettek, amire a hivatalos valasz az, hogy amennyiben a csoport barmilyen fegyveres akciot kovet el az usa teruleten azt amerika terrortamadasnak veszi es katonai erovel fog reagalni teljes mexiko teruleten. (gyakorlatilag porigbombazzak oket, majd bevonulnak mint irakba) Valamiert ez elvette a csoport kedvet a usa-val valo szorakozastol, ellenben otthon mexikoban tovabbra is aktivak. Az usa meg lassan ugy harcol ellenuk mint a muzulman terroristak ellen, az egyik korabbi vezetojuket pl. egy ismeretlen allamhoz tartozo robotrepulogeprol lottek ki. (es nem pakisztanban, hanem mexikoban)
  • Skynet85
    #8
    mexikoban ez már megélhetési forma a társadlom 80%-nak emléxem mikor arról írtak, hogy korházakat írottak ki mert sikeres volt az elvonojuk...
  • Cat #7
    most is ezt csinálják, és a katonaság sem ér semmit. Komplett rendőrörsöket irtanak ki.
  • Asperot
    #6
    Ezt ha még egyszer átgondolod, rájössz miért nem működne egy pillanatig sem.
  • morden
    #5
    Vagy ha máshogy nem megy legalizálni a drogot egy kis időre és csak állami boltban lehet venni, máris tönkremennének a kartelek pillanatok alatt
  • who am I 7
    #4
    érthetetlen, h ilyen létezik
  • sanyicks
    #3
    Szerintem ott már annyira elharapódzott egy a kartellezés hogy a legértelmesebb az lenne ha a katonaságot megalapozott vád nélkül is bevetnék az ismert bandák vezetősége ellen, tankokkal harci helikopterekkel mindennel. Ott már nincs értelme jogszerűsködni.
  • Dluinet
    #2
    Pont ilyen film az "Elit halálosztók 2", ajánlom mindenkinek.
    UI: az első részt nem kell megnézni hozzá, tökéletesen jó a második rész.