53
  • Tsol
    Hát nemtom, lehet hogy tudatos ez a leépülés? :S
  • hurkaur
    AMD sokkal jobbat tudna csinalni..
  • rajdi
  • immovable
    Nem értem minek erőlködnek. Aki ezt a szutykot nézi, annak nem is kell minőség, hisz már döntött, mikor ide kapcsolt.
  • Laza
    "Rendes 16:9-et is adhatnának, amit nem kell kizoomolni a tévékkel. Miért nem kérdezték meg a német kollégákat hogy hogy is kell azt csinálni.... :( "

Ne beszéljetek már hülyeségeket ... az RTL rendes 16:9-et nyom. A szolgáltatód az, akinek szintén 16:9-ben kellene átadnia a jelet. Pl a DigiTV-nél (mondjuk nekem UPC van) választani lehet, hogy a 16:9-es adókat ténylegesen 16:9-ben adja át neked a kábelen vagy 4:3-nak megfelelően csíkokkal az alján/tetején ....
    Ha nem lenne ott a fekete csík, akkor a 4:3-as TVken egy nyomorított képet látnának. Tehát érdeklődni kellene a szolgáltatónál, hogy van a e mód a 16:9-es képarány átváltására a kábelen!
  • vg
    Tegnap este tátott szájjal néztem ezt a gusztustalan lila akármit. Na meg az a középkorú nő a híradó utáni Fókusz műsorban mint műsorvezető, hát nem semmi. A pia reklám is kurva fontos egy alkoholista országban az időjárás jelentés alatt. Így együtt tökéletes módja, hogy a büdös életben ne kapcsoljak oda.
  • bojti
    Jaja a mindigtv-re továbbra is 4:3 ba küldi a jelet a retekklubb , ami úgy néz ki , hogy alul felül fekete gyászkeret középen a 16 : 9 es képpel . Tehát lapos tévén ki kell nagyítani az amúgy is fos minőségű adatfolyamot , így a minőség egy rossz minőségű flash videóval vetekszik ( retekszik :))) . Ha 4:3 as crt tv-n nézed a mindig tv adását akkor termászetesen alul felül megkapod a gyászkeretet , viszont hiába nyomkodot a set top box nagyítás gombját itt nem tudsz belenagyítani -hogy valamivel kitöltsd a képernyőt - mivel a vevő normál 4:3 as adást érzékel .Hangsúlyozom ez csak a mindigtv adásaira vonatkozik ( analóg és digitális) a többiek megkapják a rendes adást kapcsolókkal ! Gratulálunk retekklub , ezt jól elkúrtad !
  • zedow
    Tényleg a függőleges felbontást csökkentették? Nem vízszintesen nyomták össze? Majd jövő héten meglátom, addig nincs tv...
  • tatish
    Az egy dolog hogy nem jól választották meg a színeket a felirathoz de ez a össze vissza feliratoztak, összecsúszott , szétcsúszott olvashatatlan volt. Nekem egy ősrégi TV-m van , feliratok olvashatatlanul kicsik voltak. Maga az ötlet hogy ilyen felúszó eltűnő stb. feliratozást találtak ki az nem volt rossz, de a kivitelezés pocsék.
    Szerintem a régebbi 4:3as bejátszásokat úgy digizték be + renderelték le, Avid-et használnak aszem, kicsit túlvállalták magukat hogy így hirtelen kellett átállni, azért egyik napról a másikra nem egy sétagalopp.
  • immovable
    rtl LOL
  • attilah
    Ez a tegnapi valami tragédia volt! A "díszlet" pocsék, és abszolút amatőr munka. Videó vágással, szerkesztéssel foglalkozom, de ilyet még kezdő koromban sem alkottam. Különösen rettenetes volt a híradó 4:3-as filmbejátszásainak a háttere (forgó karikák). Nem értem ez miért jó. Nekem 16:9 LCD TV-m van ez az adás nem valódi 16:9, mert akkor a TV-m beállításainál a "teljes" beállításon torzítás mentesen kellene jönnie de csak a "16:9 mozi" üzemmódban jön. Különösen szembetűnő amatőr munka a riportok feliratozása fekete ablakban fehér betűk. Borzalmas volt a híradó, át is kapcsoltam máshová. Ez minden csak nem "médiatörténeti pillanat" volt. Ha belegondolok, hogy ezért a design-ért egy vagyont kifizettek valamelyik "csókosnak" ez egészen elszomorít.
  • Reparamorf
    Inkább színvonalas műsorokat készítene, és közvetítene...
    És persze a reklámokat kihagyni a műsorokból, (Csak két műsor között)
  • DjDano
    Az RTL eddig mindig rendkívül ízléses díszletet dobott össze, simán verte az összes többi csatornát, de ez a legújabb olyan mint ha egy amatőr kezdő csinálta volna, vagy pre-alpha állapotban leledzene. A zenei aláfestés szintén visszafejlődés. Érthetetlen... :/
  • sanyicks
    szerencsétlen idióták ez OCSMÁNY
  • viasz
    A "díszlethez" no komment....
    A 16:9 viszont nálam is frankón működik...!
  • DjDano
    Ez mind szép csak sajnos tévedsz, az RTL-KLUB mától 848x480-as felbontásban sugároz! Ami valódi 16:9 képarányú felbontás!
  • Daell Drow
    A kokusz nekem olyan, mint amikor a szovjetek elkepzeltek a jovot az 50es evekben.
  • Narxis
    Elégedett vagy az RTL Klub új díszleteivel?

Igen, mert nem kell néznem. :)
  • cloud.strife
    Igaz. Itthon minden oks (Vidanet Győr), csak a földi digitális rossz. Röhej. Mondjuk a földit inkább valószínű hogy nem 16:9-es készülékeken nézik.
  • Piel
    Háttér? Sajnálatos. Miért nem díszítik mindjárt a hátteret Győzikével vagy Kiszel Tünci naptárjával?

"büszkék vagyunk rá, hogy az RTL Klub hírműsorát, tartalmához hűen Híradónak hívják"

Én azért megkérdezném, hogy milyen hírműsor az ahol kb. 5-ször elmondanak egy beharangozó szöveget és amikor arra kerül a sor, elmondják azt a kommentárban, amit a riportalany el fog mondani. Azután a hírolvasó előadja, hogy ha többet akarok megtudni, akkor az ő honlapjukon többet is megtudhatok. Gondolom ott már 20 másodperccel hosszabb lesz a riport.
    Menjenek a francba az ilyen híradóval. Inkább elolvasom a híreket a már megszokott, jól bevált oldalaimon.
  • Zoli007
    Mit rinyáltok!? Mindig azt írjátok mindenhova, hogy nem néztek TV-t, akkor mit zavar?
  • Ferrer
    Tényleg, Fókusznál azok nem LSD bélyegek bal oldalt? :D
  • COOLancs
    Ugye tudod hogy profilból egy elbaszott Picasso-ra hasonlít?

Amúgy ezeket a gusztustalan dizájnokat az okádék színvilággal tanítani kellene mint elrettentő példákat. Az i-re a pontot egy Kiszel Tünde kép tenné még fel a háttérben.
  • Vamp17
    Hat fiuk, a hiba a ti keszuleketekben (vagy inkabb szolgaltatotoknal)van. Nalam diginel tokeletesen jol mukodik a 16:9. Nem kell zoom-olni, a keszulek felismeri a 16:9 es jelet.
  • cloud.strife
    Rendes 16:9-et is adhatnának, amit nem kell kizoomolni a tévékkel. Miért nem kérdezték meg a német kollégákat hogy hogy is kell azt csinálni.... :(
  • hkoDAVID
    "Ez nem szélesvászon, ez függőlegesen keskenyvászon!" XD
  • Skynet85
    A kókusz az olyan mitha most kalibrálnák a szoftvert ami majd kirjazolja a dizájnt
    a Híradó pedig mitha egy féreglyuk kellős közepén ülnének :D
  • kiralysanyi
    Erre a díszletre tényleg a büntetés a legjobb szó. x2
  • finaltrekker
    Szinte sejtettem, nem lett igazi 16:9-es arány, mint a német csatornákon. Itt csak levágták az alját meg a tetejét. Ha valódi 16:9 lenne, akkor 4:3-ban a kép nem hiányozna alul és felül, ha nem akkor is beterítené a képet, csak összenyomná...
  • Cobra.
    RTLK és TV2 sose volt 576p-s :)
    Vagy legalábbis se a UPC Directen, se analóg T-Kábelen nem volt meg a szabvány felbontás.
  • Freddycom
    Biztosak lehetünk benne, h a Kókuszos díszlet mögött több hónapnyi spekuláció és brainstormingok voltak, hihetetlen h ez lett a győztes...
  • FoodLFG
    Először azt hittem, hogy Viktor megint csak "poénkodik" a címben, de ez tényleg szar! :D
  • zidder
    "Az RTL Klub mától vadonatúj díszletekkel büntet" ez nagyon LOL... az ember azt hinné hogy már nincs lejjebb de Viktor mindig rácáfol :D Gratula!!! Blikk!!! :D
  • menpe
    "A Fókusz zenéjét két, nemzetközileg is elismert magyar DJ, Tommyboy és Agebeat szerezte."
    Ha már úgy érzem egyszer, hogy nem jöhet rosszabb a nap végére, akkor majd belekukkantok.
    Hátha néha elromlik a szídzsíáj gép és sima stúdióhátteret is mutatnak a maszlag helyett.
  • Armagedown
    Erre a díszletre tényleg a büntetés a legjobb szó :)
  • chase
    Erős Antónia ruhatárán kellene még finomítani kicsit. Borzasztó ruhákba öltöztetik néha szegényt, mintha egy ZS-kategóriás sci-fiből jött volna. Pedig egészen jó nő, bár ez teljesen szubjektív.
  • duke
    "Elégedett vagy az RTL Klub új díszleteivel?"

Olyan diszletet szeretnek, ahol az egesz rtlklub langokban all, es menthetetlenul leeg. Kar hogy ilyen szavazati lehetoseg nincs.
  • endrev
    "2011. augusztus 29-e médiatörténeti pillanat a magyar kereskedelmi televíziók történetében! Az RTL Klub csökkentette a képfelbontást 720x576 képpontról 720x432-re!" :D
  • endrev
    Az új dizájnról nem nyilatkozom, a Fókusz tényleg szörnyű CGA.. Pedig milyen szép volt! Ezek visszafejlődnek! :D
  • endrev
    Megnéztem ezt a szélesvásznat. Hurrá, levágták alul és felül, csökkent a függőleges felbontás! Ez nekik szélesvászon? Ez keskenyvászon! Függőlegesen lett keskenyebb. :(

Ugyanaz a kép arányában ugyan szélesebb lett, de most kevesebb képsorból áll össze. Gratulálok. 578 pixelsor helyett kaptunk 432-t. Mekkora fejlesztés! :O

A 16:9-es tévéken be lehet állítani hogy rendes képarányban jelenítse meg, ne nyúljon meg a kép (csak a sok tévésüsü észre sem veszi), a régi CRT-s tévéken is már régen be lehetett állítani, hogy a 16:9-es kép jelenjen meg jól. Nekem szélesvásznú CRT-m van, 82-es, és 4:3-ban jelenítette meg a képet alul-felül levágva, valós képaránnyal (nem nyomorította meg a képet, csak duplán lekicsinyítette). Kisebb lett a kép. Ahhoz hogy teljes képernyőn lássam, fel kell nagyítanom pár gombnyomással, akkor de attól nem lesz nagyobb a felbontás, csak nagyobb lesz a hézag a sorok között.

Hurrá...