85
  • Phoenix lord
    #85
    http://www.youtube.com/watch?v=VWB4wDNZzog

    2:19,2:24

    EZ a Folyamatos -.-"

  • Phoenix lord
    #84
    engem se érdekel De ez nem folyamatos. hosszúnak igen de a lentebb említett részben több mint 2x ennyi ideig lőttek vele. na az folyamatos.volt olyan hosszú mint az ebben a részben lévő utolsó 3-lövés egyhuzamban.
  • Merces
    #83
    ...megállaiptottam, hogy az SG olvasása mentális károsodást okoz.
  • Doktor Kotász
    #82
    Nézd meg újra a 10 évad 20-ik befejező részét!
    Folyamatos sugárral lötték szét az ori hajókat Carterék. Nem is egyett, hanem többet. De pont nem érdekel, csak zavaró, hogy hülyeségeken okoskodsz!
  • [NST]Cifu
    #81
    Ez az elméleti lehetőség, ami még korántsem biztos, hogy belátható időn belül működni is fog.
  • [NST]Cifu
    #80
    Ez emlékeim szerint a cikkben is említve van, de nem egészen így. :)

    A vízgőz mellett a levegőben lévő minden apró részecske (por, pollen, korom, stb.) elnyeli a fénysugár energiáját kis mértékben.
  • Zoliz
    #78
    Cseréljünk már munkát, aki ilyen szerencsés, hogy lézerfegyver mellett dolgozhat :) Ülnél Te is 8 órát számítógép előtt mint én, megtudnád mi az a szenvedés, inkább néznék laserbe, mint a tetves monitorba sokxor.
  • grebber
    #77
    Hol lennének lol hát hol.

    Az UFO-k még nem adták meg a licenszet!-mig nem sikerül az elrabolt embereken azon kísérletek ,hogy sikerüljön megvédeni a kihalófélben lévő fajukat, addig nem kapunk licenszet lézerfegyverekhez!
  • Rotyoka
    #76
    Nekem már bőven elég hatásos fegyver az infrahang is, amivel le lehet szakítani a másik tudejét
  • Rotyoka
    #75
    Ja meg az emberek azt várják, hogy majd színes csíkokat láthassanak miközben lőnek vele
  • Szefmester
    #74
    A Star Wars-os lézerkardokat (amik eredeti néven még csak nem is lézerkardok hanem fényszablyák) lézerből sosem fogod látni. Erős mágneses térben formázott plazmát viszont össze lehet hozni, csak nincs az az energiaforrás ami mobilizálhatóvá teszi neked. :)
  • EnxTheOne
    #73
    Egyébként szokásos Cifu cikk. :D

    Várjuk a következöt. :D
  • B0nFire
    #72
    Ez tipikusan egy kiváló és sokoldalú eszköz felhasználása olyan célra, amire kivételesen nem alkalmas. Ezer más hasznos dologra igen, de erre pont nem. Miért nyüstölik hát?!
  • MacropusRufus
    #71
    de csak neked :)

    Halálcsillag wiki

    "Egy földszerű bolygó elpusztításához a filmben látott heves módon kb. 2,4×10^32 joule energia lenne szükséges." <-- ilyen erős a Halálcsillag lézer ágyúja :))

  • MacropusRufus
    #70
    lézer ágyú
    lézer ágyú 2
  • Deus Ex
    #69
    Ezúton gratulálnák a tárgyi és érdemi beszélgetéshez. Súlyosabb állapotú kommentelőknek javaslom a http://forum.csillagkapu.hu/ meglátogatását, viszont ez egy tudományos fórum akarna lenni.
    Bár végülis talán annak kéne örülni, hogy nem a Halálcsillagok lézereinek teljesítményét boncolgatjuk..
  • Phoenix lord
    #68
    1.Te egy hülye segg vagy.
    -köszönöm a bókot
    2.kizárt Dolog az Asgard fegyverrel CSAK egyszer lőttek FOLYAMATOSAN és az is Atlantisban volt a Daedalus Variation-című részben.
    amiről Te beszélhetsz az az ori fegyver ami valóban Kettélőtte a Daedalust az utolsó részben De mint azt tudjuk az nem lézer hanem plazma.és a plazmára az általad említett jellemzők tökéletesen illenek :D és amúgy emlékeim szerint Valter Sose szolgált az Odyssen :P
  • Doktor Kotász
    #67
    Egy plazmafegyver a légkörben jobban szóródna, mint a lézer. Nem lenne más, mint roppant forró folyékony fém slagszerű locsolása. Egyrészt lehúlve leadná az energiát a levegőnek, másrészt mivel nem szilárd a menetszél szétfröcskölné.
  • Doktor Kotász
    #66
    Mondjuk egy fémtest elég jól szétszórja. Gondolom fémre lőnek, ha a tank abból van.
  • Doktor Kotász
    #65
    "Csak a kötekedés végett és egy kis felvilágosítás:
    milyen Kár hogy a Prométeuszt a 9.évad közepén elpusztítja a kaledónia köztársaság és Sosem volt rajta lézerfegyver. a használt Beam, azaz Sugárfegyverről meg honnan Veszed hogy Lézer?"

    Akkor a Daedalus volt, vagy a fasztuggya melyik. Amelyiket Thor felspécizett, mielőtt kollektív öngyilkosságot követtek el az Asgardok.

    Nem tökmindegy ez? A lényeg, hogy amelyik átvág egy őtszáz méternyi hajótestet száz méteres szélességben, az hirosimai energiaszint, aminek másodlagos hatásai is lennének.

    "Nem csak foton létezik Más részecskékből is lehet sugarat csinálni Például Ion-sugár,vagy más egyéb Részecskesugár akár Gamma-sugárzásból is lehet fegyvert csinálni De max élőlényekre lenne veszélyes.De mivel Szeretem hogy olyanok Írnak ilyeneket akiknek Fingja sincs az általa Példának Felhozott Sci-fi-ről."

    Te egy hülye segg vagy.



    " Elárulom például Hogy az Ori-hajók főfegyvere Egy Furcsa kombinációja a Fúziónak és a "folyékony"fémnek olyan mitha egy plazma vagy mégforróbb Taknyot spriccelnél rá a hajóra(persze az ori megtudta oldani hogy Sugárként egybetartsák) Ami azonnal Szétterheli a gyengébb pajzsokat(lást Goa'ould) ,ha meg hajótestet ér az olyan mint a Napalm. folyékony Zselévé olvassza az atyaúristent is ha a hajó a nyomástól meg a begyulladt Cuccoktól Nem Robbanna Fel a picsába. A Kék Sugárról Az Asgardokéról nem tudok nyilatkozni arról nem találtam Értelmes Magyarázatot Legjobb ami tetszett is hogy ez a sugár Valami "programozott" energiafolyam ami valóban hasonlít működésileg a lézerhez."

    Szerintem a látvány tök egyértelmű volt, hogy felhevtett plazma, tehát kézzel fogható anyag kilövése történik a filmben, mert látszott is, hogy egy elnyújtott csepp alak reől ki az ori hajóból.
    Egyébként mit okoskodsz, amikor nem is beszéltem az ori filmbeli lövéséről.

    Én arról beszéltem, amit Varterék lüttek az Orira az utolsó részben. Nem a hagyományos star warsos repül egy sznes vonal volt, hanem egy folyamatos vonal. És tökmindegy, hogy milyen volt, mert csak egy kitalált film, és csak arrül beszéltem, hogy 100 méter szélesen égette át az egész célpontot őgy, hogy az egyik oldalon be, a másikon meg ki többszáz méter hosszan.
  • EnxTheOne
    #64
    Mindjárt jönnek a hungaristák és feldarabolnak. :D
  • Magnum PI
    #63
    Milyen érdekes hogy az USA-nak ez a fegyver nem elég hatékony de pl ha magyarországon a földre telepítenénk egyet (ahol nincsenek súly problémák) akkor egy ilyen lézer lefedné egész magyarországot a ballisztikus rakétáktól :)
  • duke
    #62
    Kar hogy a lezerkardok fejleszteserol egy sort sem ir a cikk. Pedig annak sokkal tobb gyakorlati haszna volna, mint ennek sok felesleges fejlesztesnek, amibol ugyse lesz semmi, es csak viszik a penzt.
  • Sir Cryalot
    #61
    Lézer poweres UAV, 12 órát repült az 5 perc helyett, mint amit az akksija lehetővé tenne . Gondolom azért 12 órát, mert megunták nézni?
  • Sir Cryalot
    #60
    Most is vannak olyan lézermeghajtású járművek , amiknek nincs normál hajtóműve, hanem távolabbról szivattyúzzák be az energiát, nyelető módon.

    http://www.wired.com/autopia/2009/02/beamed-energy-i/
  • Sir Ny
    #59
    akkor majd száraz időben támadnak -.-
  • Sir Ny
    #58
    az úgy segít, hogy bevonják a tankot napelemmel :)
  • kvp
    #57
    A lezereknek ugyanaz a bajuk mint a napelemeknek, kicsi a feny energiasurusege. A nagy energiasuruseg meg csak vakumban hasznalhato, mert az a levegore is hatna. Ezert is tunik el a napsugarzas erejenek jo resze mire leer a felszinre. Ha fuggoleges helyett vizszintesen lonek, akkor csak meg tobb levego van a feny utjaban mint a Nap es a felszin kozott egy napelemnel, tehat meg rosszabb lesz a hatasfok.

    Lezer helyett viszont hasznalhatanak plazmat, ott mar anyag is van az energiahoz, igy kozelebb all egy forro, olvadt es gyors agyugolyohoz, mint a lezerhez, viszont pont az anyag jelenlete miatt kisebb a lovedek energiavesztesege az ut soran. Cserebe joval lassabb...
  • Sir Cryalot
    #56
    http://energy.aol.com/2011/08/16/nanotechnology-goes-macro/

    Arra gondoltam, hogy a koherens lézerfény felbomlásából keletkező fényt nyeletik el ha akarják.
  • Julius Caesar
    #55
    Valahol olvastam anno, (lehet pont itt SGn)hogy a lézereknek az is gondjuk hogy magas páratartalmú levegőben nem lehet használni, mert a vízgőz elnyeli meg szétveri a sugarat.
  • Molnibalage
    #54
    És ez hogyan segí a lézernek? Amúgy meg van elméleti felső hatásfok tudtommal, de az nem ennyi.
  • lapaleves
    #53
    "90%-os napelemeket lehet csinálni nanotechnikával. pl. "

    erre van linked?
  • Phoenix lord
    #52
    Csak a kötekedés végett és egy kis felvilágosítás:
    milyen Kár hogy a Prométeuszt a 9.évad közepén elpusztítja a kaledónia köztársaság és Sosem volt rajta lézerfegyver. a használt Beam, azaz Sugárfegyverről meg honnan Veszed hogy Lézer? Nem csak foton létezik Más részecskékből is lehet sugarat csinálni Például Ion-sugár,vagy más egyéb Részecskesugár akár Gamma-sugárzásból is lehet fegyvert csinálni De max élőlényekre lenne veszélyes.De mivel Szeretem hogy olyanok Írnak ilyeneket akiknek Fingja sincs az általa Példának Felhozott Sci-fi-ről. Elárulom például Hogy az Ori-hajók főfegyvere Egy Furcsa kombinációja a Fúziónak és a "folyékony"fémnek olyan mitha egy plazma vagy mégforróbb Taknyot spriccelnél rá a hajóra(persze az ori megtudta oldani hogy Sugárként egybetartsák) Ami azonnal Szétterheli a gyengébb pajzsokat(lást Goa'ould) ,ha meg hajótestet ér az olyan mint a Napalm. folyékony Zselévé olvassza az atyaúristent is ha a hajó a nyomástól meg a begyulladt Cuccoktól Nem Robbanna Fel a picsába. A Kék Sugárról Az Asgardokéról nem tudok nyilatkozni arról nem találtam Értelmes Magyarázatot Legjobb ami tetszett is hogy ez a sugár Valami "programozott" energiafolyam ami valóban hasonlít működésileg a lézerhez.
  • Sir Cryalot
    #51
    Fotovoltaikus , napelemcellákkal is van itt egy szép átfedés, 90%-os napelemeket lehet csinálni nanotechnikával. pl.

    Emléxik vki a régi VHS filmre, Robot Jox? Abban erre ment ki a játék, hogy kinek van tuti elnyelő illetve emissziv arzenálja. :D
  • Sir Quno Jedi
    #50
    Akkormármérnem napalmfüggönyt lő maga köré a védelem és így tényleg szép látvány lesz, ahogy ropogósra sülnek az idióták bent a védelmükben. :D
  • Sir Cryalot
    #49
    De ezt értelemszerűen speciális füstfüggönnyel tudják blokkolni, aminek ha megfelelően méretezett fématomtartalma van, akkor az olyat fog villanni amilyet kell.
  • MacropusRufus
    #48
    keressél rá a youtube-on vagy a liveleak.com-on (régen ogrish.com volt) a THOR-ra
    (azt hiszem T.H.O.R.) ez egy lézer fegyver.
    Simán leszedi a rakétár repüklés közben! MEgolvasztja egy picit a kölső burkolatát a többit elvégzi a fizika: a levegő ellenállása darabokra tépi a több ezerrel repülő rakétát.
    Namost azt, hogy megkora erőmű biztosítja az energiát, nem derűl ki a videóból.
  • Sir Quno Jedi
    #47
    Namost, ha 300-400km-re lőnek és mondjuk a lézer 80%-os hatékonysággal jut el odaáig, akkor az azt jelenti, hogy az a 20% teljesítmény útközben elvész. Ki lehet számolni, hogy átlagosan mennyi energia vész el mondjuk méterenként. Azonban az energia jó része elnyelődik (főleg a légköri nedvesség ebben a ludas, aminek ráadásul a fajhője is magas, így iszonyat mennyiségű energiát képes abszorbeálni) és csak kis része verődik szét. Ki is lehet amúgy számolni azt is mennyi marad így meg szétsugározva, azonban az is tovább nyelődik és így tovább. Szóval egy párszáz kW-os lézertől senki sem fog megvakulni szvsz. ha nem néz bele közvetlenül a sugárba, vagy valami jó minőségű fényviszaverő tárgy nem veri vissza azt a szemébe. 1xűen azért mert az általa megfigyelt területről a szemébe megérkező sugarak energiája már csak minimális.
  • Doktor Kotász
    #46
    Most miért?
    A tévéreklámban mondták, hogy a nanotechnológiának köszönhetően az új szupermosópor 60%-al hatékonyabban távolítja el a makacs foltokat. :-)
  • Doktor Kotász
    #45
    A Discovery/Natgeo/Spektrum egyikén mutattak egy laboratóriumi lézer lövést, ahol egy tank páncélját helyettestő acéllemezt átégettek. Furcsa volt a látvány. Nem robbanás volt, mint a filmekben, hanem felforrt az acél, és úgy világított, mint egy neon lámpa. Nem éget, hanem egy lánggömbb vette körül, ami átlátszó volt, mint a víz, ami forrt. A felvétel lassított volt. Mindenki a környéken egy ilyan védőszemüveget viselt, mint ami a régi kétfedelű repülőgépek pitótáinak szemüvege és egy hegesztő szemüveg keveréke volt. És 20-30 méterre áltak a céltárgytól egy paraván mögött.