285
Pályakzedő fizetések, mennyit kérjek?
  • Palinko
    erről kérdezd meg Christian Hornert pl
  • jazzy
    De igen, sajnos kell a szerencse és/vagy a protekció. :(
  • vg
  • jazzy
    " 3 éve, kezdőként."
  • vg
    Szerintem pedig éppen a válság miatt a cégvezetők/munkaadók kicsit elszálltak, és éppen ezért már egy egyszerű recepciós munkakörbe is diploma kell nyelvvizsgával. Neked szerencséd volt, de nem írtad, hogy mikor kerültél oda.
  • sanyicks
    hopsz bruttóval (nettó szép is lett volna :DD)
  • sanyicks
    Szerencsére az ilyen segghülye papírmániás vezetőkből egyre kevesebb van, bár még mindig sok, mert kezdenek rájönni hogy szart sem ér a papír. Én is okj-val tesztfeladat után kerültem it részlegre, 220-as nettóval 3 éve, kezdőként.
  • jazzy
    Tényleg vicces erről vitatkozni, legalábbis veled biztos, mert láthatólag fingod nincs hozzá.
  • Carlos
    Meg ez is többek közt:

Azért vicces, hogy szerinted a magyar játékfejlesztés = űrstratégia.
  • Büdös Bohóc
    -> és ez itt mi például <-
  • vg
    Mi megy? Van egy profi animáció készítő stúdió, amely játékoknak készít animációkat. Ennyi. Magyar játékgyártás halott. Kinyírta a sok űr/stratégia, erre én nem lennék büszke. Magyar játék = gagyi stratégiai játék. Szép. Hülyeség erről vitatkozni.
  • Büdös Bohóc
    nem vagy te sem amúgy képben, hogy itthon mik mennek az utóbbi 1-2-3 évben
  • vg
    Tudtam, hogy ezt valaki be fogja nyögni. Szép volt, jó volt, bele is bukott a Digital Reality.
  • Büdös Bohóc
    külföldön persze szimpla melós is bőven félre tud tenni, hol vagyunk mi Kanadától meg Angliától... :C
  • Büdös Bohóc
    jó az ugyanaz a tészta, előbb írtam is, hogy a veszélyes munka meg a nagyon fontos munka (orvosok, bár azért van azoknak vaj a fülük mögött is néha) nem ártana jól megfizetni.
  • Carlos
    Az tény, hogy nem szép dolog, hogy nem fizetik meg a diplomásokat. De pl a tűzoltóknak is simán megadnám a 200 nettót aztán szerencsétlenek szaros 80-ért mentik ki a seggünket az égő házból vagy vágnak ki a szarrágyűrt audiból.
    Szóval itt az egész rendszer el van baszva. Plö az, hogy egy koszos c***ny többet kap a 100 kölke után, mint egy nővér vagy tűzoltó vagy éppenséggel egy friss diplomás. Nekem ezzel van bajom.
  • Büdös Bohóc
    "Szóval amikor kijön az egyetemről a "megváltom a világot" diplomás és büdös neki a munka" -> tudok nem egy helyet, ahol 100 nettót adnak ilyen munkáért és hát mondjuk meg kerek perec az is egy vicc. Van egy minimum, amit ebben a szektorban meg kell adni. És sajnos ez sok helyen nem így van. Én is erre a dologra gondoltam, mert nem büdös a munka a diplomásnak, csak azért abba is gondolj bele, hogy hogy van az, hogy valaki még lehúz +3-4-5 évet, TUD is (és nem az a hagyjuk kategória, mint amit mondtál a következő hszedben, az meg is érdemli) és nem kap normális fizut. Ami alatt azt értem, hogy fizessék meg valamennyivel jobban, mint egy átlag gürizőst. És sok helyen nem így van ez.

Vagy nektek a "kicsit jobban" az ilyen 10-20 ezer forint különbség? Mert ha arra gondoltok, akkor nem szóltam semmit...
  • Carlos
    Hát hálistennek elvagyok és nem fenyeget a "kitesznek egy papíros miatt" veszély.

Játékfejlesztés: Én meg büszke vagyok rá, mert igen sok jó cím született, ami nem csak itthon, hanem külföldön is szép sikereket ért el.

p.s.: Pénteken volt egy állásinterjúm egy "diplomás" emberrel akinek középfokú nyelvvizsgája is van (legalábbis ezt írta a CV-ben). Az angolja a hagyjuk kategória, a szakmai tudása meg méginkább hagyjuk. Szóval nem nyert. És sok ilyen van. Kábé 10 perc alatt kiderült, hogy a CV-je félig kamu, szart se tud, de van papírja. Kuka... Kábé ennyi.
  • IMYke2.0.0.0
    Ha neked nem mond semmit az 'Imperium Galactica' és az 'Imperium Galactica 2' - valamint nem vagy büszke az eredményeikre -, akkor nem ezen a bolygón éltél eddig...

Az "én nem nagyon villognék a magyar játékfejlesztéssekkel" szöveged még ellenszenves is.
  • clio1616v
    ki mennyiért hajlandó dolgozni, annyit fizetnek neki érte

akinek van önértékelése, annak nincs baja a fizetésével
  • vg
    Alapvetően igazad lenne, de mégse. Kell az az egyetemi végzettség és a közép/felsőfokú nyelvvizsga, ha az ember komolyan gondolja. Sőt, ha megcsinálod a műszaki PhD-t, akkor valóban kezdheted 500e nettó fizetés szöveget, addig aligha. El lehet bohóckodni ilyen felfogással egy ideig, de a vége úgyis az lesz, hogy kitesznek egy "papíros" arc miatt. Mellesleg, én nem nagyon villognék a magyar játékfejlesztéssekkel...
  • Carlos
    Az az igazság, hogy az IT-ban nem a papírt, hanem a tapasztalatot fizetik meg (legalábbis a tapasztalataim szerint).
    Én áldom az eszem, hogy nem mentem el egyetemre bohóckodni, hanem melóztam. Eleinte persze Burger King ment kábé fél évig amíg nem találtam IT-s melót (nem szégyellem, nekem tetszett), aztán bekerültem a játékfejlesztésbe ahol le is húztam vagy 5 évet.
    Aztán amikor magyarországon megállta a játékfejlesztés, akkor elkezdtem komolyabb cégeket megkeresni. Oda elég volt az, hogy:
    -tapasztalata van fejlesztésben?
    -Van.
    -Mennyi?
    -5 év.
    -Mekkora fizetésre gondolt?

Szóval amikor kijön az egyetemről a "megváltom a világot" diplomás és büdös neki a munka, mert nem CEO egyből, akkor nekem már volt 5 év szakmai tapasztalatom ami majd' mindenhova elég volt.
    Továbbra sincs diplomám, nyelvvizsgám, de van melóhelyem is átlag felett keresek hálistennek.
  • Büdös Bohóc
    Nem tudom hogy vagy vele, de elég szar kiváltság nekünk műszakiknak és ITseknek jól keresni, mármint van egy halom más olyan szakma is, ami bőven megéri a pénzét és mégse fizetik meg. És bazmeg én azt mondom, hogy jogosan mást hibáztatnak, mert azt nem mondhatom, hogy "te idióta miért nem jöttél programozónak", mikor az életben nem tudja megtanulni, de pl elmegy a fószer/csaj orvosnak és vicc amit keres. Vagy elmegy ugyanúgy diplomás kutatónak és szart se kap. Vagy elmegy dolgozni veszélyeztetett munkakörbe, amire meg nem mondanám, hogy kapkodnak érte az emberek, szóval ELVILEG meg kéne fizetni őket, de nem...
  • Büdös Bohóc
    ijj
  • clio1616v
    önző vagyok valóban, de itt szó nem volt önzésről...

az, hogy valaki nem mer változtatni a szar helyzetén, az nem jogosítja fel arra, hogy mindenki mást hibáztasson érte
  • Bucser
    Hidd el lengyelországban még szarabb a helyzet... Kollégámnak diplomával a mi minimálbérünket ajánlgatták...
  • Büdös Bohóc
    Nem rólam van szó, de látom te annyira önző vagy, hogy másokkal nem is foglalkozol.

A "kevesebbért is megcsinálja"-ról meg annyit, hogy kevesebbért nem csinálná meg senki, de mivel nem lehet több fizetést kapni mégis megcsinálják. Szerinted az reális, hogy fellázad egész Magyarország és bezár a bazár hetekig, hogy végre kierőszakoljunk egy normálisabb minimálbért, stb?
  • clio1616v
    ha olyanhoz értesz amihez bárki, akkor ne csodálkozz, ha nem kapsz megbecsülést

a főnököd bolond lenne többet fizetni neked, ha bárki megcsinálja kevesebbért
  • Büdös Bohóc
    Komolyan szégyellem már, hogy itt élek, ilyen fizetéseket... Legalább a versenyszférában lehetne magasabb, mert ott van is értelme, ezek a köcsögök meg kb úgy kezelik, hogy "hát persze, te is egy jani vagy a sok közül, majd lesz másik"...
  • daeemoon
    A második fele teljesen igaz. Túl sokat fejlődni multinál nem lehet...

Az első fele... Hááát a 120 nettó valóban igaz, de nálunk a debugosok picivel többet keresnek...
  • daeemoon
    Bruttó 160 alá ne menj... Nekem tapasztalat nélkül megadták ezt is, és ahova te jelentkezel, az nagyobb fizetési osztályba tartozik. Bár én az önéletrajzomban tudtam fényezni magam :D Szóval bruttó 180-200
  • Motoroj
    Szar az egész.
  • ScarY MAN
    túlórával
  • David2
    1 évre
  • 5c0rp330n
    netto 450k
  • David2
    minél rövidebb és informatívabb legyen, h kiszűrhessék a cég számára pozitív kulcsinformációkat. Mert egy önéletrajzot gyakran 10 másodperc alatt futják át, így ha túl sok a sallang, akkor lehet, h pont az marad ki, amiért felvennének.
  • lammaer
    Ez a hajszálpontoson az valójában egy bérkategória, tól-ig stílusban. Szóval van ott mozgástér.

• Voyager5
    Igaz amit irsz, de multiknal altalaban megvan halalpontosan szabva a brutto. Az ala nem mennek, de cserebe fele sem :D
    Megmondjak, h ennyit tudnak adni, ha alairod jolvan, ha nem irod ala, akkor meg felvesznek mast.
  • Ironman2
  • lammaer
    "mert altalaban bevan love nekik, hogy mennyit kapnak az ujoncok."

Ja, csak lefelé mindig van út... persze hogy van náluk bérkategória, de ha a balek kevesebbet kér, természetesen szívesen felveszik annyiért.

Ez a baj az ilyen kérdésnél - sajnos sok helyen nem azt mondják hogy "ez a munka, ennyit aduunk, kell e?", hanem próbálnak lefele menni. Versenyszféra, nem állami :D

Mondjuk én úgy szoktam interjúzni (12 év meló után), hogy elmondom: ahol most vagyok ennyit keresek. Ha gondolják jöjjek át, kéne vmi olyan számot kitalálniuk amiért szerintük megéri vállalni a váltás rizikóját.
    Nekem ez bevált formula :)