Pályakzedő, mennyit kérjek?

← ElőzőOldal 6 / 6

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jazzy
És az átlag alatt keresel az nagyjából mit takar? Eltaláltam az alsó határral?
Szerintem a 150 a minimum, ami reális lenne (nettóban). Ennél kevesebbõl nem is lehet értelmesen megélni Budapesten (albérletben). Én azért 1-2 éven belül szeretném elérni, hogy 200 körül kapjak kézbe 😊

jazzy
Van pár ismerõsöm hasonló kondíciókkal 120-180 nettót kapnak. Többnyire 120 felé közelít, de van példa 180-ra is.
Én programtervezõ informatikus BSc diplomával, bõ 1 év munkatapasztalattal, jelenleg állással rendelkezem, és MSc-n tanulok Budapesten. Szerintetek ezzel a képességekkel mennyi lenne a reális fizetés, ami engem megillet? Jelenleg bõven az átlag alatt keresek.

Tufa
nálunk 120 nettót + jutalékot keresett a nemrég menesztett raktáros.
Valószínûleg az új raktárosunk is ennyit fog kapni.

Én munkatapasztalat nélkül kezdtem a cégnél, bejelentés minimál fölött, anno 4-5 éve raktárosként, azóta már értékesítõ, kézbe pedig átlagosan kettessel kezdõdik.. szerencsére.

jazzy
Természetesen ezzel igazad van, hogy csak állásinterjún tudod ezt megmutatni és már ahhoz is szerencse kell, hogy 50bõl 2-re behívjanak.

De ha behívtak és kaptál valami szar kuli melót utána ismeretség (az nem ismerettség? 2 t-vel aláhúzza) alapján meg a leírtak alapján lehet fentebb jutni.

Nekem volt fõnököm minden papír nélkül jutott fel oda, ahol volt, mert egy rohadt talpnyaló dumagép volt, õ is alul kezdte. Ill több ismerõsöm is van. Persze, a szerencse nagyon nagy tényezõ.
ProGabe
"megnyerõ személyiség vagy, jó a beszélõkéd, van egy kis szerencséd és persze fejlõdõképes vagy"

ezzel az a gond, hogy ezeket a dolgokat egy állásinterjún tudja megmutatni, manapság pedig még arra sem méltatnak, hogy visszaírjanak a jelentkezésre nemleges válasz esetén, nemhogy behívnak. persze ezt nehéz megvalósítani, amikor szó szerint több ezren jelentkeznek szinte minden hirdetésre

a másik meg, hogy minden papír, tapasztalat, meg anyámkínja sem váltja ki a protekciót, ami a fenti dolog miatt sokszor csak annyi, hogy behívnak beszélgetésre

én munkahelyet akarok váltani (pestre akarok menni vidékrõl) és nevetséges, de bizony már tényleg annak is örülök, ha visszaírnak, hogy "sajnáljuk, de nem önt választottuk. papírjait felvettük adatbázisunbka, stbstb"

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

BaliBoy
Pedig az pont semmi. Az otthoni tapasztalat meg nem számít. Tapasztalatból mondom. Én is villmérnök vagyok.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

jazzy
Manapság nem feltétlenül a papír kell, ha megnyerõ személyiség vagy, jó a beszélõkéd, van egy kis szerencséd és persze fejlõdõképes vagy akkor lehet munkát találni.
bakkerman
menjen étterembe kisegítõnek minimálért

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Carlos
Semmi papír nélkül semmi tapasztalat nélkül...hááát...örülj ha kapsz melót.

Þór vígi þessi rúnar

bakkerman
nem nem nem,ezek ÁTLAG adatok,és REÁLISAK 😊 egy kibaszott irodai PR-es HR-es köcsögfejû szar ember 2-3x annyit keres,mint egy olyan ember,aki valamit elõállít,valamit alkot.

technikusid megvan? vagy csak olyan munkát akasz?
Megtörhetetlen
Azért a semmi az erõs túlzás... elvégre az összes tárgyam megvan, és otthoni projektek kapcsán tapasztalatom is akad...
munkát meg persze mindenképp karok de mivel villmérnök leszek mindenképp olyat ami legalább egy kicsit a szakmámhoz köthetõ, pl technikusi 😊

fry day fry day sálálálláláá

bakkerman
LEGYEN MUNKÁD! ez a lehetõ legfontosabb fiatalon,pláne itthon,minimálbérért is menj el melózni,tedd félre az egódat,és hogy te milyen sokat tanultál,SZARDD LE! ha van melód,akkor jobb helyzetben vagy 800-900 ezer honfitársadnál...

Marci0115
azért ez elég felháborító adatok, nem tudom hogy tájékoztató vagy provokatív oldal

vegyünk például egy kõmûvest aki megszakítanak a hét minden napján,nyáron 40fokban, télen minusz 10 fokban is dolgozniuk kell, a pénzt jó ha idõben kifizetik és van pofájuk 120 nettót odaírni amikor például egy irodai aszisztens ül egy klímás - fûtött irodában és néha megmozdul kap 174 ezret, azért ez már pofátlanság, ezért fizessen adót meg menjen el céghez akinek 2 anyja van

ProGabe
pont annyi, amennyit egy utcaseprõ keres pesten. k*rva jó, nem?

http://www.rtlklub.hu/musorok/hazonkivul/cikk/380655

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

cikasz
120 nettó? álmodjál! Kisebb csoda lenne ha semmi nélkül ennyi pénzért felvennék bárhova!!

http://www.akciofigura.hu

Carlos
Tapasztalat nélkül, papír nélkül nem számíthatsz túl sok jóra.
Max 120 nettó.

Þór vígi þessi rúnar

Hiányszakmák úgy vannak, hogy úgy hiányos, hogy 50000 ember jelentkezne munkára, csak senki sem jó, aztán sírnak a munkáltatók hogy nincs munkaerõ (nekik az a megfelelõ aki 20 éves, 2 diplomája van, 5 év munkatapasztalata, férfi, nem akar családot, és minimálbérért dolgozik).

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

jazzy
Fizetések - Itt ELVILEG nagyjából hihetõ dolgok vannak írva.

De érdekes kérdés, én is most keresek munkát kereskedelem, marketing, pr és esetleg hr munkakörbe, 1 iskolám megvan, a másikat most csinálom és sokszor bajban vagyok mit mondjak ha kérdeznek fizetési igényt..
NEOreg3
hámhuszat

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Tarajos Sül
Sajna a 2. bekezdésben leírtakkal én is így voltam, akkor nagyon nehéz idõket éltem meg..
Ha nem is rengeteg, de vagy 30-40 önéletrajzot szerintem elküldtem már..
Aztán hívtak is be, vagy én mentem be személyesen hátha, de vagy õk, vagy én nem engedtem.
Ja..
és akkor azt még nem is mondtam, hogy mikor a gyaxin voltam, mert villanyszerelõ lettem, pont akkor lett hiányszakma, és több ösztöndíjat kaptunk.2010-ben.
Ahha. Csak mikor megvolt a suli 2010 közepén, akkor nem igazán értettem, hogy miért is hiányszakma, mikor melót kerestem.
Jelenleg dolgozom, de ide is nagy szerencse kelett, hogy felvegyenek, igaz a városban, ismerõsön keresztül sikerült, csakhát néha vannak szar napok, jók (építõipar) ráadásul a fõnöknek, egyben a cég tulajának lógnak 30 millával, de hozzáteszem, ez 2011 januárban is így volt, mert akkor is harcolni kelett a fizuért, csak akkor nem volt akkora adósság a cégen..
Egy szó, mint száz: Nehéz találni jó melót,(nekem elmegy a fizu, 80-at kézhez kapok, bejelentett meló, és céges kocsival cipelnek)olyat, ahol fizetnek is, és olyat is, ahol meg is van elégedve az ember, fizetéssel, és az elvégzendõ munka milyenségével is.
Tuvok
Amikor ezt megkérdik tõled, nem az lesz a döntõ a dologban, hogy mekkora számot mondasz, hanem hogy milyen választ adsz .
Nehéz ennek a kérdésnek megfelelni, mert emberfüggõ, hogy ki milyen választ akar hallani, de egy frappáns válasz sokkal többet dob a dolgon, mintha mondanál egy szerényen alacsony, vagy nagyképûen magas összeget . Rohadt könnyû mellélõni, fõleg ha nincs rutinod benne .
Ha akadékoskodik, meg is kell kerülni a választ, de egyben utalni is kell arra, hogy nem két lukas garasért szeretnél dolgozni .

Ha viszont egyértelmûen konkrét összeg iránt érdeklõdik, akkor ezt nem rávágásra kell eldönteni, hanem számolni és megbeszélni kell . Elõször számold ki a költségeid, a rezsit, hiteleid, nagyjából tudnod kell mennyibõl tudsz megélni, félrerakni mennyit ér a diplomád (mennyit fog), meg még egy picit rátenni, mert úgyis mindig többet költesz, mint amennyire számítasz . Kérdezz rá milyen juttatásokra, bónuszra, utazási térítésre, stb, számíthatsz a cégtõl, és ezeket alapul véve fejts ki egy reális összeget a munkáltatónak . Mindenképp tisztázd, hogy az összeg bruttó vagy nettó !
Célszerû azonos munkakörben dolgozók fizetését kinyomozni, ismerõsöktõl vagy neten informálódni, valamint neten számos cikk szól errõl a témakörrõl .
Ha vannak érveid, mindig magasabb összegre számíthatsz, mintha csak követelnél x összeget "mer' az jó" . Ez tapasztalat .
De ne felejtsd el, a fizetésed mindig az elvégzett munkádért kapod, nem egy válaszért egy szemét, de kötelezõ kérdésre .

Remélem tudtam mondani használhatót .

örülj, ha felvesznek minimálbérrel, aztán imádkozz, hogy minden hónapban meg is kapd a fizetést
Ryder62
Ez kb olyan mint mikor a hírdetésben az írják hogy a fizetés megegyezés szerint. Ez azt jelenti hogy a munkáltató mond egy összeget, ha elfogadod akkor jöhetsz melózni amennyiben téged választanak. Ha meg nem, akkor tuti kiestél a körbõl.

Amúgy én is pályakezdõ vagyok, bombázom a világot az önéletrajzzal és én már úgy vagyok vele hogy szarok rá az egészre a legmocskosabb melót is elkell vállalni minimálbérért. Mert azért ha van munkája az embernek akkor könnyebben válogathat és míg egy jobb állást keres az ember addig is van befolyó pénz. Én így 3 hónap keresés után már örülnék ha felvennének már valahova. A türelmem, meg a pénzem is fogyóban.... <#rolleyes>

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Büdös Bohóc
igen, úgy hívják ezt, hogy versenyszféra

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Met
mindegy mennyit kérsz, annyit adnak amennyit akarnak, max nem vállalod el annyiért...

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

De jó hogy van ahol lehet még variálni a fizetésekkel.Én úgy tudom,hogy sok helyen nem a munkavállaló mondja meg hogy mennyit keressen

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Klon
attól is függ, h az ország melyik részében vállalsz melót...

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

passatgt
Amikor kérdezik, úgy szokták, hogy milyen fizetést szeretne. Ilyenkor én mindig azt mondom, amit szeretnék, azaz 1.000.000 Ft nettó. Olyan ez mint amikor iskolában feleletnél megkérdezik, hogy hányasra értékelted magad, én mindig ötöst mondtam😊

BaliBoy
150 bruttó a plafon. De az már nagyon plafon. Addig amíg nincs a diploma a kezedben semmit nem ér, hogy a tárgyak megvannak.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Megtörhetetlen
ezt mire alapozod? Egyébként köszi a tippet, ez már nagy segítség én 110-120-at akartam írni...

V43 1105
140-180k ?

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Megtörhetetlen
Ebben a topikban kibeszélhetnénk a fizetési igényeket, mivel nem mind1, hogy mit mondunk ha kérdezik állásinterjún vagy máshol...

Perpill engem az érdekelne, hogy szerintetek egy technikus tapasztalat nélkül, úgy hogy a fõiskolán az összes tárgya kész már csak a záróvizsga van hátra, az mennyit kérhet?
A következõ munkakörökbe: Debug Technikus (hibakeresés mûszerekkel), illetve elektrotechnikus, vagy egyéb technikusi munkakörbe?

← ElőzőOldal 6 / 6