Meteoritokkal érkezhetett az arany
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
azért ez a Nature-ben jelent meg,szóval nem kéne elbagatellizálni a dolgot,btw ez csak egy elmélet,és valószínûleg nem álja meg a helyét
Én inkább úgy mondanám, hogy akkor is.
wraithLord: "A bolygókat alkotó anyagok egy része megsemmisült csillagokból származik. Akkor valszeg a meteoritok anyaga is..."
Ez így van. A Naprendszerben minden a napköd anyagából keletkezett, így a meteoritok is. Annyi különbség van, hogy a primitív meteoritok (CAl, AOA, CI kondritok stb) egyidõsek a Naprendszerrel, míg a differenciált meteoritok fejlõdésük során olvadáson is átmentek, így szétkülönültek különféle csoportokra (fémes, szilikátos) különültek el. Ezek a meteoritok származhatnak akár a Marsról és a Holdról is. Mondjuk azon a tényen nem változtat, hogy mibõl is alakultak ki.
wraithLord: "A bolygókat alkotó anyagok egy része megsemmisült csillagokból származik. Akkor valszeg a meteoritok anyaga is..."
Ez így van. A Naprendszerben minden a napköd anyagából keletkezett, így a meteoritok is. Annyi különbség van, hogy a primitív meteoritok (CAl, AOA, CI kondritok stb) egyidõsek a Naprendszerrel, míg a differenciált meteoritok fejlõdésük során olvadáson is átmentek, így szétkülönültek különféle csoportokra (fémes, szilikátos) különültek el. Ezek a meteoritok származhatnak akár a Marsról és a Holdról is. Mondjuk azon a tényen nem változtat, hogy mibõl is alakultak ki.
Mente et Malleo
És ezzel mit akarsz mondani? Minden (ismert) elem a csillagokból származik így vagy úgy. Vagy még a csillag "életében", vagy a nagyobb rendszámúak a csillag "halálakor". A bolygókat alkotó anyagok egy része megsemmisült csillagokból származik. Akkor valszeg a meteoritok anyaga is...
(Röviden: itt nem oszt, nem szoroz, hogy milyen kozmikus folyamat során jön létre arany.)
(Röviden: itt nem oszt, nem szoroz, hogy milyen kozmikus folyamat során jön létre arany.)
Persze hogy kerülhetett, hisz supernova robbanások során jön létre az arany
aha...hát,persze...hihető volt
Az elméletnek van valóságalapja, hiszen sok ritka fém, pl irídium is fõleg meteoritok útján kerül a Földre, tehát arany is kerülhetett ilyen módon. De azt kizártnak tartom, hogy az összes arany így került volna a bolygóra, nagy része továbbra is magmás ércképzõdéssel keletkezhetett. Azaz magmahasadékokba bejutó víz felforrósodik és az éppen lehûlõ magmából fémeket old ki. Így válnak ki a nemes és színesfémek ércei, azaz az aranyé is.
Mente et Malleo
Már meghódítottuk. Nem láttad a mag címû dokumentumfilmet? <#duhos2>#duhos2>
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
eh, szóismétlés... javítanám: "és voilá: frissebb kõzetben van az arany ami még az óceáni kéreggel (pontosabban benne) bukott le."
Sztem ugyanúgy a tektonika az oka. A Csendes-óceáni lemez lebukik pl Chile partjainál. Amikor leér, megolvad és bekerül a vulkánok magmáiba, onnan szépen elõtör, és voilá: frissebb kõzetben van az arany amit a kõzetben van.
És ha még mélyebben is maradt volna az arany akkor abból valamennyit felhoz a rengeteg víz amit a kõzet még alábukáskor vitt magával a mélybe (forróvizes teléresedés).
Azt azért kijelenteném hogy ez csak elgondolás a részemrõl, majd egy (földrajz diplomás, nem foteltudós sg-s) szakértõ kijavít ha tévedek.
És ha még mélyebben is maradt volna az arany akkor abból valamennyit felhoz a rengeteg víz amit a kõzet még alábukáskor vitt magával a mélybe (forróvizes teléresedés).
Azt azért kijelenteném hogy ez csak elgondolás a részemrõl, majd egy (földrajz diplomás, nem foteltudós sg-s) szakértõ kijavít ha tévedek.
én nem vonom kétségbe a tudományos megalapozottságot, de elég furán hangzik a dolog tektonikai szempontból. wiki azt írja csak pár helyen van már meg a 4 milliárd évvel ezelõtti kéreg, máshol átlagosan 2 milliárd éves. akkor hogyé maradt fennen a zarany?
Vagy valaki megrugdosta es azota morzezik az agya: "meteor-meteor-meteor".
Amugy sem meteor, hanem meteorit. Mivel foldet ert az aszteroida, nem csak belepett a legkorbe.
Amugy sem meteor, hanem meteorit. Mivel foldet ert az aszteroida, nem csak belepett a legkorbe.
Szerintem már az anyja hasában is azt morzézta rugdosás közben <#zavart1>#zavart1>
persze, te ez mar akkor tudtad, amikor megszulettel. Nem felsirtal, hanem azt kiabaltad hogy "METEOROK!!!!".
KOMOLYAN ?
Meteorok hozták az aranyat ?! Micsoda felfedezés !
Meteorok hozták az aranyat ?! Micsoda felfedezés !
Nem a meteorok voltak. 120.000 évvel ezelõtt már éltek sárkányok a földön. Azok fingása olvasztottam meg a kõzeteket és alakult át az atomszerkezetük arannyá.
Kérek 10 millió CHF et. Mert ezt kikutattam.
Kérek 10 millió CHF et. Mert ezt kikutattam.
"az egyetlen magyarázat pedig egy meteoritbombázás" elég gyenge magyarázat. Elõbb hiszem el, hogy ET idetolta a kõzeteket a kis biciklijén, mint ezt.
Mennyi baromságot ki tudnak találni és a legfélelmetesebb, hogy még meg is magyarázzak. De még durvább, hogy valószínûleg ezért még fizetnek is nekik. Félelmetes.
Ja és Pina
Mennyi baromságot ki tudnak találni és a legfélelmetesebb, hogy még meg is magyarázzak. De még durvább, hogy valószínûleg ezért még fizetnek is nekik. Félelmetes.
Ja és Pina
Én igen. Mellesleg miért akkora ökörség? Jó, nyilván valószínû, hogy nem igaz, de gondolom a kutatók, akik elõálltak vele, kicsit jobban otthon érzik magukat a geológiában, mint te. 😉
Gaming is believing.
674 kitöltött kérdõív alapján állapították meg, a brit tudósok így dolgoznak.
majd ha elkészül Zion városa <#gonosz1>#gonosz1><#gonosz1>#gonosz1>

practitioner of the forbidden arts of death
a Föld mélyét mikor hódítja meg az emberiség? 😊
Ha egy 6000 trillió tonnás bolygóba 20 trillió tonna cucc becsapódik, akkor nem hevül fel újra folyékonyra az egész?
hiányolom a cikkbõl az "angol tudósok rájöttek/kikutatták/feltalálták/hasukra csaptak és..." sorocskát....
practitioner of the forbidden arts of death
ennél nagyobb ökörséget én még életemben nem hallottam