47
  • adampierson
    #47
    Ezt a belemagyarázást de utálom. Tisztára mint a számmisztika. Áruld már el nekem, hogy mikor láttad John Wayne-t Lightsaberrel mászkálni? Vagy Eli Wallach-t esetleg Yul Brynner-t űrhajót vezetni, Sith lordokat legyőzni? Mikor láttál japán shogunt birodalmi lépegetőt vezetni? Na, ha soha, akkor pont kell a Star Wars. Ez a linkelt video csak szarkavarás, mert valaki kurvára ráért.
  • IMYke2.0.0.0
    #46
    Csak jelzem, hogy a teljes Star Wars lopások sorozata...
    Érdemes végignézni.
  • Yachiru
    #45
    Lukasnak inkább új filmeket kellene készítenie nem a régebbi remekműveket kellene elszúrnia és persze nem ártana ha az új filmeknél nem az effektekre és a látványra helyezné a hangsúlyt hanem a sztorira és a hangulatra ha ez meglenne a látvány meg csak javítana rajta mint ahogy egy régebbi filmben megjegyezték "te megosztanád az ágyad és a vagyonod egy gyönyörű tökfejjel?" szerintem a mai filmeknél ez egy elég aktuális kérdés. Persze ez csak a saját véleményem.
  • BrockSamson
    #44
    Lukasz bacsi lassan bevallja, hogy valojaban utalja az eredeti filmjeit, es inkabb ujraforgatja oket. Meg par ev es ez lesz. Vagy csak lecserel MIDENT cgi-re. Pl a Tatooine levegojet meg Luke fanszorzetet.
  • Zombee
    #43
    Ezek a változtatások semmiségek ahhoz képest, hogy a 2004-es felújítás végén a tábortűznél lecserélték az öreg Obi Van és Anakin szellemét az új trilógiában őket alakító fiatalkori énjeikre. És persze ezzel kivágták két színész 1983-as jelenetét. Azért Sir Alec Guiness-t csak így kidobni a film végéről...
  • bmw
    #42
    A regi eredeti szinkron kellene.....
  • Nos
    #41
    Nem tudom mi a probléma. Az eredeti verzió továbbra is kapható lesz, vagy a legtöbb rajongónak megvan. Akinek nem tetszik az új, az nézheti a régit. A saját filmjével azt csinál, amit akar.
  • B0nFire
    #40
    Szerintem ami mai szemmel már nagyon gáz a filmekben, és javítani kéne:

    1) A Birodalom visszavág elején a kockázva felvett tauntaun-nyargalászás – összvissz 10 másodperc az egész, CGI-vel pillanatok alatt meg lehetne csinálni, mégis az van még mindig az összes változatban. Az, hogy a birodalmi lépegetők darabosan mozognak, még elmegy, de a "hóló" mozgása nagyon gáz.

    2) A bluebox technika által az űrhajókra/aszteroidákra vetült kékes fények nagyon csúnyák. Ma már ezeket nem színes háttér előtt veszik fel, hanem kirotózzák, pont azért, hogy ne tükröződjön vissza rajta a kék/zöld. Most nem azt mondom, hogy az összes jelenetet vegyék újra, vagy csinálják meg CGI-vel, viszont ezeket a kékes beszűrődéseket digitálisan minden további nélkül el lehetne tüntetni.

    3) A New Hope-ban a fénykard kivitelezése igencsak gyatra. Elő kellene szedni az eredeti felvételeket, és új technikával rárajzolni a pengét. Csak az egységesség kedvéért.

    4) Nagyon zavaró Darth Vader primitív maszkja a New Hope-ban. A TESB-ben és a RoTJ-ben már sokkal kifinomultabb maszkjai voltak. Pár közelit nyugodtan újra lehetne forgatni a jobb maszkokkal, mert az a horpadt, csálé műanyag bili nagyon kiábrándító. Főleg a piros napszemüveg lencsével. Ahogy a Jedi visszatér végén a haldoklós jelenetet újra tudták forgatni -- gyakorlatilag a színészt be kellett öltöztetni és lefektetni. Amikor az ő arca látszott, akkor Luke háttal volt --, ennyi erővel a New Hope necces jeleneteit is újra lehetne forgatni.

    5) A Birodalom visszavágban néhány robbanást élethűbben felturbózni, mert mai szemmel már nagyon látszik rajta a makett fíling.

    Az hidegen hagy, hogy Artu éppen bebújik-e vagy sem a szikla mögé. Meg Obi-Van üvöltése is. Ez mind piszlicsáré mellékes dolog.
  • immovable
    #39
    Leszarom.
  • Tetsuo
    #38
    Chris Cunningham verzioja. :)
  • Lowosan
    #37
    Tiszta South Park XD

    Also, ha nem tévedek nem a felújítással van a rajongóknak gondja, hanem hogy a régi verziókat mindig eltünteti ahogy van helyette újabb.
  • kalapos01
    #36
    Olvasni nem tudsz? Iqnulla?
  • archelf
    #35
    3D változat mikor jön...? O_o

    AE
  • Skynet
    #34
    A következő agyszüleménye mi lesz ennek a kretén fasz Lukasznak???
    Újraszinkronizálják R2-t és csipogás helyett robotos beszédet kap?
    Vagy Jabba is angolul fog beszélni?
    Szánalmas,az oké hogy a képvilágot felujítják hogy fasza legyen hd minőségben,de Lukasz inkább ülne csöndben a seggén és nem rontaná el még jobban az egészet.
  • gombabácsi
    #33
    Számomra az furcsa, hogy sokan azt tartják jobbnak, ami korszerűbb technológiával készült. Itt van pl. a Yoda feje. A régi báb is élethű volt szerintem. Egy ember arca se gesztikulál-deformálódik annyit mint a mostani CG Yoda. Oké, a báb túl merev volt, de a CG meg túl gumis, túlmozgatott. Egyik se tökéletes.
  • Hoz_Hun
    #32
    Én nagyon szeretem a Star Wars filmeket már a kezdetektől. Nem találok kivetnivalót abban, hogy később, mikor a technika megengedte (és igény is volt rá) javítgatott rajta. A 2000-akárhanyas felújítás nekem kifejezetten tetszett.
    De.... ez a Blue-Rayesdi felújítás pluszjelenetezés már egy kicsit sok. Még nekem is.
    Dehát akinek kell az megveszi. Én nem fogom.
  • Laza
    #31
    Abszolute nem vagyok SW rajongó ... sőt, nekem az a világ nem jön be.
    De szerintem joggal vannak felháborodva az igazi rajongók. Mivel nagyon régi filmekről van szó, emiatt pedig igazi fanatikus rajongókról, pont ugyanazt szeretnék látni most is mint annak előtt. Az ilyen filmeknél pont az a lényeg, hogy ugyanazt a korai technikával megcsinált díszletet és animációt lásd, ahogy azt megcsinálták. Senki nem érdekel, hogy Lucas azt hogyan képzelte el ... csak az, hogy azt anno hogyan valósította meg ...

    Majd a vásárlók úgyis döntenek ... valószínűleg a többséget nem fogja zavarni a változtatás.
  • coolbboy83
    #30
    Egy időben nem úgy volt, hogy a 3 új és 3 eredeti után... folytatódik a történet még 3 résszel ??? valami mintha lett volna.... tud erről valaki valamit ?
  • mad mind
    #29
    6 film az sorozat, hiába nyafogsz.
  • coolbboy83
    #28
    Hát tudod :-) AZ ERŐ :-)
  • adampierson
    #27
    Remélem azt is megmagyarázzák, hogy préseli be magát R2-D2 abba a kis résbe... Lol O.o XD
  • coolbboy83
    #26
    Na erre rá fognak verni még egy IMAX is... vagy valami... és valószínű 2 év mulva egy hiper super ultra maxi king kiadást..

    A kiadás pedig majd BDXL lemezen lesz, mert Ultra 3D Super 2429999 x 723424 felbontású HD lesz :-) és csak azon fér majd el - és vehetünk majd új lejátszókat is ami a BDXL olvassa :-D

    Én még várok - de mivel nincs meg egyik rész sem, csak DivX-ben ezért lehet beruházok erre idővel
  • Skynet
    #25
    Hova gyalázza még ez a fasz saját művében az egyik legkultikusabb karaktert, Vader-t... Noooo????? Hát miez?? Nevetséges... Amúgy is megváltoztatta anno a Jedi visszatér végét,amikor megjelenik Obi,Yoda és Vader....Szánalmas volt hogy a fiatal Vaderre változtatta a "jelenést"....De ez a NOOOO...Pffffff..
  • m minnifield
    #24
    amúgy pl. a misfits 6, a vexed kemény 3!!! részes, mégis sorozat...na. téma lezárva.
  • m minnifield
    #23
    jóvan, értem én hogy mit akarsz, csak a hangnem...érted...felnőtt emberek vagyunk nem?
    az ilyet hagyd meg a 12 éves hülyegyerekeknek akik azt hiszik, hogy a filmtörténelem az avatarral kezdődött...
  • creed13
    #22
    Mi bajod a címmel?Nálam egy 6 részes film már sorozatnak számít, sőt, kevesebb is...Azért mert te félre értelmezel egy címet, még nem biztos, h a másik hülye...Mikor érem meg azt, h a cikk olvasók a cikkhez szólnak hozzá, és nem máson lovagolnak? Költői volt....még mielőtt jönnének az okos hozzászólások...
  • Mat666
    #21
  • EnxTheOne
    #20
    Huh, látom most célpont lettem. :D

    Flame on

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    #8

    Nos, elnézést hogy nem emlékeztem (Ha egyáltalán olvastam) a két honapal ezelötti cikkre, miszerint nem kapnak elég pénzt. Pár cikket olvastam a sorozatrol, de még az is lehet Lucas meggoondolta magát, és mégis megcsinálja. Én, a cikk cime alapján arra gondoltam hogy Lucas pár helyen átirta a forgato könyvet. Lehet hogy rosszul tudom, de a "sorozat" kifejezést, olyan müsoroknak szokták adni ami rendszeres van a tvben. Hetente mint a legtöbb sorozat, vagy naponta mint pl pár magyar szappanopera.

    #18
    Gondolom ezt a mondatot kifogásolod: :D
    "cikk értéke kb 0, de beirok valami fasza nevet, és majd a sok láma rákatint. "

    Ezzel azt szerettem volna kifejezni hogy szerintem mit gondol Viki.
    Irt egy minimális hirtartalomal rendelkezö cikket, képnek kirakja Vadert, és egy félre érthetö cimet ad a cikknek. Star wars fanboy vagyok :D, és biztam benne hogy lesz star wars sorozat.
    flame off
  • tommygear
    #19
    jó lesz az Györgynek is ;)
  • kalapos01
    #18
    Ez komolyan lelámázta magát?
  • armageddon666
    #17
    Szerintem jelen esetben nem jogos az ilyen mértékű kiakadás. Ha általad említett címet adja, nem kattintok rá, viszont mivel kattintottam, még így hogy csalódtam is érdekes dolgokat olvastam, és én is azt tudom mondani, mint Darth Vader:
    Nooo! NOOOOOOOOOOOO!
  • semmikozod
    #16
    Lukács Gergő nagyon jó gyerek volt. De már nagypapa és elment az esze. Kicsit szenilis az öreg.
    Lukácsunk kurva jó rendező volt, American Graffiti, THX, csak meg kell nézni ezeket. Forgatókönyv írónak viszont rettenet. Ha a New Hope után nem száll ki a filmek készítéséből nem lettek volna ilyen jók. Pl. az ESB, a RotJ-ba már bele szólogatott, látszott is rajta. Amióta viszont üzletember, nem kéne filmezéssel foglalkoznia, mert csak szappanoperát tud csinálni.
    Én elhiszem, hogy azért nyúlkál bele a filmjeibe, mert nem érzi késznek, de egy művész sosem érzi késznek a műveit. Egy film viszont nem az ő műve, hanem az ő és őt körülvevő művészeké. Felújítani lehet, belenyúlkálni nem. Remélem Adywan csinál normális változatot vagy Lukácsunk megjelenteti a purist kiadást is kékréjen. Azt esetleg megvenném.
    Písz
  • Mat666
    #15
    Nem fog újat kitalálni vagy új filmet forgatni amíg a régiekből vígan megél mert mindig lesz aki megveszi a legújabb kiadást.
  • NovaTerra
    #14
    Lucas megalkotott egy világot. Abban tényleg jó, forgatókönyvírónak már közepes, rendezőnek gyenge. Majd tehetséges embereket vett maga köré. Amint lett pénze szépen alapította a cégeket és valóban körbe bástyázta magát a szakma legjobbjaival. Ő maga meg ebből a filmből él már 30 éve. Minden évben kiadnak legalább egy új verziót. Persze, ahhoz új játék, új póló dukál. Egyébként nagyon jól csinálják, nincs még egy dolog, amiről ennyi bőrt lehúztak volna.
  • m minnifield
    #13
    nekem azzal nincs bajom, hogy ezercsilliárdos, én kurvára irigy vagyok rá, hogy 3(6) filmből ekkora zsét ki tudott hozni. csak a tizedét kérném, azt is forintban, ugrálnék örömömben mint őzgida a réten. a baj az, hogy ez a film már kész, ez már tökéletes, tovább kéne lépni. a fejlődés nem abban van, hogy a sugárphallos színét egyre élénkebbre csinálja, hanem hozzáad a saját univerzumához, filmekkel, sorozatokkal, akármivel. én milan drukker vagyok, jó olyan képeket nézegetni ahol van bastenék emelgetik a bl serleget meg örülnek, de új sikerekre vágyom, a mai csapattól is várom, hogy bl-t, bajnokságot nyerjen, nem a régi fényképeket dédelgetem és nosztalgiázom...lucasnak is tovább kéne lépni a fejlődés irányába. majd jön a trilógia 3d-ben, oké, de mennyivel izgatottabb lenne mindenki, ha mondjuk egy új sw film jönne 3d-ben, nem?
  • Garou
    #12
    Lucasnak elég durván küzdenie kellett anno, hogy le tudja forgatni a filmet. Kb mindenki hülyének nézte, a forgatáson is akadályozták, de széllel szemben pisálva is végigvitte amit akart. Az utolsó szögig beleszólt a dolgokba, tehát lehet, hogy a robotot nem ő építette, de attól az még úgy néz ki, ahogy ő akarta, ezért nagy respect neki. Sajnálatos, hogy ekkora pióca lett belőle, ott a játékfejlesztő cége konzolra meg pc-re, a játékfigurák, Lego piac, rajzfilmek stb. Ráadásul a kiadott részvények döntő többségét is ő birtokolja. Legalább ő lesz a leggazdagabb ember a temetőben.
  • m minnifield
    #11
    jó, persze, rengeteg kreatív ember dolgozott a keze alá. nem is olyan dolgokra gondolok, hogy pl. a falconnak melyik oldalán van a kabin, ezt tuti egy tervező megrajzolta vagy 50 féleképp és amelyik legjobban tetszett az öregnek az lett a végleges, hanem hogy elhiszem, hogy sokminden összeállt a film előtt a fejében amiből nem engedett, de ilyenek, hogy pislog az ewok, most komolyan...ha azt akarta volna, hogy pislogjon az ewok, azt 100%, hogy már a 20 éves évfordulóra kiadott változaton meg lehetett volna csinálni. kizártnak tartom, hogy ült 82-ben az erdőben a forgatáson és azon agyalt, hogy bammeg azé jobb lenne ha a csirpa pislogna
    viszont pont ezért nem kéne már tovább piszkálni, hisz azok a fickók akik megalkották ezt az egészet, azok beleadtak apait-anyait, most meg mehet a munkájuk a kukába. amikor pl. a felhővárosba új háttér került, meg kiegészítették digitális jelenetekkel, az nagyon fasza volt, az hozzáadott a filhez és akkor el is hittem, hogy ez az a dolog amit nem tudtak megcsinálni anno, idő-pénz-technika nélkül... nekem tökre elég lett volna egy blu-ray kiadás, extraként a kimaradt jelenetekkel, azok érdekesek, ez, hogy kiabál a vader vagy nem, ez...tökmindegy
  • NEXUS6
    #10
    Szerintem Lucas kb a producer volt ebben az egészben, iszonyat sok kreatív embernek a közös gyermeke ez az univerzum.

    Lucas önhatalmúlag most is úgy döntött, hogy valamit berak, valamit kivesz. De csak azért teheti meg, mert a jogok nála vannak. Azonban ehhez sem erkölcsi alapja, sem tehetsége nincs.
  • kissssss
    #9
    noooo nooooo nooooooo???

    ezt most tényleg komolyan gondolták?

    omg pont hogy a némaság volt a jó alakítás, hogy mindenféle szó nélkül hidegvérrel végignézi ahogy megkínozza a császár a fiát, ezzel is azt mutatva hogy a sötét erő menyire érzéketlené és gonosszá tette az idők során.

    röhej.
  • m minnifield
    #8
    a helyes cím az lenne, hogy "Lucas féltucat helyen változtatott a Star Wars-sorozaton, de nem azon a tv sorozaton amiről 2 hónapja megírtuk, hogy el sem kezdték forgatni mert nincs elég pénz, hanem a 6 filmből álló mozisorozaton"... így aztán tényleg mindenki tudná amit tudnia kell.