40
  • mester1987
    érdekességek a GameTeve jóvoltából....
  • Vogel
    Gondoltam rá, hogy játszani kéne ezzel a játékkal, de az ingame videók elszomorítottak. Csak video kill van? Semmit nem tudok befolyásolni a harcban. Dead Islandben magam tudok célozni az ütéssel, bottal (mondjuk itt meg a script fejre ugrás nem jön be).
  • woy
    ha nem is a legszebb de nagyon stílusos 10/10
  • KP27
    figy, crt monitoron az is bőven elég. jól is néz ki, és még a szemem se gyullad be az alacsony frissítéstől :D
  • WoodrowWilson
    1280 az más, úgy már elhiszem.:)
  • KP27
    Nem esik le 10fps alá. 1280-ban tolom FXAA High,16xAF stb, mivel dx10-es és nem tud dx11-et a kártyám a tesselation-t alapba be se tudom kapcsolni. Nem nagyon megy még 40fps alá sem. Régi rossz megszokás miatt folyamatosan fut a fraps a háttérben, így real-time látom , hogy mekkora az fps az adott pillanatban.
  • WoodrowWilson
    Ja elfut, csak néha (de inkább sokszor) leesik az fps 10 alá.
  • n0k0m
    Tesszallációt leveszed, azt egyből 1920x1080-ba elfut minden egyéb maxra tolva azon a gépen amit írt.
  • Merces
    .....800x600?
  • n0k0m
    Grafika hozza a mostani színvonalat, de azt mondani, hogy crysis 2 nem szebb az elég meredek. Technikailag közelébe sincs, de azt elismerem, hogy művészibb a megvalósítása.

Érdekes módon engem nem fogott meg a játék, pedig papíron mintha nekem csinálták volna. Ha rambo-ként rohángál az ember, akkor arra vannak élvezhetőbb játékok, ha meg lopakodik akkor így fest a játék: lopakodás, q lenyom -> videóbejátszás, ahogy megölöd -> lopakodás -> hack minigame-> hack minigame -> lopakodás -> q -> videóbejátszás. Ami számomra igencsak repetitív volt (+ehez hozzájön, hogy a környezet a játék stílusából adódóan nem túl változatos), pedig annakidején a Thief sorozat nagy kedvenc volt. Ahogy nézegettem fórumokat 10-ből 1-2 ember érzett hozzám hasonlóan. Nálam marad 6,5/10 :P
  • KP27
    Ati 4850 kártyán játszottam Core Duo E5200-al. Mai szemmel nézve ez eléggé low end konfig. Mégis futott rajta normálisan. Ettől függetlenül nem kell hasra esni a grafikájától valóban, de szerintem illett a játék hangulatához. Ha hibát kellene kiemelni, biztos nem a grafika jutna eszembe először....
  • Merces
    ....némá, fogalmazásgátlót tettek a kávémba............
  • Merces
    ...a gépigényéhez képest ez legalábis siralmasan gyenge, a „ szinszűrőket” ahogy te nevezed meg legalábis a szokásos agyatlan módon használták............a tökömön jön ki a sok bloom,és mindenhez nyomatják.........
  • Kindred Blades
    Egy tisztességesebb monitoron kifejezetten szép a játék, jelen nagyon sokat nyom a latba a képernyő mérete és a felbontás, a kis képek nem adják vissza.

A játék egyetlen nagy hiányossága, hogy túlzottan olyan, mint az első. Az első rész nagyjából hét évvel mutatott túl a korán. Valami ilyesmit vártam ettől is. Remek kis játék, elmerül benne a játékos, de nem fogja összevakarni a testrészeit a padlóról az első negyven perc után.
  • fozerl
    Én ugyan így jártam. Plazmán eszméletlenül jól néz ki (x360as verzió), persze mint minden más is. Soha nem gondoltam, hogy plazmán ilyen jók a játékok, amíg nem nyertem egy ilyen tv-ét. De ugyan így jártam a Dead Islandal is, először nem értettem miért adtak neki olyan rossz grafikai értékeléseket, utána barátomnál megnéztem lcd-én és iszonyatos a különbség. Szerintem se 3 csillagos a játék grafja.
  • Celeborn
    Ez a grafika kérdés tényleg érdekes. Én x360-on toltam végig, és teljesen lenyűgözőnek tartottam a grafikát. Viszont most ahogy nézem ezeket a screenshotokat, tényleg nem tűnik olyan nagy eresztésnek. Lehet, hogy plazmán nézve, mozgás közben máshogy jön át, mint így állóképeken? Minden esetre az xbox-os benyomások alapján biztos, több mint 3 csillagot adtam volna. Most elővettem a "régi" Mass Effect-et, nahát annak a grafikája inkább nevezhető gyengének.
  • Ender Wiggin #24
    ME2 nekem jobban bejön. Grafika? Nem tudnám megmondani, hogy jelenleg mi a csúcs. A Crysis 2 biztosan nem. 580 GTX-szel minden 60 fps felett megy, így azt sem tudom, mi az, ami szaggat mostanában. Jó ez ahogy van.
  • KP27
    Akkor valamit nagyon rosszul csinálsz "barátom".

• tcpip2
    A fejlövés hegyek nekem is mennek, főleg rejtőzésből tompis, páncélátütős, lézeres pisztollyal. Ha nem láttak meg közvetlenül, általában elég volt egy kicsit bújkálni a következő fejlövésig...
    De a lőszer tényleg kevés, én az elején majdnem letöröltem az egészet, mikor a főnök a kezembe adta a géppuskát, és a negyedik ellenfél után pislogtam, hogy már csak 7 lőszerem van hozzá, mit csináljak.
  • JethroHUN
    Egy hétvége kevés ehhez a játékhoz
    KP27: te miről beszélsz? játszottál ezzel a játékkal 5 percnél többet? Nem vették észre h lelősz vkit az orruk előtt, írj már vmi hihetőbbet, azt is észreveszik ha a hátuk mögül lősz le vkit... Az Al meg szimplán úgy van megcsinálva h tudjál lopakodni, nem néznek, se le se föl, stb. Lőszer meg pláne nincs "dögivel" combat riflébe, smgbe, sokáig kell gyűjteni, de az is elfogy 1 küldetés alatt... Grafika, akkor játsszál vmi olyannal ami megfelel, talán lesz benne 6 óra játékidő... míg ez 30. Fejlővés hegyek, aha... max az elején, aztán már nem nagyon halnak meg 1től, és azonnal riadót fújnak, ellenben a stunt gun még a legerősebb ellenfelet is ledönti 1 lövéssel.
  • tcpip2
    Persze, meg a sok hadizsákmányról :)
    Azért ha nekem olyan robotkarjaim lennének, biztos elég erős lennék ahhoz, hogy rábeszéljem a főnökömet, hogy tegyen a repcsimbe egy fegyverszekrényt... vagy cipeljem a plusz holmimat :)
  • KP27
    így van, de ez egyben a mai játékokra nézve kritika. gyakorlatilag szinte egy az egyben átvették az első rész játék elemeit és ez bőven elég volt hogy az első rész után tíz évvel az átlag fölé emelje ezt a játékot.
  • h143570
    Az elso reszhez kepest jelentosen gyengebb. A jelenlegi jatekok altalanos szinvonalahoz kepest visszon magasan vezet.
  • Sárkányvölgy
    Valószínűleg nem voltál katona :-)
    Egy smg, egy oldalfegyver, pár gránát és a hozzá való lőszerek,
    épp elég súlyt képviselnek, és akkor még nem beszéltem a védőfelszerelésről.
  • Sárkányvölgy
    Ez nem igaz, de jelen esetben tényleg csak 3 pont a grafika.
    Többet én sem adtam volna rá.
    Viszont jó látni, hogy hozzászólók mindegyike dobozos játékkal rendelkezik.
  • gombabácsi
    ja hát persze megint elfelejtettem hogy a legtöbb embernek a jó grafika egyenlő fotoreál :)
    ha van valamin egy kis színszűrő, az mindjárt rossz :)
  • KP27
    Nem tudom a cikkíró miért ilyen baromságokat. Nagyon könnyen lehet ölni a játékban. Csak rá kell tenni a hangtompítót meg a lézercélzót a fegyverekre és mehetnek a fejlövés hegyek. Sima kispisztoly meg Combat Rifle elég mindenre. A typhoon aug-ról nem is beszélve.

Lőszer is van dögivel meg gránátok is. Én elsőre egyáltalán nem törekedtem arra hogy életben hagyjak sok mindent, így is megengedhető volt hogy 2 fegyverrel vigyem végig a játékot, közben még volt másik három amit bármikor használhattam volna. Nyílpuska, sniper, nehézfegyverek.

Hátizsákunk szűkös igen, amit lehet bővíteni, a kezdeti méretének a duplájára kb. Úgyhogy cuccot is vihetünk, méghozzá rengeteget.

Az AI tényleg buta. Sokszor azt nem vették észre az ellenfelek, hogy hangtompítóval egyesével lelövök mindenkit, vagy hogy az orra előtt ölök le valakit közelharcban.

A grafika nem kiemelkedő, de amúgy nem rossz. Persze nem tartozik az élmezőnybe, de cserébe viszonylag gyengébb gépeken is élvezhető sebességgel fut a játék.
  • tcpip2
    A grafikára a 3 pontot én is nagyon keveslem, több az azért!
    Nagyon hangulatos, szívesen mászkáltam volna még benne egy kicsit.
    Ami nekem inkább hiányzott, az a normális hátizsák/tárolóhely. Nem esik jól,
    mikor tunningolt puskákat kell eldobni, mert találtam egy másik fajtát...
    Lehetett volna egy fegyverszekrény mondjuk a VTOL-ban, és leszállás után még lehetne a pályák kezdetén holmit berakni/kivenni anélkül, hogy a régi holmi elveszne.
  • Kovász
    Nekem a Vampire: Bloodlines ugrott be erről a játékról menet közben: a nyomasztó hangulat, a mászkálás az utcákon, a sok küldetés, a szintlépés... és mivel azt is imádtam, ez is kurvára bejött:)
  • Yagami
    Egyébként meg ja és pontosan. A grafika nálam is csak kb. harmadlagos tényező volt, a hangulata és a sztorija kiváló a játéknak.
  • Pares
    Crysis 1-2 ami szebb, Metro, Witcher, azonos színvonal.

Ja, és mellesleg a fentebb felsorolt játékokhoz képest SOKKAL jobban van optimalizálva (leszámítva talán a C2-t).

De végül is nekem mindegy, mert nem a grafikája miatt játszottam a játékkal, hanem a remek történet, az eszméletlen hangulat és a nagyon jól kidolgozott világa miatt jött be.
  • Yagami
    Én például most idecitálnám a Dead Island-et. Na ott a környezet, az ami nagyon ki van dolgozva, egyszerűen minden a helyén van, szimmetriának nyomát se látni, mindenhol van valami környezeti tárgy. Félreértés ne essék, tudom, hogy más a kettő dizájn, és imádtam a Deus Ex-et, nekem nagyon tetszett, semmi bajom a grafikájával, bőven jó az, de manapság (és ez az én szerény véleményem csak) úgy kellene egy játék környezetének kinéznie, mint a fent említett zombis-henteldében. További szép napot!
  • wedge31
    Crysis 1-2, Witcher 2, Metro 2033, stb

3 pont szerintem valós a grafra. Jensen szinkronhangja nekem se igazán tetszik mert nagyon érzödik az erölködés, hogy ilyen rekedtesen beszéljen de ezektöl függettlenül a játék 10/9 nálam.
  • Muki100
    A grafika elgondolása jó, de kb. 2007-es szinten van. Teljesen jogos a 3 csillag attól függetlenül, hogy a koncepció stimmelt.

A főszereplő szinkronhangja pedig telitalálat volt, illett a karakterhez.
  • gombabácsi
    jó, akkor mondj jobbat, kíváncsian várom
    de majd jól megkritizálom ám amit írsz :)
  • Büdös Bohóc
    pares, gombabá: inkább ti hol voltatok az utóbbi 3-4 évben, szépnek szép a játék, de ez már nem az 5 pontos kategória. Bár nem is 3, ahogy a cikkíró mondja, inkább egy 4-es.
  • gombabácsi
    így van, és a grafika nem csak technikailag jó (magas polygonszám, nagy felbontású textúrák, nagyon jó világítási rendszer, kis és nagy terek kiváló kezelése), hanem dizánjban, hangulatban is

bár én nem játszottam még a játékkal, csak onlive-on szoktam nézni ahogy játszanak
  • Pares
    A Kedves Cikkíró valószínűleg csukott szemmel játszotta végig a játékot, ami önmagában igen szép teljesítménynek számítana, ha ez nem vonta volna magával azt, hogy leminősíti az egyébként gyönyörű grafikát. Nincsenek észrevehetően ismétlődő tereptárgyak, nem üt el semmi a környezetből, nincsenek üres, kitöltetlen terek sem. Semmi gond nincs a grafikával. Valószínűleg jobban járt volna a kedves cikkíró, ha néha-néha ki is nyitja a szemét. 3 pontot adni a grafikára... szégyen és szánalmas.

Nem hittem volna azt sem, hogy valakinek a hangokkal is gondjai akadnak. A zene szerintem nagyon jó volt az egész játék során, és Jensen szinkronja is nagyon illett a karakteréhez.

A nehézség az, amivel valamelyest egyet tudok érteni, bár a buta AI sem olyan gyakori, mint azt a kedves szakértő beállítani kívánja.

Az irányíthatósággal pedig egyáltalán semmi probléma nincs. A fedezékrendszer 98%-os pontossággal működik, nagyon jól meg van oldva. A menürendszert pedig csak meg kell szokni, semmi baj sincs vele, ha az ember tudja, mi mire szolgál.
    Valószínűleg a kedves elemzőnk nem töltött elég időt a játékkal ahhoz, hogy a keze ügyébe álljon minden.

4 pontot adni az egészre meg egész egyszerűen abszurdum. Ez a játék azon kevesek egyike, ami kérdés nélkül megérdemli az 5 pontot.
  • gombabácsi
    Kb. ilyen szép grafikát még nem láttam mint ebben a játékban... erre 3 pontot adni elég nevetséges...
  • Ryder62
    Remek játék. Most estem neki másodjára full lopakodva. Csak 1 óriási hibája van: az ellenfelek két szobányira is meghallják hogy hangtompítós fegyverrel lövöldözök. A sniperkedésnek sincs sok értelme mert ha fejbedurrantok valakit hangtompítós sniperrel akkor is a mérföldekkel odébb lévő ellenfelek már kezdenek rohanni a hulla felé hogy mégis mi történt. A kivégzésnél ugyan ez a helyzet. De azt egyáltalán nem érdekli az ellenfeleket hogy ha egy mögöttük 2 méterre álló társuknak behúzok egy hatalmasat, eltöröm a karját és a végén egy hatalmasat koppan a padlón. Ez így sajna vissza vesz a játékból, mert egy lopakodásra kihegyezett játéknál ez fatális hiba :/