22
  • beceneev
    #22
    Saccared akárhogy is nézzük ez egy mmo lesz és az ilyen dologok a fejlődéssel járnak. Viszont pont a story és a minigamekkel oldják ezt. Nem tudok róla, hogy bármelyik másik mmo-nál lenne hasonló. Endgame-re felesleges kitérni még, mert nagyon keveset tudunk róla. Nyílván nem fogják az össze jó dolgot lelőni előre :)
    Guild Wars pvp ről csak annyit, hogy nem tudom láttad e azt a videot amiben az egyik class egy forgószéllé változik és kb 5-6 embert instantra megöl (Y) plusz ez a térdrerogyok 3x és nem halok meg stb.
    Egy bf és cod között nincs akkor különbség mint pl egy swtor wow gw között, l4d-re azt mondom, hogy oké az más mert zombit ölsz co-op a hangsúlyosabb stb.
    A skillekkel meg a reflexekkel is sántít egy kicsit a dolog. Ha jó vagy egy fps játékban akkor jó vagy az összesben, de egy mmonál hiába tudsz jól játszani az egyik classal, mert valószínűleg egy másikkal meg nem menne úgy. Vegyük például a wowban az arena tournament szervereket. Lássuk be nem sok esélyed lenne arenan. Ugyanakkor szerintem fps játékoknál nincs ekkora különbség. Itt gondolok a jó és az ügyetlenebb játékosokra. Mielőtt még félre értenéd nincs bajom az fps játékokkal, sőt azokkal is szoktam játszani. Megvan nekem is több cod meg bf is.
    Cateran írtam már korábban ez az első boss az raidben vagyis operationben. Igen ez könnyű volt, mivel a bevezetés a célja. Ráadásul ez normal nehézségen volt.Gondolniuk kell a casuel játéksokr is.Ne aggódj lesz hc mód is ami már kihívást fog jelenteni a hardcore játékosoknak is. Csakhogy mindenki boldog legyen :)
  • cateran
    #21
    Ja, a cikkhez: Ha ettol mar el kellett volna dolni, akkor ez nagyon gebaszos jatek lesz..ez 1 0 volt...quest, raid, vagy akarmi, ez nagyon lightos.....
  • cateran
    #20
    Ugyan a kommentjeiddel egyetertek, de itt azert kotozkednek 1 kicsit:) A WoWban (meg az alapjatekban, "vanillaban") imadtam alacsony szintukent questelgetni, mert kurvasok dolog kiderult a kulonbozo fajokrol, nevesebb karakterekrol, errol-arrol...BC-ben mondjuk mar csak atfutottam a questeket, LK-ban es Cataban meg mar azt se...
  • Saccard
    #19
    Ja és még valami. 1. az aki azzal akar eladni egy mmo-t hogy jó a fejlődés része a dolognak, az szerintem bolond (az csak jó ha jó, de na, lássuk be a fejlődés az előjáték és az endcontent a lényeg) 2. nem akarok okoskodónak tűnni sok mmo tapasztalat után én is rengeteget gondolkodtam azon, milyen lehet egy teljesen új típusú mmo, és nem jutottam semmire, szóval mindentől függetlenül tisztelem a készítők munkáját. Úgyhogy kívánom nekik, hogy tudjanak minél többet eladni.
  • Szaruman
    #18
    Soundmaker: a felsorolt MMOkat kipróbáltam (1 hónap-2 év időtávon), lehet nem volt 1értelmű a mondat. A játékmechanizmus pedig a videók alapján egy konvencionális nulla (ide illik ez a szó?^^). Mész-ütsz/hílelsz-ütnek-hílelnek.

    beceneev: nem tudom, h az átlagember hogy van vele, de én elsőre is kinyomom a story cuccokat. Még a lotroban sem voltam képes végigolvasni (pedig szeretem a világot, illetve a játékban állítólag jó volt ez a rész), mert azáltal 3-4x tovább tart elérni a max szintet. És egy JÓ játékban maxos karakterrel játszani SOKKAL jobb, mint a lowbie tartalmat csinálni (ha nem, akkor a játék szar). Eddig csak a GuildWars találkozott az elvárásaimmal ilyen téren (ott mind a pve, mind a pvp endgame tetszett, és a hardmode miatt a pve rész is jó maxos szinten 1-2 végigjátszásra).
    Fpssel pedig olyan gyakran játszom, mint... (most ide eszembe jutott egy kisebbséget érintő hasonlat, de nem írom le :D). Szóval ritkán.
  • Saccard
    #17
    "hogy megtörje a fejlődés monotonitását" - boccs de te magad írtad... nagyon komoly ha már most így készülsz a játékra:D, de azt becsülöm, hogy legalább tudod mi fog jönni... Szóval pont erről van szó:) hogy ugyanugy kurvára unja már az ember az egészet:D ja és fps-ről csak annyit, hogy teljesen más egy bf, egy cod, vagy egy left4dead. Arról már nem is beszélve, hogy egy olyan típusú játékban a skill és reflexek sokkal jobban kijönnek, még akkor is ha mmo-nál pvp résszel hasonlítjuk össze. De alapból a két dolog teljesen összehasonlíthatatlan... mintha a gördeszkázást hasonlítanád az autóversenyzéshez. És előző kommentemnél egyébként ugyanazt az innovációhiányt stratégiai játékoknál is levezettem, mielőtt vérszemet kapnál, hogy mmot szídok... (én magam is rengeteget mmoztam és nagyon szerettem) szóval 1. ne keverjük a szezont a fazonnal 2. a bemutatásnál kirpóbáló újságírók is annyit mondtak h új skin az egész és hogy kevés lesz. Ettől még lehet egy jó játék, de nem olyannak aki mondjuk 5 évet WoW-ozott. Annak újat nemnagyon fog adni. Véleményem szerint persze. Ja és ezekután ha tényleg annyira jó lesz komolyan megveszem :D :D :D Pont az a két mmo amit énis nagyon kiváncsian várok (Guild Wars 2 és a The Secret World), hát 1-2 éven belül kiderül h lesz-e érdemes újra mmot venni :)
  • messen
    #16
    Megfogadtam, hogy nem etetek trollokat, de szerinted milyen konkrétumokat kellett volna írnom? Quest címeket, boss neveket, netán a visszafejtett programkód ide vágó sorait?
  • beceneev
    #15
    Általánosságban beszélni dolgokról nem olyan mint, ha konkrét dolgokat emelnél ki mivel azok elég távol állnak az igazságtól. Az előző hozzászólásomnak köze nincs érveléshez,de ez is majdnem összejött :) Maybe next time bro
  • messen
    #14
    Ez is.
  • beceneev
    #13
    Érvelésnek elég gyenge volt.
  • messen
    #12
    Előzmény: Kipróbáltam (értsd, szántam 6-6 hónapot rájuk az életemből) a WoW-ot, lotro-t, CO-t, Aion-t még most is előveszem néha-néha, de nem kötnek le engem, a pve nábot. Amikor a 12. "ölj meg 10 patkányt" kell csinálni, a hajam tépem, pedig már nincs sok.
    Saját vélemény: a Guild Wars 2 és a The Secret World (amik szintén még meg nem jelent mmo játékok) minden tekintetben rávernek az swtor-ra. Merem állítani, hogy még a Champions online is jobb, mert kicsit kötetlenebb.
    A harc menete ugyanaz az "álljunk egy helyben és spamoljuk a skilleket, de néha fedezék mögé bújás, mert nagy attack jön", amit már láttunk 1000x. Ugyanaz a csapatfelosztás megy, ahol ha kiesik egy kulcsfigura, annyi a partynak, és kezdheted elölről a másfél-két órás instát. A healerek a redbar minigémet játszák; a két méteres, kigyúrt tank órákig üt egy ellenfelet eredmény nélkül egy akkora fegyverrel, amivel valójában már egy csapással ketté kellett volna szelnie; a mapon szembejövő ugyanolyan kasztú karakter ugyanazokat a questeket nyomja, ugyanaz történt vele, stb.
    Játékmenetben az swtor egy reskin. Ez tény. A sallang viszont jó hozzá. Aion-t is csak azért játszom még, mert hiába klón az is, de legalább vannak szárnyaid ;)
  • beceneev
    #11
    Szaruman megint csak mellnyúltál ugyanis ha ismernéd a játékot akkor tudnád, hogy minden classnak egyedi story-ja van. Vagyis nem fogsz találkozni 2x ugyanazzal a küldivel. Nyílván, ha csinálnál még egy ugyan olyan karit akkor másodjára kinyomnád a párbeszédeket, de lássuk be ez nem túl valószínű és elég értelmetlen is lenne.
    Többen is várják a hatalmas újításokat.Ez csak egy reskin játék lesz. Akkor kérlek mond már meg az elmúlt 10 évben mi változott egy fps játékban pl.? Jobb lett a grafika és ennyi. Lényegtelen, hogy bf cod stb ugyanugy lövöldözöl a fedezék mögül v rambozol. Semmi újítás és érdekes nem fikázzák őket :)
    Egyébként lesz sok újítás swtorban. Ott van pl a space combat minigame ami tökéletes arra, hogy megtörje a fejlődés monotonítását. Említettem már korábban a story-t ami még egy mmo-nál se volt stb...
    Megint csak azt tudom mondani, hogy mielőtt véleményt nyilvánítanál jó lenne egy kicsit utána járni a dolgoknak.
  • Saccard
    #10
    Erről csak annyit, hogy ha már láttál rengeteg filmet akkor leggyakrabban a trailerről illetve egy-egy jelenetről meg lehet mondani, hogy lesz-e benne valami eredeti vagy csak egy x+1 termék lesz. Hasonló módon van ez a játékoknál a gameplayekkel. Kívánom, hogy neked legyen igazad, de amit én eddig ebből a játékból láttam semmi újat nem adott. Amíg gyökeresen nem változik a játékmenet addig tényleg csak a skin új, márpedig azt egyből megunom.
  • Frosty01
    #9
    akármennyire is hőbörögsz az általad vélt "divatfikázó majmok" magánvéleményeik miatt, attól ez a játék még elég sok laikus és hardkór kocka számára egyenesen taszító, jobb ha beletörődsz... és igen. messziről virít róla hogy összelopkodott ötletek reskinezve. ugyanolyan bukás lesz mint a rift.
  • Soundmaker
    #8
    Imádom mikor megjelennek a divatfikázó majmok és rávetik magukat valamire ami még el sem készült, mint gyöngytyúk a takonyra.

    Szaurman: "Ez volt a wowban, lotroban, riftben, warhammer onlineban, meg az összes többi, általam a kipróbálás szintjéig sem jutott mmoban. És meglepő módon itt is ez lesz. És a sok gyökér ennek ellenére rohan majd megvenni."

    Ekkora faszságot hogy lehet írni? Leírod mi lesz szerinted majd leírod hogy a többi mmo-t ki sem próbáltad... A tök felesleges ugatás az megy mindenféle utánajárás, kipróbálás, megismerés teljes hiányában. Majd akkor böfögjünk már ide lehúzó kritikát ha végigtoltál egy karatert rajta megsimerted a játékmechanizmust és nem 3 videó alapján trollkodsz itt... Addig csak rosszindulatú fröcsögés az irományod ami nélkülöz minden tapasztalatot. pont.
  • Saccard
    #7
    Sajnos teljesen egyetértek... Énis végigpróbáltam szerintem a lehető összes mmo-t, ingyenest és fizetőst egyaránt, és a WoW volt a legjobb... Megjegyzem Lk óta nemnagyon tudom élvezni a játékot 1-1 vicces/érdekes hónapot kivéve. Szóval nulla innováció, de sajnos ez más játékoknál is így van. Pl.: mutass nekem mondjuk a warcraft 3 óta olyan stratégiát ami kiemelkedően jó lett volna és annyira le kötött volna, talán a BFME2 és ESETLEG a Warhammer: 40k, de valójában egyik sem érte el azt a szintet amit vártam. Nekem a stratégiai játékok is megálltak kb. 8 évvel ezelőtt. Egyetlen játék ami tényleg kiemelkedően jó volt és tetszett az a dragon age 1 volt. Ezenkívül lófasz van itt esti fényben és bőrlehúzás. Mindettől függetlenül 2 dolgot nekem sem szabad elfelejtenem: 1. öregszem, 2. a mostani 12-18 éves korosztálynak az újra lehúzott bőr is jó hiszen ők nem játszottak az előzőekkel. Szóval várok én is egy olyan MMO-t illetve stratégiát ami megint beszippant:) de az biztos hogy nem ez lesz az :( Ez az én véleményem nemkell senkinek felháborodnia.
  • Szaruman
    #6
    Insta, pve, boss, blalabla. A kreativitás teljes hiánya... Csak én unom ezt a fajta tartalmat, vagy más is? (a rift meg egy fos volt, a dinamic content azt jelentette, h spawnolhat zónánként 2-3 fajta rift, 3 féle mobbal. változatos)

    A storyhoz: elsőre elolvasod/végighallgatod/ilyenek. Másodjára is? Ugye nem? Harmadjára mindenki elkattintja a walloftext küldileírást. Onnantól kezdve halálfeleslegesen van benne. Ha story miatt akarsz játszani, akkor ne mmozz. Ha több 100M dollár megy el ezekre a dolgokra, akkor fasza, csak előfordulhat, h másra nem jut. Van az a varázsszó, h ENDGAME. Ennél a résznél bukott meg az utóbbi időben (5 év) kijött MMOk 97%a (a maradék 3% kb a wow meg a guildwars). És ez az a rész, ahol a játékosok nagyrésze magasról szarik arra, h a lvl 3as zónában éppen egy irodalmi nobeldíjas blablát olvashat.

    Híles tank: ugye nem az én feladatom megmondani, h mi lenne jó? Nem tudok róla, h bármelyik játékfejlesztő cégnél kreatív arc lennék. Azért fizetik ott az embereket, h kitaláljanak vmi újat. Eddig nem jött össze nekik (itt). Tucat+1 mmo, más skinnel. Hooray.
    Vagy neked érdekes az a formula, h
    - van egy dps a bossnál
    - ahhoz van egy hps a hílernél
    - ha a híler mellékattint, kihal a party (ha fos a kontent, akkor nem^^).
    - + van enrage timer a bosson, h a núbok jobban szopjanak.
    Ez volt a wowban, lotroban, riftben, warhammer onlineban, meg az összes többi, általam a kipróbálás szintjéig sem jutott mmoban. És meglepő módon itt is ez lesz. És a sok gyökér ennek ellenére rohan majd megvenni.

    Ui: remélem, h nincs elcsesződve a szöveg, mert a szövegdoboz (vagy mi ez, ahova írok) kicsit szarakodik, és nem tudok scrollozni benne.
  • beceneev
    #5
    Kedves szerkesztő elég probléma, ha hozzád még csak tegnap jutott el a dolog mivel már egy bő hete fent van neten ez a videó.
    nr1ranger- az instának ez az elsö bossa ami a legkönnyebb a többit bosst még nem láttuk ugyhogy nem kéne előre leírni. Abban igazad van, hogy a wow magasra tette a mércét,de azért várjuk ki a végét. A riftben volt újítás ugyebár a dinamic contetek ami eleinte jo és érdekes dolog volt, de a későbbiekben unalmas és teljesen feleslegess lett..
    Skynet te játszottál egyáltalán valamelyik kotorral is? Én mindkettőt kijátszottam legalább 10x és sajnos akkor nem is mondtam sokat. Kedvenc játékaim voltak (mai napig is fent vannak a gépemen)A kommentedből elég egyszerűen lelehet vonni, hogy egyáltalán nem jártál utána a játéknak, mivel akkor tudnád, hogy a fejlődés olyan lesz mint a kotorban annyi különbséggel, hogy ebben nem fogod tudni megállitani az idöt...A történet a 2. részt folytatja. Forumokon lehet olvasni a beta tesztelő emberek véleményeit és többek között volt egy olyan kérdés, hogy végig nézi-e a párbeszédeket? Összehasonlitás képpen mass effect dragon age stb -hez képest mennyire léptetik át a beszélgetéseket. Egyszer se nyomták ki, mig volt aki mass effectben aki igen stb. Ennyire szar a story...
    Szaruman-mégis mi lenne a jo? Egy tank tudná healelni magát? Ja bocs van ilyen a wowban:dk, egyedül végig viszi az 5 fős heroic instákat, random hc-n meg 5 en nem tudjátok végig tolni. Nemtudom milyen hatalmas ujitásra gondolsz...
    A fikázás az megy,de utána járni a dolgoknak, és gondolkodni mielött ideböfögsz valamit jó lenne.
  • Frosty01
    #4
    +1

    én ezt a "játékot" tuti hogy meg nem venném, bármi jót is írjanak róla :S
  • Szaruman
    #3
    Ez a 'legepikusabb' küldetés az egész játékban? Akkor milyen lehet a többi?
    Fasza, h 10 év után sem tudnak elszakadni a tank-dps-heal szentháromságtól. De nem baj, a sok szarvórz fan majd bekajálja, h ez milyen zsír cucc, és mennek perkálni a boltba.
  • Skynet
    #2
    Ezzel csak megerősítve az állítás miszerint mindenki jobban járt volna ha bárgyú MMO szemét helyett egy frankó sztorival megáldott és jó játékmenettel rendelkező SP alapú KOTOR 3-at kaptunk volna...
    Ez egy hatalmasrakás szar...
  • nr1ranger
    #1
    Ez egy raid insta és ezzel esélyük sincs ezen a téren a WoW babérjaira törni. Ne értsetek félre mert nem WoW fanboynak akarok tűnni, sőt a WoW kezd nálam is az unalomba fulladni, de a raidelés tekintetében egy játék sem tudott többet/jobbat mutatni bossharcok terén (értem itt a technikai megvalósítást, meg a legyőzéshez szükséges taktikát). Nem a WoWot kéne majmolni, saját, új kreatív ötleteket kéne csinálni, nem pedig egy régi koncepciót kéne átszínezni. A gáz viszont ezzel az hogy ha elállnak a WoWos recepttől sőt ha valami kreatívat, újat, kihívást állítanak a fejlesztők a játékosok előtt és nincs két hét alatt elérhető ingyen epix, akkor a népesség nagy része be se fizeti tovább a játékot.