16
 • tatish
  #16
  Faca kis panasonic reklám az egész
 • kecskeszeme
  #15
  Ez egy vicc. Mitől ROBOT ez az izé!?
  Nekem az a kis felhúzható játék-delfin juttott róla eszembe, amit kisgyerek koromban a fürdőkádban úsztattam... Biztos emlékeztek rá páran; csak fel kellett húzni és a mellűszói körbe forogtak, amitől haladt előre. (jó esetben ;))
  Kb. ennyit tud a cikkben szereplő "robot" is.
  Teljesen loller.
 • EnxTheOne
  #14
  Normális Powered exoskelleton mikor lesz? :D
 • neevous
  #13
  A szervezeti kompetencia legalább annyira fontos, mint a szakértői.
 • neevous
  #12
  Az megvan, hogy szőröstől bőröstől átvándorolt a Sanyo technológia a Panasonic-hoz a felvásárlás után?
 • kvp
  #11
  "Na most a managerek fejlesztetik ezzel a kisebbséggel a robotokat, hogy majd le lehessen váltani őket, mert a managereket és a biztonsági őröket nem lehet leváltani."

  A biztonsagi oroket mar szepen lassan valtjak a robotok, arra tenyleg jok. Egyebkent a mernokoket nem lehet kivaltani, mert ok tervezik a robotokat is. A manager-ek addig marardhatnak, amig a mernokok ra nem jonnek, hogy ha ok epitik a biztonsagi or robotokat, akkor azt is ok mondjak meg kire lojjenek. :-) Egyebkent igy lesz sok cegnel mernokbol eloleptetessel manager. A politikusok levaltasa svajci tipusu kozvetlen demokraciaval lehetseges, ez megoldhato. A bankarokra meg lassan mindenutt vadasznak (meg a politikusok is). Szoval az idealis japan tarsadalomban valaki vagy mernok, vagy muvesz, a munkat meg a gepek vegzik.
 • who am I 7
  #10
  politikusokat meg a bankárokat kihagytad , persze ők is a menegger csoportba tartoznak
 • Oliwaw
  #9
  A világ dolgozóinak fele Manager , másik fele biztonsági őr és van egy elenyésző kisebbség aki dolgozik.
  Na most a managerek fejlesztetik ezzel a kisebbséggel a robotokat, hogy majd le lehessen váltani őket, mert a managereket és a biztonsági őröket nem lehet leváltani. És ekkor elérkezünk az evolúció csúcsára és bekövetkezik a szép új világ, amikor is az emberiség csak managerekből és biztonsági őrökből áll. Oohh.
 • wraithLord
  #8
  "Ez még egy sportember számára is nagy megpróbáltatás..."
  Csak egy érző, organikus gépnek megpróbáltatás. Egy szintetikus, csak mozgás"szerv"rendszerre és az azt irányító központra (+energiaforrásra) korlátozott gépnek miért lenne az? Max. ledöglik útközben valami meghibásodás miatt, de nem hiszem, hogy különösebben zavarja. X)
  Ellentétben egy érző gép igen erőteljesen küzd saját magával, a saját szervezetével, ezért/emellett komoly szenvedéseket is átél. Nem beszélve az idegrendszer által lehetővé tett fájdalomérzetről. Attól függetlenül, hogy mennyire jól felkészült sportemberről van szó. (Azért hívják Ironman Triathlonnak.)

  De műszaki szempontból is hülyeség, mert precíz tervezéssel sokkal tökéletesebb gépet lehet alkotni, mint spontán össze-vissza gányolással, ahogy az evolúció is "teszi". (Persze ezzel nem azt akartam mondani, hogy Mr. Evolta mechanikailag jobb, mint egy ember, mert nyilván nem az... De egy robot lehet nagyságrendekkel jobb, mint egy ember, és magától értetődően idővel lesz is. Mondjuk erről szólnak a sci-fik, úgyhogy felesleges tovább ragozni.)
 • IMYke2.0.0.0
  #7
  Remek SG.hu bug...

  Azért ezt a hej, egy rendes ember nem jön ki 150 centiből dolgot ne nagyon hangoztasd egy ázsiai közelében...!
 • IMYke2.0.0.0
  #6
  Ott a pont.
 • IMYke2.0.0.0
  #5
  "Mr. Evolta magassága megközelítőleg egytizede egy felnőtt emberének, ezért úgy gondoltuk, hogy neki a táv megtételéhez tízszer annyi időre lesz szüksége"

  hej, egy rendes ember nem jön ki 150 centiből.
 • Laza
  #4
  Ja, ezt akartam én is írni ... az emberek is rengeteg 'energiát' vesznek fel a próbák alatt.
 • asgh
  #3
  Ha a robotot nem szabad feltölteni, akkor az emberek se igyanak vagy egyenek a próba során, így lenne fair.
 • kvp
  #2
  A marketing reszet ertem, de ez igazabol akkor lenne nagy szam, ha:
  -ujratoltes nelkul tenne meg a kihivasokat (legalabbis 3 toltes eleg lenne a 3 feladathoz)
  -nem taviranyitassal menne hanem magatol
  -valojaban tudna futni es uszni, ugyanis mokuskerekben droton felfuggesztve haladni nem igazan szamit futasnak, de meg jarasnak sem, mig egy uszo deszkara ragasztva csak a hajtasert felel, ami kb. egy villanymotor tudasa

  ps: Az eneloop aksik egy picivel jobbak, ujabban en is azokat hasznalom. (nem merulnek le ha honapokig taroljuk oket es utanna kepesek hirtelen nagy teljesitmenyt leadni, karosodas nelkul, bar feltolteni csak viszonylag lassan lehet oket.
 • item
  #1
  Ezt a kis robit már láttam korábban a japán tv-n akkor végigmentek több városon keresztül is meg valami hegyre is felkapattak vele.