285
Pályakzedő fizetések, mennyit kérjek?
-
#45 Technikuskent, ha elmesz valami multihoz (pl. Nokia), akkor olyan 120 netto korul szamolj. (3 muszakra)
Multinal amugy teljesen mindegy, hogy mit mondasz, mert altalaban bevan love nekik, hogy mennyit kapnak az ujoncok.
Ha felvettek akkor meg szerintem kurvagyorsan kepezd at magad, mert szep lassan ra fogsz jonni, hogy idiotakkal vagy korulveve, raadasul semmit sem tudsz fejlodni kb 4-5 honap utan :) -
ba32107 #44 Kezdem is pár kérdéssel:
1. Mi az elvárt formátum? Nyomtatott önéletrajznál nyilván mindegy, de elektronikus esetben melyiket szeretik jobban? Doc vagy pdf? A Wordot gyűlölöm, LaTeX-ben nagyon szépen meg tudnám csinálni, abból pedig tudok pdf-et generálni. Ez ok?
2. A befejezetlen tanulmányokat ugye nem kell beleírni? Pl. ha tanultam egy évet X egyetemen aztán átmentem Y-ba és ott végeztem, akkor csak Y-t kell feltüntetni ugye?
3. A különböző tanulmányok, képesítések (pl. nyelvvizsga, diploma, stb) eredményeit fel kell tüntetni? Ha jól gondolom akkor nem. Csak a különleges eredményeket kell ugye (pl. hónap dolgozója, ilyesmik)?
4. 5 alapkategóriára gondoltam osztani az önéletrajzot: személyes adatok, tanulmányok (ide menne az egyetem), képesítések (ide a diploma, jogsi, stb, különböző vizsgák), szakmai tapasztalat, érdeklődési kör. Ez így jó? A profession.hu -s önéletrajz mintában van egy kulcsszavak kategória is, az mi, kell az is? -
ba32107 #43 Amúgy tervezem hogy végre írok egy normális önéletrajzot, majd itt teszek fel kérdéseket ha nem gond, mert az önéletrajzos topik meghalt. -
ba32107 #42 Én is gondolkoztam rajta sokat, számomra van pozitív és negatív oldala is... de aztán a pozitív oldal többet nyomott a latban :D -
#41 De azt azért javaslom, hogy az önéletrajzodat jobban olvasd át, mint a topic címét, alcímét. -
#40 Nálam ez a baj. Akkor sem költöznék Budapestre, ha fenyegetnének, nem szeretem, irtózok tőle.. -
ba32107 #39 Nem diákmunka. Amit mondasz annak a közelében sem keresek jelenleg, de az 1 év alatt amit ledolgoztam a BSc diploma óta bizony érzem hogy az akkor még jónak hangzó fizetés pofátlanul kevés :D De nem probléma, optimista vagyok, felköltöztem Budapestre, lesz ez még sokkal több is :) -
Tmac #38 Szvsz nagyon változó ha diákmunkáról van szó. De a programozói melónak az alja 1000-1200Ft/h, de pl német cégnél volt olyan munka is ami 2500Ft/h (Oracle, PHP, JAVA, SQL, ismeretek kellettek) -
#37 Sok számot hallottam, több 300 ezer felettit is progitervezőknél, nálad is sokat fog számítani, hogy meglesz a mesterképzésed, pár év múlva többéves tapasztalat. Előbb-utóbb ha fejleszted magad, eléred ezt te is, ha a munkáltató valóban értékeli amit csinálsz. -
ba32107 #36 Nagyjából :D -
#35 És az átlag alatt keresel az nagyjából mit takar? Eltaláltam az alsó határral? -
ba32107 #34 Szerintem a 150 a minimum, ami reális lenne (nettóban). Ennél kevesebből nem is lehet értelmesen megélni Budapesten (albérletben). Én azért 1-2 éven belül szeretném elérni, hogy 200 körül kapjak kézbe :) -
#33 Van pár ismerősöm hasonló kondíciókkal 120-180 nettót kapnak. Többnyire 120 felé közelít, de van példa 180-ra is. -
ba32107 #32 Én programtervező informatikus BSc diplomával, bő 1 év munkatapasztalattal, jelenleg állással rendelkezem, és MSc-n tanulok Budapesten. Szerintetek ezzel a képességekkel mennyi lenne a reális fizetés, ami engem megillet? Jelenleg bőven az átlag alatt keresek. -
#31 nálunk 120 nettót + jutalékot keresett a nemrég menesztett raktáros.
Valószínűleg az új raktárosunk is ennyit fog kapni.
Én munkatapasztalat nélkül kezdtem a cégnél, bejelentés minimál fölött, anno 4-5 éve raktárosként, azóta már értékesítő, kézbe pedig átlagosan kettessel kezdődik.. szerencsére. -
#30 Természetesen ezzel igazad van, hogy csak állásinterjún tudod ezt megmutatni és már ahhoz is szerencse kell, hogy 50ből 2-re behívjanak.
De ha behívtak és kaptál valami szar kuli melót utána ismeretség (az nem ismerettség? 2 t-vel aláhúzza) alapján meg a leírtak alapján lehet fentebb jutni.
Nekem volt főnököm minden papír nélkül jutott fel oda, ahol volt, mert egy rohadt talpnyaló dumagép volt, ő is alul kezdte. Ill több ismerősöm is van. Persze, a szerencse nagyon nagy tényező. -
#29 "megnyerő személyiség vagy, jó a beszélőkéd, van egy kis szerencséd és persze fejlődőképes vagy"
ezzel az a gond, hogy ezeket a dolgokat egy állásinterjún tudja megmutatni, manapság pedig még arra sem méltatnak, hogy visszaírjanak a jelentkezésre nemleges válasz esetén, nemhogy behívnak. persze ezt nehéz megvalósítani, amikor szó szerint több ezren jelentkeznek szinte minden hirdetésre
a másik meg, hogy minden papír, tapasztalat, meg anyámkínja sem váltja ki a protekciót, ami a fenti dolog miatt sokszor csak annyi, hogy behívnak beszélgetésre
én munkahelyet akarok váltani (pestre akarok menni vidékről) és nevetséges, de bizony már tényleg annak is örülök, ha visszaírnak, hogy "sajnáljuk, de nem önt választottuk. papírjait felvettük adatbázisunbka, stbstb" -
#28 Pedig az pont semmi. Az otthoni tapasztalat meg nem számít. Tapasztalatból mondom. Én is villmérnök vagyok. -
#27 Manapság nem feltétlenül a papír kell, ha megnyerő személyiség vagy, jó a beszélőkéd, van egy kis szerencséd és persze fejlődőképes vagy akkor lehet munkát találni. -
#26 menjen étterembe kisegítőnek minimálért -
#25 Semmi papír nélkül semmi tapasztalat nélkül...hááát...örülj ha kapsz melót. -
#24 nem nem nem,ezek ÁTLAG adatok,és REÁLISAK :) egy kibaszott irodai PR-es HR-es köcsögfejű szar ember 2-3x annyit keres,mint egy olyan ember,aki valamit előállít,valamit alkot. -
karajjj #23 technikusid megvan? vagy csak olyan munkát akasz? -
#22 Azért a semmi az erős túlzás... elvégre az összes tárgyam megvan, és otthoni projektek kapcsán tapasztalatom is akad...
munkát meg persze mindenképp karok de mivel villmérnök leszek mindenképp olyat ami legalább egy kicsit a szakmámhoz köthető, pl technikusi :) -
#21 LEGYEN MUNKÁD! ez a lehető legfontosabb fiatalon,pláne itthon,minimálbérért is menj el melózni,tedd félre az egódat,és hogy te milyen sokat tanultál,SZARDD LE! ha van melód,akkor jobb helyzetben vagy 800-900 ezer honfitársadnál... -
#20 azért ez elég felháborító adatok, nem tudom hogy tájékoztató vagy provokatív oldal
vegyünk például egy kőművest aki megszakítanak a hét minden napján,nyáron 40fokban, télen minusz 10 fokban is dolgozniuk kell, a pénzt jó ha időben kifizetik és van pofájuk 120 nettót odaírni amikor például egy irodai aszisztens ül egy klímás - fűtött irodában és néha megmozdul kap 174 ezret, azért ez már pofátlanság, ezért fizessen adót meg menjen el céghez akinek 2 anyja van -
#19 pont annyi, amennyit egy utcaseprő keres pesten. k*rva jó, nem?
http://www.rtlklub.hu/musorok/hazonkivul/cikk/380655 -
#18 120 nettó? álmodjál! Kisebb csoda lenne ha semmi nélkül ennyi pénzért felvennék bárhova!! -
#17 Tapasztalat nélkül, papír nélkül nem számíthatsz túl sok jóra.
Max 120 nettó. -
sanyicks #16 Hiányszakmák úgy vannak, hogy úgy hiányos, hogy 50000 ember jelentkezne munkára, csak senki sem jó, aztán sírnak a munkáltatók hogy nincs munkaerő (nekik az a megfelelő aki 20 éves, 2 diplomája van, 5 év munkatapasztalata, férfi, nem akar családot, és minimálbérért dolgozik). -
#15 Fizetések - Itt ELVILEG nagyjából hihető dolgok vannak írva.
De érdekes kérdés, én is most keresek munkát kereskedelem, marketing, pr és esetleg hr munkakörbe, 1 iskolám megvan, a másikat most csinálom és sokszor bajban vagyok mit mondjak ha kérdeznek fizetési igényt.. -
#14 hámhuszat -
#13 Sajna a 2. bekezdésben leírtakkal én is így voltam, akkor nagyon nehéz időket éltem meg..
Ha nem is rengeteg, de vagy 30-40 önéletrajzot szerintem elküldtem már..
Aztán hívtak is be, vagy én mentem be személyesen hátha, de vagy ők, vagy én nem engedtem.
Ja..
és akkor azt még nem is mondtam, hogy mikor a gyaxin voltam, mert villanyszerelő lettem, pont akkor lett hiányszakma, és több ösztöndíjat kaptunk.2010-ben.
Ahha. Csak mikor megvolt a suli 2010 közepén, akkor nem igazán értettem, hogy miért is hiányszakma, mikor melót kerestem.
Jelenleg dolgozom, de ide is nagy szerencse kelett, hogy felvegyenek, igaz a városban, ismerősön keresztül sikerült, csakhát néha vannak szar napok, jók (építőipar) ráadásul a főnöknek, egyben a cég tulajának lógnak 30 millával, de hozzáteszem, ez 2011 januárban is így volt, mert akkor is harcolni kelett a fizuért, csak akkor nem volt akkora adósság a cégen..
Egy szó, mint száz: Nehéz találni jó melót,(nekem elmegy a fizu, 80-at kézhez kapok, bejelentett meló, és céges kocsival cipelnek)olyat, ahol fizetnek is, és olyat is, ahol meg is van elégedve az ember, fizetéssel, és az elvégzendő munka milyenségével is. -
#12 Amikor ezt megkérdik tőled, nem az lesz a döntő a dologban, hogy mekkora számot mondasz, hanem hogy milyen választ adsz .
Nehéz ennek a kérdésnek megfelelni, mert emberfüggő, hogy ki milyen választ akar hallani, de egy frappáns válasz sokkal többet dob a dolgon, mintha mondanál egy szerényen alacsony, vagy nagyképűen magas összeget . Rohadt könnyű mellélőni, főleg ha nincs rutinod benne .
Ha akadékoskodik, meg is kell kerülni a választ, de egyben utalni is kell arra, hogy nem két lukas garasért szeretnél dolgozni .
Ha viszont egyértelműen konkrét összeg iránt érdeklődik, akkor ezt nem rávágásra kell eldönteni, hanem számolni és megbeszélni kell . Először számold ki a költségeid, a rezsit, hiteleid, nagyjából tudnod kell mennyiből tudsz megélni, félrerakni mennyit ér a diplomád (mennyit fog), meg még egy picit rátenni, mert úgyis mindig többet költesz, mint amennyire számítasz . Kérdezz rá milyen juttatásokra, bónuszra, utazási térítésre, stb, számíthatsz a cégtől, és ezeket alapul véve fejts ki egy reális összeget a munkáltatónak . Mindenképp tisztázd, hogy az összeg bruttó vagy nettó !
Célszerű azonos munkakörben dolgozók fizetését kinyomozni, ismerősöktől vagy neten informálódni, valamint neten számos cikk szól erről a témakörről .
Ha vannak érveid, mindig magasabb összegre számíthatsz, mintha csak követelnél x összeget "mer' az jó" . Ez tapasztalat .
De ne felejtsd el, a fizetésed mindig az elvégzett munkádért kapod, nem egy válaszért egy szemét, de kötelező kérdésre .
Remélem tudtam mondani használhatót . -
karajjj #11 örülj, ha felvesznek minimálbérrel, aztán imádkozz, hogy minden hónapban meg is kapd a fizetést -
#10 Ez kb olyan mint mikor a hírdetésben az írják hogy a fizetés megegyezés szerint. Ez azt jelenti hogy a munkáltató mond egy összeget, ha elfogadod akkor jöhetsz melózni amennyiben téged választanak. Ha meg nem, akkor tuti kiestél a körből.
Amúgy én is pályakezdő vagyok, bombázom a világot az önéletrajzzal és én már úgy vagyok vele hogy szarok rá az egészre a legmocskosabb melót is elkell vállalni minimálbérért. Mert azért ha van munkája az embernek akkor könnyebben válogathat és míg egy jobb állást keres az ember addig is van befolyó pénz. Én így 3 hónap keresés után már örülnék ha felvennének már valahova. A türelmem, meg a pénzem is fogyóban.... -
#9 igen, úgy hívják ezt, hogy versenyszféra -
#8 mindegy mennyit kérsz, annyit adnak amennyit akarnak, max nem vállalod el annyiért... -
Ironman2 #7 De jó hogy van ahol lehet még variálni a fizetésekkel.Én úgy tudom,hogy sok helyen nem a munkavállaló mondja meg hogy mennyit keressen -
#6 attól is függ, h az ország melyik részében vállalsz melót...