294
Rejtélyes morajló hangok szerte a világon
  • maki85
    #294
    Furák ezek a hangok, de nagyon.
    Mindig csak az amcsik dőlnek ki tőlük.
    Vagy dőlnek be nekik???
    Amúgy pedig Trumpnak megzúgathatnák a kobakját, még mielőtt kirobbantja az utolsót.
  • mtibee
    #293
    Hangtámadás miatt evakuáltak amerikai diplomatákat Kínából
  • Zephyr Retiring
    #292
    Nyugi, ez csupán színtiszta pszichológia. Elmagyarázom..

    Ha elhiteted valakivel, hogy igaz ami valójában nem, akkor is ott marad a kétely, hogy talán az illető blöfföl. Ezek után, ha igaz is amit el akartál hitetni az illetővel, ő már akkor sem fogja neked tutira elhinni. Mert már maga sem tudja mit higgyen..holott azt fogja csupán tudni vélni, amit valójában el akartál hitetni vele. Az viszont lehet, hogy pont az ellentettje amit ő feltételez :)

    Ez ilyen egyszerű. Tehát már csak egy dolgot kell tisztáznod magadban: lenni vagy nem lenni 12 reg Zefnek? :D
  • maki85
    #291
    HUHH ez nagyon döfi!!

    Tehát ők azt hiszik, hogy mi azt hisszük, hogy ők azt hiszik, hogy mi azt hisszük...............................jajj ne


    Utoljára szerkesztette: maki85, 2018.02.18. 16:00:39
  • Zephyr Retiring
    #290
    Akkor ez olyasmi lehet, mint ahogy én is lehetnék az SG titkos fegyvere :D

    Titkon létrehozhattam itt 12 különböző nick reget, egy részével néha itt-ott összevitázok, hogy pörögjön a fórum, de a kívülállók ezt az infót nem is sejtik (hisz titkos) így egyik vagy másik regem ellen vagy mellett bekapcsolódnak a beszélgetésbe :)

    Ezért lehetnék titkos fegyver, ha van rajtam ruha ha nincs :D

    Zufókkal meg mi bajod? Ők nyomatják a rejtélyes hangok egy részét nem?
    Bár..talán csak ők is egy virtuális program részei, így valójában nem is léteznek. Mint ahogy én sem. Csak egy elmúlt idő vizuális verbális kivetülése vagyok..
  • Saintgerman
    #289
    Én már annak is örülnék, ha azt elárulná, hogy ő mit ért titkos rendőrség alatt. Szerintem számára az olyan lehet, mint a zufók. Ami nem földi, az mind ufo. A titkos rendőrség meg az, amelyiken nincs egyenruha, az mind titkos..
  • Zephyr Retiring
    #288
    Így van ez, ha nincs kivel beszélgetned :)

    Amúgy a hangok hallása igaz jelenség..mert a kutyusom is kapott chip-et nyakába, s azóta hangokat hall. Ez tény. Igaz, előtte is hallott olyan távoli hangokat amiket én nem, de ez itt most mellékes :D

    Remélem egy nap majd hiper(aktív)fizikus barátunk azt is kifejti adaptív elmefuttatásai során, hogy a titkos rendőrség, hogy a francba tud chip-et ültetni bárkibe is..vagy hogy mi vele a célja, hogy "hangokat sugározzon" bárkinek is :)
  • Saintgerman
    #287
    Ezt jól megbeszélted magaddal
  • hiper fizikus
    #286
    Ne keverd a skizofrémiát a többszörös személyiséggel !
    A hangok hallását a titkosrendőrség is okozhatja, ha csipeket ültet beléd!!!
    A belső beszéd akkor kezdődik, amikor megtanulunk csendesen olvasni! - tehát a belsö beszéd onmagában nem betegség! Aztán az elmebaj egy genetikai szerencsétlenség, mint amilyen a fülcimpa kóros hiánya, amitől mindenki szabadulni akar!
  • mtibee
    #285
    Akusztikus támadás Kubában!
  • fodorpetii
    #284
    Újra hallani a furcsa hangokat, az egész Földön
  • hiper fizikus
    #283
    A skizofrének szoktak rejtélyes hangokat hallani, sőt vissza beszélnek hozzá !
  • Ironman2
    #282
    Szellemek a Budavári gázvezetékekben
  • Pluskast
    #281
    Érdekes cikk és lehetne is benne ráció, de akkor mi a magyarázat arra, hogy nem csak Amerika északi részén hanem Hawaiin és Európa több országában is hallani - ha nem is robbanásszerű, bár Hawaiin igen - rejtélyes hangokat?
  • gogandmagog
    #280
    Ez a cikk itt egy lehetséges magyarázata a hangoknak. A hangok lehetnek föld alatti hangrobbanások, vagy a kiszivattyúzott-visszaáramló levegő hangjai, stb... Eszerint Los Angels és New York között a föld alatti alagutakban közlekedő "gyorsvonatok" fél óra alatt teszik meg a távolságot, több mint 10000 MPH sebességgel. Fél útig gyorsítva, majd a másik felében lassítva. A költségek az alagút építésén túl már alig számottevőek, mert az energia nagy része visszanyerhető. De ezek az összegek is mások, mint a felszínen, mert nem kell megvásárolni magánterületeket, nem kellenek kanyarok, nincs légellenállás, stb... szóval olvasd el! (angol)


    LA-NY fél óra alatt
  • nearo
    #279
    Nyilván valami olyasmi van a dolog mögött, hogy amikor felébresztettek, és azt mondtad, hogy álmodtál, akkor megnézték az agyhullámmintázatod (meg mit tudom én miket néznek még) az ébresztés előtti pár percre, és ebből következtettek arra, hogy az alvás mely szakaszaiban álmodtál. (Amúgy nem tudom miért E/2-ben írok, de már nincs kedvem átírni.)

    Rengeteg olyan dolog van, amit közvetlenül nem lehet bizonyítani/mérni, csak modellek vagy következtetések segítségével. És ez a szép az egészben, hogy ha megfelelő modellt alkalmazunk, akkor le tudunk írni olyan jelenségeket, amiket ha pusztán megfigyeléssel szeretnénk mérni, akkor gyakorlatilag lehetetlen feladattal állnánk szemben, vagy egyszerűen csak feleslegesen bonyolult lenne az egész.

    Csak hogy a legegyszerűbb példákat mondjam: az ideális gáz, a pontszerű test, a tökéletesen merev test mind-mind csak a függvénytáblázatban léteznek, mégis rengeteg esetben teljes mértékig megfelelnek egy jelenség leírására.
  • Anaid
    #278
    Nem gond, ha én nem emlékszem, de az viszont feltételezés, hogy épp akkor kezd álmodni a delikvens, mikor állítják és akkor fejezi be, mikor állítják, mert nincs "visszaellenőrizve". Ilyen a tudományos hozzáállás, nem? arra, meg hogy mit álmodott csak ő válaszolhat.
    Nem mérhetjük mit álmodott, feltételezzük, hogy álmodott, rábökünk egy lapra, hogy ettől eddig...hmmm így én is sokmindent tudnék "bizonyítani", ha egy sok ismeretlenes egyenletből elég egy ismeretlent kijelölni. :) Fontos lenne az egyenlő mérce, de én még mindig nem értem miért nincs ilyen épp a tudománynál?
  • nearo
    #277
    Ha jól tudom, akkor ha álmodból keltenek fel (tehát az alvás egy olyan szakaszában, amikor úgy gondolják, hogy álmodtál), akkor emlékszel az álmodra.
  • Anaid
    #276
    Tudod mi fontosat csinálok most épp? Merek önállóan gondolkodni, önállóan véleményt alkotni és merem vállalni, és merek KÉRDEZNI, akkor is, ha néhány embernek kellemetlenek a kérdések, és akkor is, ha ez által nem tűnök "főokosnak". Te meg merj válaszolni: hol van az ilyen "tények"-nél az ellenőrzöttség? Hol van a MIT ÁLMODOTT kérdésre a mérési eredmény? Ha sehol, akkor miért "tény"? Nagyobb hívő vagy te, mint én, csak nem veszed észre! Viccesek vagytok. :):)
  • Anaid
    #275
    Már csinálok. :):)
    Szerintem meg az a mázli, hogy a "szemellenzősek" nem csinálnak semmi fontosat. :) Néha jót tudok nevetni a nincs ami nem mérhető hozzáálláson, meg bizonyítékok követelése bizonyos tudományos(kodó) emberektől. Ha belegondolok, hogy beesznek maszlagokat és állítják ez tény...:) Bohócot csinálnak magukból és észre sem veszik. :)
    Igazoljam? Egy példa:álmodunk. Tapasztalat volt, majd jöttek a gépek és kijelentik, hogy az alvás ilyen, meg olyan szakaszaiban álmodunk. az ilyenek meg, mint te is azt mondják: tény. Én meg kuncogok:alszom, megmérik , hogy működik az agyacskám, ha alszom és ráböknek, hogy mostantól mostig álmodtam. Tényleg akkor álmodtam és addig, mint leolvassák a vonalakból? Hol a mérés ellenőrzése? Jó, én spéci eset vagyok, hisz évente, vagy két évente egyszer, ha emlékszem rá, hogy mit álmodtam, de akkor is....Hol a "bizonyíték", az ellenőrzése azon kijelentésnek, hogy épp akkor álmodik egy ember? alvás közben megkérik az emberkéket, hogy nyomjanak le egy stoppert, hogy most kezdtem el álmodni é nyomják le megint, hogy most fejeztem be? Na és az hol mérhető, hogy mit álmodik? Ja, ténynek nevezik, bár nem bizonyított, nem visszaellenőrzött. És TE, meg a hozzád hasonlók ilyen tényekkel dobálóztok másokat "hülyézve". Dehát igaz a mondás rád/rátok is:"Könnyű azzal elhitetni egy dolgot, aki hinni akar." Én csak annyit kérek tisztelettel, hogy a tudomány mércéje legyen egyenlő: ne várjon tőlem, mástól többet, ha bizonyításról van szó, mint önmagától. a "szkeptikusok" is kérem tisztelettel gondolkozzanak el ezen!
  • uwu200
    #274
    Azért nagy szerencse, hogy ilyen hozzáállással nagy valószínűséggel semmi fontosat nem fogsz csinálni.
  • Anaid
    #273
    Miért értek én egyet ezekkel az idézetekkel? Nos:
    1.a képzelet szükséges, hisz senki nem tud megépíteni pl. egy gépet, ha el sem tudja képzelni. Lehet, hogy

    ha megteszi nem lesz működőképes, de lehet, hogy igen, az is elképzelhető, hogy változtatásokkal

    működőképes lesz.
    2. Hinni is kell benne. Ez meg a kitartáshoz szükséges részben.
    3. a tudás is kell hozzá, de csak x mértékben. Pl. nem feltétlenül kell hozzá mikroszkóp alatt megnézni egy

    fogaskereket és kielemezni. :)
    4. új dolgok felfedezése, megalkotása vagy meglévők átalakítása többtényezős és egyik tényezőjét sem kell

    se túl, se alábecsülni.
    5. a tapasztalat meg támpillér. a lexikális tudás bizonyos esetekben félrevezetőbb lehet épp a valóság

    megismeréséhez, mint a tapasztalat. Egyszerű példa: elolvasod milyen a só íze, elolvasod hol érzed a

    nyelveden, elolvasod mi a só, elolvasod mi történik olyankor a szádban, ha sót eszel. Rengeteg tudásod van

    lexikálisan, van fantáziád, hogy elképzeld, mégsem fogod tudni milyen az íze "valósógosan", míg meg nem

    kóstoltad. Hiába e sokminden, nem lesz "reális" képed arról, hogy milyen ízű a só.
    Még egy Einstein-i gondolat, mely szerint amit nem tudsz egyszerűen elmagyarázni, azt nem is érted igazán.

    Remélem sikerült elég egyszerűen elsorolnom, hogy gondolom és elég szemléletesek a példák. :)
  • Anaid
    #272
    Nem tudom mi az a mém.
    Erre a szemellenzős látásmódra: "Akinél számít hogy mit gondol, mert mondjuk tevékeny a tudományos életben, vagy társadalmi szintű döntéseket hoz, az amúgy se foglalkozik ilyenekkel." VálAszoltAk már: "A tApAsztalat nyelve mondja ki a legnagyobb igazságokat." meg: "A képzelet sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás véges. A képzelet felöleli az egész világot.
    Ami igazán számít, az az intuíció.
    A valósághoz mérten minden tudományunk primitív és gyerekes dolog - és mégis ez legnagyobb értékünk.
    Nehezen találsz olyan komoly gondolkodású elmét, akinek ne lenne egyéni vallásos világképe. De ez a vallásosság különbözik a naiv emberétől. Az utóbbiak Isten gondoskodásából hasznot várnak, félnek haragjától; egy olyan érzés szublimálása ez, ami hasonlít az apa és gyerek közötti kapcsolathoz.
    Ami Istent illeti, az én állásfoglalásom agnosztikus. Meggyőződésem szerint az erkölcsi alapelvek elsődleges fontosságának biztos tudata, ami által az élet jobb és nemesebb, nem igényel egy törvényhozót, főleg nem olyat, aki jutalmazásra vagy büntetésre alapozza törvényeit." Einstein elég "komoly embernek" számít a szemedben és elég tevékeny volt? Csak kérdem.....:)
  • Anaid
    #271
    Nem biztos, hogy tulajdonítottak jelentőséget neki, hogy megnézzék é nem biztos, hogy láthatóak. Mittom én föld alatti járatok sem látszódnak mindig...:)
  • uwu200
    #270
    Én nem tudok olyan jelenségről ami hasonló hanggal járna, az a tippem ez nem természetes.
    99,9% valószínűséggel ez csak egy mém amit szórakozásból gyártott valaki, hogy terjedjen a fórumokon. Azért van egy pár ilyen, az ezós összeesküvősös rögeszmések gyűjtik is az ilyesmit, és szeretnek bennük hinni. Van aki ettől érzi jól magát.

    Ha belegondolsz ezek a mémek csak pozitív hatással vannak a társadalomra. Mert aki képes ilyesmiben hinni, annak nem kell hogy objektív képe legyen a világról, azt hisz amit akar, jellemzően a munkáját ez nem zavarja. Csak annyi lesz a hatása hogy jobban érzi magát, elsztorizgat a hasonszőrűekkel a hasonló mémekről. Akinél számít hogy mit gondol, mert mondjuk tevékeny a tudományos életben, vagy társadalmi szintű döntéseket hoz, az amúgy se foglalkozik ilyenekkel.
  • Pluskast
    #269
    Nos én nem vagyok okos, de ilyen mértékű hangok kiadásához elég komoly felszíni repedéseknek kellene lenniük nem? Ilyesmikről pedig nem szólnak a tudósítások.
  • Anaid
    #268
    Nekem lenne egy ötletem: a földből feltörő gázok (szagosak vagy sem részletkérdés) okozhatnak ilyen morajló hangot. Nem? Kérdem az okosoktól. :)
  • Ironman2
    #267
    Rejtélyes bummoktól álmatlan egy amerikai kisváros
  • uwu200
    #266
    Mondanál példát?
  • TheLostOne
    #265
    Szerintem arra gondolt, hogy az infrahang által berezgetett tárgyak rezgése okoz hallható hangot.
  • Zero 7th
    #264
    Nincs olyan, hogy "közvetve hallani". A fül a hang frekvenciáját érzékeli bizonyos tartományban. Az infrahangot nem érzékeli. Ha az infrahang frekvenciája felkúszik a hallható tartományba, akkor az meg már nem infrahang, definíció szerint.
  • Büdös Bohóc
    #263
    tudja szerintem mindenki az alábbi olvasók közül, mert ez linkelve is volt, de közvetve mégis lehet hallani ugye
  • Zero 7th
    #262
    Nem mellesleg az infrahangot NEM hallani emberi fülekkel.
  • TheLostOne
    #261
    Nem, mivel az infrahang félelmet, hallucinációkat válthat ki az emberekből, ezért ha egy mérés ilyen erősségű hangokkal járna, akkor arról tájékoztatniuk kéne a lakosságot, igencsak hatékony módon.

    Arról meg nem is beszélve, hogy ez a hang eddig egyszer sem váltott ki belőlem semmi negatív dolgot, igaz sosem olyan erősen hallottam, mint a videókon, infrahang viszont már igen.
  • TheLostOne
    #260
    Vegyél vissza ember, bicskanyitogató a stílusod.
  • Büdös Bohóc
    #259
    dehogy hallotta, hagyjad már fogyatékos az összes
  • uwu200
    #258
    Most akkor hallottad vagy nem?
  • dave9004
    #257
    tehát a link alapján egy sima geofizikai mérés is lehet ilyen hang, ennyi.
  • mtibee
    #256
    Vidékről volt szó, nincs metró alattunk, az ablak remegtetéséhez pedig minimum 100 dB-es hangnyomás kell, ami azt jelentené, hogy az udvart átszelve kellett volna a repülőknek haladnia, az meg valószínűleg feltűnt volna. :)
    De közben olvasgattam egy kicsit, és rájöttem, hogy annyira azért nem volt természetfeletti a dolog, mint először gondoltam. Persze ötletek jöhetnek még, egyiken-másikon jót derültem. :))
  • Zero 7th
    #255
    Repülőgép, zsenikém.